סטיבן קינג

bar portnoy

New member
סטיבן קינג

סטיבן קינג הוא המלך הבילתי מעורער של ספרות האימה

ANTiADi

New member
אולי...

כל ספר שלו שקראתי ממש אהבתי, אבל אני חושב שהוא קצת ירד באיכות בספרים האחרונים. אבל אני לא מכיר כל כך סופרי אימה שאני יכול לשפוט.

ביאנה

New member
סטיבן קינג הוא ללא ספק אחד הסופרים

הטובים ביותר שקיימים "דברים שצריך", "נדודי שינה", "אש זרה"- אהבתי "הקמיע" לעומת זאת התחלתי ולא הצלחתי לסיים כי זה באמת ספר משעמם ומעצבן ולא בסגנון המדהים והמיוחד של סטיבן קינג אלא יותר פנטיזה מטופשת ומסורבלת הוא גם כתב את הקמיע בשיתוף עם עוד סופר- פיטר משהו וזה כנראה קילקל את הכל ביאנה

a333

New member
שכחתם את "מיזרי" האיום!!!!!!

זה ספר מזעזע......אמנות....וכמובן הספר הידוע ביותר שלו "הניצוץ" שעל פיו נעשה הסרט עם ג´ק ניקולסון...משהו משהו.

bar portnoy

New member
תגובה

מיזרי באמת איום אבל איכות הכתיבה שלו לא ממש מתקרבת לניצוץ או לשאר הספרים הגדולים שלו

byron

New member
הייתה לי תחושה דומה...

ביחוד אחרי הילדה שאהבה את טום גורדון, אבל שק של עצמות מוכיח שהתאונה עשתה לו טוב. כמה שלא יפה להגיד אחריה הוא חזר ליכולת הישנה שלו ד"א מישו כאן יורד על הקמע (שיצא לו ספר המשך) לדעתי זהו ספר יוצא מהכלל ונהנתי לסבול מהקריאה שלו. אני לא יכול לפרט מה סבלתי כי זה יכול להרוס למי שלא קרא, אבל סבל מתוק כמו בטרגדיות רומנטיות. לדעתי זו ה=ווריאציה יפה על הלב של דיאמיצ´י (או איך שלא קוראים לו)

TheHead

New member
הילדה שאהבה את טום גורדון

באמת פחות טוב מהרגיל אבל בגדול - אני חולה עליו!!! למי שיש את הבקשיש - יש קובצי נובלות שלו שלא תורגמו מאנגלית והם דליקטס. Four Past Midnight - יש שם את "לנגולירס" (שאולי ראיתם בערוץ 3 פעם) ואת "The Library Policeman", שזו נובלה, אבל באורך 200+ עמודים, ואם זה היה יוצא לספר, הייתי אומר שזה הספר הכי ענק שלו (כן! יותר מ"זה" אפילו!!). The Bachmann Books - כל הספרים שנכתבו תחת הפסבדונים "ריצ´רד באכמן", מלבד "רזה" (שכן יצא בעברית והוא בבחינת חובה למעריצי קינג!). שם תמצאו את The Long Walk שהוא לדעתי מעולה כי הוא עוסק בנושא כל-כך שונה מהספרים הרגילים והוא עדיין ענק, וגם את Rage - ספר שקינג הוציא מההדפסה אחרי הרציחות בבתי-ספר בקולורדו, כי הספר מדבר בדיוק על זה (תלמיד שבא עם נשק לבית-הספר). אם יש דורש, והוא/היא מאיזור הדרום - תנו הודעה ואני אספק לכם את החומר *סניף!*. --ראש.

bar portnoy

New member
אני רואה שמצאתי אדם חכם

מאיפה יש לך את את האוסף של ריצ´רד בקמן? זה די נדיר אני בידיוק מסיים את ההמשך של הקמע ומתחיל את האקדוחן הרביעי!! קראת את קוג´ו? נ.ב. הקמע זה אחד הספרים הכי יפים בעולם

TheHead

New member
זה באמת נדיר, ותעיד העובדה

שפרסמתי הודעה ב"פורום ספרים נדירים" בשביל למצוא אותו. מישהו מחיפה שלח לי אותו ב-50 שקל היחידה. עשיתי את זה בעיקר בשביל Rage, שלא מצאתי בשום מקום אחר ורציתי למצוא בגלל שלא מדפיסים אותו יותר. ממש כמה שבועות מאוחר יותר מצאתי אותו על האינטרנט. אבל זה באמת ספר מעולה. איך ההמשך של הקמיע?!?! לקנות?! האקדוחן זה כ"כ טוב :) (כיף סתם להשאיר הודעות של אאההההההה זה טוב!!!!!!) יש לי את קוג´ו וקראתי אותו. לשלב אימה, מרה שחורה (כשהילד מת - כל כך לא הפי אנד, כל כך עצוב!!) וסיפור משוגע על דגני בוקר בספר אחד - בוא נאמר שזה לא אחד מהאדירים, אבל זה פשוט ספר טוב :) . הספר הכי אהוב עליי הוא "זה" וקראתי אותו בכיתה ו´ או משהו כזה. אני מאוד אוהב את סטיבן... מה הראשון שקראת?

bar portnoy

New member
הראשון

הספר הראשון שלי היה בית קברות שאיך שהוא התגלגל אלי, אגב אתה יודע שלא מוציאים יותר את רייג´ ביגלל שאיזה ילד ירה בכיתה שלו בגללו. תאמת שגם לי יש ספרים די נדירים שלו אבל יותר נדירים ביגלל ההוצאה שלהם יש לי את סיילימזס לוט ממש מאחת ההוצאות הראשונות וגם קוג´ו. בית שחור ממש טוב מומלץ בחום, אבל אין כמו האקדוחן. קראת את עונות מתחלפות?

TheHead

New member
בערך

קראתי על המחשב את The Shawshank Redemption (וכתבתי עבודה ענקית שמשווה בין הספר לסרט או בין הספר הזה לספר אחר, אני לא זוכר...). אני אף פעם לא אקרא את סיילמ´ס לוט כי זה על ערפדים ואני לא עומד בענייני-דמים (רעדתי לכל אורך סצינת הבריחה ב"משחקים של ג´ראלד". אה כן, וראיתי את Apt Pupil ו"אני והחברה"... טובים!!! נכנסתי עכשיו, בלהט הפורום, לאתר הרשמי של סטיפן. יש שם המון חדשות! שכל מי ששרשר כאן ייכנס ויתפטם :) --ראש.

Boojie

New member
Apt pupil דווקא לא ממש מוצלח.

ואני מתכוונת לסרט. הסיפור מצמרר (הופיע ב"עונות מתחלפות"). לא סתם מצמרר, גם יש בו אמירה חזקה מאד שאני חושבת שנוגעת בכולנו. הסרט? פרווה. יותר מדי שוק ואליו, מעט מדי ערך אמיתי.

לגבי ה-LIBRARY POLICEMAN

לא הבנתי. האם יצא ספר כזה? אגב, אם אתה קורא באנגלית ואוהב את הז´אנר הזה, אתה תמות על הספרים של דין קונץ. אישית, אני ממליצה על INTENSITY. ספר ע נ ק! נ.ה

TheHead

New member
לא יצא כזה ספר

אז תשיגי איכשהו את הקובץ. הוא ענק!!! ותודה על ההמלצה :) אני אמצא את קונץ זה.

slightly

New member
גם אני "שפוטה" שלו כבר הרבה שנים

הכי אהבתי את "העמדה" ואת "דברים שצריך", אבל כולם כולם מעולים בעיני. את "לוכד החלומות" לא הצלחתי לסיים משום מה ועוד אחזור אליו.

bar portnoy

New member
סטיבן

לא יצא לי ליקרוא עדיין את לוכד החלומות אבל מישום מה ניראה לי שהוא יהיה דומה קצת ל"זה" אם קראת אותו שלדעתי זה הספר הכי טוב שלו. איזה ספר לדעתך הכי מפחיד?

slightly

New member
קינג

לוכד החלומות לא דומה בכלל לזה. אני לא אומרת שהוא לא ספר טוב, הוא כתוב לפי מיטב המסורת הקינגית, כנראה שלא התאים לי בתקופה שקראתי בגלל לימודים ועוד. כמו שאמרתי, אני הכי אהבתי את העמדה ודברים שצריך, אליהם אני מוסיפה את זה ואת רוז מאדר. את הילדה שאהבה את ג´ק גורדון לא אהבתי.

לדעתי

הספר הכי הכי שלו הוא דווקא "אש זרה". לא בטוחה שיהיה קל להשיג אותו בחנויות, אבל שווה להתאמץ!!!

למעלה