סטטוס

Avi Katz

New member
סטטוס

החלטתי להתפטר, הגעתי להבנות עם המעסיק וסיום היחסים הם ברוח טובה מאוד,
אני לא מתכוון לקבל דמי אבטלה, אלא להתחיל לעבוד במקום אחר,
אין סוגיית הפיצויים מכיוון שאני חתום על סעיף 14.
האם עדיף לקבל מכתב פיטורין במקום להתפטר?
התכנון הוא שאגיש מכתב התפטרות, אבל אם יש משמעויות שבגינן עדיף לי להיות מפוטר, אני יכול לבקש ולקבל זאת מהמעסיק.
האם יש סיבות משמעותיות בגינן זה עדיף?

vinney

Well-known member
דמי אבטלה.

אבל שים לב שמכיוון שאתה מתפטר - מדובר בסופו של דבר בהונאה, ואני לא מכיר הרבה מעסיקים שהיו מוכנים לזה. אני לא יודע אם המנהל הישיר שלך שהבטיח לך מכתב פיטורין באמת מודע להשלכות ובדק את זה עם משאבי האנוש או הבכיר שאמור לאשר פיטורים, אבל זה נשמע ונראה מסריח והייתי ממליץ לך לא לעשות את זה.

choo

Active member
בתנאים שציינת, לא רואה סיבה "להיות מפוטר"

user32

Well-known member
מנהל
בספק רב אם יסכימו לכך

המעסיק חושף את עצמו להרבה סיכונים מיותרים: החל מהונאת הרשויות, דרך תביעות עתידיות שלך נגדו על פיטורים שלא כדין (לא היה שימוע, הודעה מוקדמת, עילה מוצדקת וכו' וכו').
כאמור, אם אתה לא מתכוון לקחת דמי אבטלה ואתה חתום על סעיף 14 אין סיבה להעדיף להיות מפוטר.

בהצלחה

salachshabati

New member
שים לב! אם התפטרת אינך יכול למשוך כספי פיצויים ללא אישור

המעסיק. אלא להשאירם בקרן הפנסיה שלך.
&nbsp
ראה ציטוט:
&nbsp
במקרים שהעובד הפסיק לעבוד בנסיבות שאינן מזכות אותו בפיצויים (למשל התפטר ביוזמתו שלא בנסיבות שמזכות אותו בפיצויים) - המעסיק רשאי, ככלל, לקבל בחזרה את הכספים שהפקיד לרכיב הפיצויים, אולם אם הסכום מיועד גם לביטוח קצבה (למשל הוא מצטרף לחיסכון הפנסיוני שאמור להיות משולם לעובד כקצבה חודשית בעת פרישתו מעבודה או בעת נכות או מוות או מופקד לקופת גמל שנועדה לתשלום קצבה חודשית - ולא כסכום חד פעמי), ולא נקבע בהסכם קיבוצי או בהסכם אחר שהמעסיק יוכל לקבל את הכספים בחזרה, אז המעסיק אינו רשאי לקבל את הסכומים בחזרה.
אם העובד מבקש למשוך את הכספים מתוך קופת הגמל שלא במסגרת קצבה חודשית, למשל מיד לאחר סיום עבודתו, המעסיק רשאי לדרוש מהקופה להשיב לו את הכספים. מסיבה זו קופות הגמל דורשות מעובדים המבקשים למשוך את כספי הפיצויים מכתב מפורש מהמעסיק שהוא מוותר כליל על הכספים ומתיר לקופה לשחרר אותם לטובת העובד.
&nbsp
תעשה גוגל "משיכת כספי פיצויים לאחר התפטרות"

user32

Well-known member
מנהל
זה לא נכון במקרה שלו. הוא חתום על סעיף 14

salachshabati

New member
לא קשור. אם מפוטר המעסיק צריך להשלים לו ל 8.33 %.

אם התפטר מה שצבר זה מה יש.
&nbsp
ליתר בטחון תבדוק עם הר"וח שלך.
&nbsp
אני מדבר על משיכה מיידית של כספי פיצויים ולא יעוד לרצף קצבה.

salachshabati

New member
קראתי והרי ציטוט:

"ככלל, כספי הפיצויים שהופקדו בביטוח הפנסיוני בהתאם לצו הרחבה לביטוח פנסיוני מקיף במשק אינם ניתנים להחזרה למעסיק, כולל במקרים שהעובד מתפטר. למרות זאת בכל אחד מהמקרים הבאים רשאי המעסיק לקבל את הכספים בחזרה לידיו:
במקרה שהעובד מבקש למשוך את הכספים בבת אחת לפני פני מועד פרישתו לגמלאות או לפני גיל 60 או שלא עקב נכות או מוות, גם אם העובד פוטר או התפטר בנסיבות שמזכות אותו בפיצויי פיטורים." סוף ציטוט.
&nbsp
לכן על העובד המתפטר לדאוג מבעוד מועד למכתב שחרור פיצויים מהמעסיק.

user32

Well-known member
מנהל
המכתב שחרור הוא כמעט אוטומטי

הוא אמר שהוא מתחיל לעבוד במקום חדש. במקרה כזה הוא מעביר את הקופות למעסיק החדש ובשביל זה הוא מקבל מכתב שחרור מהמעסיק הקודם. זה נוהל כמעט אוטומטי בכל מקום (שמתפטר מקבל מכתב שחרור לקופות) ובוודאי למי שיש סעיף 14 ולא התפטר עקב סכסוך גדול.
מעסיק שלא יסכים לשחרר את הקופות כדי להעביר למעסיק הבא מסתכן בתביעה.

Avi Katz

New member
ואם לא אתחיל לעבוד במקום חדש?

סתם מתוך סקרנות, אם אתפטר ואחליט שאני לא רוצה לעבוד (וגם לא אחתום אבטלה, אם זה משנה),
זה משנה אם אני מתפטר או מפוטר בנוגע לכספי הפיצויים, בהנתן חתימה על סעיף 14 בחוזה?

salachshabati

New member
כלכלית לא כדאי למשוך כספי פיצויים, זוהי פגיעה בפנסיה שלך ב40

אחוז. בנוסף סביר להניח שתשלם מס על הפרשות מעבר לתקרה.

Avi Katz

New member
נכון, אבל עדיין אשמח להתייחסות ספיפית לשאלה שהעלתי, תודה

Avi Katz

New member
תודה, יתכן שיסרב לספק מכתב שחרור כספים? על בסיס מה?

vinney

Well-known member
אם פוטרת בנסיבות שלא מזכות אותך בפיצויים

למשל אם גנבת מהחברה או רצחת את המנכ"ל

Ran Cal

New member

selalerer

New member
דאג לקבל מהמעסיק מכתב שחרור כספים.

כשיש לך את המכתב, זה אומר שהוא לא רוצה את הכספים חזרה.

Avi Katz

New member
תודה, יתכן שיסרב לספק מכתב שחרור כספים? על בסיס מה?

user32

Well-known member
מנהל
מה שענו לך

על בסיס זה שגנבת או רצחת את המנכ"ל.

שמעתי פעם אחת על מישהו שגנב לקוח של החברה תוך הפרת חוזה ועשו לו בעיות עם הפיצויים. אבל אפילו אז הוא היה בלי סעיף 14. החוק היום כל כך מקשה על מעסיקים לקבל את הפיצויים בחזרה שאפילו בלי סעיף 14 זה עניין בעייתי וזאת דיעה מקצועית שיקבלתי הן מסוכנת הביטוח והן מעו"ד ורו"ח. לכן החברות מעדיפות פשוט להחתים על סעיף 14 ולא להתעסק בכלל עם עניין הפיצויים. פעם היו יותר אפשרויות לטובת המעסיק (למשל לא היתה פנסיה חובה ומעסיק היה יכול לא להפריש בכלל לפיצויים).

למעלה