סטיבן קינג

bar portnoy

New member
לגבי אש זרה

לדעתי זה אחד הספרים הגרועים שלו ביגלל שהוא אחד הראשונים (מה שאני לא יכול לומר על קארי וסילמס לוט, כי שניהם מעולים) לדעתי "זה" הכי טוב והכי מפחיד זה בית קברות לחיות שעשועים

odiseos

New member
"זה"

ללא ספק, זה הספר הכי מפחיד ומסוייט שלו. לקח לי כמה שנים טובות אחרי שקראתי אותו לשכנע את עצמי שלא כל ליצן עם בלונים שאני רואה רוצה לאכול אותי.

TheHead

New member
בית כברות לחיות (זהירות! ספוילר!)

יש רק ספר אחד שקראתי בחיים שלי והפחיד אותי (וקראתי הרבה ספרים... באמת!) וזה בית כברות לחיות. אחי הקטן היה באמת קטן אז, בין 3 או משהו כזה, וזה היה מזעזע לקרוא על המוות של הילד הקטן בצורה כזו.

ביאנה

New member
סטיבן קינג לדעתי

הוא באמת קינג אמיתי אהבתי את אש זרה ואת נדודי שינה אבל הכי הכי אהבתי את דברים שצריך- הספר הראשון שלו שקראתי והוא פשוט מדהים- מומלץ ביותר! את הקמיע לא אהבתי כי הוא לא בסגנון אימה כמו שאני אוהבת אלא בסגנון פנטזיה ולא הייתה לי סבלנות לסיים אותו ביאנה

bar portnoy

New member
שאלה קשה על סטיבן קינג

איזה ספר לדעתכם הכי מפחיד? איזה הכי טוב? ואיזה הכי גרוע?

TheHead

New member
כן

על המחשב :) צריך לזכור שזה ספר ראשון שיצא, לא שנכתב, כדי להבין איך יכול להיות שספר בכורה יכול להיות כל-כך ע נ ק ! ! ! לדעתי זה ספר ייחודי אצלו. יש שם תרכובת של אימה שהיא לא כמו ברוב הספרים שלו... זה ספר שבאמת מכוון ל-Horror, שבאמת מזעזע ומטריף ברוע שחלק מהדמויות שלו מפגינות, ובסבל שלהן... מומלץ ביותר!!!

ציפי ג

New member
לא מתלהבת מספרות אימה

אבל בהחלט כן מתלהבת מסדר. אנא שרשר. פתחת שלוש הודעות בנושא סטיבן קינג. שרשרתי את כולן להודעה זו. זה מוסיף לי עבודה, בימים שגם ככה מאוד קשים לי.

Boojie

New member
אני יודעת שאני חריגה בעניין הזה,

אבל אני ממש לא רואה את קינג כספרות אימה. הוא בדרך כלל לא מפחיד אותי. למעשה, אולי הספר היחיד שלו שממש הפחיד אותי הוא מיזרי, שהוא בן היחידים שלא כוללים שום דבר על טבעי... מה שמעניין אותי בו זה ההעמקה הפסיכולוגית, הנסיון לקחת את בני האדם עד הקצה ומעבר לו. איכשהו, ההגדרה של "אימה" פשוט לא נראית לי נכונה ביחס אליו.

ANTiADi

New member
מסכים

הוא יותר עוסק במדע בדיוני מאשר באימה ואפילו גולש למיסטיקה. הספרים שלו באמת לא מפחידים, אבל בכל זאת מצויינים(מה שקראתי לפחות)

../images/Emo45.gif סוף סוף

מישהו שחושב כמוני. לקחת את ספריו של סטיבן קינג ולשים אותם תחת קטגוריה של "ספרות אימה", זה לעשות לו עוול. נכון שיש אלמנטים של אימה ומתח לאורך כל הספרים שלו, אבל הרבה מתחת לפני השטח יש עומק פסיכולוגי ופארא-פסיכולוגי והרשימה ארוכה מכדי שאתחיל לספור כמה כאלה הוא כתב. (ותנסו להזכר רגע ב"חומות של תקווה" כדי להבין על מה אני מדברת).....

יפית 30

New member
"ריטה הייוורת

והבריחה מכלא שושנק". הספר הראשון של סטיבן קינג שנפל לידיי ממש במקרה. מאז אני מעריצה מושבעת שלו. דרך אגב, שמתי לה שעל הרבה ספרים שלו כתוב "סטפן קינג". מישהו יודע למה?

Boojie

New member
כי הכתיב של השם באנגלית הוא stephen

והוגים את זה סטיבן, אבל כשהתחילו לתרגם את הספרים שלו בארץ לא ממש שמו לב שלא הוגים את זה כמו שזה נכתב. רק בשנים האחרונות בדיוק שמו לב לזה...

byron

New member
לדעתי זה תלוי בספר

בית כברות ממש הפחיד אותי, אומנם זה היה הספר הראשון שלו שקראתי אבל עדיין הוא הפחיד, ג´ואי מחברים שם את ה"ניצוץ" במקפיא כי הוא מפחיד אותו. לדעתי זה תלוי בספר ובאדם. ראיתי כאן קוראים שאמרו ש"זה" הפחיד אותם, אני נהנתי ממנו ברמה פסיכולוגית והשורה "מבוגרים הם המפלצות האמתיות" תלך איתי עוד הרבה שנים. דין קונץ כותב יותר אימה אבל גם קרוב יותר למד"ב לפעמים. כרגע אני לא יכול לחשוב על סופר אימה אמיתי (וכמו שבארט סימפסון אמר פעם פחדו משטויות - הוא אמר את זה אחרי שהקריאו לו את "העורב" ובתור קורא של אדגר אלן פו אני מסכים איתו אין שם שורה מעוררת אימה אחת)

Greenies

New member
שלום...

כבר שנייייים לא קראתי את סטיבן קינג, הייתי מכורה לחלוטין לספרים שלו עד "דספריישן" שפשוט הוציא לי את כל החשק. ארוך מידי וחוזר על עצמו, לעניות דעתי... את "זה" אני ממש יודעת בעל פה. הרבדים שהוא מגיע אליהם בספר הזה לא ייאמנו... התיאורים של העיר, ההחלקות בין ההווה והעבר אני חושבת שהספר היחיד שממש הפחיד אותי עד כדי סיוטים היה דווקא "החצי האפל". לקח לי הרבה זמן לאזור אומץ ולסיים לקרוא אותו. חוץ מזה, גם ל"דברים שצריך" ול"קמיע" אני חוזרת מידי פעם, כל פעם מגלים משהו חדש... לא ידעתי שיצא המשך, זה צריך להיות מעניין... ד"א, שלום לכולם! אני חדשה..

TheHead

New member
מישהו היה שם?

מישהו היה באחת הערים? בכיתה י´ באה ילדה חדשה לבית-ספר שסיפרה לי פעם שהיא גרה בבולדר ולא הבינה למה אני עף אחורה ומפחד לפתע להתקרב אליה. מישהו היה שם? במיין? הרי באנגור עיר אמיתית...

Boojie

New member
ב"מסע אחר" או משהו דומה

הופיעה לפני כמה זמן כתבה שעושה סיבוב במיין בעקבות סטיבן קינג, ומחפשת את המקור לערים/עיירות שבספרים שלו. היה ממש מרתק. יש לי את החוברת איפה שהוא, אם אני אמצא אותה אני אביא פרטים מדויקים.

למעלה