סטייק סו-וויד

סטייק סו-וויד

שלום חברים,

אני שומע הרבה על הטרנד ועוד לא טעמתי. מחפש מסעדה שמגישה סטייק סו-וויד טעים. עדיף בירושלים.

תודה וחנוכה שמח

אשר

היום הרבה מאוד מסעדות משתמשות בשיטה

כולל מסעדות "מתמחות " , עד כמה שאני יודעת למשל מקום של בשר והדסון הן חלק מהם לדוגמא.
זו הדרך שלהם להגיע לדרגת הצליה הנכונה תוך קיצור תהליכים ובלי הצורך בגרילמן מיומן

salo22

New member
וואללה ? אז בהחלט חידשת

לא הייתי מנחש שמסעדות סטייקים בארץ ע"ע אלו שהזכרת כבר הגיעו לזמן הסו-ויד, בהחלט הגיוני מבחינת רמות עשייה אולי, אבל קשה לי לדמיין התהליך במאסת עבודה כזו של סטקייה.

salo22

New member
לגבי הדסון נניח

הייתי מצפה שאם יש שימוש בסו-ויד, זה יוזכר באתר שלהם, מוזכרים רק היישון והצלייה. נשמע לי בעייתי מידי על מקום כזה להפעיל סו-ויד, זה בהחלט מעניין אם זה קורה בשטח.

salo22

New member
אגב מידע לגבי סו ויד

למי שמתעניין.. Anova מציעה פיתוח חדש שלהם ששובר את השוק, סירקולטור ב 199$ כולל אפשרות 220V ומשבוע שעבר גם משלוח לארץ ב 80$.. אז צריך כמובן לחשוב גם על קניית מכשיר לואקום ושקיות וכולי, אבל בהחלט יריית הפתיחה הזו בשוק הסו-ויד תוביל למהפכה בקרוב מאוד, לדעתי עם אפשרות בשנים הקרובות גם לסירקולטור בסיסי ב 100$, שזה מחיר פסיכי ביחס למה שהיה עד לזמן האחרון (גם 199 מחיר די פסיכי..).
הקיצר מי שממש לחוץ בנושא, לדעתי יש גם מכשיר בהזדמנות שמוכיח עצמו יפה בחודשים האחרונים ומחירו בהחלט מגרה. היה לי כבר כמעט אחד בהזמנה שאמור היה להגיע במזוודה של של מכרה מארה"ב אבל ביטלתי בסוף
מתישהו..
http://www.sousvides.com/

salo22

New member
כל החודש האחרון אני בסטרס

כן להזמין, לא להזמין, חוזר חלילה.. יש לי חברה שבאה לביקור מארה"ב אבל ה 4 קילו והאורך של היחידה מעט מסבכים אותה, למרות שהיא הראתה נכונות שאשלח אליה והכי הרבה אם לא מסתדר במזוודה אז היא תחזיר אליהם.. אבל החלטתי שלא לגרום לה אי נוחות אפילו מינימלית וויתרתי בינתיים
ואני די בבאסה אבל לא נורא, הזמנו כמה דברים אחרים
בכל מקרה ענין מכונות הואקום לא פשוט גם כן, וזה יחד עם הרצון לצמצם למינימום האפשרי צריכת בשר, יחזיקו את העניין עדיין בתור מחשבה לעתיד.. למרות ששימושי סו-ויד מעניינים צצים מכל מיני כיוונים, חוץ מההתאמה גם מכיוון הים, הצומח וכולי..

passioneta

New member
כן, מסכימה אתך, ובכל מקרה זה שזה מגניב לא אומ

שאני רצה לקנות. מצא חן בעיני שזה מתלבש על סיר קיים.

מיתר44

New member
לדעתך אפשר להביא בתיק יד?

עמו עולים למטוס? כך עשיתי יבוא של גלידריה ששקלה כפול.

salo22

New member
בטח שאפשר

והייתי עושה זאת בעצמי..אולי ישאלו לגבי המכשיר אבל לא חושב שתהיה בעיה להעלותו בתיק היד.

טל6881

New member
כפי שציינת, הבעיה העיקרית היא מכשיר הוואקום

המכונות האלה יקרות בטירוף. אפשר, ד"א, לבנות יחידה ביתית אצל מי שמתמחה בעבודה עם גופי חימום ותרמוסטטים. את הסירקולציה ניתן לבצע בעזרת משאבת סחרור קטנה למים חמים. שווה לך לבחון את הכיוון הזה...

יויו13

New member
יש לך חיים דבש אם זה מה שעושה לך סטרס

מי יתן וכל סטרסך יהיו מסיבות כאלה ...

salo22

New member
נאמר כהלצה

אבל בהחלט ההתלבטות הייתה גדולה.אני מאוד אשמח למשהו כזה בבית.

אני קניתי בזול יותר ובמשקל קל

ומאוד מרוצה
http://www.icakitchen.com/
הבעיה היחידה - אין עדיין ל-220 וולט
אם יש לך טרנספורמטור אז אין בעיה :) רק להביא מארה"ב מן הסתם

טל6881

New member
וואו, ללא ספק אחד הדברים המדליקים ביותר

שראיתי לאחרונה... אני כבר שעה וחצי ביוטיוב, רואה הדגמות ומטפח אשליות לגבי רכישה עתידית... באמת עושה רושם שהם שברו את השוק, עם מוצר מעולה. אגב, ראיתי לא מעט מכונות וואקום באי-ביי במחירים די סבירים...

salo22

New member
כרגיל היושבים בארהב "חוגגים"

המחירים כבר ממש לא מרתיעים ומגוון הסילרים הזולים הוא גדול.אפשר אפילו למצוא צ'יימברים מדהימים באיזור 500 דולר,ממש מכונות תעשיות לבית.נכון ששם תרבות קניות בגדול קוטסקו וכולי,מאוד מתאימה גם לואקומינג שימור וכולי ושונה מאוד מהארץ.

puppet

New member
הגיוני מאד

אכלתי מספר פעמים במקום של בשר ואני מאד אוהב את הסטייק החמאתי שלהם.
אבל בעיקר, מדובר בסטייק עם צורה ומרקם שלא אכלתי באף מקום, ואכלתי עשרות סטייקים ברחבי העולם. זה בהחלט יכול לספק את הסיבה.

salo22

New member
בלי שמסעדה תציין במפורש

שהיא משתמשת בטכניקת סו-ויד לבישול המנה, נתקשה מאוד לדעת האם הטכניקה הייתה מעורבת, למרות שלשער תמיד אפשר. אני בטוח שיש מעט מאוד מסעדות בארץ שמשתמשות בטכניקה הזו ואני לא בטוח שתוכל למצוא בקלות אחת בירושלים, יותר לכיוון המסעדות היוקרתיות יותר של תל אביב לדעתי.
בכל מקרה לא חושב שצריך לצפות יותר מידי, כי איכות בשר הבקר יישון וכולי, יהיו משמעותיים עדיין מאוד, בלי קשר לסו-ויד או לא.

למעלה