סטטוס

h a j b i

New member
אישית לא שמעתי על מקרה כזה

למעשה ברוב המקרים שוחררו הפיצויים גם ללא סעיף 14.
&nbsp
אגב, במידה ומסרבים עקב עבירת משמעת חמורה (שזו הסיבה היחידה שמותר להם לעשות את זה) אתה תלך איתן למשפט והיו תקדימים שאפילו במקרה שהוכחה עבירה פלילית (לא זוכר בדיוק מה היה המקרה) למשל זה לא הספיק בשביל לשלול פיצויים, מדובר במקרים קיצוניים ונדירים ביותר.
 

חכםפסח

New member
המקרים הללו בדרך כלל לא זוכים לחשיפה

מעסיק שלי פיטר עובד (איש מכירות, שהיה סביר שלא יהיה במשרד כל הזמן, ושלא פיקחו על התפוקה שלו באופן שוטף) אחרי שגילה שהעובד היה מגיע בבוקר, מעביר כרטיס, הולך לעבוד במקום אחר, חוזר בערב, ומעביר כרטיס פעם נוספת.

אז פיטרו אותו בלי לשחרר לו את הקרנות, כי למה לתת לו גם אותן במתנה.

זה לא הגיע לבית המשפט או לתקשורת, כי לעובד יש אינטרס מובהק לא להוציא לעצמו שם רע או להסתכן שהמעסיק יתבע שהעובד יחזיר לו את השכר או ידווח למס הכנסה שהוא עבד בשתי משרות בלי לעשות תיאום מס, ולמעסיק אין שום עניין לפרסם את הסיפור.
 

user32

Well-known member
מנהל
זה בדיוק המקרים הנדירים האלה

עובד שגנב מהחברה. העובד ידע טוב מאוד שאם ילך לבית משפט הוא עלול לסיים עם פיצוי רציני לחברה ועשה בשכל שנעלם בשקט.
 

liron50

New member
יש גם את הנושא של קורות החיים

אם בעתיד שישאלו אותך למה עזבת, הרבה יותר קל להגיד 'עזבתי כדי לחפש אתגרים
חדשים', מאשר 'פיטרו אותי כי...' (זה מוזר אם תגיד 'פיטרו אותי כי ביקשתי
שיפטרו אותי')
 

חכםפסח

New member
עדיף לך להתפטר

כפי שכבר נכתב בשרשור...

סעיף 14 אומר שהמעסיק צריך לשחרר לך את הקרנות, תבקש שיתנו לך מכתב.

למיטב ידיעתי, מכתב פיטורים מועיל רק בשביל לתבוע דמי אבטלה, ולכן אין לך צורך בו.

מראיינים מעדיפים אנשים שהתפטרו (מסיבה טובה, כמו אתגרים חדשים בעבודה, איכות חיים, וגו') על פני אנשים שפוטרו.
 

Grosseto

New member
לא בהכרח

מובטל שנקלט הרבה יותר אסיר תודה ממועסק שעזב מקום עבודה ,
מה גם שקשה לפטר עובד חדש לא מתאים שנטש עבודה ואין לו לאן לחזור
 

h a j b i

New member
אין סיבות

סעיף 14 והעובדה שאתה עובר למקום אחר לא משאירים שום סובה להעדיף פיטורים על התפטרות.
 
למעלה