סטיבן הוקינג נכשל!!!

אוריאל 1

New member
ממש לא נכון

ראשית אינך יודע מה חקרתי ומה לא. שנית,החקירה המעמיקה ביותר בדת מסויימת חייבת להיות בדת הראשונה,וזאת בגלל שלי כבר אין שום ספק בהקשר לקיום האל,אני יודע ומאמין שהוא קיים,יודע ומאמין.עקב כך אני יודע ומאמין שהוא כל יכול,וזה יהיה יומרני מהצד שלי לחשוב שהוא נתן תורה אחת,ותיקן אותה לאחר מכן.הבורא לא טועה ולא טעה מעולם.

גוססי

New member
ומי אמר לך שהיהדות היא הדת הראשונה?

רב כלשהו, נכון? ואיך תדע אם הוא אומר את האמת? אולי הוא עובד עליך בעינים כדי להוסיף עוד V על מכתבתו, כאותם טייסי קרב המציירים מטוס קטן לכל הפלה? כל תפיסת העולם שלך בנויה על אינפורמציה שסופקה לך ע"י מקור יחיד ובעל אינטרס. אתה דומה לאדם שקונה רכב משומש על סמך הצהרת המוכר ש"האוטו אחלה והמחיר סבבה", ואפילו לא טורח לקחת אותו לבדיקה שטחית במוסך או לבדוק את מחירוני הרכב.

אוריאל 1

New member
בדקתי את הכל.

בנוסף על כך גם שאר דתות העולם מודות שהיהדות היא הקדומה שבדתות. אם היית לומד את התורה לעומק לא היית צריך שאף רב יגיד לך שהיהדות היא דת האמת היחידה,והקדומה ביותר.היית מבין זאת בעצמך.למה אתה כל הזמן חושב שהכל נעשה בכפיה? גם אם תקח חמור עד למים הוא לא ישתה אם אין לו רצון,זה לא כמו שאתה חושב,אף אחד לא יכול לשנות את דעתך מלבד אתה,אין שום שטיפת מוח,אם היית לומד בעצמך את הדברים לעומק היית מבין הכל בעצמך.איך אתה יכול לשלול דבר שאפילו לא חקרת לעומק? הפחד מהאמת עוצר מבעדך?

גוססי

New member
בדקת? לא נראה לי

באילו מקורות נעזרת? האם פנית לספרות המדעית, או שמא מצאת זאת בספר מיוחד לחוזרים בתשובה שהרב תחב לידיך? "בנוסף על כך גם שאר דתות העולם מודות שהיהדות היא הקדומה שבדתות" אתערב שלא תצליח להצביע על מקור שאומר כך, פרט אולי לכתבים יהודים שבאו להלל ולפאר את היהדות. "אם היית לומד את התורה לעומק לא היית צריך שאף רב יגיד לך שהיהדות היא דת האמת היחידה,והקדומה ביותר" כדי לדעת מה היא דת האמת היחידה צריך להכיר דתות נוספות, דבר שאתה נמנע ממנו בכל מחיר. "למה אתה כל הזמן חושב שהכל נעשה בכפיה?" לא בכפיה, בהונאה. מכרו לך שקרים מתוך ידיעה שלא תבצע הצלבת מידע ותאמין לכל מה שמספרים לך. "אם היית לומד בעצמך את הדברים לעומק היית מבין הכל בעצמך.איך אתה יכול לשלול דבר שאפילו לא חקרת לעומק? הפחד מהאמת עוצר מבעדך?" אשאל אותך בדיוק אותה שאלה לגבי כל דת אחרת בעולם.

אוריאל 1

New member
תגובה

אין לי רב. תנסה להכנס לראש שלי,אני מאמין באלוקים שהוא ברא את כל היקום ולבריאה זאת יש מטרה.אלוקים הוא כל יכול ואינו כפוף לזמן נמצא בעבר בהווה ובעתיד. התורה הקדושה היא הראשונה שירדה לעולם{תשאל כל מוסלמי או נוצרי}.ברגע שאני חלילה יחשוב שהבורא נתן גם תורה אחרת זה כאילו שאני כופר בעיקר: א.כתוב בתורה שאסור להחסיר או להוסיף על מה שכתוב. ב.כתוב שאם יבוא אדם וינסה להחליף את התורה הוא יהיה משיח שקר. ג.אני הרי מאמין שהבורא הוא כל יכול וקיים בכל הזמנים,למה לבורא לתת תורה וכאילו לתקן אותה לאחר מכן בתורה או דת אחרים,הרי הבורא לא טועה אף פעם.

Chugworth

New member
'אמת יש רק אחת'... ?

לא. האמת עליה אתה מדבר כאן אינה לקוחה מתוך המציאות האובייקטיבית, הנצפית והניתנת לכימות, אלא שייכת לתחום המשמעות, המוענקת למציאות זו ע"י בני אדם. על טיבה של משמעות/תכלית הסברתי בהודעתי הקודמת בשרשור זה. שאלות רלבנטיות למציאות האובייקטיבית (איך נוצרו היקום/העולם והאדם, מה טיבם של דברים, כיצד ומדוע הם קורים/קיימים) - על שאלות אלה יש לנסות לענות בהתבסס על ממצאים ניתנים לתפיסה/כימות מתוך מציאות זו עצמה, לא ע"י הכנסת גורם אימטריאלי, נעלם ובלתי ידוע למערכת שכלל אינה זקוקה לו ע"מ לספק הסבר נאות לשאלה הנשאלת. 'היית יכול להבין בשכל את המציאות' פסבדו-שכל ופסבדו-מדע. המדע והחשיבה ה"מדעית"-רציונלית-לוגית עבור הדתיים הם אמצעים ולא מטרות, המיועדים כדי לספק ולסלק את ספקותיהם ושאלותיהם המוצדקים של תוהים תמימים וישרי-דרך. לכשהשתכנע מושא השכנוע, נעזבים בצד הלוגיקה, ההוכחות מתחום המדע וההסברים הטכניים המפורטים (שגם הם על פי רוב מוצאים מהקשרם באופן מחריד) לטובת ריטואלים שחוקים ושאר "חובות" אורח החיים הדתי, מתוך הנחה שהמשוכנע נתרצה ורעיון קיום האל מקובע במוחו כעובדה, מכאן שאין עוד צורך במחקרים למיניהם.

semi auto

New member
אם כך,

ה"בורא" שלך מצטמצם מיום ליום, ככל שהפיסיקאים מגלים עוד ועוד. לפי הוקינג (בכתבה שפתחה את השירשור) המדע לעולם לא יעלים את הבורא לגמרי אבל השאלה היא, האם בני האדם לא יעשו את זה בשלב כלשהו..

אוריאל 1

New member
תגובה

בשלב כלשהו בני האדם הם אלו שיעלמו ,והבורא ימשיך להתקיים.היה הווה ויהיה.

גוססי

New member
למה אתה מספר לנו...

דבר שאנחנו כבר יודעים? "זה רק מראה את שני צדדי המדע,הוא אינו כל יכול" אף אדם שמכיר את המדע ויודע כיצד הוא פועל לא טען שהמדע כל יכול. היחידים שמזכירים את הענין שוב ושוב באובסיסיביות מאניאקית הם ארגוני ההחזרה בתשובה.

אוריאל 1

New member
תגובה

עובדה היא שהמדע חשב על תאוריה גאונית. 1.היקום נוצר מפיצוץ של דבר לא מוסבר. א.מי ברא את אותו הדבר??? ב.היכן התרחש הפיצוץ??? זאת רק תאוריה אבל אתם כל כך מאמינים לה כאילו שהיא איזו השגה גדולה,זאת רק תאוריה!!!! והיא בכלל ללא הבסיס הראשוני!!! גם אני יכול לתת לך תאוריה,אולי תאמין לתאוריה שלי ולא לזאת של המדע: אנחנו בכלל לא קיימים,כלום לא קיים,אנחנו בסך הכל חיים בחלום של ילד ענק שעוד מעט צריך ללכת לבית הספר ואמא שלו תעיר אותו.כל מה שאתה רואה,חושב ומרגיש לא קיים,כולל הזמן.הכל פה זה רק אשליה אחת גדולה. לתאוריה שלי לפחות יש בסיס בניגוד לזאת של המדע.את התאוריה שלי אף אחד לא יכול לסתור בניגוד לזאת של המדע.

גוססי

New member
"זאת רק תאוריה!!!!"

נכון, זו רק תיאוריה, וככל תיאוריה מדעית היא כפופה לתיקונים ועידונים. כך המדע פועל, וזה סוד הצלחתו - חוסר הנכונות לקפוא על השמרים בשם איזו "אמת נצחית". למה שלא תספר לנו אילו תגליות חשפה בפנינו הדת שלך בשנים האחרונות? עם כל הקשקושים אודות "אמת נצחית" לא הצלחתם אפילו להציג תשובה מוסכמת לשאלה מדוע התרחשה השואה. איזו תועלת יש באמת הנצחית שלכם אם לאלף רבנים יש אלף דעות בענין בסיסי כל כך?

אוריאל 1

New member
תגובה

זה ברור מדוע התרחשה השואה.אם אתה באמת רוצה לדעת תכנס לרדיו 2000 טיוי ותראה שם הרצאה של הרב נויגרשל על השואה.התורה כותבת את זה במפורש.מלבד השואה כל ההיסטוריה של העם היהודי היתה קשה,מדוע אינך שואל את עצמך למה העם הזה תמיד סבל וסובל? כיצד העם היהודי עדיין נשאר קיים כאשר האימפריות הגדולות ביותר שרצו להשמידנו אינם עוד איתנו על פני האדמה?

אוריאל 1

New member
תגובה

הרב נויגרשל ממש מסביר,לא ככה במשפט קצר,מראה איפה הכל כתוב.אם אתה באמת רוצה תשובה מעמיקה ולא ככה סתם על "הדף",תראה ותחליט בעצמך.

גוססי

New member
נסה להבין: התשובה לא מעניינת אותי

מה שאני רוצה לדעת הוא מדוע יש כל כך הרבה תשובות שונות, חלקן אפילו סותרות, ומה בדיוק זה אומר לנו על "האמת הנצחית" של הדת.

אוריאל 1

New member
תגובה

אלו הם פירושים,את התשובה ניתן לראות במקור {בתורה הקדושה},ובכל זאת כל מה שאמרו כל הרבנים הם דברי אלוקים חיים. גם ביהדות ישנם ש"ס,חב"ד,ברסלב וכד'.לכל אחת מהזרמים הנ"ל יש את הדרך שלה אך בכל זאת כולם צודקים והולכים באותו מסלול.בכדי להבין דבר זה עלייך להבין את מטרת עבודת ה'.

גוססי

New member
לא, אלה לא פירושים

אלה תשובות שונות זו מזו, ולפחות שתיים מהן - זו של הסאטמרים וזו של החרד"לים - הפוכות בתכלית.

גוססי

New member
ההצמדות העיקשת למונח "פירוש"...

לא תעזור. אני רוצה לדעת מדוע אין תשובה אחידה לשאלה "איפה היה אלוהים בשואה", ומה שווה "האמת הנצחית והיחידה" אם המחזיקים בה לא מסוגלים להסכים ביניהם.

אוריאל 1

New member
תגובה

"לא תעזור. אני רוצה לדעת מדוע אין תשובה אחידה לשאלה "איפה היה אלוהים בשואה", ומה שווה "האמת הנצחית והיחידה" אם המחזיקים בה לא מסוגלים להסכים ביניהם". התשובה נמצאת פה: ספר ויקרא פרק כו' פרשת בחקתי. ספר דברים פרק לב' פרשת האזינו.

למעלה