סוף העולם , כנראה

MetalSinagouge

New member
אה, פה את טועה.

אני כן מאמין בעולם הבא אבל במושגים הרבה יותר ריאליסטים ממה שהצגת, לא שהמושגים שלך טעונים שיפור, אחרי הכל זה עיניין של אמונה. אני חושב שהדרך שבה הגנת על האמונות שלך עכשיו די מראה מהו חוזק האמונה שלך, אם בכלל. תתפלאי לדעת, שאני נמצא במסגרת בה המצב הכלכלי די קשה. אנחנו חיים בזמנים בהם לא ממש משנה כמה השכלה יש לך, כי השכלה לא תיהיה זו שתשיג הכנסה טובה, ואם זאת אני לומד קשה, כדי לבסס את עצמי בעתיד, עובדה שדי מפריכה את ההאשמה שלך שאני בטלן\טחון\או כל דבר אחר שכתבת בפיסקה המסויימת. בקשר לשאלת הנ.ב שלי, הכוונה הייתה לבדוק האם את סתם נערה בעלת נטיות אובדניות לא מוצדקות (אם לומר באופן בוטה). אני עצמי הייתי בחוויה שהייתה יכולה להוביל למוות ואז, רק אז, הבנתי שהמוות הוא יותר ממה שמנסים להציג ב"ביטל ג'וס" ויש להתייחס אליו באופן רציני. תתפלאי לראות איך הייצור הכי שפל ונמוך יתרפס ויתגדל כאשר תגיע לתודעתו העובדה, כי הוא עומד למות. יום קסום בהחלט.

Darkenes sky

New member
תגובה

ככה אתה נשמע בהודעתך.. אני מתנצלת על כך כי חשבתי אחרת.. ולפי מה שראית..מהו חוזק אמונתי? האם הוא טעון שיפור? לחזק אותו? אני אשמח לחוות דעת נוספת..=) ותאמין לי..אתה לא היחידי שנמצא במשבר כלכלי... אך לפי הניסוח שלך המתבטא בהודעתך הקודמת..נשמעת כמו מישהו שהכסף אצלו צומח מהעצים.. לפעמים אני שוכחת מהמציאות והולכת לאמונתי... המציאות בה אני חייה לא מעודדת אותי...לא ולא..רק להפך!! לפעמים אני גם מפסיקה להאמין..אך זה חוזר בין רגע.. את האמת...כשאתה חווה כל כך הרבה רוע בחיים, שנאה וכאב... כשאתה מסתכל במראה וכל מה שאתה רואה בה זה את עצמך ובדידות וצער מאחורייך כבר לא אכפת לך מכלום...רק להגיע למקום בו האור והמנוחה יקיפו אותך..ואני שוב פעם מתנצלת על היותי בוטה כלפייך...

MetalSinagouge

New member
או אין כל צורך להתנצל.

חוקי מוסר ואתיקה צריכים להעלם מהעולם, ובטח גם בין כותלי הרשת, לדעתי. נוצר הרושם כי העובדה שאת מגנה בקנאות על אמונתך יכולה להעיד על זה שאת צריכה להוכיח משהו לעצמך. לא חוויתי הרבה רוע בחיים אבל אולי זו רק האדישות שלי, בכל אופן חיים טובים או רעים כולנו נעריך את הכל יותר כאשר נחווה מצב שהוא קרוב למוות. אני בטוח שאני לא היחיד בקשיים כלכליים אבל למדתי לחפש את הטוב ברע. ואת הטוב- להדגיש. למשל: יש לי חיבור לרשת. בעזרתו יש לי גישה למידע המעניין ביותר בעולם, ביניהם ספרים. אני לא צריך אפילו לחורר כרטיסיה בשביל אוטובוס לספרייה העירונית. העובדה שלפעמים לא ניתן לרכוש את מוצרי המזון השווים\היקרים\הטעימים ביותר הרי גם היא אומרת משהו טוב: אני אשאר רזה באופן אסתטי בעוד שרוב גדול מן העולם יאבד כל צלם של יופי חיצוני עם התגברות הגרגרנות שלו. וכמובן יש את החלק של להדגיש את הטוב: הרי זה לא שאני גר בפח אשפה, ממש לא. ואפילו לי יש הזדמנות לטוס לחו"ל פעם בשנה וכאלה. לכל אחד יש ימי דיכאון כאלה ואחרים, לי הם עוברים עם שינה טובה, אישית.

Darkenes sky

New member
אממ...

לי אישית ממש לא.. תאמין לי...אני מודה ליהוה יום ויום על כך שאני לא גרה במיכלי אשפה.. אבל אני לא מדברת על העיניין החומרי..אני מדברת על העיניין הנפשי..יש הבדל...ובנוגע לעיניין הנפשי...אני לא חושבת שיש פה משהו טוב בכל החרא הזה שמקיף אותי..לא שאני גיליתי משהו כזה...אני מנסה להיות אופטימית אבל תמיד ישנו איזה משהו שהורס לי הכל! קנאות לאמונתי אני לא חושבת.. אני פשוט מתרגזת כשאומרים דברים כאלו לגביי או לגבי אמונותיי ודעותיי.. מה שמראה שגם לי יש התפרצויות זעם...אבל זוהי דעתך לגביי ואני לא אשנה אותה, זכותך לחשוב כראות עינייך ואין מישהו שיכריח אותך לחשוב אחרת. וכן ישנו צורך להתנצל...קראתי את תגובתי אלייך עוד פעם וראיתי כי הייתי תוקפנית ואגרסיבית, ראיתי פורענות בהודעה שלי וזה לא מצא חן בעיני.. הייתי מרה כלענת המדבר. ולכן אני מעוניינת לבקש את סליחתך..=) ד"א..אתה באמת בן 39?

Darkenes sky

New member
עוד משהו,..

ד"א...אני לא רואה פה שום מוסר ואתיקה.. אני מתנצלת כי אני מרגישה שאני צריכה לעשות זאת..ואם אני לא אעשה זאת אני ארגיש רע עם עצמי... מה זה משנה קוי רשת או לא? אתה בנאדם כמוני וכמו כולם... אתה ראוי להתנצלות כשהיא אמורה להגיע.. ואתה גם תקבל כזאת.. אני באמת מתנצלת...=)

MetalSinagouge

New member
אוקיי, אם את מתעקשת.

אקבל את ההתנצלות. אני לא בן 39, פשוט לתאריך 1966\04\30 יש הקשר מצחיק אצלי :)

MetalSinagouge

New member
למעשה..

נולדתי כ23 שנים אחרי 1966 מה שהופך אותי לבן 16. אבל ראיתי שסטיתי מהנושא אז רציתי לשאול, מאיפה השגת קונספטים כאלה של חיים אחרי המוות? זה נושא שהירהרתי בו בזמנו ועל אף הממצאים המעניינים והדי מעטים שהשגתי לא ממש הצלחתי להצביע על משהו נכון. חייב להיות משהו נכון הרי, לא?

Darkenes sky

New member
אממ...

אמממ..סליחה על הבורות מראש...=\ אתה יכול לנסח את השאלה אחרת?

MetalSinagouge

New member
השאלה היא, מאיפה..

יש לך רעיונות כאלה או אחרים בקשר לחיים אחרי המוות? למשל אני יודע שלי די קשה לקבל רעיונות של גן עדן וגהנום מהסיבה הפשוטה שהדרך בה בכלל נעשה שימוש ברעיונות האלה היא מגוחכת. לנוצרים, כל היהודים- ייעודם בגהנום. אצל היהודים בעצם כל אחד שלא מקבל את 7 מצוות בני נוח כנראה ייעודו בגהנום. ויש כאלה שבכלל לא יחיו בעולם הבא (עונש 'כרת'). לדעתי הרעיון של גהנום אצל הנוצרים נלקח רק כדי לשלוט באנשים (הכי מצחיק זה איך נוצר בכלל הדימוי של אש וגופרית- זה הכל מיתולוגיה יהודית).. אנשים חוטאים, מפחדים מהגהנום, לכן מתייצבים בכנסייה כמו ילדים טובים ביום ראשון הקרוב, למחילה. אף אחד לא יכול לדעת מה באמת אותו 'אלוהים' חושב על הדרך שבה סוגדים לו. יכול להיות שהכניסה לגן עדן תותר רק לאותם אנשים שכן חטאו (חטא- הכוונה למה שאנשים מאמינים רואים בו חטא, כאשר בעצם הפעולה עצמה היא לא חטא, אלה משהו טבעי שאין להרגיש עליו רגשי אשם).

Darkenes sky

New member
אמממ...

גן עדן וגיהנום...אני לא יודעת על זה.. אני לא חושבת שבנאדם יוכל לדעת איך הוא שילם על מעשיו בגלוגלים הקודמים. לאנשים אין ידע רב לגבי מראה הגיהנום..אז הם מדמיינים.. מדמיינים שזהו איזה תהום בליבת כדור הארץ....היכן שהלבה מבעבעת... שהם קשורים בשלשלאות לקירות ומקבלים הצלפות של שוטי האש ממלאכי הגיהנום.. מה אני אגיד לך? אני לא מדמיינת כלום..אני רק יודעת שעל מנת לא לסבול ייסורים בגיהנום...(ייסורים אין סופיים!!!!!!!!!! קשים מאין כמוהם) אני צריכה להיות ישרה עם עצמי ולהתנהג בהתאם.

Darkenes sky

New member
אמממ...

אם הבנתי את שאלתך נכון.. אז...אני אומרת מה שאני חושבת.. לגבי הנושא הזה של חיים אחרי המוות.. ישנם חיים אחרי המוות. יש לנו נשמה...והיא קיבלה את חיי האלמוות.. הגוף לא.. לפי דעתי הגוף הוא כמו כפפת בייסבול...ללא ידייך היא לא תזוז. הגוף הוא רק שימוש...שימוש של הנשמה על מנת להכיר את העולם הזה ולחוות את החוויות הכרוכות בכך. הגוף לא מחזיק זמן רב.. לנשמה חיים אין סופיים אלה אם כן יהוה יחליט להשמיד אותה...ואני בטוחה שזה מה שהוא עשה עם נשמתו של היטלר יימח שמו.. אחרי שלגוף אין שימוש יותר...הנשמה חוזרת למשכנה עם יהוה, וע"י התנהלותה בעולם החיים הוא יחליט האם להעניק לה גילגול נוסף..ואם כן אז האם סיפור חייה הבאים יכתב לצד הטוב או לצד הרע...עם מי או עם מה.. כך אני אישית חושבת... ישנן נשמות שבגלל היותם כך וכך בעולם החיים הן זוכות להתשכן בגלגול הבא בתוך אבן, ב"עח או אפילו צמח כלשהו.. הגילגולים הם לחי לצומח ולדומם. חייבת להיות תשובה לכל עיניין החיים שאחרי המוות.. אני חושבת שהחיים של אחרי המוות נקבעים ע"י התנהגות הנשמה בעולם החיים. אם היא לא תזכה לגלגול נוסף..מן הסתם שהיא לא צריכה לתקן שום דבר, לכפר על שום דבר...והיא תחייה לצד יהוה. אני לא רואה שום דבר רע בזה...=)

Darkenes sky

New member
עוד משהו...

חוץ מזה...מה הנוצרים מבינים? מה המוסלמים מבינים? מה בני האדם מבינים משהו? הם חושבים שהם איזה דיווה ושהם יודעים הכל..מה שמראה..שבני האדם הם עלובי החיים, טיפשים שכל מה שהם יודעים לעשות זה לשחק בנדמה לי ולדמיין שהם יודעים הכל! כי כמה שהם חושבים שהם יודעים יותר..הם יודעים רק פחות.. ככל שהטכנולוגיה מתפתחת יותר ויותר....ובני האדם "מתקדמים" כביכול בעזרתה הם רק מתרחקים מהתשובה האמיתית..מהסוד של כל הסודות כולם..וזהו סוד החיים!! הטכנולוגיה לא תוביל לשום מקום....במה היא עוזרת? רק בשביל לראות אותך ואת חבר שלך שעזב לא מזמן לגוואדלחרא בעזרת מצלמת אינטרנט.. ככל שהטכנולוגיה מתפתחת יותר אנו מזיקים לעולם ובעצם מזיקים לעצמנו! בני האדם צריכים לקבל את העובדה שהם נוצרו בצלם יהוה ושישנם דברים שהם לא צריכים לדעת!!!!!! כולם גזעניים! בגלל שאנחנו יהודים אז מקומינו בגיהנום! שטויות ודברי הבל!! מראה האדם, מהותו, דתו, אמונתו, צורת חשיבתו לא מעידה כלל וכלל לאיפה ילך בעולם הבא!!! רק התנהגותו ואופיו יעידו על כך! קח את כל המחבלים המפגרים....מתאבדים..ומה הם מאמינים..שבזכות זה שהם הרגו "כופרים" אז הם יעלו לגן עדן ויקחו להם 7 בנות בתולות בנות 13 מה זה השטויות האלו?!?!?! בתורה כתוב "לא תרצח". וזה כולל את כל הדתות והעדות ואת כל בני האדם כולם כאחד!!! קח ש.....עיניין הגיהנום וגן עדן...זה רק הגמול אותו את המקבל על כך שהשתתפת "במשחק" החיים. שיחקת טוב....גן עדן..מחיאות כפיים שיחקת רע מאוד....חרא עלייך...גיהנום! תסבול!

MetalSinagouge

New member
אני גם מאמין בנשמה...

אחרי הכל בני אדם מרגישים. חוץ מזה יש מושג אמיתי של "מסע אסטרלי"
אני חושב ששכחת לציין 'יהדות' בשורה הראשונה. אחרי הכל הלוקחים חלק בדת הזו דוגלים ברעיון של "אור לגויים" יותר מכולם. באשר לטכנולוגיה: אני ממש לא מסכים. הטכנולוגיה חוץ מזה שלפעמים היא נעימה ונוחה היא גם חיונית לחיי איכות. נכון שיש נשק גרעיני אבל ביחד איתו יש גם את האנרגיה הגרעינית שאני מאמין כי היא תתפוס את מקומה של השמש. באשר למוסלמים, מובן שאני מתנגד לג'יהאד שלהם. כל מילה נוספת עליהם מיותרת.

Darkenes sky

New member
אמממ...

הטכנולוגיה הורסת את העולם! ככל שאתה מתקדם חומרית...אתה מתרחק מהנשמה שלך, מאנושיות שלך.. מה רוצים מהטכנולוגיה הזאת בכלל? שהחיים יהיו קלים יותר- אתה לא חווה כלום! רוצה לראות את סבתא שלך...קנה לך למומולדת מצלמת אינטרנט ותראה אותה גם מבלי לנסוע אליה.. הטכנולוגיה עושה את החיים נוחים יותר וקלים יותר..זה נכון.. אבל כל הטכנולוגיה קשורה לכסף.. ועל כסף.. טחחח יש אנשים שימכרו את אמא שלהם עבור כסף..זה מראה...שהאדם ניהיה צבוע מיום ליום..רודף בצע. ולבסוף הכסף יעוור אותו....

Darkenes sky

New member
אבל לרוב היא כן...

מעבר לחומריות יגרום לאנשים להפרד מהצד האנושי והרגשי שבהם...וזה כבר קורא.. כל המלחמות...כל הדברים המסריחים המיותרים האלו...הכל חומריות..

Darkenes sky

New member
אממ...

לא יודעת..כל הפיגועים...כל החרא הזה זה בגלל שטח.. שטח זה חומריות.. בעעעע=\

למעלה