סטאז'ים וציונים

סטאז'ים וציונים

לקראת ההחלטות הגורליות של החודש (האם לעשות מועדי ב' או לא, ואם כן אז במה), רציתי לשאול: והיה אם היה אדם תיאורטי שהיה רוצה להתקבל לסטאז' בבית המשפט העליון - איזה ממוצע ציונים הוא צריך בשביל בכלל להגיש מועמדות? ובכלל, מתי מגישים מועמדות לעליון (כלומר, אילו ציונים רלוונטיים? שנה א'? א'+סימסטר א' של ב'? א'+ב'?)? עוד שאלה: האם גם ציונים בקורסים ספציפיים משנים, בנפרד מהממוצע? כלומר, יכול להיות שיהיה לי ממוצע X אבל יהיה לי ציון X-8 בחוזים, נניח, וזה ישנה על הקבלה (או X+8, לא נורא משנה). כלומר, האם יש קורסים שהציונים בהם חשובים יותר מהציונים בקורסים אחרים? ואחרונה - מה הממוצע שצריך בשביל לקבל מלגה/להיות ברשימת מצטיין דיקן? כן, אני יודעת שעוד קצת מוקדם לשאול בשלב הזה (למרות שאני לא יודעת מתי מתראיינים לסטאז'ים, מתי זה באמת?), אבל כרגע זה רלוונטי לי להחלטות על מועדי ב'. תודה רבה!

הייבי

New member
בקשר להצטיינות- נכון לאת"א...

אין לזה ציון אחיד, בעיקרון מדובר על 10 העליונים במחזור שלך (בשנה א'- 5 מכל מסלול) וזה בערך ממוצע 91, אם כי זה משתנה משנה לשנה. גם אם נכנסת לרשימת מצטייני דיקן זה לא מבטיח מלגה. המלגה מחולקת רק לחלק מהמצטיינים (איזשהו אחוז מתוך העליונים ברשימה). קחי בחשבון שמדובר במלגה דיי נמוכה (לפחות באת"א) כ-1000-2000 ש"ח. בנוגע לעליון ממה שאני יודעת המכרז מתפרסם במהלך סמסטר ב' ככה שקובעים ציוני שנה א'+ סמסטר א' שנה ב'. עקרונית בכל ממוצע אפשר להגיש מועמדות, אבל מקובל לחשוב שרק בעלי ממוצעים מרשימים במיוחד מקבלים זימון לראיון. זה באמת המקום שאפשר להגיד עליו- גבוה יותר, טוב יותר. מקובל לסמן את הרף התחתון ב-90 (מתחתיו אומרים שאין טעם בכלל לפזול בכיוון, אבל אישית לא ניסיתי אז זה רק ידע מיד שניה).

ציונים וזה.

רשימת מצטייני דיקן בעברית נסגרת בד"כ על איזור ה-90 וקצת. לגבי העליון, בגלל שהם מלכתחילה מוטים לטובת העברית אני חושב שממוצע 87-88 זה ראלי. נכון שרשימת האנשים שאני מכיר שהתקבלה לעליון דומה באופן מחשיד לרשימת מצטייני הדיקן של השנתון שלנו, אבל בכל מקרה הממוצע שלך לא צריך להיות הדבר שיגרום לך לא לגשת. המלצות ממרצים (חשוב מאוד), ציונים טובים במשולבת, שירות צבאי מרשים או עבודה כתובה היטב יכולים לסדר לך לפחות ראיון. טיפ של אלופים, תתחנפי לבודקים שלך בתורת... הראיונות לעליון זה מתי שהוא בסימסטר ב' כך שמדובר בציונים של שנה א' וסמ' א' של שנה ב'. לגבי חשיבות הציונים הספצפיים, נהוג לחשוב שמראיינים מאוד אוהבים להסתכל על הציון בחוזים אבל אני לא חושב שזה עד כדי כך קריטי. לכל מראיין יהיו חשובים דברים שונים. בעליון יסתכלו על הציון שלך בתורת, אבל אם תתראייני נגיד אצל אדמונד לוי יעניין אותם הציון בעונשין כי הוא מתעסק בפלילים. אני לא חושב שאפשר לומר על ציון מסוים שהוא חשוב יותר מהשני, כל קורסי החובה של שנה א' נוגעים לתשתית המשפטית הבסיסית ביותר ולכן חשובים באותה מידה. בהצלחה.

ואיך משיגים המלצות ממרצים?

נגיד יש לי מרצה/מרצים/מתרגל (האם המלצות ממתרגלים בכלל שוות משהו?) שאני מעריכה וחושבת שהוא גם מעריך אותי (או לפחות מקווה) - מתי ואיך אני מבקשת ממנו המלצה? האם עכשיו, כשהוא עוד זוכר אותי? (כי הרי מי יודע מה יהיה בעוד חצי שנה) האם פנים מול פנים (ואז יהיה לו לא נעים להגיד "לא" ויכול להיות שאני אדחק אותו לפינה, ולא נעים, וגם יכול להיות שהוא יגיד "כן", אבל ישכח אח"כ) או לשלוח מייל? ומה צריך להיות תוכן הבקשה? "אתה יודע שאני בחורה נחמדה, אז תמליץ עליי"? "קיבלתי אצלך 98 במבחן אז תמליץ עליי"? "אולי אתה לא זוכר אותי, אבל פרוקצ'יה מאד תתרשם מהמלצה שלך, אז תמליץ עליי"? וכשאתה אומר ש"מראיינים" אוהבים להסתכל על הציון בחוזים, אתה מתכוון רק למשרדים מסחריים או באופן כללי? (כי חוזים דווקא, בלי עין הרע, יכול לעבוד לי טוב) תודה!

המלצות

הקורס בחוזים נחשב השער ללימודי משפטים ולכן מראיינים יתייחסו אליו כאל מדד טוב ליכולות המשפטיות שלך באופן כללי בלי קשר לתחום העיסוק הספציפי. זאת מין אגדה אורבנית שמסתובבת שזה "הציון", אני לא לגמרי משוכנע שזה כ"כ קריטי. ושוב, אני לא חושב שעל זה יקום או יפול הסיכוי שלך להצליח בראיון. לגבי המלצות ממתרגלים, רוב המתרגלים והבודקים בפקולטה הם בעצמם סטודנטים לתואר ראשון או שני ולכן המלצה מהם יכולה עלולה לא רצינית. זה כמו אנשים שמביאים המלצה מהמפקד שלהם בצבא שהוא סגן או סרן, כשהמועמדים מולם הם מתמודדים היו בעצמם קצינים בצבא וחילקו כאלה המלצות. זה משדר נואשות ולכן המלצה כזאת יכולה לגרום יותר נזק מתועלת. לגבי התזמון של הבקשה, עכשיו זה הזמן, כשהזיכרון שלך עוד טרי אצלם. בזמן החופש לרוב המרצים אין שעת קבלה לכן אם את ממש משקיענית (ומבלה הרבה יותר מידי בפקולטה) את יכולה לארוב להם באזור המשרדים שלהם ליד 117. יותר פשוט יהיה לשלוח להם מייל, להסביר בכמה מילים מה את רוצה (לא לשכוח לציין שמאוד נהנת בקורס ושהוא שינה לך את החיים) ולבקש פגישה. עוד נקודה חשובה היא הנקודה הבאה. יש כל מיני מרצים שלא נעים להם להגיד לך לא. אז הם יתנו לך המלצה בסגנון: גב' "סטודנית עייפה מידי" השתתפה בקורס בדני עיפצוצים, היא קיבלה 98. מראיינים שרואים המלצה כזו עלולים להסיק הסדר שלילי. הם לא צריכים את ההמלצה בשביל לדעת שקיבלת 98, את זה הם ראו בגליון ציונים. אבל עכשיו הם גם יודעים שלא השארת רושם אמיתי על המרצה. לכן צריך להיזהר עם הדבר הזה. מה שכן, זה עוד לא מאוחר עבורך. את יכולה לבחור קורס אחד או שניים בשנה הבאה, ולהתייחס אליהם כאל פרויקט. לבוא לכל השיעורים, אולי אפילו לקרוא לפני כן, לשבת בשורה הראשונה ולא לסתום לרגע. רוב הסיכויים שזה ישיג לך אחלה המלצה. בהצלחה.

למה לבקש פגישה?

הם לא יעדיפו פשוט לשלוח לי המלצה במייל? או שזה נחשב לא מנומס? אגב, כמה המלצות צריך/כדאי? ואם המתרגל שלי הוא דוקטורנט (כלומר, לא רק בודק, אלא גם מעביר לי שיעורים וכו'), זה עדיין לא נחשב? סליחה על הפצצת השאלות, ותודה על התשובות עד כה

הייבי

New member
תמיד עדיף ממרצה

פשוט תפני למרצה שהיית ברוב השיעורים בקורס שלו, שקיבלת ציון טוב ושיש סיכוי שהוא יזכור אותך ותבקשי המלצה לצורך ראיונות סטאז'. עדיף לפנות פנים אל פנים כי אז יש לו יותר סיכוי לזהות אותך ולא לדחות אותך אוטומטית. כאן המרצים מתחלקים ל-3: אלה שנותנים המלצה סטנדרטית- יש להם נוסח קבוע על המחשב הם רק מוסיפים את השם שלך והציון שקיבלת. אלה שנותנים המלצה מושקעת- חריגים מאוד. אלה שכעניין שבעיקרון לא נותנים המלצות. מי שיתן לך המלצה בד"כ לא ישלוף לך אותה באופן מיידי אלא ירשום את הפרטים שלך או יבקש ממך שתשלחי לו מייל עם הפרטים, ינסח משהו וישלח לך מייל כשזה מוכן שתבואי לקחת (בד"כ לא שולחים במייל כי מקובל שהם חותמים על ההמלצה בעצמם). אני פניתי למרצים שלימדו אותי בשנה א' במהלך שנה ב' כשהתחלתי להתראיין ובאופן מפתיע, מרצים זוכרים אותך (במיוחד אם היית בשיעורים וגם השתתפת). מקובל 2-3 המלצות. לא יותר מדי כי זה נראה קצת מלאכותי.

המלצ'

כדאי לקבוע פגישה בשביל שהמרצה יוכל לקשר שם וציון לפרצוף. לגבי המתרגל זה תלוי מאוד, אם יש לו קו"ח מרשימים (נגיד הוא בעצמו התמחה בעליון) אז אולי זה יכול לעזור, סתם ככה, אני לא יודע עד כמה זה מקובל להשתמש בהמלצות של מתרגלים. תבקשי ממנו ואח"כ תחליטי האם להשתמש. אולי הוא יוכל לזרוק מילה למרצה שאותו הוא תרגל ועם זה תוכלי ללכת למרצה.

למעלה