סט אפ לגיטרה חשמלית

חיזיק

New member
סט אפ לגיטרה חשמלית

שלום, אני צריך לעשות טיפול לגיטרה ורציתי לקבל המלצות לאן ללכת אם אני מחפש משהו יסודי וזול יחסית. תודה

Katarzis

New member
שלום, לך לאינטרנט

חפש מדריכים שמתאימים לגיטרה שלך תלמד טוב את הנושא, ותעשה את הסט-אפ בעצמך. ב95% מהמקרים ללכת לעשות סט-אפ אצל "בעל מקצוע" זה בזבוז כסף וזמן, ואפשר לפתור את הבעיה לבד (אם יש בכלל). אם יש לך שאלות אתה מוזמן לשאול פה. מתוך סקרנות, מדוע אתה חושב שאתה צריך לעשות סט-אפ?

מאוד לא נכון

סטאפ דורש כלים. פצירות לנאט, פצירות לשריגים, ידע בהלחמה שצריך, כלים כמו מדי מרווח (אין לי מושג איך קוראים לפסים האלו שמודדים את העובי), מפתחות הלן וכו'. ממש לא כל אחד יכול שכזה. ושלא נתחיל אפילו לדבר על כל המדריכים הלא יעילים שיש ברשת, הטעויות והצורך בנסיון סטאפ של ישור צואר, הורדת אקשן וכיוון אינטונציה אפשר עם כלים בסיסיים וקצת ידע, אבל לעשות את זה כמו שצריך זה לא כזה פשוט. לגבי סטאפיסטים, אני מכיר את הרצל (רחוב הראשונים 11 רמת גן, ליד בורסת היהלומים) ושמעתי אחלה פידבקים על שגיא משהו שעובד עם רעש געש.

Katarzis

New member
מאוד מאוד נכון

תשמע, יש לי לא מעט נסיון בתחום ולא סתם כתבתי מה שכתבתי. אני יודע בדיוק מה סט-אפ דורש. בשביל סט-אפ אתה לא צריך את רוב הכלים שציינת... אולי לבניה של גיטרה או החלפה של חלקים צריך, אבל בשביל סט-אפ? ממש לא. סט אפ זה כיוון כללי של הגיטרה. כמובן שיש כל מקרה לגופו, אבל לראות מישהו מכוון כמה ברגים בגשר, ועוד סיבוב של הצוואר ב5 דקות, ולוקח על זה 100 שקל, זו עשיקה של המבצע וטימטום של הקליינט. שלא נדבר על זה שרוב הפעמים בכלל לא צריך סט-אפ, אלא יותר כח שיכנוע וחירטוטים של "בעל המקצוע". אגב, בוא ניקח לדוגמא את הנאט. יצאה גיטרה מהמפעל, טיפלו בה יפה, עשו לה נאט איכותי. למה? למה לתת ל"בעל מקצוע" בכלל לגעת בו? תחשוב רגע על כל הפעמים שלקחת גיטרה לסט-אפ, תשב עם עצמך כמה רגעים, תהיה כנה, ותגיד האם זה היה שווה, האם התוצאה היתה רצויה? - ואני לא מדבר על ההתלהבות הראשונית (אישית, כמעט אחרי כל סט-אפ שעשיתי חזרתי וכיוונתי את האקשיין לנוחות האישית שלי). והאם לא בזבזת כסף טוב סתם.

סטאפ דורש כלים וידע. נקודה.

אם אתה קורא לרבע סיבוב של הטראס רוד וכיוון אינוטנציה בלירה סטאפ זה משהו אחר. במקרה אני כן יודע לעשות סטאפ, וכמה דברים שכן צריך בשבילם כלים: 1. שיוף שריגים. 2. כיוון צואר (אלא אם יש לך ראיה ממש ממש טובה ואתה יכול לזהות מאיות מילימטר בעין על סרגל). 3. החלפת \ חריצת נאט (בעיקר אם אתה עובר סטים של מיתרים או פשוט הנאט נחרץ יתר על המידה. קורה). זה שאנשים לוקחים 300 שקל על כלום זה משהו שאחר, אבל זה לא "קח מדריך מהאינטרנט ותנסה את זה על הגיטרה ב20 אלף שקל שלך", זה דורש ידע, הבנה ונסיון. ספר קטן, גיטרה לנסיון ומקום לשאול שאלות זה המינימום. לא לכל אחד יש את הסבלנות למדידות האלו, לא לכל אחד יש את החוש הטכני והעדינות הנדרשת, לא לכל אחד יש את הזמן. אני לקחתי את הגיטרות שלי לסטאפ.. 0 פעמים. ישבתי חודשיים עם הסקוואיר שלי עד שהצלחתי להבין איך לעשות את זה, ואני עושה סטאפים כבר כמה שנים לציוד שלי, אבל למשל לפנדר היפנית שלי אני לא מתקרב (בורג טראס מכיון הגוף) ובקרוב אני אשלח אותה למישהו שיותר מבין בזה. לגבי הלחמה, שתשב להרכיב משהו טיפה יותר מורכב מלהחליף פיקאפ (סתם לדוגמא, ברמה הכי פשוטה, הרכבת פיצול לאהמבקר. וכלה בהרכבות של אפקטים מובנים או מערכות חיווט משוככלות) אתה יכול להתקל בבעיות. מעבר לזה, הלחמות טובות נשארות עשרות שנים, וזה דורש טיפה אימון להגיע להלחמה מדוייקת. אני לא אומר שזה כזה מורכב או קשה, אני לא אומר שהמחירים נורמליים לדברים האלו, אני כן אומר שאם מישהו רוצה לשלם למישה שיעשה לו את זה, שילך על זה. זה לא הולך על כלום. אם מישהו רוצה ללמוד לעשות לבד, סבבה. אבל לא כולם כאלה. ועוד משהו לסיום, סטאפ זה שם כולל, צריכים דברים ספציפיים. אם לא יודעים מה ספציפית צריכים, אין טעם לשלוח את הגיטרה.

Katarzis

New member
כמה דברים - לפי סדר ההודעה שלך

דורש כלים וידע - נכון. כמה ידע? כזה שאפשר ללמוד ביומיים. למה לעשות מכל עכבר פיל? מה זה כבר לכוון טראס רוד? למה להפחיד אנשים סתם? לומדים לפי סוג הגיטרה איך לכוון ושלום על ישראל, אתה ואני יודעים שזה ממש לא מסובך, עובדה שנינו עושים את זה בעצמנו. 1. שיוף שריגים? סבבה, קצת יותר מסובך - שיעשה אצל "בעל מקצוע" אם בא לו. 2. כיוון צוואר? טוב נו בוא ממש נגזים עכשיו... 3. החלפת נאט? - למה שבכלל ירצה להחליף נאט? אם לא נגעו לו בנאט בעאלק סט אפ הקודם שלו, אין צורך לגעת בנאט. אם מדובר בנאט זול מפלסטיק, אז מדובר בגיטרה שלא שווה להשקיע בה בשביל נאט אחר. גיטרה ב20,000 שקל? אני בטוח שלבחור, לפי השאלה שלו, אין גיטרה בערך כזה, וגיטרה בערך כזה על אחת כמה וכמה ש - 1. שום סט אפ לא יוציא אותה יותר טוב ממה שיצאה מהמפעל. 2. לא הייתי מקרב אותה מרחק כמה רחובות ל"בעלי המקצוע" שיש לנו בארץ. נכון זה דורש ידע, קצת נסיון ספר קטן ומקום לשאול - בשביל כל אלה לא צריך לנסוע, והתרוצץ, לבזבז זמן וכסף. על מה הויכוח? אם אתה בעצמך לא לקחת אף פעם גיטרה לסט-אפ אז כל הכבוד - זו המטרה. אל תפחד על היפנית שלך... פיצול המבקר לא נקרא סט-אפ - להזכירך סט אפ זה כיוון כללי של הגיטרה. מסכים עם ההתחלה של הסיום - לגבי ההמשך - אם לא יודעים ספציפית מה צריך - לבוא לשאול, במידה ולא מקבלים תשובה... ללכת לבזבז כסף על בעל מקצוע
.

זה שאני הצלחתי לא אומר הרבה

קודם כל, אני קראתי המון, ועדיין לקח לי חודשיים להצליח לשפר את המצב של הגיטרה שלי. ואני פגשתי כמה אנשים שדפקו את הגיטרה שלהם ככה כי נגיד הם הפעילו כח בכיוון הטראס רוד והופ! נשבר. זין, מה? אם אתה מחליף עובי מיתרים נגיד מ9 ל11 צריך לסדר את הנאט, לא? אני לא מנסה להפחיד, אני לא אומר לא ללמוד, אני אומר שלא כל אחד צריך לדעת, ואם מישהו רוצה רק לשלוח את הגיטרה שלו לטיפול אתה לא צריך לקפוץ עליו שילמד לבד. ביפנית שלי אני מעדיף לשלם למישהו עם יותר נסיון, הרמה שלי לא גבוה מספיק בשביל להוציא את היפנית כמו שאני רוצה. מעבר לזה שעל הדרך אני צריך שיוף שריגים רציני ואולי אפילו החלפה. וכן, גם פה בדיוק אותו דבר אתה יכול להגיד "אנשי מקצוע סתם לוקחים טון כסף על זה, קח ספר ותלמד, תזמין מstewmac סט פצירות ותוך חצי שעה אתה עושה את זה לבד" גם זה לא כזה קשה. מישהו גם יכול לבוא עם סכמת דימויי אהמבקרים לסטראט ולשאול איפה יש מישהו שיכול לעשות את זה בגיטרה שלו ותגיד לו "מה תשלם לו 200 שקל? קח מלחם ותעשה לבד, קרא 2 עמודים על איך לקרוא סכמות וזה לא בעיה" סטאפ זה כיוון, זה כל דבר שיגרום לגיטרה לפעול כמו שצריך. אם ההלחמות רופפות בפיצול צריך לחדש אותו, לא?

Katarzis

New member
נשבר? אכן זין - בשביל זה צריך ללמוד

אף אחד לא אמר לבחור תתחיל עד שיצליח לך. החלפת מיתרים מ009 ל011 לא דורשת "סידור" נאט - החלפתי גם בפנדר וגם בלס פול מיתרים מ009 ל011, הנאט של שתיהן התאים לשני הסוגים מצויין, חבל שתטעה סתם. משחק עם הנאט = אסון. אני לא "קפצתי" על אף אחד, אבל אם אתה בא להטיף לי מוסר, תסתכל קודם על עצמך. להסביר כמה חשוב ללכת לבעל מקצוע מצד אחד, ולהגיד שאת כל הסט-אפים שלך עשית בעצמך מצד שני - זו צביעות לשמה. החלפת שריגים זה לא סט-אפ, שינויי אלקטרוניקה זה לא סט אפ. סט-אפ זה כיוון הגיטרה. תשמע אתה יכול להתווכח עד מחר כמה זה חשוב ללכת לבעל מקצוע, אבל בשורה התחתונה - סט אפ זה הבולשיט הכי גדול שיצא בכל מה שקשור לגיטרות - כמה סיבובי ברגים כאן, קצת לנקות שם, כמה חירטוטים כדי שחס וחלילה לא תחשוב שיצאת פראייר, 100-200 שקל ולך הביתה.

אני החלפתי בפנדר ובסקוואיר שלי מ9 ל11

והנאט לא התאים. הוא לא אמור להתאים. זו לא צביעות, על הגיטרות הזולות שלי לא אכפת לי לעשות ניסויים, על היקרות יותר אני מעדיף לשלם. ולחבר חוט שיצא זה לא סטאפ? אם השריגים הלכו, החלפת \ שיוף שריגים זה לא סטאפ? סטאפ זה מה שיגרום לגיטרה לעבוד במצב תקין. לא דיברתי על שדרוגים, דברתי על תקלות במערכת קיימת. חשוב ללכת לבעל מקצוע שאתה לא בטוח שעצמך. לא לויכוח. ולא כל אחד רוצה ללמוד איך לעשות, אז אולי פשוט במקום לנסות לשכנע אותו ללמוד לבד, או לפחות להוסיף בצד, את התשובה של מה שהוא שאל? ואם כבר לשלוח אותו ללמוד, אולי לכוון אותו למקום מהימן?

Katarzis

New member
נו בחייך

שיוף שריגים זה דבר אחד, והחלפת שריגים זה דבר אחר. החלפת שריגים היא לא סט אפ. אגב, תיקון תקלה גם לא נקראת סט אפ אנחנו סתם טוחנים מים אם אתה לא מצליח להבין את זה. לא יודע למה היית צריך להחליף או לשייף נאט, נשמע לי בלתי הגיוני בעליל. מי שלא בטוח בעצמו - זבש"ו. קודם שינסה ללמוד, להתייעץ ולהבין, בעל מקצוע צריך להיות מפלט אחרון. מי שלא רוצה? לא צריך - שישלם. אני לא צריך ללמד פה אף אחד, מי שאין לו כח או חשק מוזמן מבחינתי להצטרף למעגל הפראיירים.

sheepeH

New member
בנאדם, 009 ל011 זה הבדל ענק

המיתר E ב009 הוא 42 וב11 הוא 052!! שמחליפים סט כזה -חובה- להרחיב את החריצים בנאט ולפעמים קצת להעמיק אותם, אחרת אתה מקבל חרא של אקשן. זה עניין של מילימטרים. אם עוד לא הפנמת את זה אני לא בטוח כמה כדאי לסמוך על הדעה שלך בסטאפים [בלי קשר לעובדה שאני תופס ממך בתור נגן]

sheepeH

New member
גם אני ניסיתי

והייתי צריך.. המיתרים בלטו החוצה וזה לא עשה לי את זה. אלא אם כן הנאט מורחב יתר על המידה ב4 גיטרות שלך... ואז לא צריך.

yehuda kotton

New member
מתי בכלל ללכת למקצוען?

לדעתי כל מי שמנגן צריך לדעת לפחות תחזוקה בסיסית של הכלי שלו - החלפת מיתרים, כיוון אוקטבות, כיוון הגשר (גם פלויד), כיוון האוכפים, כיוון הטראסרוד, כיוון גובה הפיקאפים, איזון הבלנס בין הפולפיסס, ועוד דברים בסיסיים. יש כל כך הרבה מדריכים באינטרנט לדברים האלה שאת רוב הדברים אפשר ללמוד לבד, או עם הדרכה קצרה ממורה או מישהו מנוסה. כמובן יש הרבה מצבים שלא מצליחים בגלל מצב הגיטרה: פרטים שחוקים או בולטים, צוואר עקום, נאט שתופס את המיתרים, טיונרים שחוקים, אוכפים שחוקים עם קצוות חדים, ודברים דומים. גם כאן מישהו עם קצת יוזמה וחוש טכני יכול ללמוד לתקן לבד אבל אלה סביר שיהיו תוצאות יותר טובות עם מקצוען. דווקא המון פעמים אפשר לשפר את התפקוד של הגיטרה ע"י עבודה בנאט כי גם בגיטרות טובות ויקרות הרבה פעמים הנאט חתוך גבוה מדי כי עדיף ליצרנים "לשגות" בנאט גבוה שיתאים להרבה נגנים ושאפשר בקלות להנמיך בו את החריצים מאשר נאט נמוך מדי. ממש חבל שיש אנשים שרצים לסטאפ כשיש איזה זמזום קטן בזמן שהחלפת מיתרים וקצת ניקיון הפרטבורד היה מספק. אם לא מצליחים בצעדים הבסיסיים להביא את הגיטרה למצב נגינה טוב אז בהחלט ללכת למקצוענים.

Katarzis

New member
אגב, אין שום סיבה שגיטרה תגיע למצב לא נגין

אלא אם כן - או שלא טיפלו בה לא נכון, או שטיפלו בה יותר מדיי. לכן המסקנה הכי חשובה כאן היא להמנע כמה שיותר ממשחקים. כמה שפחות החלפות סוגי מיתרים (עובי), משחקים עם הטראס - אחרי הכל מדובר בעץ ולא רוצים שהוא יהפול למסטיק, משחקים עם הגשר וברגים שנשחקים - כל אלה פוגעים הכי הרבה בגיטרה. בקיצור - כמה שפחות סט-אפים, שמירה על הגיטרה כמו שהיא יצאה מהמפעל (במידה ומדובר בגיטרה איכותית) ובלי משחקים מיותרים, רק יאריכו את חייה ויחסכו הרבה סט-אפים או מקרים קיצוניים שדורשים מקצוען.

למעלה