סטודנט לחוץ

סטודנט לחוץ

שלום לכולם, אני מתחיל השנה לימודי משפטים במכללה למנהל. אני קצת חושש מהלימודים, בעיקר איך וכיצד להשתלט על כל כמויות החומר. מעבר לזה, גם בלחץ, לפחות השמועות אומרות שכדי למצוא עבודה טובה \ התמחות (לנטולי ויטמין P לסוגיו), נדרשים ציונים "ממש גבוהים". האם אכן מדובר בלימודים עמוסים וקשים, שאפשר לשלב איתם גם עבודה? מאיזה ממוצע אפשר לדבר על "התמחות טובה"? שמעתי גם שהלימודים במכללה למנהל נחשבים קשים לעומת מקומות אחרים, האם זה נכון, בלי להיכנס לעוד דיון של "הבינתחומי יותר טוב, רק אוניברסיטה וכו'" תודה ושנה מוצלחת לכולם.

nicolosh

New member
אין צורך להלחץ

גם אני למדתי במכללה למנהל (וסיימתי השבוע תודה לאל). אין לך מה לחשוש מהלימודים. תואר במשפטים הוא כעקרון לא תואר קשה. זה נכון שיש לאחרונה דרישות מאוד מחמירות ואפילו קצת מוזרות במכללה מתוך מגמה לצמצם פערים עם האוניברסיטאות אבל אני ממש לא חושבת שהלימודים קשים יתר על המידה. לאורך כל התואר אני שלבתי לימודים עם עבודה ולא היה לי קשה. בשנים מסוימות אפשר אפילו להגיד שהיה לי די קל. בכל מקרה אם יש לך אפשרות לא לעבוד בתחילת שנה א' אז זה עדיף כי בשנה הראשונה יש מבול של עבודות אני חושבת שהגשתי בשנה א בסביבות 50 עבודות הגשה בשנה ורוב הסטודנטים חוטפים הלם טוטלי בשנה א'. אבל זאת רק שנה א. לא יודעת לגבי ציונים "ממש גבוהים" אבל אין ספק שכדאי להגיע לממוצע מקסימאלי בשנה א' לפני שסוגרים התמחות. ממוצע 89 זה נחשב כממוצע "ממש גבוה" לסגירת התמחות אבל אני מכירה הרבה מאוד אנשים שסגרו גם עם 84 במקומות מצוינים. זה תלוי גם בקורות חיים שלך, בהתנדבויות שלך, בפרוייקטים שאתה משתתף בהם, ברמת האנגלית שלך וביכולת שלך להתראיין. נ.ב: אם אתה חושב שהבינתחומי יותר טוב או ששמעת דבר כזה למה לא הלכת לשם?

רק נקודה קטנה

לכל החבר'ה שמתחילים ללמוד השנה, אפשר לקבוע התמחות רק מאמצע שנה ג', ולא לפני - מה שאומר שלא רק על ציוני שנה א' ייפול דבר....

תודה על התשובה המפורטת.

לא אמרתי שהבן-תחומי טוב יותר. פשוט לא רציתי לגלוש לעוד ויכוח על איכות שתי המכללות. לפי מה שהבנתי, בכל מערך המכללות שתיהן נמצאות בטופ ובערך באותה רמה, אם כי בשוק עדיין מעדיפים קודם כל בוגרי אוניברסיטאות. בכל מקרה, אני אעבוד בשנה א', נקווה שההשקעה תפצה על זה.

למעלה