תורתנו הקדושה- תורת אמת../images/Emo13.gif
התגובה שלי היא אומנם קצת ארוכה אבל בבקשה תקרא את כולה כי זה חשוב. לגבי שרידי תיבת נוח- אני לא מכירה את העניין מקרוב אבל אני מניחה שהשרידים שנמצאו הם לפי הגדלים והמבנה המפורט מאוד בתורתנו הקדושה. לגבי יציאת מצרים- יש לכך ממצאים ארכאולוגים (כמו יומן מצרי שמתאר את עשרת המכות) אבל גם אם לא היה אפילו ממצא אחד- אני עדיין הייתי ממשיכה להאמין באמונה שלמה ובמאה אחוזים ביציאת מצרים! אני בטוחה בכך שהייתה יציאת מצרים, בטוחה במיליון אחוזים וכל יהודי חייב להאמין ולהיות בטוח בכך! דורות על גבי דורות עם ישראל חוגג את חג פסח שהוא זכר ליציאת מצרים. לא יתכן שיבוא יום אחד בן אדם ויגיד- תשמעו, לפני מאות שנים העם שלכם יצא ממצרים ומעכשיו אתם צריכים זכר לכך לחגוג חג ולעשות עוד כל מיני דברים שקשורים לכך. לא יתכן. ליציאת מצרים יש עדות של עם שלם, דבר שאי אפשר להכחיש. עם שלם עמד ונכח לקריעת ים סוף, עם שלם עמד ונכח במעמד הר סיני, עם שלם! וזה עבר במסורת מאב לבן בכל המשפחות! ואני אומרת שגם אם בכלל לא היו הוכחות לכך (למרות שכן יש הוכחות חותכות) אני עדיין הייתי ממשיכה להאמין באמונה שלמה. וזה לא שאני הולכת ראש בקיר חלילה. אני מאמינה במשהו מבוסס ונכון ושריר וקיים. דבר שעבר במסורת בכל שושלת משפחתי עד שהגיע להורי שהעבירו אלי. התורה נכתבה על ידי משה רבנו והוא כתב את מה שה' אמר לו לכתוב. כל מילה שכתובה בתורה נכונה לאמיתה. אין שום מילה ציותרת בתורה. יש כל כך הרבה סודות ורמזים הצפונים בתורה, התורה זה דבר קדוש כל כך והיא בודאות נכונה לגמרי. הפסוקים שאני מצטטת אותם זה לא סתם פסוקים, זה לא סתם ספר. ובגלל שמשהו מסוים כתוב בו אז אני מאמינה בספר הזה. זהו ספר הספרים, ספר שמלווה את העם היהודי במשך כל ההיסטוריה. חמישה חומשי תורה אלו דברים שנכתבו מפי ה'! אין ספק בכך שהתורה נכונה. בנוסף, כל ההיסטוריה שלנו היא הוכחה ניצחת לאמיתות התורה. אין שום עם ששרד את ההיסטוריה כמו שאנחנו שרדנו. אם נסתכל על העמים האחרים- החיתי, היבוסי, כנען, פלישתים ועוד, הם פשוט נעלמו מהמפה ההיסטורית. ורק אנחנו עם קטן כל כך הצלחנו לשרוד. ועוד שבכל דור יש איזשהו עם שרוצה לכלות אותנו. איך זה יתכן? זה לא יתכן, זה נס, זה מעל הטבע, יש לנו השגחה פרטית מריבונו של עולם."בכל דור ודור קמים עלינו לכלותנו והקדוש ברוך הוא מצילנו מידם". כל עם שמצא בגלות כבר אחרי כמה דורות הוא מתבולל בין העם בו נמצא. תשלח ספרדי לארגנטיה, אחרי 2 דורות הוא כבר יהפך לארגנטינאי. ככה זה. ורק אנחנו עם שנפוץ על פני כל כך הרבה ארצות במשך אלפיים שנות גלות פתאום חזרנו לכאן ונקבצנו לעם אחד. זהו דבר לא נתפס, לא הגיוני, זה נס, ה' משגיח עלינו השגחה פרטית. היום בדיוק למדתי ספר יחזקאל על חזון העצמות היבשות, כל אותם עצמות יבשות שיחזקאל רואה עתידות לרקום עור וגידים ולהיהפך לאנשים חיים. המורה שלי אמרה שזה מלמד אותנו מסר גדול, שדווקא מתוך הריקבון הגדול צומחת הישועה. תסתכל על גרעין של פרח. בהתחלה הרעין מרקיב כל כך ובכלל לא נראה שמשהו מזה יצמח ובסוף דווקא מתוך הריקבון צומח הפרח היפה. ככה גם לגבי הגאולה. עכשיו אנחנו סובלים הרבה ויש לנו הרבה צרות אבל זה מראה לנו על הישועה הקרבה לבוא. כל ימי חייו של היהודי צריכים להיות מכוונים להביא את ימות המשיח. שמעתי על אישה בצפת שהייתה כל יום יושבת בשולחן עם 2 כוסות וצלחת עם עוגיות ברחוב. היא הייתה אומרת- כשהמשיח יבוא הוא יעבור דרך כאן וישב לאכול איתי עוגיות. כל ימיה היא האמינה באמונה שלמה שהנה אולי היום המשיח יבוא. אומנם היא עצמה לא זכתה לכך אבל בעזרת ה' בקרוב יזכו לכך בניה או בני בניה. מה שבטוח- יום יבוא ואיתו הגאולה. לגבי מה שכתבת- "בעצם, רוב מאמיניו של ה', וגם את, מזכירים לי ילד קטן ומפוחד. וכו'.." - כל יהודי צריך להרגיל לעבוד את ה' מתוך אהבה ושימחה, כמובן גם מיראה ופחד אבל השאלה פחד ממה, יראה מהמלך הגדול הרם והנשיא אבל גם מאהבה. אני עושה את רצון ה', אני רוצה לגרום נחת רוח ליוצרי. ה' עשה ועושה לי כל כך הרבה דברים טובים ואפילו שלא מגיע לי כלום ואני רוצה לקיים את רצונו ולעשות את מה שאבות אבותי ואבות אבותיך קיבלו עליהם לקיים במעמד הר סיני. אני אוהבת את ה', אני מדברת איתו, מתפללת אליו, הוא אבא שלי וגם שלך. אני בהחלט רוצה לקיים את רצונו וזה לא צריך לנבוע מתוך פחד מעונש או מרצון לקבל שכר אלא מתוך אהבה. לעבוד את ה' מאהבה ויראה. יש 13 עקרי אמונה שאנחנו חייבים להאמין בהם ואני רגילה לאומרם בכל יום. העתקתי את זה לכאן: "הריני מאמין באמונה שלמה בשלושה עשר עיקרים של התורה הקדושה: שהקדוש ברוך הוא מצוי ומשגיח, והוא אחד, ואין לו גוף ודמות הגוף, והוא קדמון לכל קדומים, ואין עבודה לזולתו, ויודע מחשבות בני אדם, ושהנבואה אמת, ושמשה רבנו עליו השלום הוא אדון לכל הנביאים, ושהתורה כולה נתונה מן השמים, ושלא תשתנה בשום זמן חס ושלום, ושהקדוש ברוך הוא מעניש לרשעים ומשלם שכר טוב לצדיקים, ושיבוא מלך המשיח במהרה בימינו, ושהמתים עתידים להחיות. יהי רצון מלפניך ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו שתכוף יצרנו לעבודתך כל ימי חיינו תמיד, אמן כן יהיה רצון". קראתי סיפור אמיתי מזעזע המראה על גודל החובה והחשיבות להאמין בדברי תורה ובדברי חכמים- (אני כותבת יותר בקצרה) מעשה שהיה בזמן הרב האריז"ל. אשה אחת נכנסה בה רוח רעה רחמנא ליצלן והיתה מושלכת ומפרפרת ומכ ה ביד וברגל לאין קץ. ונלאו קרוביה לעשות לה כל תרופות שבעולם. והוציאו עליה הוצאות רבות שלא הניחו רופא שלא הביאו לה. ולא מצאו לה תקומה עד שכמעט נתייאשו ממנה. יום אחד הלכו קרוביה אצל הרב האר"י זצ"ל וספרו לו כל הענין. והתנפלו לפניו בבכחה ובתחינה למען ירחם על נפםש האשה עד שנכמרו רחמיו עליהם. ותיכף שלח את תלמידו הרב חיים ויטאל זצ"ל עמהם כדי שיראה אותה וידע מה הוא עניינה. ותיכף שנכנס הרב זצ"ל לאשה, הבין שנכנסה בה רוח רעה. והתחיל לדבר עם אותו הרו ויאמר לו: תודיעני כיצד דנו אותך באותו עולם. ומה היה עונשך שנשארת גולה ונדח בזאת הצרה גדלה. ענהו הרוח ואמר לו (דרך הבטן): עונו היה שנכשל ועשה זנות עם אשת איש והוליד ממנה כמה ממזרים. חזר הרב ואמר לו: ומה חטאה האשה הזאת שלא באת להדבק אלא בא להענישה כל הצער הזה שהיא סובלת? ענה הרוח ויאמר לו: חטאתה כבד מאוד. שהיא מכחשת בהשגחתו יתברך ובנפלאותיו, ומעולם לא האמינה בניסי יציאת מצרים. וכשמוע הרב דברי הרוח, כעס על האשה הזאת ויאמר לה: הלא ידעת שאת כפרת בכל התורה וכאילו עבדת עבודה זרה. והרי היא כאחת הגויות שאין לה תקומה. ויהיה זה הרומ בקרבה לעולם להענישה עונשים קשים ומרים עד שתצא נפשה במיתה משונה. אבל אם עכשיו תקבלי עליך מהיום והלאה לחזור ממעשיך וממחשבות הרעים ותתחרטי על כל מה שחטאת ותקבלי עליך להאמין באמונה שלימה בכל הנסים שעשה הקב"ה עם ישראל, אזי בעזרת השם אני יעזור לך ואוציא הרוח הרעה הזאת שהוא מגדיל צערך ועונשך. ותען האשה בקול בכי ותאמר לו: הרב, הריני מקשבת לדברך ואני מקבלת עלי כל אשר תאמר עלי. וחזר הרב להעמיס עליה. וראה שהיא מתחזקת בדבריה לקבל עליה כל מה שאמר לה בכל לבה ובכל נפשה. ובאותה שעה גזר הרב הנזכר על אותו הרוח שיצא ממנה, ושיצא מבין צפורן אצבע רגליה כדי שלא תזיק לה באבר אחד מאבריה. ותיכף ותבקע צפורנה בקול חזק ויצא הרוח ממנה ונתרפאה האשה. (מהספר תפארת נשים) אין לי מטרה להפחיד אותך חס ושלום אלא פשוט לגרום לך להאמין כי זה ממש ממש חשוב. אם בכל זאת התשובה שלי לא מספקת אותך אז בבקשה תכתוב לי כי זה חשוב מאוד מאוד. וה' רוצה רק בטובתנו ואנחנו בניו ואם ציווה אותנו להאמין בתורה ובגאולה השלמה אז חובה היא וזה לטובתנו. באהבת ישראל ננצח, צו השעה- אהבת חינם. חייך אחי, אתה יהודי.