סטאג'

gucs1

New member
סטאג'

אני אמור להתחיל ללמוד משפטים. הבנתי פתאון שמשפטים זה בפועל ללמוד 5 שנים. אז אפשרי לעשות סטאג' עוד בחצי שנה האחרונה של הלימודים בשנה ד? אפשרי לקצר איכשהו את הזמן ולגשת למבחני הסמכה קודם?

Drunk Bullet

New member
לא

הלימודים נמשכים 7 סימסטרים, ההתמחות נמשכת שנה לאחר סיום התואר. את מבחני ההסמכה אפשר לעשות רק אחרי סיום ההתמחות.

B L I M P

New member
אני אעשה לך טיפה סדר -

תואר ראשון במשפטים הוא 3.5 שנים שמיד לאחריהן אתה יכול להתחיל לעשות התמחות בת שנה אחת. בתום ההתמחות אתה רשאי להרשם לבחינות לשכה - הן נערכות כחודשיים מתום ההתמחות (יש שני תאריכים בשנה, ובד"כ ההתמחות מסודרת ככה שמסיימים חודשיים לפניהן). תוך שבועיים בערך אחרי הבחינות בכתב ישנן בחינות בע"פ, ואם עברת גם אותן - אז בטקס שנערך בערך שבועיים אחרי הבחינות בע"פ אתה מקבל את ההסמכה. בסה"כ כל התהליך הוא אכן כ- 5 שנים.

אין אפשרות להקדים תהליכים או להתחיל שלב אחד לפני שסיימת את הקודם.

gucs1

New member
מספר שאלות

לאחרונה התחלתי לפקפק בבחירה שלי במשפטים. אני רואה שהלימודים בפועל עם מאוד ארוכים, הבנתי שצריך לשנן הרבה. למעשה החלטתי ללמוד משפטים עוד בצבא כי לא מצאתי משהו שמענין אותי. אני לא חושב שיש לי את התכונות להיות ליטיגטור, חוצפה או כריזמה ויכולת להתווכח. אז חשבתי על תחוום המסחר, אבל הבנתי שהוא מאוד אפור. מצד שני אני לא מוצא משהו שמענין אותי. מה דעתכם? ואם אני אשלב עם זה נניח לכלכה, זה יגרום לי לדוגמא שאני אצטרך לעשות מועדי ב כי המבחנים מתנגשים, או גם נניח שלא יהיו לי חיים במהלך הלימודים?

sacrament

New member
יש לך הרבה הנחות שגויות פה

הלימודים לא כאלה ארוכים, הם חצי שנה יותר מהממוצע. במכללות אם יש שילוב עם תואר נוסף זה עוד חצי שנה אבל יוצאים עם שני תארים. בהרבה תארים מקצועיים ומפוקחים (אדריכלות, רפואה וכו') זה הרבה פחות מהממוצע.

לגבי זה שהבנת שצריך לשנן הרבה - הבנת לא נכון. בחלק נכבד מהמבחנים יש חומר פתוח והיישום הוא שחשוב, לא השינון. יש דברים כמובן שנחרטים עמוק בזיכרון כי מדברים עליהם במלא קורסים או כי הם מעניינים או בלתי נשכחים (מי אמר דאדלי וסטיבנס), אבל אף אחד לא מצפה ממך לזכור כמעט שום דבר עד מבחני הלשכה, שם יש שינון נטו.

לגבי זה שאתה לא חושב שיש לך את התכונות - אין ממש תכונות לליטיגטור. כל אחד והאופי שלו. הכרתי אנשים שקטים מאוד שהם עורכי דין מעולים. הכרתי גם קולניים עם הרבה כריזמה שלא הצלחתי לקרוא דברים שהם כתבו מראש שזה היה כתוב גרוע. כל אחד מוצא את הנישה שלו.

התחום המסחרי ממש לא אפור. הוא גם כל כך רחב שקשה להבין לאיזה סוגי אפור אתה מתכוון. כאמור, כל אחד מוצא את הנישה שלו ומה שמוצא לו טוב.

אם אתה לא בטוח במקצוע - זה כבר עניין אחר ונשמח לעזור ולהכווין. אבל אם הדברים האלה מטרידים אותך אז הסר דאגה מליבך.

gucs1

New member
הלימודים סך הכל הם לא קשים?

הם גוזלים הרבה זמן מהחיים? ואם אני משלב כלכלה, זה כבר נהיה עמוס מדי? ומה יותק קל, בהשוואה לאחרים שראיתם, משפטים או כלכלה?

ותקופת ההתמחות, היא שוחקת? יש זמן בחופשים גם להנות מהחיים או שבדרך כלל צריך עוד מועדים?

sacrament

New member
הלימודים מאוד עמוסים

זה הקושי המרכזי שבהם. צריך לקרוא המון, צריך להכין המון עבודות, בייחוד בשנה א'. וזה עלול להיות שוק.

שילוב עם כלכלה הוא משום מה עמוס הרבה יותר, אבל אפשרי. ראיתי לא מעט אנשים שעשו את זה. חלקם הוסיפו חוג נוסף רק בשנה ב', זו גם אופציה. אין לי מושג מה יותר "קל". לא למדתי כלכלה.

כן, תקופת ההתמחות שוחקת. בד"כ לא לוקחים יותר מדי חופש כדי לסיים אותה קודם.

gucs1

New member
זה מהמקצועות היותר עמוסים באוניברסיטה?

יש זמן גם לחיות קצת? והרוב צריכים גם לעשות מועדי ב?

"אף אחד לא מצפה ממך לזכור שום דבר"?

מתנצלת, אבל זה לחלוטין לא הרושם שאני קיבלתי. חוץ מזה שאף אחד מהמבחנים שלנו לא בחומר פתוח, יש קורסים שזה נטו שינון, שזה רוב-כל המבואות. בנוגע לקורסים היותר משפטיים, נדרשים כמובן הבנה ויישום, זה העיקר, אבל צריך לזכור את הרוב בע"פ. נכון שלא מאוד קשה לזכור בע"פ איך לנתח קייס בעונשין, לדוג', מבחינת יס"ע, יס"נ וכד', אבל את פסקי הדין וההלכות, הגישות השונות של המלומדים וכד', צריך לזכור. זה אפשרי, אבל הרבה...

sacrament

New member
אצלנו רוב המבחנים היו בחומר פתוח

אני מבינה שיש היום מגמה הפוכה לחזור ליותר מחברות סגורות...?

כנראה, כי אני באמת רואה מבחנים ישנים שהיו

בחומר פתוח. אולי חלק מהמגמה של האוניברסיטה(ות?) לבדל את עצמם או להעלות את רמת הקושי

העברית

מפתיע, למרות שאני יודעת שזה לא בהכרח יותר קל, ובכל מקרה הכל מנורמל. נראה שמבחנים עם חומר פתוח עובדים יותר על יכולות ניתוח, זה נכון?

Saladin

New member
אין אפשרות לגשת לבחינת לשכה לפני ההתמחות?

זה נראה ממש נטול היגיון. מישהו שלא מוצא התמחות הרבה זמן לא יכול לגשת לבחינת לשכה עד שיסיים אותה? wtf

אבל טוב לדעת.

sacrament

New member
זה דווקא נטול הגיון מסיבה אחרת לגמרי

הרבה מהדברים שלומדים לבחינות לשכה היו יכולים לסייע עד מאוד בהתמחות, ולמעשה היו יכולים להיות היתרון של המתמחים בהתמחות. בלימודים הרי לומדים בעיקר תיאוריות. בבחינות לשכה משננים הרבה סדרי דין וחקיקה בהרבה תחומים, וזה הרבה יותר פרקטי.

את ההתמחות אמורים למצוא לפני סיום הלימודים. היא לוקחת שנה. לבחינות לשכה לומדים חודשיים-שלושה. במילא מבחינת זמנים זה זניח.

Saladin

New member
כמובן שאת מדברת מתוך ניסיון ואני עדיין לא,

אבל מצד שני גם בתואר עצמו לוקחים קורסים כמו סד"א וסד"פ. ובקשר לחודשיים שלושה הלימודים לבחינות לשכה, אנשים לא יכולים להתחיל לעבוד במשרד עו"ד לפני שהם מסיימים אותה. כך שמי שלא מוצא התמחות בזמן סתם צריך לבזבז עוד חודשיים-שלושה. אבל מילא.

B L I M P

New member
אם התמחות היא תנאי להיות עו"ד

אז מה יעזור לך לגשת לבחינות קודם? אולי תחסוך חודשיים של לימודים, אבל זה לא נראה לי כזה משמעותי. עדיין עד שלא תמצא התמחות ותתמחה שנה לא תוכל להיות עו"ד.

וביננו - החודשיים לימודים הללו אחרי שנה אינטנסיבית כמתמחה הם דווקא חופשה די מהנה. אם רק לא היו מבטלים את הזכאות לקבל באותו זמן דמי אבטלה..

למעלה