סטיבן הוקינג נכשל!!!

s u p e r mind

New member
לא שכחתי ../images/Emo22.gif

וגם אם הוא אינו נבון מספיק בשביל לקלוט כי כשהוא אומר שכשהאדם לא יהיה קיים יותר, שום דבר לא יהיה קיים יותר- אם הייתי מציג את הטענה הזאת, היה מתרץ לי כי אלוהים הוא מעבר ל"קיים", או שאלוהים עצמו ברא הכל בשביל האדם, ואם האדם לא יתקיים ימחק הכל, או שהיה מודה כי שכח את אלוהים... בקיצור למצוא אצלו סתירות לוגיות, אינו הפתרון (כי יש המון טענות שאינן לוגיות בדת, והוא יכול להוציא לי מן הכיס פתאום טענה לוגית שתסדיר את הסתירה שלו מלכתחילה) - לגרום לו להבין כי מלבד פיטפוטים והכרזות שמנות במיוחד אין לו לא כלום - זה הפתרון.

אוריאל 1

New member
תגובה

היתה בראיה-הרי יש גיל לעולם {נברא או נוצר זה אותו הדבר} יש בורא או יוצר שברא או יצר את כל היקום,הכוכבים,הצמחים,החיות ואותי ואותך,הרי לא אנחנו או העצים או הכוכבים נצחיים. לבורא העולם לא יכול להיות בורא כי אז זה נמשך לנצח עד אין סוף ודבר זה שלא יכול להיות שיש רק ברואים ללא בורא ראשוני.מה שאתה לא מבין זה שבורא העולם הוא לא משהו שיכול להתפס לך בראש,אין לו גוף ולא דמות הגוף,לאדם הקטן אין השגה באלוקים.מה שבטוח הוא שגם אתה תפגוש אותו בסוף. בהקשר לדתות ראה תגובתי לגוססי.

Lu Tze

New member
אולי פיספסתי משהו,

אבל "יש דברים שהם מעבר לשכל האדם" ואז מיד: "מה שנותן חיות לכל דבר ביקום הוא העובדה שיש לנו יכולת להבין זאת".

Chugworth

New member
המדע לא כל יכול?!?!?

אני בשוק. וסטיבן הוקינג הוא האדם "החכם ביותר"? מעניין. דווקא יכולתי לנקוב בשמות דיסציפלינה או שתיים לפחות, בהן מובטחני שאין לו ידע רב. זו בדיוק הבעיה כאן. כמאמין, אתה מחפש תשובות ופתרונות אינסטנט לכל בעיה שעלולה לצוץ, ובכלל זה בעיות של התעוררות ספק או אי ידיעה למה דבר מסויים הוא כך ולא אחרת. ואין תשובה יותר מהירה וקלה מ"אלוהים ברא/עשה/רצה שזה יהיה כך". אדם הגיוני קודם כל יהיה מוכן להודות שהוא לא יודע. לא אמורה להיות לך תשובה מוכנה לשליפה לכל דבר. אבל לאחר מכן, עדיף תמיד לא להסתפק בהסבר קל ופשוט, משכנע ו"הגיוני" ככל שיהיה, אלא להוסיף תמיד להטיל ספק, לחקור ולבדוק גם את התשובות שתקבל, משכנעות ככל שיהיו. קוראים לזה חשיבה עצמאית.

אוריאל 1

New member
תגובה

הוא לא החכם ביותר,משפט זה היה מודגש {"}.אני לא מחפש תשובות,מצאתי כבר את כולם,ישנם דברים שאין עליהם ספק,ואחד מהם הוא קיום בורא העולם שברא את הכל.מיליוני יהודים במשך כל הדורות חשבו "חשיבה עצמית" {עצם זה שהאדם משתמש בכלי כגון "מחשבה" מעידה על קיום על העולם הרוחני} והמשיכו בדרך האמונה בקיום האל הכל יכול ובתורה הקדושה,מי אני שאומר שכל אותם מיליוני גאונים טעו ואני צודק. פעם נסעו רב ופרופסור לפיזיקה ברכבת והחלו בדיון על קיום האל.שאל הרב את הפרופסור,"האם בפיזיקה יש תשובות לכל?",השיב לו הפרופסור "יש,אבל עד לנקודה מסויימת",אמר לו הרב "מנקודה זאת והלאה מתחיל הבורא".

Chugworth

New member
'יש דברים שאין עליהם ספק,ואחד מהם

הוא קיום בורא העולם שברא את הכל' לך אולי אין ספק. לי - יש ויש. 'עצם זה שהאדם משתמש בכלי כגון "מחשבה" מעידה על קיום העולם הרוחני' מחשבות הן תוצר פיזי לחלוטין של פעילות המוח, איבר גשמי בהחלט. 'אמר לו הרב "מנקודה זו והלאה מתחיל הבורא"' טעות ביד הרב ובידך. מנקודה זו והלאה יש לבחון ולחקור כדי להגיע להבנה, ולו גם חלקית ומוטלת תדיר בספק משמעותי, של התופעות הנצפות במציאות האובייקטיבית. מה שאין לעשות הוא לקבל כל הנחה כמובנת מאליה, על אחת כמה וכמה כשמדובר בהנחה אימטריאלית ומרחיקת לכת כקיום "בורא".

אוריאל 1

New member
תשאל את אורי גלר

מהי מחשבה,הוא יכול גם להראות וגם להוכיח לך שמחשבה היא מעבר לתהליך כימי.

Governor

New member
אורי גלר הוא מאחז עיניים שאינו מוכן

להודות בהיותו מאחז עיניים והפסיד בכל המקרים בהם תבע את מבקריו, אולם הודות לעגלים חסרי יכלת חשיבה בקרתית כמוך, עדין הוא מתפרנס יפה. שים לב למשפט האחרון בפסקה הדנה בו: placed his assets in trust, rendering uncertain our ability to collect הבחור כל כך למוד הפסדים משפטיים, שהעביר את נכסיו לקרנות מנוהלות בנאמנות, כך שיד הזוכים לא תגיע עדיהם... אגב, אוריאל, בן כמה אתה? ______________________________________________________________ 0284392570 אוריאל_1

Chugworth

New member
'אני לא מחפש תשובות,מצאתי כבר את

כולם' אשריך. ואני לתומי סברתי שאין בנמצא אדם היודע *הכל*. יותר מדויק, אמור כי מצאת תשובות מסוג מסויים ובהן הסתפקת. זו גדולתה של הדת, שהיא מאפשרת לכל מאמין פשוט לזנק בדילוג אחד מן הבורות המשוועת אל עמדת "ידע" מפואר כביכול, בלא שמץ מן הלימוד המפרך במסגרות אקדמיות שונות הכרוך בכך בד"כ, כמו גם אל תחושת העליונות הכרוכה בידיעה כי הוא יודע את האמת ועושה מה ש"צריך", בעוד רבים אחרים הם "בצד הלא נכון של המתרס", ואף דבקים בטעותם וחורצים בכך את גורלם למיני עונשים ומכאובים, כיד הדמיון הטובה על בני אנוש מפוחדים בני דורות עברו.

אוריאל 1

New member
תגובה

וכיצד לדעתך ניתן ללמוד את התורה הקדושה למעלה ממאה שנה וזה עדיין לא מספיק? האם אתה יכול "ללמוד" הארי פוטר יותר מעשר שנים רצוף?

גוססי

New member
אם אלפי אנשים...

ישבו במשך אלפי שנים ויכתבו כל מה שהם חושבים על ספרי הארי פוטר, אז כן, אפשר יהיה ללמוד את הארי פוטר במשך כמה זמן שתרצה.

Chugworth

New member
בהחלט כן, ואף בעניין רב!

להתפלפל ולמצוא משמעויות נסתרות אפשר בכל דבר, בטח ובטח ביצירה ספרותית. וזה גם יכול להיות כיף, מרתק ומשעשע, בהתאם ל"פיקחות" הנסתרת שאתה מוצא מאחורי המילים/רעיונות או אף האותיות, בדומה לניתוח שהצגת כאן מוקדם יותר. זה אפילו יכול לשמש אתגר אינטלקטואלי, אם כי אני בספק לגבי טיעון דתי נפוץ יחסית הגורס שפלפול מסוג זה בכתבי הקודש "מחדד את המוח". מה שעליך להבין הוא שכל אלו הן *משמעויות*. משמעות מעצם טבעה היא פרשנות, וככזו היא שוכנת אך ורק במחשבותיו של האדם, שתבונתו התפתחה בעבר הרחוק לרמה בה הוא נבון דיו לחפש משמעות בדברים, ולפיכך גם למצאה. אין למושג המשמעות/תכלית ולא כלום עם המציאות האובייקטיבית, המתנהלת בדרכה שלה ואדישה לפרשנות שבני אדם מחילים עליה. במציאות האובייקטיבית תמצא לכל היותר קשרים קאוזליים בין מאורעות, אך לא "תכלית" כלשהי הטמונה בהם. תכלית זו כאמור היא מעצם הגדרתה פרשנות, וכל אחד יכול להגדירה או לנתחה אחרת כאוות נפשו - את המציאות עצמה אין זה משנה.

גוססי

New member
"אני לא מחפש תשובות..."

"... מצאתי כבר את כולם" בלתי אפשרי. אינך יכול לדעת את * כל * התשובות לפני שתעבור בפרוטרוט על * כל * מאגר הידע האנושי. עליך ללמוד את כל המדעים, להעמיק בכל הפילוסופיות, להכיר את כל הדתות ולבקר בכל מקום בעולם, ואויה, גם אז לא תדע את * כל * התשובות אלא רק את אלה שנמצאו ע"י חכמים ממך. כמה שחצנות וצרות מוחין צריך כדי לחשוב שאחרי כמה שיחות עם רב השכונה נמצא בידך המפתח לאמת המוחלטת?

אוריאל 1

New member
את כל התשובות לשאלות

ששאלתי.אני לא טוען שאני יודע הכל,נהפוך הוא יש לי עוד הרבה מאוד מה ללמוד.

גוססי

New member
איך אתה יודע שהן התשובות הנכונות?

אולי תרבויות אחרות יתנו לך תשובות טובות יותר? שוב, לא תוכל לדעת עד שלא תפנה אליהן.

אוריאל 1

New member
אמת יש רק אחת

בדקתי את אותם תרבויות והבנתי שהם רק חיקוי עלוב של המקור. האמת היחידה חייבת להיות הראשונית,זאת אמת אלוקית,ובורא העולם לא צריך לתקן את המקור ע"י תרבויות נוספות שהגיעו אחר כך. אני חוזר בתשובה,ואני בחרתי בדרך זאת לאחר בדיקה אישית ללא שום קשר לשום סימינר או רב כזה או אחר,הכל בדקתי בעצמי ברוך השם.אם היה לך לימוד הגון בתורה ובקבלה היית יכול להבין בשכל את כל המציאות.

גוססי

New member
לכל היותר, הנצרות והאיסלאם הן חיקוי

במשך ההיסטוריה של המין האנושי התפתחו אלפי דתות, תרבויות, רעיונות חברתיים ותפיסות פילוסופיות שאין שום קשר בינן לבין היהדות, וחלקן אפילו הקדימו אותה. האם חקרת את תורתו של קונפוציוס? את הבודהיזם? את כתבי קאנט, ניטשה והגל קראת? על תרבות האינקה ידוע לך משהו? אפילו במדעי הטבע השכלתך מן הסתם לוקה בחסר. אין לך מספיק ידע כדי לדעת מה התשובות הנכונות. לא חקרת שום דבר חוץ מאשר, במקרה הטוב, את קמצוץ היהדות לחובבים שמחב"ת כזה או אחר תחב מתחת לאפך.

למעלה