לאחד מהחבר'ה הטובים פה שקרובים קצת יותר למה שקורה במטבחי מסעדותינו היקרות ויוכלו לשפוך יותר אור בנושא.. לא זכורה לי מנת בקר שהוצגה כסו-ויד בעבר, לא שאכלתי ולא שקראתי עליה, להוציא כנראה כתית ומול ים. אבל לא אתפלא אם יש משהו כזה, אולי גם קיטשן מרקט בנמל ת"א אם אני זוכר נכון.
מעבר לזה אולי תנסה את אחת הארוחות החודשיות של משב שכותבת פה תחת הכינוי הארוך eatingfooding משהו בסיגנון, מוזכרות שם מנות סו-ויד..
שיתרון השיטה הוא בשול הבשר בדיוק לנקודה רצויה ואז צריבה בלבד לפני ההגשה- זה טוב למקומות שצריכים להגיש הרבה סטייקים בו זמנית באותה דרגת עשיה מדויקת.
לא הבנתי ממנו שזה עושה את הסטייק טעים יותר
לגבי נתחים משניים, שנועדו לבישול ארוך. הוא מרכך את הבשר בצורה יסודית יותר, תוך אובדן מופחת של נוזלים (במקום לאבד 30% בבישול בנוזל, הנתח יאבד בין 10% ל-15%). כמובן שזה גם לוקח זמן רב יותר... אבל התוצאה טובה לאין ערוך, והמוצר לא מתייבש ומצטמק.
אחד מהעקרונות של תנועת הסלואו פוד הוא שימור שיטות ייצוא מסורתיות שבישול בעזרת מכשירי שימור טמפ' מתוחכמים לבטח לא כלול בהן.
אני אישית פחות נהנה מבשר המיועד לצלייה ומבושל לפני כן בואקום, לרוב מרגישים לי עשויים יתר על המידה לעומת מצב בו הם מקבלים רק את הצריבה של הגריל/מחבת- כנראה זה קשור למידת העשייה בה אני אוהב את הבשר שלי. זאת לעומת נתחים בבישול ארוך, לאחר כבישה שבהם הבישול בואקום יכול גם לקצר תהליכים וגם לעזור בשימור הטעמים.
בזווית של האוזן שמעתי פרסומת בטלוויזיה שציינה שדרך איזה כרטיס אשראי אני חושב, אפשר לקנות סיר לבישול איטי של 6 ליטר ב 99 ש"ח. למישהו יש מושג על מה אני מדבר ?
מאז לא הצלחתי למצוא איזכור לזה. למכשיר כזה יש פוטנציאל להפוך לאפליקציית סו ויד בכיוונים שטל הזכיר, הגירסא הפשוטה והביתית שיש כאלו שבנו ומשתמשים בה.
רגש טמפרטורה שמנתק ומפעיל המכשיר לפי הצורך, בארה"ב כבר מוכרים אותם כ"מתאימי סו-ויד" ועוד יחידה קטנה כמו לאקווריום שתעשה גלים, לפי השמועות זה עובד טוב. שוקולד כבר יותר בעייתי, קצת..
המיקסר המבשל של קנווד (cooking chef) צריך להיות מסוגל לטמפרר וגם לשמר טמפרטורה קבועה. אילו הייתי זקוק למיקסר היום, יש להניח שהייתי משקיע וקונה כזה. מכונת טמפרור עולה קצת יותר...
שערך הדגמות במכשיר הזה. הוא נשבע בכל היקר לו שהצליח לטמפרר קילו שוקולד. חשבתי על האפשרות הזו כבר לפני שנתיים או שלוש, אחרי שראיתי את המיקסר וקראתי את המפרט הטכני. אולם עד היום לא הצלחתי לשים יד על אחד כזה ולנסות. וב-5500 ש"ח זה לא משהו שקונים סתם לנסיונות...