סוס טרויאני

mister xy

New member
גם וגם

שירת דוד מופיעה בשמואל ב כ"ב וגם בתהילים י"ח בשינויים קלים

moshe010

New member
שני משפטים שמקוממים אותי

"לכל אדם יש זכות לגדל את ילדיו בדרך שהוא מאמין בה" ממש לא מה הילדים הם בשר תותחים של ההורים? הם חפץ קישוט של ההורים להתהדר בו? "אני ממש לא רואה איזה מלחמה יש כאן,מלחמות קודש יש רק לאנשים דתיים פאנטיים לא לאנשים שפויים אתאיסטים !" אבל כשהדתיים הפאנטים מחנכים דור חדש למלחמות קודש והדור החדש הזה יהפך במהרה לרוב ואז חיי החילוניים יהיה בסכנה אזי יש היגיון לאנשים השפוים למנוע את זה "דמוקרטיה מתגוננת"

אגס 10

New member
כן,בהחלט

1.לדים שייכים להורים שלהם,אלא למי?אגב,לידיעתך זה גם החוק בישראל,עד גיל 18 ילד ברשות הוריו. 2.לפי ההגיון שלך אולי שהמדינה תיקח את כל ילדי החרדים תגזור להם את הפיאות ותוציא אותם מהילדים?או אולי בכלל נזרוק את כל ילדי החרדיים ליאור?

moshe010

New member
תשובה

1) ההורים שיכים לילדיהם והם מחויבים לספק להם מזון ביגוד וחינוך והשכלה, ולא ההפך ז"א ההורים חיבים לילדים ולא ילדים חייבים להוריהם גם לפי החוק עד גיל 18 על ההורים לספק את צרכיו של הילד כולל חוק חינוך חובהחשיב את לימודי הבערות , אלא שבגלל עיוות היסטורי המדינה החליטה לפטור את הבתי ספר לבערות מחוק חינוך חובה 2) בחצי הראשון אני מסכים חלקית אבל זה בלתי ישים הן טכנית והן בגלל שזה נחשב ללא מוסרית, למרות שלדעתי כשאין ההורים מספקים את חובתם לילדיהם, על המדינה לעשות זאת וכמו שהמדינה מתערבת במקריים קיצוניים של התעללות בילדים כמו כן היא צריכה להתערב במקריים פחות קיצוניים של חינוך לבערות וחינוך לחיי עניות ומחסור ועבדות לחברה החרדית אבל לחצי השני של המשפט אינני רואה קשר בינו לטענתי אדרבה הצלת הילדים עומדת לנגד עיני ולא הכחדתם נכון שזה נשמע פטרוני אבל זו דעתי שחינוך לדת קיצונית מזיקה לילד ולעולם במידה כ"כ גדולה שעל המדינה להתערב למנוע זאת

אגס 10

New member
אוקיי

ביום שהחרדים יהיו כאן רוב ויחליטו לקחת את כל הילדים החילוניים ולהפוך אותם לחרדיים אל תבוא בטענה לאף אחד כי אתה מצדיק אותם מוסרית שהלא הם ודאי אוחזים שהחינוך החילוני הוא חינוך הרסני.

moshe010

New member
וכאילו לך זה כן יעזור

החרדים יעשו את זה בין כך ההבדל בין דעתי לדעתם שלדעתי אסור לתת חינוך קיצוני שאוסר על המתבגר לחשוב או לקרוא ספרים חיצוניים ולא מאפשר לפרט לבחור לו דרך חיים שונה ולו מינימלית מהדרך חיים המותווה לו אבל כל חינוך אחר ליברלי קצת יותר כמו של הממלכתי דתי מקובל עלי לא לגמרי, כי גם הם מחנכים לאמת אבסולטית אבל אפשר לספוג את זה לעומת זאת החרדים ישכבו על הגדר כדי שילדים חילונים לא יתחנכו שיש אפשרות ולו קלושה שהיה אובולוציה וכדומה ויחי ההבדל הגדול וכמו כן ההבדל הגדול בענין זכויות אדם, שכל דת במקורו טוענת לזכויות אדםרק למאמיניה, ואילו הדמוקרוטיה טוענת לזכויות כל אדם כל עוד שאינו פוגע באחרים, אבל כשדתך דוגלת במוצהר בגזענות ,בהריגת עמלקים ,בהריגת אתאיסטים ומלשינים וכדומה, אינך מצפה שהדמוקרטיה תתן לפלג הדתי הזה להשתלט על העולם,כי אז בודאי שלא תהיה זכויות אדם גם אתה מודה יש קו אדם מסוים כגון הורה שמכה את ילדיו ומתעלל בהם, או חינוך חמסי להתאבדות השאלה היא רק איפה עומד הקו האדם ולדעתי החרדים קיצונים לא פחות מהחמאס רק כרגע הם בגלות ואין להם שליטה אבל כשהם יהיו רוב, מדינת אירן תהיה גן עדן ביחס למדינת ישראל כמו כן החרדים סובלים מאוד מהחינוך הן כלכלית והן פיסית ונפשית שהם מוכרחים להביא 10 ילדים ולכתת רגלים לשנור או לגיגול גמ"ח רק כמו כל חינוך ושטיפת מוח ולו ההזוי ביותר גורם למתתחנכים להצדיק את השיטה והחינוך, גם ברוסיה העריצו את סטאלין ובקוריאה את הנשיא קים איל סונג, למרות שהם גרמו סבל רב מאוד לתושביה כמו כל דבר אחר השאלה היא "מידתיות" וכמו שלא תשווה כלא סטנדרטי לכלא בצורת כל העולם ותשאל מה ההבדל בין כלא סטנדרטי שגורם לסבל כ"כ גדול, לבין כלא טבעי שבו כל אדם נמצא שאינו יכול לצאת מכדור הארץ ה"ה לענינינו יש הבדל בין חינוך כפוי הכופה למתחנכים ליבה מסוימת של השכלה וערכי דמוקרטיה וביקורת מחשבתית לבין חינוך כפוי לבערות ,וללאומנית, ולגזענות, ולהתנזרות ממידע , ולחוסר ביקרות

אני איתך

החרדים בראש התור תמיד לקבל זכויות שהם לא מאמינים בהם כמו דמוקרטיה או השתלה, זה מזכיר לי את האיסלם הקיצוני המנצל את הדמוקרטיה כדי להשליט אי דמוקרטיה. למה לחרדים אסור להיות מסיונרים? מותר להם, האיסור הוא לא עליהם, האיסור הוא עלינו, לנו אסור לתת להם להיות מסיונרים.

mister xy

New member
הרבה יותר מזה

המסיונריות אצל החרדים זו מצווה, לא רק "מותר להם".

לחוד

New member
כפי שכתבת בעצמך הבעיה הגדולה היא המידתיות

והמדרון החלקלק. ראיתי התייחסות מעניינת לנושא בפסק דין של השופט בועז אוקון (מלונקק מטה כמסמך וורד). הוא מסיק שעל החינוך להבטיח שיהיו בידי החניך (הילד) כלים על מנת שיהיה באפשרותו להשתלב בחברה בכללותה במידה ויבקש לנטוש את המסגרת בה חונך. http://www.lawandreligion.org.il/topics/17edu_religion/17psak_deen/17pd6.doc

מוישה, יישר כחך ששיברת..

מסכים עם כל מילה, ילדים אסור לחנך לשום דבר!!! לשום דבר שקשה עד בלתי אפשרי להשתחרר ממנו כתוצאה משטיפת מח. ומה יחליט מהי שטיפת מח? יש אינדיקציות ברורות: א. איסור להרחיב את הידע האישי מעבר לספרים 'מאושרים'. ב. הפחדות מדהימות מגיל אפס, על גיהנם, ומחלות ועוד חארות מהסוג הזה. ג. איסור חד משמעי על דעות מסויימות, וענישה על חשיבה בדרך שונה. ד. ניתוק מהעולם של מחוץ לכת בכל דרך. חינוך כזה הוא התעללות בחסרי ישע מהסוג הגרוע ביותר.

גם סופר סת"ם

אסור לו מוסרית להיות סופר אם על פי ההלכה היהודית ספריו אינם כשרים. שרשרנו על זה בעבר ואת דעתי בעניין הבעתי שם.

עץ שתול

New member
בענין ההלכה לגבי סופר סת"ם

כתוביו אינם פסולים, מי שיעיין במקורות ימצא שאין לכך כל מקור, זו סתם החמרה שהונהג בשנים אחרונות ע"י הרב ווזנר ובית דינו כפי שיאה ונאה להם לגבי המון פסקים מחמירים שונים ומשונים!!!

מה זה משנה

אם זו החמרה שהומצאה לאחרונה ע"י הרב וואזנר ובית דינו או החמרה שהומצאה ע"י ר' עקיבא ובית דינו מלפני 2000 שנה.

על אותה הדרך

בליל שבועות חיפשו בבית כנסת מישהו שיצא בשביל להוציא את כל הלומדים ידי חובה בברכות התורה, נתמזל מזלם ואני ישנתי יותר מחצי לילה. דא עקא שאני הייתי היחיד שישן וכעת מלבד הפאדיחה נתעוררה בליבי קושיה חמורה. האם זה נכון ואתי להוציא את הלומדים ידי חובה בו בזמן שאם היו יודעים ממעשי כנראה שהיו מגרשים אותי מבית הכנסת?

מה הקשר?

אתה עונה להם על קריטריון שהם צריכים כרגע, וזה טוב בשבילם. באותה מידה היו יכולים לתפוס כל אדם חילוני מהשורה ולבקש ממנו טובה כזו.

עץ שתול

New member
בדידי הוה עובדא

כשנגשתי למעריב בליל שבת קודש, והגעתי לספירת העומר, וכמובן שכל הימים שקדמו לאותו שבת לא ספרתי, אבל אני בלי יותר מדי מחשבות ברכתי בהתלהבות בשם ומלכות על ספירת העומר וגם כיוונתי להוציא בברכה זו גם את כל אלה שכחו ולא ספרו כל הימים...

מזכיר לי

כשאני מסתובב בבני ברק בימי ספירת העומר לעיתים עוצרים אותי ושואלים איזה יום היה אתמול, ואני כבר מזמן אין לי מושג על מה מדברים אז אני עונה, מה 'תה דפוק, אתמול היה יום שני...

למעלה