סוף שבוע של עוגות

• פותח הנושא ak5
  • פורסם בתאריך

ak5

New member
עוגה בחושה בסיסית

עוגה בחושה בסיסית דנית סלומון תבנית 26 או מלבנית 22*27 או 2 אינגלישקייק חום 180 חומרים: 100 ג' חמאה רכה 1 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל 2 ביצים גדולות 1 כפית קליפת לימון מגוררת 2 כוסות קמח תופח 1 גביע שמנת חמוצה 2 כפות מיץ לימון אופן ההכנה: מקציפים חמאה עם סוכר, וניל וקליפת לימון עד שהסוכר נמס. מוסיפים ביצים ומקציפים בין ביצה לביצה. מוסיפים לקערה את שאר החומרים. מערבבים במהירות עד לתערובת הומוגנית. מעבירים לתבנית ואופים בחום בינוני בשליש התחתון של התנור 40 דק' עד שהעוגה שחומה- זהובה ומרכזה יציב למגע.

DUKASIT

New member
אךךך AK איזה עוגות נהדרות

ויפות. כתבתי לך שטעיתי במתכון של הבצק פריך וצריך 4 קילו סוכר.

ak5

New member
עוגת בננות

עוגה בננות ואגוזים דנית סלומון 2 אינגלישקייק חום 180 חומרים: 100 ג' חמאה רכה 1 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל 2 ביצים גדולות 2 בננות בשלות 2 כוסות קמח תופח 1 גביע שמנת חמוצה 2 כפות מיץ לימון 1/4 כפית קינמון טחון 50 ג' פקנים קצוצים. אני השתמשתי בשקדים פרוסים מולבנים אופן ההכנה: מקציפים חמאה עם סוכר, וניל וקליפת לימון עד שהסוכר נמס. בקערה נוספת מועכים בננות עם מיץ לימון. מוסיפים לקערת החמאה ומערבלים היטב. מוסיפים ביצים ומקציפים בין ביצה לביצה. מוסיפים לקערה את שאר החומרים מלבד האגוזים. מערבבים במהירות עד לתערובת הומוגנית. מוסיפים האגוזים ומערבבים בכף. מעבירים לתבנית ואופים בחום בינוני בשליש התחתון של התנור 35 דק' עד שהעוגה שחומה- זהובה ומרכזה יציב למגע.

ak5

New member
עוגת פירות

עוגת פירות דנית סלומון תבנית 26 או מלבנית 22*27 חום 180 חומרים: 6 חצאי אפרסקים משומרים. אני השתמשתי בטריים רכים. 2 כוסות ענבים ללא חרצנים 100 ג' חמאה רכה 1 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל 2 ביצים גדולות 1 כפית קליפת לימון מגוררת 2 כוסות קמח תופח 1 גביע שמנת חמוצה או 3/4 סירופ משימורי האפרסקים 2 כפות מיץ לימון 1/2 כוס פקנים טחונים או קצוצים דק. אני השתמשתי באגוזי מלך טחונים 1/2 כפית קינמון טחון 3 כפות ריבת משמש חלקה 1 כף מיץ לימון אופן ההכנה: חותכים כל חצי אפרסק לשניים-שלשה פלחים ומייבשים על מגבת. שוטפים ומייבשים את הענבים. מקציפים חמאה עם סוכר, וניל וקליפת לימון עד שהסוכר נמס. מוסיפים ביצים ומקציפים בין ביצה לביצה. מוסיפים לקערה קמח שמנת או סירופ, ומיץ לימון. מערבבים במהירות עד לתערובת הומוגנית. משטחים 2/3 בתבנית וליתר מוסיפים את האגוזים הטחונים והקינמון. מפזרים את הבלילה מעל. מסדרים את הפירות מעל ומשקיעים מעט. אופים בחום 180 50-55 דק' עד שהעוגה תופחת ומזהיבה וקיסם שננעץ יוצא נקי. לאחר צינון קצר מורחים את תערובת הריבה (מרתיחים ריבה ומיץ לימון). אצלי הפירות לא שקעו ולכן לא מרחתי ריבה.

effyba

New member
../images/Emo6.gifיש סו"ש בלי??אנחנו אוכלים עם

העניים את עוגותיך הנפלאות בכל סוף שבוע....

effyba

New member
../images/Emo8.gifאקי..תתחיל לבקש אחוזים ממכירת

ספרה של דנית סלומון...כל שבוע אני רצה להציץ איך זה נראה בספר. מעניין שאני לא מצליחה "לצוד" דווקא את המתכונים המוצלחים כמוך..

ayeletba

New member
חחח אקי (טוב שלא ק^*&י...

מצטרפת לכל מילה. גאון של עוגות.

ak5

New member
עוגת פרג

עוגת פרג דנית סלומון תבנית 26 או מלבנית 22*27 חום 180 חומרים: 100 ג' חמאה רכה 1 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל 2 ביצים גדולות 1/2 1 כוסות קמח 2 כפיות אבקת אפיה 100 ג' פרג טחון 1 גביע שמנת חמוצה או 3/4 מיץ תפוזים טבעי 2 כפיות רכז תפוזים קפוא 1 כף מים 1 תפוח עץ מקולף ומגורר במגררת גסה לעיטור: אבקת סוכר אפשרי לזלף 25 ג' שוקולד מומס אופן ההכנה: מקציפים חמאה עם סוכר ועם וניל עד שהסוכר נמס. מוסיפים ביצים ומקציפים בין ביצה לביצה. מוסיפים לקערה קמח מנופה עם אבקת אפיה, פרג, שמנת, רכז תפוזים ומים. מערבבים במהירות עד לתערובת הומוגנית.. מוסיפים התפוח ומערבבים שוב בערבוב קצר. מעבירים לתבנית ואופים ב- 180 מעלת במשך 50 דק' עד שפני העוגה מזהיבים ומרכז העוגה יציב למגע. מצננים בתבנית ומפזרים מעל אבקת סוכר. אפשרי לזלף שוקולד מומס.

al55

New member
חבל"ז איזה עוגות משגעות

נדלקתי על עוגת הפרג ניראת סוף הדרך.
על הטרחה ומתכונים הנהדרים, חסחת לי 86 שח' מחירו של הספר.

ak5

New member
עוגת לימון וקצפת

עוגת לימון וקצפת דנית סלומון תבנית 26 או מלבנית 22*27 חום 180 חומרים: 100 ג' חמאה רכה 1 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל 2 ביצים גדולות 1 כפית קליפת לימון מגוררת 2 כוסות קמח תופח 1 גביע שמנת חמוצה 1 כף רכז לימון קפוא 1 כף מים סירופ: 1/2 כוס מיץ לימון טרי 2 כפות רכז תפוזים קפוא 3/4 כוס מים 3/4 כוס סוכר לקצפת: 2 שמנת מתוקה 2 שקיות סוכר וניל 2 כפות סוכר משולשי תפוז או קליפות תפוז אופן ההכנה: מקציפים חמאה עם סוכר, וניל וקליפת לימון עד שהסוכר נמס. מוסיפים ביצים ומקציפים בין ביצה לביצה. מוסיפים לקערה את שאר החומרים. מערבבים במהירות עד לתערובת הומוגנית. מעבירים לתבנית ואופים בחום בינוני בשליש התחתון של התנור 40 דק' עד שהעוגה שחומה- זהובה ומרכזה יציב למגע. סירופ: שמים בסיר מיץ לימון, רכז תפוזים, מים וסוכר. מרתיחים ומבשלים עוד 3-5 דק'.. מסירים מהאש ויוצקים על העוגה כעשר דקות לאחר הוצאתה מהתנור.מקציפים קצפת וסוכר ומצפים את העוגה. אפשר לאתר בפרחי קצפת ובחתיכות תפוז. אני עיטרתי בקליפות תפוז מסוכרות.

למעלה