סטארט אפ, אחי

Remirez

New member
לא לגמרי קשור, אבל...

בדיחה שהגיעה אלי באימייל לפני כמה חודשים. לאחר בריאת העולם, אדם, חווה, הנחשים, הפלשתינאים וכו´, קורא אלוהים לאדם וחווה ומגלה להם שנשארו באמתחתו עוד שתי מתנות שהוא היה רוצה לתת להם, מתנה אחת לכל אחד. שואל אותו אדם: "מהן המתנות?" אומר לו האלוהים שהראשונה היא היכולת להשתין בעמידה. אדם התחנן לקבל אותה, תוך כדי הסברים עד כמה היא שימושית חיובית (מונעת היטול תורה... סתאאאאם) ואיך זה יכולך להסתדר לו בין עבודות הרפת לעבודות הגינה. אומר לו אלוהים, בבקשה קיבלת, ואת המתנה השניה אני אתן לחווה. שואל אותו אדם, מה היא המתנה השניה? אומר לו אלוהים, אה, שום דבר חשוב, רק ריבוי אורגזמות... וכמו שאמרתי למעלה, לא לגמרי קשור, אבל...

אלעזר33

New member
גם הנשים היו באותו הנס [קפה]

ידידתי האומנית חלילה לחזל"נו לזלזל או להתעלם מהנשים, והלא כידוע ´האישה ביהדות שווה יותר´ [הרבנית של גבעתיים שתליט"א אפילו כתבה ספר טפשי בשם הזה.] ובפרט נשותינו בזמן הזה, שכבר כתבו חלק מהפוסקים ש"כולן חשובות" [ועל כן לדעת חלקם, גם הן יכולות להסב בליל הסדר] תשובתנו נחלקת לשניים. מחד גיסא, חז"ל כלל לא התעלמו מצרכיהן המיניים של נשותינו הקדושות, להיפך האישה נתפסה כמי שיש בה כוח מיני חזק מאד, ולפיכך היא נוחה לפתות ולהתפתות בקלות. על כן קבעו והחשיבו מאד את מצוות ´עונה´ שבאה לספק את הצורך שלה באינטימיות גופנית ורגשית. מצד שני, אין התייחסות לסוגיית האוננות הנשית. אפילו ליחסים לסביים יש רק התייחסות מועטה ועמומה ביותר לגבי "נשים המסוללות זו בזו". אני חושב שיש לכך שתי סיבות: א. לא ברור עד כמה חז"ל היו מודעים לנרחבות התופעה בקרב נשים. [והרי גם חלק מהנשים כיום אינן מודעות לכך.] יכול להיות שהם העריכו שהמיניות שלהן באה על סיפוקה בעיקר בחדירה ווגינלית גברית ולא בגירוי עצמי. ב. בכל מקרה בתפיסה השוביניסטית שלהם, בכל מקרה מה שהן עושות פחות חשוב, כי זה לא על חשבון פריה ורביה, ולא על חשבון כביסה ובישולים ולא על חשבון לימוד תורה, שאינן חייבות בו. ולרוחניות גדולה ממילא אנחנו לא מצפים מהן. אז שייהנו להן בשקט [בבחינת "רק ידיה נעות וקולה לא יישמע"] ולא יפריעו לנו ללמוד גמרא. ג. התופעה היותר מעניינת היא המהפך בתפיסת האישה בדורות האחרונים ביהדות, בעיקר בחינוך החרדי-ציוני, שבהיפוך גמור לחז"ל מציג את האישה [לעצמה ולגבר] כיצור רגשי בעיקרו ונטול ייצרים מיניים [כמעט]. זה, בעזרת ציטוטים סלקטיביים ופרשנות עקומה של מקורות חז"ל בענין. ולכן כלל לא מדברים עם בנות על יצריותן, בניגוד לחינוך ולטקסטים של הבנים שמתייחסים לפחות ברמז [ובשלילה כמובן], לאפשרות ,´המאוסה´ שעומדת באוויר. על רקע זה בחורה שיש לה תחושות ורצונות כאלה "לא יודעת מאיפה זה בא לה", כי אף אחד לא אמר לה שיש בתוכה דברים כאלה. היא כמובן לא תדבר על זה עם המחנכות והחברות, כי זה יציג אותה [בעיניה] כנימפומנית פרועה וחסרת שליטה באופן קיצוני ואולי גם לא כל כך נורמלית. החנוך הזה כל כך מצליח, שחלק ניכר מהבחורות, פשוט לא חשות ["מדחיקות"?] את יצריהן עד גיל מבוגר לאחר הנישואין, ולפעמים לכל החיים, ומפתחות אופי ומראה חסוד וצדקני ולעיתים נטול נשיות, במקום לגלות את זה באופן טבעי בשנות העשרה. לעיתים זה גם גורם למפגש פתאומי וטראומטי עם היצריות הגברית לאחר הנישואין! אבל ב"ה, "רבות מחשבות בלב איש ועצת ה´ היא תקום" ריבונו של עולם והטבע שהוא ברא חזקים יותר מכל המחנכים/ות באולפנות ובבית יעקב, ואצל המובחרות והטובות שבבנות ישראל, החיים מנצחים ופורצים החוצה כשמבשילים התנאים "אז ידלג כאייל פיסח, ותרון לשון אילם - כי נבקעו במדבר מים ונחלים בערבה. והיה השרב לאגם וצמאון למבועי מים..." > 33 שוב מתנצל בפני הציבור הקדוש, על האורך <

מני3

New member
הציבור"הקדוש" עובר לדום לנוכח

האורך, אתה בטח "משפד" איתו בזמנך (הלא) הפנוי תגיד זה נוח? (ניראה לי שאתה כל הזמן קושר את השרוכים שלך)

בכל הקשור

ליחסים לסביים- כזכור לי, זוהי מחלוקת ראשונים: איכא מאן דאמר שזהו איסור מדאורייתא, משום "כמעשה ארץ מצרים וגו´", ואיכא מאן דפליג עליה וטוען שזהו רק איסור מדבריהם, משום פריצות.

נשים ואוננות

הסיבה הפרוזאית לחוסר ההתייחסות של חז"ל לנושא היא שמה שהטריד אותם זה הוצאת הזרע לבטלה. בהתייחסות הציוריות שלהם "כל המוציא זרע לבטלה כאילו שפך דמים", כלומר, הם התייחסו לכל זרעון כתינוק בפוטנציה שבוזבז. הבעיה הנ"ל כמובן לא קיימת אצל נשים (הביצית לא משתחררת באוננות) ולכן הנשים הרוויחו. מסתבר שפה ושם חז"ל ידעו גם לפרגן לנשים.

snift

New member
השם אוננות

למי שמוציא זרע לבטלה מגיע מבחור בשם "אונן" (כמה מפתיע) שהתורה מעידה עליו שהוציא זרע לבטלה... >> אך, היתרונות של שו"ת בר אילן
<<

אלעזר33

New member
מה בין שם לשם-פועל

מקור השם-פועל הוא אכן מ´אונן´ בנו של יהודה בן יעקב אבינו, אך כפי שכתבתי בהודעה לפני הקודמת, זו פרשנות מוטעית של פשט הפסוקים שם. > אלעזר33 מצטער לאכזב את אתיאיסט [ואת עצמו] 33 זה הגיל בלבד...<

הצעתי לעברה - בן סורר ומורה

עברה נדירה למדי, עד כדי שהיו בחז"ל שאמרו ש"בן סורר ומורה לא היה ולא נברא". יתרונות נוספים: העברה מתאימה בול לחוזרים בשאלה וחוץ מזה, מי שמכיר את התנאים שהציבו חז"ל לכך, זה כלל לא פשוט להיות בן סורר ומורה, ודורש התארגנות מיוחדת.

אחר

New member
יש לחקור

האם להיות בן סורר ומורה היא עברה בפני עצמה מעבר לעבירות המרכיבות אותה שזה לגנוב בשר מהאבא וכו´ שהם בפני עצמם לא נדירות, או שזה רק חיוב על העדה לסקול אותו שכן צפתה התורה שסופו שיארוב בדרכים וילסטם את הבריות. אבל אתה בכוון הנכון- תמשיך לזרוק רעיונות

מפשט הכתוב נראה

שאין עבירה כזו "היות בן סורר ומורה", היות ואין אזהרה. אבל אם כן- צריך עיון על מה הסקילה, הרי כלל ידוע הוא שעל עבירה שאין מוזהרין עליה- אין נענשין!.. אתאיסט

אחר

New member
אין זו ענישה

אם זכרוני אינו מטעני מצויין במפורש בגמרא או בפוסקים שזהו דין חריג שבו נוקטים בפעולה עונשית למרות שהמטרה היא מניעתית. התורה ידעה שסופו להיות ליסטים ולכן גזרה שיהרגוהו לפני הביצוע. < אחר שמח שהוא חי בתקופה רציונלית (בערך) >

הצחקת אותי נורא../images/Emo6.gif

וזה לא קל ברמת העייפות שבה אני שרויה כעת... לא עולים לי רעיונות ברגע זה אבל אני הולכת לקרוא את הרעיונות של האחרים ולהנות... חנה

Weird Eyal 21

New member
היי אני חדש כאן

הייתי במשך שנה חרדי... לא נחשב בכלל בכל אופן אני כבר 7 שנים אטאיסט גאה ומוצהר :) עברתץי על העברות שלכם ושידרגתי אותן... סקס ביום כיפור עם בחורה חרדית בתולה כשהיא במחזור לקנח בארוחה וסיגריה וכל הזמן פול וליום מוזיקה (אגב לקנח בארוחה כל אחד מה שהוא רוצה אני פשוט צימחוני) בבוקר כיפור קצת לפניי הסקס להניח תפילין וטלית בבית השימוש ולהתפלל שם שחרית חחחחחחחחחחח אני ביום כיפור חוגג....הרבה אוכל שתיה וסיגריות........... אוהב כל יוצא בשאלה אייל

רינהא

New member
תרכיז עברות

אז יצאת בשאלה, עשית הכי הרבה עברות שאפשר בזמן הכי קצר שאפשר, היושב במרומים מביט מלמעלה, צועק גוועלד, ו...........??? אפשר לצאת בשאלה בלי לחפש להכנס לתחרות של מי עושה כמה שיותר עברות בזמן הכי קצר. מה זה נותן? אני שואלת את זה בתור מי שאף פעם לא יצאה בשאלה, אף פעם לא הייתי חרדית או דתית, סתם, אני תוהה- מה נותנת לך צבירת העברות הזו.

חדש, ברוך הבא

ורינהא, אני חושבת שהעניין הוא לא התרכיז הפרובוקטיבי שבעבירות. העניין הוא בעובדה שמרגע מסויים, אותו רגע בה אדם מחליט לא לתפקד תחת מרות מצוות הדת, הוא הופך להיות אדם "יכול". הוא "יכול" לעשות מה שהוא רוצה, מתי שהוא רוצה, היכן שהוא רוצה, ובגלל שהוא רוצה. התחושה הזו אינה מובנת מאליה בחיים המוכתבים תחת עול קיום מצוות. ויש משהו בחופש הזה, שלעתים בהתחלה אינו מבוקר באופן תבונתי אלא יותר רגשי-ייצרי-אימפולסיבי, שמביא למעשים שלעתים נראים מבחוץ תמוהים. אני בכלל חושבת שההתבגרות של אנשים דתיים, ובפרט ההתבגרות המינית, היא מאוחרת הרבה מזו של החילוניים.

למעלה