סחרור - היה לנו?

mayafit

New member
סחרור - היה לנו?

עוד כמה מילים על סחרור.
אמנם במאמר המצורף מדובר על "צייד צבאים" באלסקה, אולם גם אצלנו נכנסו לסחרור על מנת להראות לחבר נקודה מסויימת על הקרקע.
אגב סחרור, באחת מטיסותי האחרונות תרגלתי פנייה שמאלית חדה. לאחר כמחצית הפנייה האף נפל ונכנסתי לסחרור. נכנסתי לפנייה במנוע מלא ובמהירות השיוט. כיוון ששמרתי על גובה ביטחון בתרגול, אני כאן לספר על זה.

mike300L

New member
אם אפשר ברשותך כמה תיקונים לתרגום בעברית.

באנגלית שם המאמר : Out West, that turning low-altitude stall has earned its own specific nameהכוונה ב out west אינה בדיוק יציאה מערבה באופן ליטרלי כמו טיסה או נסיעה מערבה אלא כינוי לחלק המערבי של ארה״ב, או בהקשר של המשפט ״במערב״.תיקון נוסף שנדרש במאמר הוא הפירוש ״הר west"....במאמר כתוב "mountain west".Mountain West או גם Interior west הם כינויים נוספים של ה Mountain States. ה mountain states מחולקים לחלק צפון מערבי בו המדינות אידהו, מונטנה ווויומינג. והחלק הדרום מערבי בו נמצאות אריזונה, קולורדו, נבדה, ניו מקסיקו ויוטה.

גם זה וגם זה לא בהכרח נכונים.

הביטוי "Going West" הוא ביטוי מקובל למותו של אדם.
איני יודע מה המקור לביטוי (אם יש בלשני השפה האנגלית בינינו, אולי יסבירו) אבל, משום מה, עולם התעופה אימץ את הביטוי וכיום משתמשים בו לאלו ש"עברו מן העולם".
אריאל אריאלי

mike300L

New member
הביטוי הינו gone west, מוכר וידוע, אבל זה לא מה שכתוב במאמר

שאיציק תרגם!המאמר מתחיל ב. ״out west"....שפירושו במערב. בעברית אין מושג "החוצה בערב״ ולכן ניתן לתרגם את זה רק כ ״במערב״ .זה בטח לא ״יציאה למערב״!

mike300L

New member
במאה ה 18 היו שולחים פושעים שנשפטו בלונדון להוצאה להורג

בתליה בעיירה Tyburn ששכנה מערבית ללונדון. מה שהיום Oxford st נקרא אז tyburn road והוביל מערבה למקום בו היה מתקן ההוצאה להורג...משם בא המושג שללכת מערבה פירושו ללכת אל המוות אל החידלון....גם לשקיעת השמש במערב, המבשרת על קיצו של האור היתה השפעה על מקור המושג.

mayafit

New member
ידידי

תמיד אשמח ללמוד ניבים באנגלית.
מה שחשוב היה לי זה להציג ארוע, שכדוגמתו כבר היו בארץ, והוא כניסה לסחרור עקב הקפה צמודה סביב נקודה מבלי להבין את המשמעות.
בואו נדון בזה.

הר גור

New member
באותו עניין

אך עסיסי יותר ( הכוונה לפירכוס התלויים עד צאת נשמתם. )
Dancing the Tyburn jig

ZeevRozenek

New member
שניכם טועים

המונח הנפוץ ביותר הוא "'WENT TO RETURN EQUIPMENT " , שמקורו בעברית, - הלך להחזיר ציוד !
שלא נדע

WarDog

New member
"הלך להזדכות על ציוד" אם הולכים ממש עמוק למקורות.

מאד מטריד מה שכתבת

על כניסה לסחרור בפניה חדה שמאלה במהירות שיוט.
משהו לא תקין.
ססנה יכולה לעשות פנייה מירבית (60 מעלות) לכל כיוון בלי כל סכנת סחרור.
נראה לי, שלא היית במהירות שיוט....או שלא שמרת על מצב האף.

דוד.

עם טכניקה נכונה אפשר לבצע פניית 60 בקוטר אפסי

משהו שמלמעלה נראה כמו סיבוב על קצה הכנף.
רצוי לא לנסות בבית, ורק עם מדריך שמכיר ומיומן.

Naftali Segev

New member
עם 30 מעלות מדפים במהירות 60 קשר וכוח מנוע מלא

רמי בר1

New member
באיזה מהירות מזדקרת הססנה הזו עם 30מעלות מדפים

ומנוע מלא? ואני שואל עוד לפני זוית ההטיה.

אז הזכרון שלי לא כל כך גרוע...

אמנם אין נתונים רשמיים, אבל ממה שאני זוכר מהימים הטובים,
תוספת של כוח מלא מורידה משמעותית את מהירות ההזדקרות.
אני לא מבין גדול בתאוריה ונוסחאות,אבל נראה שהכנף לא יודעת באיזה זוית היא

ומבחינתה זרימת אויר, היא זרימת אויר, גם כשהיא תוצר של סיבוב הוינטלטור.
יצא לי יותר מפעם אחת לראות 0 על מד המהירות, ללא רוח אף. ברור שבזוית ההתקפה שהייתי הקריאה אינה נכונה,אבל מבט למטה גילה שמהירות ההתקדמות האופקית היתה די קרובה לכלום .
ולא , לא עשיתי את השטויות האלה כשאני לבד בקוקפיט..
מישהו כאן יכול לתת את ההסבר התאורטי?

למעלה