שושנית בוודאי הנה ההסבר:
מרדדים חתיכה מהבצק לצורה עגולה או מרובעת. חותכים פסים לאורך, אבל לא עד הסוף, זאת אומרת להשאיר את החתיכה שלמה מכל הקצוות ורק 3-4 פסים במרכזה. מרימים את חתיכת הבצק ביד ומכניסים את הפסים החתוכים אחד בשני. מטגנים בתוך סיר עם שמן עמוק כשמונחת בו קופסאת שימורים אשר הסרנו את שני המכסים מהצדדים שלה, דהיינו כמו "מנהרה". הקופסא עוזרת לשמור על צורת השבקייה שלא יפתחו. מקווה שהסברתי טוב אם לא הבנת אני כאן לעוד שאלות.