יפעת ../images/Emo51.gif והנה המתכון:
נורא נורא פשוט המתכון:ו היהלום שבכתר / אוכל חלבי ו 14:10 | 29/10/05 סמבוסק בשר או חומוס /היהלום שבכתר בצק: 2 כוסות קמח 100 גרם מרגרינה בלו-בנד 1 כפית שמרים יבשים להוסיף מים בהדרגה עד לקבלת בצק דביק, לקמח הקערה ולהתפיח כחצי שעה עד שעה תלוי במזג האויר בקיץ תופח מהר יותר. מילוי בשר 300 גרם בשר טחון 1-2 בצל גדול קצוץ צרור פטרוזיליה קצוצה מלח, פלפל שחור, 1/4 כפית בהרט לטגן את הבשר והבצל עד להשחמה, להוסיף תבלינים. לקרר להוסיף פטרוזיליה קצוצה. מילוי חומוס 1 קופסה גרגירי חומוס או חומוס מבושל תוצרת עצמית - גרוס עבה 2 בצלים גדולים קצוצים 5 שיני שום כתוש (לא המוכנים מהפריזר) מלח, פלפל שחור, 1 כף כורכום חצי עד שלושת רבעי כוס שמן לטגן את הבצל עד להשחמה קלה, להוסיף את השום ולטגן עוד דקה שתיים, להוסיף גרגירי חומוס ותבלינים, לערבב דקה שתיים, להוריד מהאש ולקרר. אני אוהבת לאכול ממילוי החומוס ככה עם כפית, ממש מעדן אחרי שהבצק תפח, לחלק לעיגולים קטנים, (אני מכינה סמבוסק קטן-בינוני), לרדד על משטח מקומח, להוסיף מילוי, לסגור ולטגן בשמן. יש לשים לב לא לשרוף את הסמבוסק, הוא מיטגן מהר, מדי פעם להנמיך אש ושוב להגביהה. טעים בטירוף, יצאו לי לפחות 30, ומה שנשאר אחותי לקחת הביתה.