סוס טרויאני

סוס טרויאני

שאלה לי אליכם, הבה ונניח שהציעו לי להיות משגיח בישיבה קטנה (ממש לא, וסליחה מכל אלו שהציעו להם שיחשדו ככופרים... זה רק משל לדוגמאות שונות) האם מוסרי ללכת ולעבוד בעבודה הזו? מצד אחד מדובר בשקר מהסוג הגרוע ביותר, לחנך את ילדי ישראל בניגוד לכל אמונתך. ומצד שני - הרי מישהו יעשה את העבודה הזו, האם לא עדיף שיעשה אותה מישהו שאינו מאמין ויוכל להוביל לכיוון רך בהרבה מאשר איזה דוס מחורבן. האם ניתן להרגיש בעבודה כזו, עבודת קודש, ממש כמו שעשה אלי כהן בשעתו בסוריה. או שבגלל שמדובר בהונאה מהסוג הגרוע ביותר, הרי שלמרות התועלת אין זה מוסרי. מה אתם אומרים?

גישה מעניינת, אני לא רואה איך זה יכול לעבוד

לא שאני בדיוק יודעת מה תפקידו של המשגיח, אבל לא רואה איך אדם בתפקיד כזה יכול לעודד בחורים לאונן חופשי.

עץ שתול

New member
יש משגיחים שהדיבור האובססיבי

מסביב העוון החמור של הוצאת שז"ל פגם הברית שמירת עינים וכו' דוקא זה מה שבסופו של דבר גורם להם סיפוק מיני, וכמידת חרמנותם כך גודל דיבורם בחינוך וההתעסקות מסביב לנושא, וד"ל... אגב, הרי כל יועץ תדמית או תקשורת עושה את אותו הדבר עבור החברה ששכרה את שרותיו, ודעותיו האישיות לגבי אותה חברה לא פוגע כלום באיכות הפרסום והשיווק של החברה, כך שגם אם הציעו לך להיות משגיח בישיבה מה רע בלעשות נפשות לאלוהים בעבור כלכלת משפחתך וילדך...

mister xy

New member
רוב המשגיחים בישיבות הם שחקנים

במידה כזו או אחרת, ולכן אני לא רואה בעיה בזה שהמועמד האנוס הוא שחקן קצת יותר גדול. כמובן בתנאי שהוא לא עושה את מלאכתו רמיה. (אהבתי את הכותרת על הסוס הטרויאני)

אגס 10

New member
איך זה לא יהיה עושה מלאכתו רמיה?

אם הוא יחנך לדרך אחרת מתפקידו זה לא רמיה? ובכלל,האם זה שרוב המשגיחים שחקנים מתיר להיות שחקן ושקרן?האם לא בדיוק מצורת החיים הכ"כ שקרית הזו אנחנו כ"כ בורחים ומתעבים?

mister xy

New member
אני מכיר מישהו אנוס (הוא לא בפורום)

שמשמש בקוידש בתפקיד תורני והוא ממלא את תפקידו על הצד הטוב ביותר. אין מה לעשות, כל אחד והעבודה שלו, יש מי שמשכנע אנשים לצרוך מוצרים או שרותים ויש מי שמשכנע לעבוד את ה'. ועל זה אמרו חכמז"ל פשוט נבלה בשוק...

אגס 10

New member
תפקיד תורני או תפקיד חינוכי?

תפקיד תורני אני לא רואה שום בעיה,הבעיה בתפקיד חינוכי!

סוג ב

New member
מזכיר לי שלא מזמן הבנתי

שאותו אחד (שאני מכירה) שקנה את המסך טלויזיה הכי חדש בשוק, בעצם מנהל תלמוד תורה. בושה וחרפה. ואח"כ בתקנון כתוב, פלאפון כשר, בלי אינטרנט והטי.וי. אפילו לא מוזכרת כי זה ברור...

אין קשר

מה לעשות, מסתבר שהתופעה הרבה יותר רחבה ממה שנראה. וזה מראה עד כמה אין זה קשור למיקום של אדם, לעיסוק שלו, אלא לעובדה שהוא חושב או מקבל כל דבר בלי לחשוב. אוטוטו יש לנו כאן אדמו"ר בפורום. יאללה אדמו"רים, אלו שכבר כאן, מי ראשון בתור? (ושחלילה לא יעלה במחשבת אף אחד מהקוראים כי אדמו"ר הוא דמות נעלה בעיני, ממש כמו מלך בתקופת האנרכיה, נפלה לו מן השמים מנהיגות וזה כוחו, שום דבר מיוחד לא באמת קורה במערכת מחזור הדם שלו)

וגם גדוילים, מי הגדול הראשון שמצטרף?

נקבל אותך בחום, וכאן, לא יהיו תקנות חמורות , לא יהיו גזירות מהמותן, כאן תוכל לחיות בחופש..

עץ שתול

New member
אני בטוח שיש כאן גדיילים

אולי בשלב זה הם רק קוראים סמויים, אבל בשלב כלשהו נראה פה פתאום משהו שיוכל להצהיר על עצמו "היי, אני רק ופוסק מנהיג קהילה גדולה וכו'"... זו לא נבואה, זה מציאות שתתגשם, עוד קצת סבלנות

אגס 10

New member
בשום פנים ואופן לא!

לפי דעתי אין דבר יותר לא מוסרי מאשר לא להאמין באלוהים או בדת אך לחנך בחורים לדרך השקר הזו!הרי אם אתה מתכונן לחנך את צעירי הצאן לדרך שאינך מאמין בה ברור שזה ממש לא מוסרי,וגם אם לא תחנך אותם בדרך ההיא אלא כמו שכתבת תנסה בשקט להוליך אותם או לכוון אותם בדרך שבה אתה מאמין,האם זה מוסרי?היש מעילה באימון יותר גדולה מזה???יש מספיק עבודות שיהיו גם מוסריות עבורך.

אתה היית רוצה להעסיק אדם שירמה אותך?

אל תכנס לזה אם הדת היא אמת והשליחות שלך להיות בישיבה כזו היא שליחות קודש אלא תעמוד בינך לבין עצמך ותשאל את עצמך האם אתה מוכן לעשות שקר בנפשך? כי שמו אותך בתפקיד כזה בגלל מי שהם חושבים שאתה ובמציאות אתה לא כזה. לא הייתי אומר את זה על סופר סת"ם למשל או על מורה פרטי בשעות הערב. אבל כשמדובר במשגיח אתה שם בגלל שאתה נחשב לירא שמיים. בניגוד לדברים הקודמים שהזכרתי, ששם אתה בעצם בגלל הכשרון שלך והיראת שמיים היא תוספת.

האם גם 'אלי כהן' היה פושע?

גם הוא רימה את כולם, גם הוא קיבל הטבות בגלל שהאמינו שהוא בצד שלהם. בקיצור, האם רמייה המסייעת להציל במידה מסויימת אנשים, היא רעה? זו השאלה. כמובן שאי אפשר לחנך בישיבה לכפירה, אבל אפשר להוריד את הלחץ מהתלמידים, לגרום להם להתייחס ליהדות בסלחנות רבה יותר (או ליתר דיוק, להאמין שהיהדות תסתכל עליהם בסלחנות) ולא להתעלל ברגשותיהם כמו שעושים כל המשגיחים. וכמובן, שמשגיח זה רק משל, והנמשל הוא כל העבודות שאתה צריך לעשות שקר בנפשך, אבל אתה יכול לסייע על ידי פעילות 'מבפנים'.

אגס 10

New member
מה הקשר אלי כהן?

אלי כהן פעל למען בטחון המדינה,האם מי שהורג מחבל נקרא רוצח?זה בכלל לא מתקרב לנושא שאתה מעלה בו אתה סבור שהדרך שלך היא הדרך הנכונה והאבא של הילד שאתה מחנך אותו בדרכך סבור שאתה טועה והוא הצודק,באיזה זכות מותר לך לרמות אותו ולקחת ממנו משכורת ולעשות את ההיפך ממה שהוא רוצה? בכלל מה ההבדל בינך לבין מחב"ת שיקח ילד חילוני וברמיית אביו יחנך את הילד לחזור בתשובה?

אתה מאדיר את קרנם של משגיחי הישיבות בזה שאתה

מזכיר את שמם באותה שורה עם אלי כהן. (כי הרבה מהם הם עם יר"ש שיותר קרובה לתחת שלי וזה עדיין גבוה בשבילם!) אבל באמת שההשוואה לא במקומה. אצל אלי כהן היה בתפקיד של ביטחון העם. ואילו אתה הולך להיות משגיח בגלל שאתה רוצה להציל את הנשמות הטועות?? איזה דילמה יש לך? אולי בתור להיות מסיונר לצד השני? זה מה שאתה רוצה? בדיוק כמו שאני לא אוהב את המסיתים החרדים שמשפיעים על בני נוער חילונים לחזור בתשובה כך אני לא אוהב את זה שחילוני משפיע על חרדי לחזור בשאלה. זו מסיונריות לכל דבר.

אגס 10

New member
זה עוד יותר גרוע

אין ספק שמיסיונריות הוא דבר מתועב ולכל צד,בפרט שכאן מדובר על בחורים נערים אבל כאן זה הרבה מעבר לסתם מיסיונריות,כאן מדובר בעצם על נוכלות וגניבה,הרי האבא של הבחור משלם כסף כל חודש כדי שהמשגיח יביא אותו לדרך החיים שלו ובעצם בשקט הוא יעשה בדיוק את הפעולה ההפוכה ממה שהאבא רוצה,יש גניבה ונוכלות יותר גדולה מזו?

אסביר,

התערבבו כאן המון דברים, הורים, משלמי משכורות, מסיונריות וכן הלאה. בקצרה, ילד שגדל בחינוך חרדי הוא עובר מסיונריות גם אם הוא בן של הורים שלו, מסיונריות מהסוג הכי גרוע. לכן, כאשר אנוס משמש בקודש, אין הכוונה שהוא יהיה מסיונר להחזרה בשאלה, גם מהסיבה שהוא יעוף אחרי שבוע (מקסימום..). אלא רק שימתן את המסיונריות, שיעשה אותה בצורה פחות נוראית, ולכן, לא מדובר במסיונריות הפוכה, אלא רק בהקטנת המסיונריות. הדמיון לאלי כהן נובע מכך שגם הוא אחז את עיניהם של המון אנשים, הוא היה כאילו חבר טוב, שזוהי גם הונאה גמורה. אך מכיוון שהוא עשה את זה למען מטרה נעלה, הרי כולם חושבים שהוא עשה דבר חיובי. לכן, גם אם יש כאן הונאה ביחס לבוסים וביחס להורים, עדיין אם אכן זוהי מטרה נעלה, אזי זה חיובי. בכלל, כל מפעל, ומפעלים תורניים בפרט, האינדיקטור היחידי הוא ה'שם'. כמו שאמרו חכמים הכל לשם השם... ואם אתה מצליח בפרמטר הזה, כולם יהיו מרוצים, ומעניין את הסבתא שלהם אם אתה דתי הוא חילוני. אם ניקח את הדוגמא של ישיבה קטנה, העיקר הוא שהיא תצליח לדחוף את הבחורים לישיבות הכי טובות. ושיהיה לה השם הכי טוב. ולכן, גם אם הם יצאו דתיים רגועים יותר, לאף אחד לא איכפת.

למעלה