סופ"ש אחרון של 2012

אילן די

New member
הייתי אתמול במסעדה

זה היה מין ביסטרו שכזה. הגענו בעיקר בגלל האוכל ולא ציפיתי לשתות משהו מעבר למאי טאי שהזמנתי (שהיה נחמד מאד אגב). ואז ראיתי בקצה המדף שמאחורי הבאר שני בקבוקים שאני לא רואה בדרך כלל כמעט בשום מקום, בטח לא בביסטרו. התוויות לא השאירה מקום לספק אבל בכל זאת שאלתי את המלצרית איזה פפי ואן ווינקל זה.
כמה דקות לאחר מכן דגמתי פפי 15 וכשלושת רבעי שעה אחר כך השלתי 45$ נוספים על כוסית פפי 23 שנה.
היה נחמד, אפילו מאד. אני די מבין למה בלתי אפשרי להשיג את הבקבוקים האלה כאן. עם זאת - לא חושב שהייתי נפרד מכמה מאות דולרים בשביל פפי 23 גם אם הייתי רואה אותו בחנות. זה עדיין ברבן.

פאפי ואן ווינקל

לא זכיתי לטעום, אבל ממה ששמעתי מדובר בברבן מעולה.
זו לא מזקקה אלא מותג המבקבק ברבן של מזקקות אחרות. בעבר הויסקי היה של סטיצל-וולר הגדולה שנסגרה, ה-23 שנה כנראה עדיין כזה.
הגירסאות הצעירות יותר מכילות ברבן ממזקקה ששכחתי את שמה, ובעיקר מבאפלו טרייס. בשנים הקרובות כל הויסקי בפאפי יהיה של באפלו טרייס.
המחירים המטורפים והקושי להשיג אותם נובע בעיקר בגלל שאלו הבקבוקים האחרונים מסטיצל-וולר. לא בטוח שבאפלו טרייס נחותים מהם, כפי שאפשר לראות בסדרת האנטיק - שהיא זולה בהרבה וקצת יותר קלה להשגה, והויסקי מצויין.

nimrodrosen

New member
45$ על כוסית?

לפחות כך חסכת כמה מאות דולרים...

ברוח טובה- אני מקנא

אילן די

New member
:) באמת חסכתי

עכשיו אני יודע שאם ארצה להשקיע 300-400 דולר, זה לא יהיה הבקבוק הזה.

foodnwine1

New member
אחלה של דבר.

עד היום טעמתי פאפי 15 ו 21 למיטב זכרוני. מעולים
אבל לשלם 400 דולר , לא חושב.

nimrodrosen

New member
וויסקי

ברוכלדי בלק ארט (גירסה שנייה) 1989, מאוד טוב אך עם mouth feel באפטרטייסט של טלק/גיר שהרס לי את ההנאה מהוויסקי.
גלנליבט מאסטר רזרב- קליל ונחמד
גלנפידיך חוזק חבית- גלנפידיך על סטרואידים, יש שיגידו שזה דבר טוב

לונגמורן 16 - נהדר
גלנגויין 17- שמשום מה כיכב בערב...
ספיריט אוף יוניטי- מורכב מאוד אך עם עקיצה של וויסקי צעיר מאוד
בושמילס 12 רום קאסק- הוויסקי שבזכותו נכנסתי לעולם הסינגל מאלטים, נוסטלגיה אישית.

רום בעליית הגג 2010 בן שנתיים
ברנדי אפרסקים גם כן מעליית הגג

טעמתי השבוע את בלק ארט 3

ולא שמתי לב לאפטר טייסט כזה.
ויסקי טוב מאוד בעיני, שונה ומעניין.

nimrodrosen

New member
הוצאה שונה

מעולם לא טעמתי כזו תחושה בתזקיק.. ממש הפריע לי להינות ממנו, בהחלט לא סביר שהיא תופיע בשתי הוצאות שונות- יכל להיות מאוד מעניין להשוות בין השתים.

nimrodrosen

New member
המשיך מעניין

עם גראפה שזיקקתי פעם שלישית לפני כשבוע שב-70% לא היתה נוחה לשתייה אך עם מים נפתחה נפלא.
אח"כ דארק אנד סטורמי עם הרום המקורי - גוסלינג בלק סיל - נהדר! ועכשיו אני יכול להגיד כי הדארק אנד סטורמי שאנחנו הגשנו הן עם האולד מונק 12 והן עם אל-דורדו כהה ומתובל לא היו רחוקים בכלל מהדבר האמיתי ובטח לא נפלו ממנו בכלום...

יין

טרפיצ'ה Broquel מלבק, מעולה, חמצמץ ופירותי, תמורה מצוינת למחיר

שילה שור קברנה 2008, קברנה מוצלח, נגיעות ירקרקות, רזה יחסית, טעים מאוד. חשבתי כששתיתי שזה היין הגבוה שלהם, אני רואה עכשיו שזה עולה רק 92 ש"ח. שווה בדיקה.

down under

New member
חמישי בערב קאטי סארק 18 שנה 43% חוזק

יום ששי בצהרים כוסית קטנטונת של וודקה וכוס קוניאק קורוואזיה VS או VSOP (לא זוכר, אבל זה לא היה XO).
ששי בערב אצל חבר איילה מיסט 17 שנה עם אפטר טייסט חזק מאוד של עשן, אבל בהרחה של לפני השתייה בקושי היה רמז לעישון כלשהו.
אח"כ בבית כוס קטנה של קלבדוס פר מגלואר VSOP.

היום בעל האש אצל חבר בירה מכבי מבקבוק, כמה כוסות יין קיאנטי סן לונרצו 2011 ולקינוח ליקר בייליס.

יין, גראפה, והרבה וויסקים מעניינים

בארוחת שישי בלנד חביב מבורדו ולקינוח גראפה פולי סארפה.

היו גם ויסקים מעניינים:
טומאטין ח״ח בן 34! (1976) - הרבה עץ בגיל כזה, אבל גם פירותיות מדהימה עם פאפאיה וקיווי בולטים. תענוג נדיר.

קילכומן ח״ח בן 5, מחבית שרי. מרגיש בוגר בהרבה, למען האמת הזכיר לי אוגדייל קצת יותר צעיר ויותר שרי. הקילכומן ויסקי טוב מאוד כבר עכשיו, ובטח יהיה מדהים כשיהיה בן 10-12 עוד מספר שנים.

מורטלאך 16 ה׳רגיל׳ - שרי טעים ופרחוני, עם רמזים לבשר אדום נע (קרפצ׳ו)

וגם מוקדם יותר השבוע בטעימת ברוקלדי מצויינת:
ברוקלדי 12,20, waves, infinity (55.5%), black art 3, וביקבוק עצמאי בח״ח שהיה טעים ומעניין, אך הפך גופריתי ביותר עם הוספת מים.
אהבתי ביותר את ה-infinity וה-black art.

בנוסף גם לונגרוו רד מעניין וטעימה של מקאלן בח״ח שנמכר במזקקה בלבד - שילוב מדהים של דמררה ופדרו חימנז.

אילן די

New member
לגבי הקילכומן

אתה חושב שהוא טוב מאד גם כשאתה לוקח בחשבון את המחיר שלו ?

הקילכומן הספציפי ממנו טעמתי

מדובר בחבית 456 משנת 2007, לשוק ההולנדי.
עולה 40% יותר מארדבג אוגדייל.
הוא גם לא טוב כמו האוגדייל, אבל מקבל נקודות על השרי הטוב ועל פירגון למזקקה חדשה :)

אז אם שווה את המחיר? כנראה שעדיין לא עבור מי שמחפש בקבוק אחד מומלץ וטוב. אבל למי שכבר יש אוסף מרשים ואהדה לאנדרדוג, או למועדון ויסקי שרוצה להביא לחברים משהו מיוחד לטעימה - הבקבוק יעשה את העבודה היטב.

אישית - נראה לי שאחכה עוד מספר שנים לפני שאקנה אחד. אבל אמשיך לעקוב אחרי דוגמיות כשאוכל...

הוזכר, לא ראית? אבל לא רוצה לחפור עם רשמים

חוץ מזה, אתה בעל הבלוג בינינו :)

foodnwine1

New member
לול. נתתי לך את התענוג

אם לא תהיה ברירה אכתוב על הארוע בעצמי :)
אבל בהמשך

למעלה