סטאז'...

student 1200

New member
סטאז'...

מתי בד"כ סוגרים סטאז'? אמצע שנה ב'? האם קיים באת"א יריד מעסיקים אליו מגיעים נציגי המשרדים הגדולים? אשמח לקצת מידע בנושא....

BlackUnicorn

New member
1. כן. 2. כן.

אבל יש סייג אחד והוא כמובן - שהכל תלוי בתחום ההתמחות שבו אתה מעוניין. מה לעשות, יש תחומים פחות פופולריים שבהם או סוגרים סטאז' מאוחר (סוף שנה ג'), כמו בדיני משפחה לדוגמא. באותה מידה, לא מגיעים נציגים של משרדים של התחומים הפחות מבוקשים. אם אתה מעוניין במסחרי/נזיקין וכו' - לא תהיה לך בעיה.

הייבי

New member
סמסטר ב'

תלוי במיקום של פסח, בהתארגנות של מועצת הסטודנטים ובמשרדים עצמם. לפי דעתי, כדאי להתחיל לגשש וללכת לראיונות לפני היריד (לפחות בשנה שעברה הוא היה דיי מאוחר ואחרי הגיוסים הגדולים של הרבה משרדים)

ilatan

New member
לדעתי...

זה מגוחך שצריך ללכת לראיון עבודה שנים לפני תחילת העבודה עצמה..... בכל אופן, אני החלטתי למרוד ולא הלכתי לראיונות בשנה ב'. בסוף הלימודים, אחרי שלוש וחצי שנים הלכתי לראיון וחודש אחריו התחלתי לעבוד :) זה כבר נורמלי! ואני בטוחה שאני לא היחידה שלה זה קרה. לאור זאת - לא צריך להיכנס להיסטריה. גם אם לא ממהרים לסגור סטאג' תמיד יש מקומות שמחפשים ברגע האחרון :)

הייבי

New member
לדעתי, העצה שלך חסרת אחריות ..

השאלה היא איפה רוצים להתקבל- אדם שרוצה להגיע למגזר הציבורי צריך להיכנס למאגר דרך המכרז בזמן למחזור שהוא מעוניין בו (ושום שיקול של מרד שנה ב' לא יוכל לשמש כתירוץ כאשר יודיעו לו שהמכרז לשנתון שלו סגור). באופן דומה, אדם שרוצה משרד מסויים, או מתוך קטגוריה מוגבלת של משרדים, בכלל לא מומלץ לו, לדעתי, לחכות לרגע האחרון. ברור שמי שלא בטוח שהוא רוצה להתמחות או לא משנה לו התחום/גודל המשרד (במילים אחרות: אדם שמוכן להתפשר יותר) יכול לחכות לרגע האחרון. מי שנעול על משהו קצת יותר ספציפי כדאי שיסגור מתי שהרוב סוגרים כדי שיהיה לו את המגוון הרחב ביותר מתוך המגבלות שהוא הציב לעצמו על הבחירה.

Kiru

New member
אבל יש איזשהו אבסורד

בזה שאנשים עוברים ראיונות, ולמעשה בוחרים תחום התמחות, לפני שהם מכירים לעומק את התחום, לא? אני לא ממש מבין בזה (לא מחפש התמחות), אבל אני זוכר את אותו המצב אצל חברים שלי בחשבונאות: חלקם (ודווקא הטובים, שלהם אמור להיות לכאורה טווח הבחירה היותר רחב) סגרו התמחויות בשנה ב', לפני שהם בכלל ידעו אפילו באופן שטחי מה ההבדל בין אופי העבודה במשרד גדול/בינוני/קטן (לדוגמא). לפחות בחשבונאות זה נובע מהמרוץ אחרי התמחות בביג 4-5, והמרוץ הזה לדעתי לא תמיד הגיוני ואפילו לא תמיד תורם לקריירה.

הייבי

New member
אני לא חולקת על האבסורד

אבל אבסורדי ככל שזה יהיה, העובדה היא שמשרדים רבים (במיוחד מהגדולים+ המגזר הציבורי) לא מחכים לחצי שנה לפני תחילת הסטאז' כדי לאייש את משרות ההתמחות, לכן, לייעץ למישהו- לא חשוב מה אתה רוצה, חכה לרגע האחרון, תמצא משהו- היא עצה חסרת אחריות, לטעמי, שמתעלמת מההשפעה של הסטאז' על תחומי העיסוק העתידיים של אותו אדם וההשפעה שלה על הקריירה שלו. ברור, שהאידיאל היה אם הכל היה נעשה לקראת סוף התואר, אבל מכיוון שבסוף התואר כבר מקומות רבים סגורים, אז מי שרוצה מקום ספציפי, לא יכול לחכות...

Kiru

New member
טיעון חזק ונכון,

אבל זה עדיין נשאר עניין של אופי. אני לא הייתי מתחייב לדבר שאני לא מכיר, גם במחיר של הקטנת המבחר לאחר מכן.

למעלה