סטייק סו-וויד

טל6881

New member
בקיצור, מי שירים את הכפפה וייבא את זה

גם אם בתוספת המסים ההכרחית - ימכור הרבה מכשירים. זה עדיין יהיה שליש מחיר מהמכשיר שפיינברג משווק, גם אם יוסיפו לזה סילר זול כזה או אחר... אגב, ראיתי אקדח וואקום ממש מגניב ב-60$, עם שקיות לשימוש חוזר, ומביקור באתר החברה גם נראה די איכותי. בקיצור, ב-350 דולר אתה סוגר עניין, עם דמי משלוחה. חייב לומר שמאז אמש זה ממש מדגדג לי.

יש לנו סיר בישול איטי

לא יקר. מאחר וטמפרטורת המינימום של סיר הבישול האיטי היא 85 מעלות, יש גם טרמוסטט שיובא מחו"ל ומוריד את
הטמפ' ל 65 מעלות. יש מכשיר ואקום. ניסיתי לבשל בכמה שיטות: עם תיבול, ללא תיבול, עם מעט רוטב וכו'.
לא היגעתי לתוצאה שהשביעה רצוני. גם לא מצאתי שום ערך מוסף לבשר שבושל בשיטה זו.
לפני מס שנים אכלתי במסעדה של יאיר במצפה רמון נתח חזה שבושל בסיויד במשך 48 שעות היה מעולה.
ולעניין הסטייקים מעדיפה יישון של 40 יום מבישול של 40 שעות.

טל6881

New member
לגבי נתחים כמו אנטריקוט וסינטה,שנועדו לבישול

קצר אני מסכים איתך - גם לי טעים יותר בשיטה הרגילה (מחבת, גריל). ולעניין סיר הבישול האיטי - בסו-וויד הטמפרטורה חייבת להיות מדוייקת ממש, רצוי עד עשירית המעלה. זה דורש טרמוסטטים רגישים וגוף חימום יעיל. כמו כן, צריכה להתבצע סירקולציה של המים כדי לפזר את החום באופן מושלם בכל רחבי המיכל, כאשר שקיות הוואקום מופרדות האחת מהשניה ולא מונחות בערימה.

למרות זאת, אני חושב שבעזרת ניסוי וטעיה אפשר להגיע לתוצאות טובות כמעט בכל מכשיר - צריך לפצח את משוואת הזמן\טמפרטורה המדוייקת לכל סוג מזון. יש המון טבלאות המציגות נתונים כאלה ברחבי הרשת, אבל זה ממש לא אבסולוטי.

salo22

New member
קצת יותר מורכב

מלהביא לנקודה המדוייקת,יש תהליכים משמעותיים שיקרו גם תוך כדי לרקמות בשר או חומרים אחרים,שנתקשה לקבל אותן בשיטות בישול אחרות. קשה לי לדמיין שימוש בזה במסעדות המגישות מספר רב של סטייקים נניח,גו זמנית. אם ניקח כדוגמא את מכשיר הסו ויד סופרים שיאיר משווק וגם את שה שאני הזכרתי עםההספק שלו והליטרים היחסיים קשה לחשוב על לשים סטייקים רבים בבת אחת.מכשירים שאולי כן יתמכו יהיו לדעתי בעלי קיבולת משמעותית הרבה יותר ויקרים בהתאם,אולי אנשים מהתחום מכירים כאלו.

למעלה