סוס טרויאני

mister xy

New member
חביבי, אנחנו במלחמה

אם השב"כ יצליח לגייס סוכן בתוך בית ספר של החמאס והלה ישכנע תלמידים שלא יהיו שאהידים, היעלה על דעתך לומר שזו מסיונריות וזה לא מוסרי?

דוגמא נהדרת../images/Emo45.gif

כמו שאמרו חכמים, הרבה יותר קשה לחיות על קידוש השם, מאשר למות על קידוש השם, ואני מסכים עם זה. אי לכך להיות שהאיד זה פחות רע מאשר להיות חרדי, וזה חכמים אומרים, לא אני.

mister xy

New member
יפה מאוד !

זה מה שאני אומר הרבה פעמים ליוצאים שמדברים נגד אורח החיים הכפול של האנוסים: יותר קשה לחיות על קידוש השם מאשר למות על קידוש השם

א. דוגמא הזויה מקוממת על גבול הסתה

אגס 10 הבהיר כבר את העניין, ואני באמת מתקשה להאמין שמישהו פה חושב שההשוואה לעניין, אלא לשם הוויכוח הקצינו פה מאוד. ב. איך המשפט של חז"לינו שמדבר על קשה וקל, קשור לרע או טוב?

אגס 10

New member
השוואה מקוממת

האם אתה משווה אדם חרדי שרוצה שילדיו יגדלו כחרדים לחמאס שרוצה שתלמידיו יגדלו שאהידים? מאיפה באה לך בכלל ההשוואה הזו? לכל אדם יש זכות לגדל את ילדיו בדרך שהוא מאמין בה !אני ממש לא רואה איזה מלחמה יש כאן,מלחמות קודש יש רק לאנשים דתיים פאנטיים לא לאנשים שפויים אתאיסטים ! העולם השפוי צריך להאמין בזכות כל אדם לחשוב כראות עיניו ולחיות כפי אמונתו, הסכנה בפאנטיות היא האמונה בדרך אחת והמוכנות לעשות הכל שכולם יאמינו בזה ומזה בדיוק אנחנו מתרחקים ומתעבים. ואני כבר לא מדבר על הנוכלות והגניבה לקחת מאדם כסף כל חודש כדי לחנך את ילדו בדרכו ולהשתמש בזה בדיוק למטרה הפוכה.

mister xy

New member
אנחנו בעיצומה של מלחמת תרבות (יוסי שריד)

ובגלל אנשים כמוך אנחנו מפסידים במערכה אחת אחרי השניה. הגיע הזמן שכולם יבינו שצריך להוריד את הכפפות ולהילחם נגד ההשטלטות החרדית ואם הם נוקטים באמצעים לא הכי כשרים גם אנחנו נשתמש באותם אמצעים. (מכיר את המשל של החפץ חיים על האלמנה והתפוחים?) אני מאמין בזכותו של כל אדם לחיות לפי אמונתו, אבל בתנאי שהוא לא מפריע לאחרים, לא צריך להסביר עד כמה שאורח החיים החרדי פוגע בכולנו. ובכלל, אני לא יודע איפה כתוב בשולחן ערוך של האתאיסטים שלכל אדם יש זכות לחנך את ילדיו לפי אמונתו, בטח לא כשזה פוגע באחרים. ואחרי כל מה שכתבתי פה אני לא אומר שאני הולך לעשות את זה, אבל אני בהחלט מבין את מי שיעשה את זה.

אגס 10

New member
שאלה אחת לי אליך

אם אתה צודק,איזה זכות יש לנו לתקוף את המחבתי"ם למיניהם?הם בעצם פועלים בדיוק לפי ההגיון שכתבת כאן. ואגב,אתה כ"כ שלם עם זה שאדם חומס אבא ולוקח ממנו כסף למטרה מסויימת ועושה במודע את ההפוך? אתה כ"כ שלם עם זה שבעצם הלחם והגבינה שאותו משגיח גזלן בשם המיסיונריות החילונית אוכל יום יום הוא לחם וגבינה גזול ועשוק? לא יודע למה,אבל אני מתעב גזלנים ונוכלים גם כשהם פועלים למען דיעה שאני מאמין בה.

mister xy

New member
איפה ראית שתקפתי מחב"ת?

רק כאן בפורום או ביוצב"ש, כי פה זה לא המקום המתאים ובאותה מידה לא יתנו לי להביע את דעותי בפורום העולם החרדי וזה לגטימי. אם תחפש בפורום חופש תראה שבעבר התווכחתי הרבה מאוד עם מחב"תים ואף פעם לא ירדתי לפסים אישיים, כי שם זה כן המקום המתאים לדיונים כאלו ויש להם זכות להביע את דעותיהם בדיוק כמוני. לגבי גנבה, אני לא שלם עם זה ואני לא הולך לעשות את זה אבל אני יכול להבין את מי שעושה את זה ואני בטוח שגם החרדים עושים את זה. יש לי מידע על סיפור אחד שחרדים רבים מכירים אבל אני מתלבט אם זה המקום לפרט...

אגס 10

New member
טענו בחיטין והודה לו ב...

אני מדבר על הפסול שבמיסיונריות מכל צד לבחורים צעירים ואתה עונה לי על ויכוחים לגיטימיים בפורומים שונים? אין לי שום בעיה שאנשים יחליפו דיעות,להיפך,זה רצוי ומעניין,כל עוד וכל צד מוכן באמת לנסות להשתכנע מהצד השני(מה שכמובן לא ממש קורה אצל המחבתי"ם) אבל לקחת בחורים צעירים ולנסות לשכנע אותם לשנות אורח חיים או השקפת עולם,בפרט גם שזה נעשה תוך כדי מעשה נוכלות ורמיה מגעיל,לדעתי זה פסול. והמשפט שכתבת"ואני בטוח שגם החרדים עושים את זה"ממש מגחך אותי,כאילו שאני לא יודע שיש בחרדים נוכלים רבים?כאילו שאני לא מתעב את החרדים עד עמקי נשמתי?מה הדוגמא בכלל מהחרדים?לחרדים יש מוסריות בכלל?מה בכלל התשובה בזה שהחרדים גם עושים את זה?

mister xy

New member
הוא אשר אמרתי

אנחנו במלחמה ואם לא נשתמש בנשק שהם משתמשים נפסיד הכל. כשהאוייב שלך משתמש בכלים לא מוסריים אין לך ברירה אלא להשתמש בהם גם. ועל זה נאמר (שמואל ב כ"ב) "עם נבר תתבר ועם עיקש תתפל"

אגס 10

New member
חס וחלילה

גם במלחמה חייבים להישאר בני אדם,בטח במלחמת תרבות.

ולקחת ילדים רכים ולהפכם לחרדים זה בסדר?

האם לילד שמגיל 0 מחנכים אותו על ברכי הפונדמנטליזם החרדי יש זכות בחירה? אם כבר אתה צריך לבחור אם לחנך את הילדים (לכפות) עליהם ערכים כלשהם, אז מדוע שלא יהיו אלה ערכים חילוניים ולא חרדיים?

אגס 10

New member
מי אתה שתחליט מה הם ערכים?

במדינה דמוקרטית לכל אדם יש זכות לחנך את ילדיו כראות עיניו ואין לאף אחד סמכות להחליט בשבילו מה טוב לילדיו, הטיעון הזה הוא טיעון צבוע,בדיוק כמו שאני בז לחרדים שרוצים להחליט לחילוניים איך לחנך את ילדיהם כך גם לחילוניים אין שום סמכות להחליט לחרדים איך לחנך את ילדיהם. מי שעןבר על החוק,כמו חינוך להסתה,לאלימות,לגזענות,שיעמידו אותו לדין,מי שמחנך את ילדיו במסגרת החוק אין לאף אחד סמכות להחליט בשבילו מה טוב לילדיו. זו מדינה דמוקרטית כאן לא מדינה קומניסטית שאמא רוסיה מחליטה מה טוב לכולם.

mister xy

New member
לאדם יש את יצר ההשרדות

וזה חשוב יותר מכל הדיבורים הנבובים על "מוסריות" כביכול. אם חלילה תהיה מתקפה גרעינית על מדינת ישראל גם אז תגיד שלא מוסרי להגיב במתקפת נגד גרעינית? הוא הדין לענייננו, זו מלחמה על אופי מדינת ישראל ואם נמשיך לשמור על עקרונות "מוסריים" נשאר רק עם עקרונות ביד ונאלץ ללכת לאוגנדה. אגב, את דעתי על הביטוי "מוסריות" כבר כתבתי פה: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2165&MessageId=139684854

אגס 10

New member
ההשוואה הזו שוב ושוב היא השוואה מטופשת

מתקפה גרעינית ניא איום קימי על המדינה אין כאן שום איום קיומי על המדינה,יש כאן מלחמת תרבות,במלחמת תרבות יש שני צדדים,אם התרבות שלך היא אותה תרבות של החרדים הפאנטיים האומרת אני האמת היחידה וכל מי שלא כמוני ראוי לו שיעבור מהעולם,אז אין שום הבדל בין התרבות שלך לתרבות החרדית. די עם האמת הקנאית היחידה שלי!זו הסכנה הכי גדולה לעולם הנאור!מליוני אנשים נהרגו בעולם רק בגלל אידיאולגיית האמת היחידה!לכל אחד יש את האמת שלו והוא רשאי לחיות כמוה אך לכבד את האמת של השני באותה מידה. מבחינתי אין שום הבדל בין חרדי שבשם הדת ההזויה שלו הוא מעוניין להחזיר את כולם בתשובה ומבחינתו שכל מי שלא חוזר בתשובה ימות,לבין חילוני שרוצה להחזיר את כולם בשאלה ומוכן לעשות עבור כך הכל,גם מעשים לא כשרים כמו לקחת ילדים קטנים מהוריהם ולכפות עליהם להפוך אותם לחילוניים. שני הצדדים האלה מבחינתי אנשים קנאים חשוכים שהעולם השפוי חייב להוקיע.

mister xy

New member
אתה אתה

אתה לא מבין את ההבדל ביני לבין החרדים. אני בטוח שאני צודק וגם החרדים בטוחים שהם צודקים. ההבדל הוא שהחרדים יעשו הכל כדי להשפיע על אחרים להיות כמותם ואני בדעה שאיש באמונתו יחיה כל עוד הוא לא מפריע לאחרים. כמובן שההשוואה למתקפה גרעינית היא קיצונית והבאתי אותה רק לשם המחשה ובשום אופן אני לא אומר שצריך לתקוף פיזית את החרדים אבל אני בדעה שעלינו להגן על עצמנו בכל האמצעים שהם נוקטים. וכן, הם מהווים איום קיומי על מדינת ישראל. אם בכל זאת אתה לא מרוצה מהמשל הזה אתן לך דוגמא למלחמה אחרת: כל רשתות השיווק שאני מכיר יוצאות מידי פעם למסעי פרסום שמטרתם למשוך קונים באמצעים שונים גם תוך כדי הטעיה של הלקוחות אני לא יודע מי היה הראשון שהתחיל עם הסיסמאות השקריות של 'הכי זול' 'חצי חינם' 'כמעט חינם' ועוד כל מיני שיטות שיווק, אבל אני בטוח שמספיק מניאק אחד שיגרור את כולם לעשות את זה כי אין מה לעשות, אלו החיים וצריך להיות חכם, לא צודק. כל עוד החוק במדינה לא אוסר תרגילים שיווקיים כאלו אין להם ברירה אחרת.

אגס 10

New member
לגנוב מבן אדם זה תרגיל שיווקי?

לקחת מבן אדם משכורת כל חודש בשביל לחנך את בנו לעבודת השם ובשקט בסתר לחנך אותו לדרך ההפוכה מעבודת האליל שנקרא השם,זה לא תרגיל שיווקי,זה לגנוב,אשכרה לגנוב.

mister xy

New member
שוב אני אומר לך

גם החרדים עושים את זה, הם אלו ששברו את הכלים ולנו אין ברירה אחרת. הבאתי לך שתי דוגמאות, אחת קיצונית יותר והשניה קיצונית פחות ובכל מקרה מה שאתה רואה מזה שבמלחמה (כמו בכל דבר) צריך להיות חכם, לא צודק, ואם צד אחד עולה מדרגה ונוקט בשיטות לא ראוייות, אין ברירה וחייבים להשיב מלחמה.

למעלה