סוף סוף המזימה נחשפה

cusamano

New member
אולי די?!

מה אתה משווה בכלל?! הומוסקסואל לנאצי? אתה נורמאלי תגיד לי? מה שביקשתי זה שתפסיק ליקרוא לאנשים נאצים! כן אותם נאצים שבהגדרה שלהם אמרו שהם יהרגו כמה שיותר יהודים! תפסיק לקטר ותפסיק לחטט לפירטי פרטים כי הנה התמונה הגדולה:נאצי זה שילוב של פאשיזם עם גיזענות טהורה! ואני לא הולך להמשיך להיתווכח איתך על זה, כי זה מיותר

taro

New member
נו באמת

אני עצמי הומוסקסואל, אתה באמת חושב שהשוותי? עוד אמרתי "לא שאני משווה חלילה". אתה לא מסוגל להבין מה כתבתי? ההשוואה הייתה על עצם העובדה שקבוצה מסויימת רדדה מילה מסויימת, והאם בגלל אותה קבוצה אסור לי להשתמש באותה מילה במשמעותה במקורית. אם זו ההגדרה שלך לנאצי, אזי גם האיטלקים היו נאצים כשקבלו עליהם את הגזענות. ואני מציע לך לקרוא ספרי הסטוריה שלא יצאו תחת ידיו של משרד החינוך הציוני, שניסו לרדד את המילה נאצי כדי לנטרל כל השוואה והפכו את השואה לנכס פוליטי. ספרי הסטוריה מביני עניין, יגדירו לך נאצים בצורה אחרת. באשר ל"נאצים רצו להרוג יותר יהודים", זה מגוחך. הציונים גרשו וטבחו 400 כפרים ערבים, ומפלים אותם תקציבית עד היום, כמו כן קוראים שמות של רחובות על שם ארגונים שרצחו בריטים ו*ציונים ימנים*, והגדירו את העם היהודי כעם מפלצת שצריך להבריא מחוליו הנפשי והפיסי. אני מניח שלא תרצה שמישהו יקרא פה ציוני, חלילה?

cusamano

New member
יצאנו מהגדרות הפורום

בבקשה,אני מבקש ממך לא ליקרוא לאף אחד נאצי אם אתה מעוניין שלח לי מסר על למה זה לא צודק הוגן וכו´ בתודה שי

preacher

New member
אההה

סגידה למדע ולאומנות ותחושת נאורות מאפיינות לא מעט תרבויות אחרות שאינן נאציות או גזעניות - בעצם כמעט כל העולם המערבי במאתיים השנים האחרונות. לאומנות היתה קיימת לפני הנאצים ובעצם קיימת כמעט בכל העולם בלי קשר לרומנטיקה (אתה באמת צריך להגדיר את המושג הזה בשבילנו) תחושת נאורות או סגידה למדע. גם הסורים לאומנים, גם היהודים היו לאומנים בתקופת בית שני. אלב משום מה, אפילו שכל המאפיינים האלה קיימים בהמון תרבויות, אתה טורח להשוות כל מי שמסתמנת בו אחת המתכונות האלו לנאצים ורק לנאצים. לא ראיתי שהשוות מישהו לבריטים או לספרדים, או האמריקאים.

taro

New member
לא אמרתי שרק הציונות נאצית

הזעזוע העמוק שחוותה אירופה בעקבות מלחמה"ע השנייה הייתה ההסתכלות על עצמה במראה נוכח הנאציזם, שחשף את תפיסתה כעליונה תרבותית במלוא מערומיה. למשל, הדר האיטלקי שטען שהמערב נעלה על האיסלאם, זכה לביקורת חריפה ביותר, בדיוק בגלל אותה תחושת אשם אירופאית, שנובעת מהסגידה שרכשה אירופה לרומנטיקה הגרמנית ולמודרניזם המדעי. אינני צריך להגדיר את המושג רומנטיקה; יש מספיק ספרים על התנועות הרומנטיות ומספיק מקורות מידע על התרומות והמהפיכות שעשו באומנות ובפילוסופיה. אינני מכיר הרבה ספרי הסטוריה (למעט אלו של משרד החינוך הישראלי) שמתכחשים לעובדה שהנאצים היו רומנטים, קרי, האדרת הרגש והיופי, ההתבוננות בעצמי, הבוז לקבעון, הרצון לצור משהו חדש, הסער והדחף וכו´. בכל מקרה, לא הלאומנות היא שהוכפת תנועה לנאצית, אבל זה בהחלט אחד מהקריטריונים. הסורים לא רומנטים, הם בוודאי לא מודרניסטים, ואין להם את הסגידה העצמית שטופחה באירופה במשך שנים. והיהודים בימי בית שני בוודאי לא נשענו על הרומנטיקה והמודרניזם, שלא לומר נאורות. הטיעון שלך בדבר ההשוואות שלי מגוחך. אני לא משווה כל מי שמכיל אחד מהקריטריונים, אלא מי שמכיל את *כל* הקריטריונים, קרי: בוז לחלש, עליונות תרבותית, גזע, לאומנות, התמקדות באני, אוטופיה, ניציות, רצון לעוצמה, אסתטיקה יוונית-רומית, רומנטיקה ומודרניזם. האמריקאים הם עם, וכמוהם גם הספרדים או הבריטים. אני לא יכול להשוות בין תנועה רעיונית לעם.

angst

New member
(שתי הערות)

{א. (אולי זה פחות מעניין, אבל לי זה נראה יותר חשוב) קודם כל, וחשוב מכל, הערה על ה"לאומנות" כביכול של היהודים בימי הבית השני. נתחיל מכך שכל הכללה אידאולוגית על ´היהודים בימי-הבית השני´ היא נוראה למדי בחוסר-הדיוק שלה; ובעוד שלהכללות היסטוריות כאלו הן לגיטימיוֹת במקרים מסוימים (גם אם מדובר בהכללה על עם מפולג ביותר במשך מאות רבות) , אני לא רואה איך נטפלה כאן הלאומיות דווקא ליהודים בימי הבית השני (ההכללה הנכונה הייתה יותר לימי הבית הראשון; ובכל מקרה כלל לא מדובר בלאומיות במובן המודרני של המילה). נכון, היו זרמים בדלניים - שיאם כמובן ב"מרד החשמונאים" (פחות מחצי מהתקופה המדוברת), אך מן הראוי לציין כאותו זרם אידאולוגי (ה"פרושי") שלימים הפך להיות היהדות האורתודוכסית כפי שאנו מכירים היום, היה רחוק למדי מלאומיות (במובנה הצבאי והריבוני, לא במובן של בדלנות אידאולוגית) , והיו גם זרמים פופולריים רבים של מתיוונים.} ב. ולדיון עצמו נכון, גם הסורים לאומנים, ואת הסורים אין נוהגין להשוות לנצאיזם (רק בהתלהמויות דמגוגיות של ציונים קיצוניים). זה משום שהלאומנות הערבית (כמו הלאומנות היהודית של ´מרד החשמונאים´ ו´מרד בר-כוכבא´) שונה מאוד מהלאומנות האירופית, המערבית. שונה בהמעייונות-הפילוסופיים שלה, שונה במאפיינה הקונספטואליים, האסתטיים והאתיים, ושונה - בסופו של דבר- בתוצאותיה המתקבלות על הדעת (הן מבחינה יישומית והן מבחינה רעיונית). הלאומנות הציונית היא ברת-השוואה רק ללאומיות האירופית. ובמיוחד ללאומנות הגרמנית הידועה לשמצה - רוב הוגיה המרכזיים של הציונות (ממשה הס עד הרצל) היו בניה של התרבות הגרמנית, חלק גדול מהם גרמנים בעצמם, ורוב הטקסטים של הציונות, נכתבו במקור בגרמנית (גם חלק גדול מכתביהם של הציונים ה"רוסיים", שכן גם אלו - כמו פינסקר שכתב את ´אוטואמנציפציה´ בגרמנית - היו בניה של התרבות הגרמנית). ובכן יש לנו תנועה לאומית יהודית, שהיא גרמנית במאפייניה התרבותיים, הרעיוניים והלשוניים (ולשונו של פילוסוף נחשבת כיום למרכיב מרכזי מאוד בהגותו והלך רוחו); נכון - זה עדיין לא מוביל בהכרח להשוואה פוזיטיווית לנאציזם - אבל זה בהחלט מוביל לאפשרות לערוך אנלוגיה - לשם המחקר בלבד, בינתיים, בין שתי התנועות - שכן יש סבירות גבוהה שהן "ידברו באותה שפה" -אותם מושגים, אותם "רעיונות אב" - גם אם בסופו של דבר יתגלו בינהן הבדלים. נפנה אם כן לאנלוגיה קצרה בשני מושגי-מפתח, ´גזע/לאום´ ו´העם היהודי´, בשתי המשנות. גזע/לאום ובכן לנאצים ולציונים משותפת ההנחה שקיימים גזעים מסוימים בעולם ושיש לכל גזע תכונה מסויימת (משה הס). מוסכם שהגזע הוא המגדיר את הלאום (כך במשנתה) של הציונות המרכזית, "המדינית"; זרמים שוליים בציונות, כמו "אחד-העם", התנגדו לה, וביקרו את ´תיאוריית הגזע´ של הציוניים). לגזעים מסויימים יכולים להיות ´מחלות´ מוּלדות, עוברות בתורשה, שהם לא יכולים להפטר מהם : כך אנחנו מתבשרים שהגזע האירופי "חולה" ב´אנטישמיות´, העוברת בתורשה בתיאוריה הציונית (אוטואמנציפציה של פינסקר) ושהגזע היהודי חולה באלף מחלות אחרות בתיאוריה הנאצית (מיין קמפף). בשום מקום לא כתוב, באף אחת מהתנועות, שעל מנת לרפא גזע ממחלתו צריך להרוג אותו. הפיתרון המעשי של התנועה הנאצית, אמנם היה כזה. העם היהודי במשנה הציונית, העם היהודי הגלותי הוא "עם מפלצת ועם לקוי בגופו ובנשמתו". (יעקב קלצ´קין, בתוך "הרעיון הציוני" ע´ 242). כך גם במשנה הנאצית. משעשע לחשוב כי בתקופה מסויימת הפיתרון של שתי התנועות לעם היהודי היה זהה: העברתו המיידית לארץ אפריקאית שכוחת אל (הנאצים למדגסקר והציונים לאוגנדה) , אך כידוע הפיתרון המעשי היה שונה. אם כן, בשני המושגים מצאנו רעיון די זהה, לא? הפיתרון המעשי היה שונה. תהיה צודק לחלוטין אם תאמר שלהשוואה הזאת אין שום מקום חוץ מבמישור התיאורטי, הפילוסופי. אבל - ש ו ם ת נ ו ע ה , לא התנועה הלאומית הספרדית ולא התנועה הלאומית האיטלקית, דומה כל כך לציונות בשני המושגים העיקריים שלה - ´לאום´ ו´יהודי´ (פילוסופים-גזעניים מוקדמים כמו ארנסט רנאן מצרפת או פילוסופיים גזעניים בריטיים כן דיברו כך על כל אחד מהמושגים בנפרד,אך לעולם לא ביחד, כמו התנועה הנאצית). שום תנועה לאומית אחרת לא דיברה במושגיה האחרים של התנועה הציונית כמו התנועה הלאומית הגרמנית המודרנית, פשוט משום שהתנועה הציונית היא גרמנית ומודרנית במהותה. אני חושב שזה בסיס קביל להשוואה.

גוססי

New member
* יכול * להיות גזעני

אולם לא * חייב * להיות כזה. גם דמוקרטיה יכולה להיות גזענית (ארה"ב עד ביטול חוקי ההפרדה). כל צורת משטר יכולה להיות גזענית, אולם לא הגזענות היא שמייחדת את הנאציזם אלא השימוש בגזענות כתשתית אידיאולוגית להשמדת עם.

taro

New member
הסתכלות רדודה

(כל הכבוד למדינת ישראל, על שהצליחה להפוך את כל התיאוריה הנאצית לגזענות דקטטורית). הנאצים, כמו הציונים, ראו עם כפונקציה של גזע (מדינת ישראל להכזירך הייתה אמורה לקום על טהרת הגזע, שכן אם היה מדובר בתרבות, גם ערבים היו יכולים לקבל את התרבות היהודית ולא היה צורך לטרנספר אותם). היהודים נתפסו גם בעיני הנאצים וגם בעיני הציונים כטפילים, לא פרודקטיבים, חלושים וכעורים, עם מפלצת, עם נדף ברוח, מנוון וחולה. הנאצים ראו בזה איום, בעיקר כשהרבה מהם היו או חרדים (אין צורך ללמד אתכם שינאת חרדים מהי) או קומוניסטים (אין צורך להזכיר מהי אימה קומוניסטית), וניסו להוציא אותו מחייהם. בהתחלה באמצעות חקיקה, אח"כ משזה לא עזר, לגירוש, ואז, כשרצו לכבוש את כל העולם, הבינו שכדי לעקור את המחלה שנקראת "יהדות" יש להשמיד. פרקטיקה פשוטה, פרוגרמה שנקראת פתרון סופי. אין לכך שום דבר עם אידיאולוגיה. הציונים, מצד שני, כאנשים שהגדירו את עצמם יהודים, לא יכלו לקחת חלק בהשמדה, אבל בהחלט בגירוש: ההנהגה הציונית נהגה להפגש עם מנהיגים גרמנים נאצים (אייכמן בעיקר) בנסיונות לעודד הגירה יהודית מאירופה, ובמקביל היו פונים למדינות השונות ומבקשים בפירוש שלא יקלטו אליהם יהודים, כדי שיגיעו לפלסטינה (וכפי שאמר ויצמן: "עדיפה פרה בא"י מיהודי בגולה", או בן גוריון: "לו הייתי יכול להציל מליון יהודים לבריטניה או חצי מליון לישראל, הייתי בוחר בחצי מליון"). בכל מקרה, זו פרקטיקה, והפרקטיקה לא מעניינת. גם סטאלין היה יכול לעשות אותו דבר, ואולי הם עשו מה שעשו בגלל שהשתכרו יותר מדי. החשוב הוא הרעיון, ששניהם סלדו נואשות מהעם היהודי; האחד רצה לתקנו, לשני מן הסתם לא היה אכפת מה יקרה לו.

אנדרי ז

New member
אתה מאשים את הציונות בשואה???

האם אתה טוען פה שהמוני יהודים יכלו להינצל אך התנועה הציונית הפעילה לובי בקרב מדינות העולם שלא יקלטו אותם? ואני לתומי חשבתי שאין משהו יותר שפל מלקרוא למישהו נאצי.

taro

New member
אני מאשים את הנאצים בשואה

שכן הם אחראים לה; אתר חופש דווקא, הוא זה המנסה להטפל לאלוהים שהוא לא מאמין בו ולרבנים חרדים שהורו לבני עדתם לא לעזוב את אירופה, כיוון שמדובר ברעה חולפת. אתה מוזמן לקרוא את המחקרים החדשים על פעילות התנועה הציונית בשנות השלושים (הראשון שעולה בראשי הוא "אייכמן בירושלים" של חנה ארדנט, שלמרות שאינו חדש, הותר רק עכשיו למכירה בארץ), שם מצויינת פעילות הציונים. נטורי קרתא (סליחה שאני חוזר אליהם, אבל הם היחידים ש) מאשימים את הציונים בשואה, אולם זה מגוחך, כיוון שהנאצים לא היו זקוקים לעזרת הציונים, וודאי שהציונים לא התכוונו להשמיד את העם היהודי. עם זאת, העובדה היא שהציונים נסו לנתב את גלי היהודים המגורשים לפלסטינה, בכך שהפעילו לחץ על מדינות אחרות.

preacher

New member
בהחלט.

פאשיזם היא צורת שלטון ריכוזית בה המדינה חשובה יותר מהאזרחים. נאציזם משלב פאשיזם עם תורת גזע. נאציזם תומך בעליונותו הגזעית של הגזע הארי, ומסיק מכך על זכותו המוסרית להשמיד עמים אחרים "נחותים". כדי להשוות ציוני לנאצי לא די בכך שהציוני יכיר בקיומו של העם היהודי כקבוצה אתנית ללא קשר לדת, אלא צריך להוכיח שהציונים חושבים שהקבוצה הזאת נעלה במשהו על קבוצות אתניות אחרות, ושיש ליהודים זכות להשמיד עמים אחרים. טארו - אתה מוזמן לנסות.

taro

New member
לפי הגדרות אלו

גם איראן, עיראק וברה"מ היו פאשיסטיות, שלא לדבר על המדינות הפיאודליות. לפי הגדרות אלו, איטליה הפאשיסטית הייתה בסופו של דבר נאצית, כי קבלה את תורת הגזע, ולכן הייתה פאשיזם+תורת גזע = נאציזם. אייכמן והימלר התנגדו להשמדה, הנאצים תמכו בתחילה במדינה יהודית במדגסקר ולובלין. השמדה היא פרקטיקה פוליטית, ואין לה קשר לאידיאולוגיה (היא יכולה אומנם לנבוע מהאידיאולוגיה, כפי שנובע מהאידיאולוגיה הנאצית, אבל היא בפירוש לא חלק ממנה). עד 1942 אין מסמך אחד המראה שהנאצים התכוונו להשמיד עמים, ועדיין הם היו נאצים גם לפני השנה הזו. אני לא חייב להוכיח שהציונים חשבו שיש להם זכות להשמיד עמים אחרים. אם היטלר היה נהרג באוגוסט 1938 בתאונת דרכים, ייתכן ולעולם לא הייתה מתרחשת שואה אתנית, ואם הרב כהנא היה ראש ממשלה, גם הציונים היו מדרדרים לשואה אתנית. השמדה היא פרקטיקה פרי דמיוני של פוליטיקאי, אין לה דבר עם ערכים אסתטים או מוסריים. באשר לנעלות האתנית - הציונים ראו עצמם נעלים על הערבים ("אנו נהיה חוד החנית האירופאית נגד הברבריות הערבית" תמונתו של האדם שאמר משפט זה מתנוססת בכנסת), ואין צורך להזכיר שוב את יחסם המשפיל ליוצאי עדות המזרח. אתה חושב שאני מדבר על נאצים-יהודים, ציונים-ערבים, אבל אני לא. אני מדבר על שתי תנועות לאומניות, שספגו את הרומנטיקה הגרמנית, ובעלות כוונות אוטופיסטיות לעולם טוב יותר (לקבוצה מסויימת כמובן), ובוז לחלש. מה שחשוב הוא לא מה עשו בפועל ומה היו מגמותיהן הפוליטיות, שכן אלו תלויים בגרומים פרגמטים ומשתנים, אלא מה היו הערכים התוכניים והצורניים שלהם.

preacher

New member
א... לא.

בעיראק, השליט מעל העם ולא המדינה. באיראן הדת מעל העם. ברוסיה יש בעיה כיוון שיש את הדמגוגיה הרשמית ויש את המעשה. בכל מקרה מעשית זה היה "ההנהגה מעל העם". רוסיה הרי היתה קוסמופוליטית ובעלת שאיפות להשליט קומוניזם בכל העולם. למדינה הרוסית כרוסית לא היתה חשיבות רבה בתאוריה. במדינות הפאודליות כמובן האצולה בחסד האל מעל העם. בקשר לנאצים: המעשים שלהם הם חלק בלתי נפרד, וחשוב, מאיך שהם נתפסים בהיסטוריה, ואתה לא יכול לקרוא למישהו נאצי או להשוות אותו לנאצי ואח"כ להתמם שהשוות למוסר והאסתטיקה ולא למעשים. זו תמימות מדהימה במקרה הטוב ועלבון מכוון במקרה הרע. הרב כהנא זו הדוגמה שלך לציונות? בשבילי הוא דוגמה לאוטופיזם דתי מתועב. ועוד משהו - נאצים וניאו-נאצים הם רק אלה המאמינים בעליונות הגזע הארי. אנטישמיים מאמינים בנחיתות הגזע השמי. ההשוואה לציונות לא במקומה כי בתור התחלה הציונות לא מונוליתית (שני יהודים שלוש דעות :) ) ולא כל הציונות היתה בדעה שהזכרת, ובנוסף אם איזה ציוני ראה את עצמו כמתקדם יותר מהערבים זה לא היה מבחינה אתנית - זכור שהנאצים החשיבו גם יהודים "מתקדמים תרבותית" כראויים למיתה. כל זה לא אומר שהציונות טהורה. אבל ההשוואה לנאציזם מוגזמת בהחלט.

taro

New member
גם בפאשיזם השליט הוא מעל לעם

ומעל למדינה. ידועה האימרה: "אתה נולד בשביל הדוצ´ה, חי בשביל הדוצ´ה, מת בשביל הדוצ´ה". בקשר לנאציזם: המעשים שלהם לא רלוונטים כהוא זה, יותר מאשר המאכלים שהם אכלו. המעשים שלהם הם רק דוגמא לחוסר המוסריות המזעזע שהערכים שלהם מכילים. העובדה שהנאציםז נלמד בצורה היסטוריולוגית לא בהקשרו החברתי-רעיוני אלא במעשיו ותוצאותיו, הינה אשמת מערכת החינוך שהפכה כל רעיון לתוצאתו. אני בהחלט יכול להשוות בין רעיונות התנועה הציונית לרעיונות התנועה הנאצית, ואנגסט אף היטיב ממני לתאר את קוי הדמיון הרבים מדי (אם לא המוחלטים) ביניהן. הרב כהנא הינו ציוני; הרב אייכלר מיהדות התורה מנגח את הדתיים הציונים באופן תמידי בכל שהוא מכנה אותם כהניסטים. הייתה גם תנועה נאצית בבריטניה, בדנמרק, בנורבגיה ובארה"ב, כך שהטיעון על הגזע הארי לא נכון עובדתית, ואם אתה רוצה, אני מוכן לקרוא לכך היברו-נאצי. ובאשר לאנטישמיות - הייתה אנטשימיות מאות שנים לפני שמישהו הגה בכלל את תורת הגזע (אנטישמיות קתולית, אנטישמיות פרוטסטנטית וכו´). גם לנאצים היו חילוקי דעות, ראה למשל ארנסט רהם שנטה בדעותיו לכיוון הקומוניסטים. ההתנשאות הציונית הייתה בהחלט התנשאות תרבותית, ולא מדובר ב"איזה ציוני" שאמר את משפט חוד החנית אלא בחוזה הציונות - הרצל. הנאצים לא החשיבו את היהודים כראויים למיתה, הם החשיבו אותם כסכנה בלתי ניתנת לריפוי, בדיוק כמו שעשו הציונים (ראה דבריו של אנגסט) ל"גזעים" האירופאים.

angst

New member
אוקיי

סתם לדוגמא אם פינסקר למשל (אני חושב שהייתי יכול לקחת גם את משה הס כדוגמא מובהקת יותר, אבל אני פחות בקיא בו) , טוען שגזע מסוים (האירופי) חולה במחלה מסויימת (אנטישמיות) והוא אינו יכול להתרפא ממנה כי היא עוברת בתורשה, והיא הורגת את היהודים, וליהודים יש זכות מוסרית להגנה עצמית פעילה - אין הוא מצדיק בעצם את השמדתו של הגזע האירופי, בנסיבות מסוימות (למשל, אם היהודים אינם יכולים לברוח לפלשתינה) ?

taro

New member
סלח לי מאד אדוני,

אבל חשבתי שכבר הסכמת איתי שפאשיסט הינה הגדרה פוליטית ומותר להשתמש בה אם מביאים הוכחות. מה ההבדל בינה לבין נאצי? ןבקשר לכבוד, בינתיים הנאצה היחידה שנזרקה לחלל האוויר הייתה "אתה מוזמן לטבוע", שסלח לי, אבל קריאה כזו מאדם שמכריז רשמית שאפשר להשליך פאסיביות לפח הזבל של ההיסטוריה, בהחלט מתאימה לכינוי נאצי (כי זה בדיוק מה שהם עשו). וחוץ מזה, לא ראיתי אותך יוצא נגד יחול המוות הזה.

Dorfl

New member
הנאצים

הנאצים עשו הרבה דברים, בין השאר הם גם אכלו ונשמו. מאחר ותשתי מלנסות ולהוכיח לך שאתה טועה בעמדתך לגביי הנאצים (והדרוויניזם) אני אבקש רק: ת-פ-ס-י-ק להשוות כל דבר לנאציזם. אתה (ואני) יוצא נגד האנשים ששומעים "מקור כל הרע" כשהנאצים מוזכרים אבל כשא-ת-ה מזכיר אותם לזה בדיוק אתה מתכוון.

taro

New member
לא קשור

אני לא השוותי את פעילות הציונים לפעילות הנאצים, אני השוותי את רעיונותיהם לרעיונות הנאצים (ועיין גם בדבריו של אנגסט). אתה לא סתרת דבר אחד בדברי על הנאצים, הטיעון היחיד שהבאתי לי היה על הדרוויניזם, וגם אותו לא סתרת אלא חזרת על עצמך. טענת שהדרוויניזם הציג מודל נטול מערכים מוסריים, אני אמרתי שהנאצים טענו שיש לאמץ את המודל (מה לעשות שבעת אימוצו יש להסיר מהדרך דברים מפריעים, ו"לתקן" את העולם שקולקל בידי ההשכלה והדתות כדי שיתאים למודל הדרוויניסטי?)

אנדרי ז

New member
אתה פשוט פרנואיד עם דיפלומות

נתתי לך רשות לטבוע בביצה שיצרת לעצמך ואתה מתייחס לזה כאילו שאמרתי לך פיזית לטבוע ולמות. תגיד לי אתה נורמלי? אולי תשאל לפני שאתה מפרש כך את הדברים שלי. אל תדאג, אני כבר לא מתפלא משום דבר שאתה עושה, אומר, כותב, מפנטז, מעשן, בולע...

taro

New member
אמרת לטבוע עם

לא לטבוע ב. וכשזה בא מאדם שבז לאנשים שמתים כי אינם מגינים על עצמם, ורוצה להשליך חולשה לפח הזבל... אני תוהה אם מנהל הפורום יראה בדבריך הוצאת דיבה. ואם אהיה אנדרי לרגע: מנהל הפורום, מנהל הפורום! הוא רומז שאני משתמש בסמים!

למעלה