ידידי, בפעם המיליון
"כי המוסלמים שונאים את ישראל ולא את היהודים.
או יותר נכון, שונאים את היהודים פחות מהתקופות שהנצרות שנאה את היהודים."
זה לא נכון מה שאתה אומר. זה בדיוק מה שאני מנסה להסביר לך ואתה מסרב להבין. שים לב שהם כמעט תמיד מדברים על "אל יהוד" ולא על ישראל. זאת לא טעות סמנטית אלא תפיסה מובנית וכפי שהסברתי לך, עד שלא תקרא את הספר שהוא נר לרגליהם, כל מה שאתה אומר שגוי ולא מבוסס על מציאות.
"הפיתרון הכי אידיאלי (לדעתי) הוא לחפש שטח אחר שאף חד לא רוצה אותו ולא תובע בעלות עליו,
ושמה לבנות מדינה אחרת. בל אני לא חושב שזה מעשי.
לא צריך את המדינה הזאת בדוקא,
ואין לי בעיה שיבנו את המדינה באוגנדה."
האלו,תחילת המאה ה-20 קוראת לך.
פעם אחרונה ששמעתי אוגנדה היא מדינה עצמאית ויש שם עם אוגנדי. אז זה לא יהיה "כיבוש" אם 7 מיליון יהודים יעלו על מטוסים ויופיעו שם סתם כך כי הם רוצים מדינה שם?
"ובעיקר אני חושב, שהמדינה צריכה להמשיך במדיניות של השנים האחרונות,
ולהמשיך ולוותר ויתורים בשביל המצפון,
ולהקטין יותר ויותר את מעשי הפשע מהצד שלנו."
עד לאיזו נקודה? עד לכיבשנים של אוושויץ? אז נוכל להיות טהורים ו"חפים מפשע לגמרי" אבל גם מתים לגמרי? אתה בכלל מאמין בזכות ההגנה העצמית של יהודים או שבכל הגנה עצמית אתה רואה "פשע"?
אתה מבין שכשאדם או מדינה צריכים להגן על הקיום הפיזי שלהם, הם צריכים גם לפגוע במי שמנסים לרצוח אותם? במיוחד כשאתה מתמודד עם אוייב שאין לו גבולות מוסריים כלשהם אפילו לשיטתך ולא בוחל באמצעים לפגוע במי שהוא רואה אוייב?
אתה אולי חושב שניפתרת מכל מה שהטיפו לך אבל מה שאתה עושה זה צידוק הדין. היהודי שחטף אלפי שנים פשוט משלים עם הרצון למחות אותו ולא מעז אפילו לנסות להגן על עצמו כי זה פשע. יתן את חייו כדי לא לפגוע באוייב רצחני כי זה יותר חשוב מזכותו לחיות. זה טירוף, מה שאתה אומר.
סלח לי, ואני באמת לא מנסה לפגוע בך אבל מה שאתה מביע זה שנאה עצמית תהומית. מי שחושב שזכותה של חיה רצחנית לגזול את חייו ולו אין זכות להגן על דבר בסיסי כל כך כי הוא יבצע "פשע", חושב שחייו חסרי ערך לחלוטין. נותר לי רק להצטער שכך אתה מרגיש, לא כיהודי אפילו אלא כאדם.