סודו של אח.

nehtab

New member
סודו של אח.

סיפור מרגש מבוסס על אמת. תקראו אותו כי זה חשוב מאוד. בבקשה תכתבו לפחות בעוד שלושה אתרים את ההודעה עם הקישור לסיפור או שתעתיקו את הסיפור, כי המסר שלו זה מסר שיכול להציל חיים. באהבת ישראל ננצח, צו השעה- אהבת חינם. חייך אחי, אתה יהודי.

די כבר עם הקשקוש של "אתה יהודי".

מספיק אני רואה את זה בסטיקרים על משאיות. כן, אני יהודי. אז מה? אני יותר טוב מאנשים אחרים? יהודי. כולה דת. תתרגלו, זה לא עושה אתכם עם מעמד על אנושי. אז מה? אוח, מצטער, פשוט מישהו כבר ניהל איתי את הויכוח הזה.

nehtab

New member
זכינו להיות העם הנבחר, עם הסגולה.

לעם ישראל יש מיוחדות ועליונות משאר העמים. אנחנו זכינו בזכיה גדולה- ה' בחר בנו להיות לו לעם ואנחנו זכינו לשמש אותו, לשמש את מלך מלכי המלכים.אבל המיוחדות הזו לא צריכה להיות מתוך תחושת התנשאות ויוהרה כלפי העמים האחרים. ה' נתן לנו את התורה והמצוות היקרות מפז ומפנינים וזהו דבר שרק לנו ניתן. לגויים יש שבע מצוות בני נוח ולנו יש 613 מצוות. כל מצוה מקדשת ומרוממת אותנו והופכת אותנו לטובים יותר. לא כדאי להתחיל בבת אחת לקיים את כל המצוות כי זה קשה ואז נופלים אלא להתחלי עם מצוה אחת וכל פעם להוסיף עוד ועוד- להניח תפילין, לקרוא תהילים, להתפלל, לתת צדקה, לשמור שבת ועוד. מי שיעשה את זה החיים שלו ישתנו ויהפכו לבעלי אושר ומשמעות אמיתיים. באהבת ישראל ננצח, צו הבשעה- אהבת חינם. חיך אחי, אתה יהודי.

אה, באמת? ../images/Emo13.gif

ולפני שאני מתחיל לבכות פה מאושר ולזעוק כאילו אני ילדה בת 11 עם קוקיות והרגע ראיתי את רן דנקר ברחוב בלי חולצה, הרשה לי לשאול אותך שאלה מאוד מעניינת. אם אנחנו העם ה.. נבחר. סגולה. מדהים, מושלם, מושי מושי ושווה בהחלט. למה ה' מתעקש שנסבול ונסבול, ועוד אנשים מעמינו ימותו? תן לי לנחש: זה בכדי ללמד אותנו לקח על מה שאבות אבותינו עשו לפני 20,000 שנים והגיע העונש הגדול שלנו. להאמין בה', וכמובן שאיני מזלזל, אבל זאת צרות מוחין ועליבות עין. זה להאמין שאתה הנבחר כי נכתב כך באיזה סוג של ספר, שאני מצטער, אבל אף לא פעם אחת הוכיח את עצמו שהוא אמיתי. זה לא שונה מכך שתקרא את "הארי פוטר" ותאמין שאתה הרמיוני. צריך לגדול עם חינוך לא דתי כדי להבין שמה שאתה מאמין בו הוא מגוחך גבולי. למעשה, העם הנבחר אמור להיות העם שהכי זוכה להכרת ה', או שאני טועה? נהדר.
כי לכל תקופת התנ"ך, לכל אורכה, בני ישראל סבלו מעונשים מחפירים שה' הצליח ברוב טיבו להטיל עליהם. לא פעם אחת הם היו מאושרים, לא פעם אחת הייתה שה' לא העניש אותם. ה' הוא בעצם השולט האקטיבי, ואנחנו המאזוכיסטים שהסכמנו לקבל את זה.
ואם להשוות את זה למשהו שהוא לא פטיש-סקסיסטי, ה' זה כמו רצועה. בעוד שכל העמים האחרים נהנים ולא זוכים לעונש מאף אחד כי, בוא נראה, אין להם משגיחות אלוהית, לנו יש רצועה שרק חונקת וחונקת אותנו, ואף פעם לא נהייה במצב טוב כמו של העמים האחרים כי אנחנו נורא עסוקים בלקבל עונשים. אה, כן, ותראה לי הוכחה אחת שמלבד הספר העלוב הזה שאתה מנופף בו ואמור להיות אמיתי, למה לי לא להיות אתאיסט עכשיו להאמין כי ה' באמת קיים. שאני אמור להאמין שהוא באמת ה"אב הרוחני" שלנו, ובאמת שם ומעורב אצלינו למרות שהוא לא הראה את פרצופו מאז שאיזה משוגע מסומם תיאר את זה בספר. ראית הוכחה שהוא פה בשמיים? נתן לך סוג של נפנוף אלוהי משובח? לא. אז כדי לסכם את העניין, אתה מאמין בכל הקשקוש והבדייה הזה שנקרא "אלוהים" כי איזה מישהו מלפני אלפי שנים אמר שאתה נורא מיוחד. זאת בעצם דרך העלייה של הנאציזם, בהערמת על אנשים שהם נבחרו ושהם יותר. אה, כן, ולמקרה ששכחת-- זה הכל היה שטויות.

nehtab

New member
ה' אוהב אותנו ורוצה בטובתנו../images/Emo13.gif

בבקשה תקרא את כל ההודעה כי זה דבר חשוב מאוד. "בכל דור ודור קמים עלינו לכלותנו והקדוש ברוך הוא מצילנו מידם". אין שום עם ששרד את ההיסטוריה. תסתכל על כל העמים האחרים- החיתי, היבוסי, כנען ועוד הרבה אחרים, הם פשוט נעלמו מהמפה ההיסטורית. ואנחנו עם ישראל העם הקטן כל כך שבכל דור קם עלינו איזה עם שרוצה לכלות אותנו ובכל זאת אנחנו שורדים- זה פשוט נס, משהו מעל לטבע. נכון, אני מסכימה איתך שאנחנו סובלים הרבה צרות. אבל זה לא אומר שזה חס ושלום מתוך רוע, כלל לא. כאשר ה' מעניש אותנו הוא עושה את זה מתוך כאב וצער, הוא משתתף בצערנו. אפילו בזמן שהרשעים בצער שכינה מצטערת. אז למה הוא עושה את זה? כי הוא יודע שזה המצב ששצריך להיות לנו, לטובתנו. זה כמו ההבדל בין רוצח למנתח. שניהם אוחזים סכין ביד וחותכים בבשר. אבל כאן נמצא ההבדל המהותי. רוצח עושה אתץ זה מתוך כוונה רעה, והתוצאה עצמה גם היא רעה. לעומת זאת מנתח עושה את זה מתוך כוונה טובה והתוצאה גם היא טובה. ה' הוא אבא שלנו ואוהב כל יהודי אהבה עצומה. ה' אינו רוצה להרע לנו אבל תסכים איתי שאם אבא אף פעם לא יצעק על הילד שלו ולפעמים גם יתן לו מכה, אז איזה ילד יהיה לו, הילד שלו כלל לא יהיה מחונך. "חושך שבטו שונא בנו" אבא שלא מיסר את בנו, (כמובן שזה צריך להיות עם גבולות ולא כל פעם) שונא את הבן שלו. זה לרעת הילד אם לא ייסרו אותו. יש משפט יפה ונכון שאמרו חכמים- "כל מה שה' עושה זה לטובה". לנו יש מבט אנושי, אנחנו מסתכלים על הרגע. אם היינו יודעים הכל כמו שה' יודע, מה יקרה בעתיד, מה קורה במקומות אחרים, מה קורה בשמים ועוד הרבה דברים, אז פתאום הרבה דברים שלא הבנו היו מתבהרים לנו. כל דבר שה' עושה יש לו סיבה. בנוסף, יש משפט שאומנר- "ברגע קטון עזבתיך, וברחמים גדולים אקבצך". אם כל הצער והכאב שאנחנו סובלים זה רגע קטון אז תחשוב מה יהיה "ברחמים גדולים אקבצך". בעזרת ה' עוד מעט תבוא הגאולה ונזכה לשפע טוב שיהיה הרבה יותר הרבה יותר מכל הצרות שעברנו. מלבד זאת, תמיד אומרים להסתכל בחצי הכוס המלאה. תראה כמה טוב ה' עושה לנו. נותן לנו אוכל, בגדים, מקום לישון, שכל שבלעדיו היינו כמו חיות, היכולת לזוז, לנשום, לקום כל בוקר מחדש ועוד הרבה דברים. כמה פיגועים לא מצליחים, כמה קסאמים שלא פוגעים. ברוך ה'. אתה יהודי. זכית להיות בנו של הקדוש ברוך הוא. זוהי זכיה גדולה. זכית לעבוד אותו. אנחנו מחוייבים להאמין באמונה שלמה בקדוש ברוך הוא ובתורתו הקדושה. אתה נשמע לי אדם טוב. אומנם אני יכולה להביא לך הוכחות שכליות חותכות לכך שיש אלוקים ולכך שהתנ"ך נכון לאמיתה, יש המון ספרים שמוכיחים את זה כמו ספר הכוזרי, מורה נבוכים ועוד (דרך אגב, רוב מוחלט של הארכיאולגים מאמינים בתנ"ך כי הם מוצאים המון ממצאים שמוכיחים אותו. לדוג' מצאו יומן של מצרי שמתאר את עשרת המכות ומצאו שרידים של תיבת נוח), אבל אומרים שהאמונה שלנו צריכה להיות אמונה תמימה, בלי חקירות ובדיקות, אלא להאמין בלב שלם ותמים, להאמין כי צריך להאמין. זה לא אומר ללכת ראש בקיר, כלל לא. אתה מאמין במשהו שעבר במסורת אצל כל יהודי ויהודי, כל משפחה ומשפחה. קראתי בספר "הבית היהודי (חלק ו')- טוהר המידות- "דוד המל אמר לבנו שלמה: "דע את אלקי אביך ועבדהו". והסבירו המפרשים בכוונת פסוק זה, שיש לפנינו שתי דרכים באמונה בבורא יתברך שמו. א. מצד הקבלה שקבלנו מאבותינו מדור דור את מעמד הר סיני, ושמעו במו אזניהם דברי אלוקים חיים את עשרת הדיברות, וזהו עיקר האמונה בגדר "שאל אביך ויגדךזקנך ויאמרו לך". ...והאופן הראשון של אמונה מצד הקבלה הוא ברור ונקי, אין בו שום מכשול, כי מי שמאמין בקבלת אבותינו שהורישו לנו אמונה זו- לא יטעה לעולם ול יטה מהדרך האמיתית.- וזוהי האמונה הטובה והשלמה, האמונה התמימה. זה דבר חשוב מאוד מאוד וחובה גדולה להאמין באלוקים ובכל מה שכתוב בתנ"ך. זהו עיקר הדת. ומי שלא מאמין נחשב חלילה לאפיקורוס וכופר בעיקר. וכתוב בספר החינוך על מצווה זו: "ונוהגת בכל מקום ובכל זמן בזכרים ונקבות. והעובר עליה, אין לו חלק וזכות עם ישראל, כמו שאמרנו. וזאת מן המצוות שאין להן זמן ידוע, שכל ימי האדם חייב להיות במחשבה זו (מצוה כה)" אני מקווה שמה שכתבתי שיכנע אותך, ואם לא אז בבקשה תכתוב לי כי מדובר בדבר חשוב מאוד. באהבת ישראל ננצח, צו השעה- אהבת חינם. חייך אחי, אתה יהודי.

אז באמת, אני מצטער.../images/Emo13.gif

אבל לא.
וזה באמת לא באשמתך, את נשמעת נחמדה מאוד וחביבה. אבל מכל ההודעה שלך את רק ציטטת דברי תנ"ך שוב ושוב, העלית תיאוריות שקצת גרמו לי לגחך (שרידי תיבת נוח? את בטוחה שלא שרידי סתם תיבה קטנה?). ובכלל, יחד עם זאת את אומרת שאסור לחפש ולשאול "למה אני צריך להאמין", כי אם תאמיני בלב שלם ותלכי על ביצים כשאת עיוורת, ה' יבוא עם גאולה ויושיע אותך! בעצם, רוב מאמיניו של ה', וגם את, מזכירים לי ילד קטן ומפוחד. ילד שחושב שאם הוא יהיה טוב ויעשה מה שכתוב בספר, בטוח ה' יבוא ויציל אותו. חמודה, ההצלה הזאת לא באה 2000 שנה. ספק אם היא תבוא, ספק אם בתקופת החיים שלך, ויחד עם כל סתירותייך הגדולות את שוב ושוב מוכיחה שאת מאמינה רק בגלל שזה כתוב בחתיכת ספר. יציאת מצריים, לדעת הדת, לפחות, לא הייתה ולא נבראה. אני יודע שכמה מכם יתחילו להתנפל עליי, אבל דווקא בזה הארכיאולוגים באמת מאמינים. אחת הסיבות היא שעם שלם לא יכול לקום וללכת, עם גדול, ועוד כשבריחתו פזיזה ומהירה, ולא להשאיר מאחוריו ולו שריד אחד של חפציו. לכל דבר אחר בתנ"ך היה ממצא אריכאולוגי, וכך ידעו שהוא קרה. אבל הגיוני שכל ת"א תפונה במהירות עצומה ותברח מהר, כשהיא לא תשאיר מאחוריה כלום? ואפילו לא זכר לדבר אחד? לא.
ולדבר אחר-- הממצאים הארכיאולוגים שמצאו על התנ"ך, הם שוליים. למשל, אבנים בגלגל. מקום שנקרא גלגל. הר ליד האבן הזאת והזאת, וכו' וכו'. זה מוכיח שהספר אכן אמיתי? כשאסתר שטרייט וורצל מדברת על קיבוץ יד מרדכי, אם יש כזה קיבוץ בארצינו זה אומר שגם הסיפור עצמו שהיא סיפרה אמיתי? בוודאי שלא.
בתנ"ך גם כתוב שאת צריכה להאמין בו בלי לדרוש הוכחות. כי מי שכתב את התנ"ך עצמו יודע שאנשים לא טיפשים, ויישאלו "אז למה אני צריך להאמין בזה?". זה תסמונת "המלך הוא עירום", רק בקונצפט קצת אחר.

nehtab

New member
תורתנו הקדושה- תורת אמת../images/Emo13.gif

התגובה שלי היא אומנם קצת ארוכה אבל בבקשה תקרא את כולה כי זה חשוב. לגבי שרידי תיבת נוח- אני לא מכירה את העניין מקרוב אבל אני מניחה שהשרידים שנמצאו הם לפי הגדלים והמבנה המפורט מאוד בתורתנו הקדושה. לגבי יציאת מצרים- יש לכך ממצאים ארכאולוגים (כמו יומן מצרי שמתאר את עשרת המכות) אבל גם אם לא היה אפילו ממצא אחד- אני עדיין הייתי ממשיכה להאמין באמונה שלמה ובמאה אחוזים ביציאת מצרים! אני בטוחה בכך שהייתה יציאת מצרים, בטוחה במיליון אחוזים וכל יהודי חייב להאמין ולהיות בטוח בכך! דורות על גבי דורות עם ישראל חוגג את חג פסח שהוא זכר ליציאת מצרים. לא יתכן שיבוא יום אחד בן אדם ויגיד- תשמעו, לפני מאות שנים העם שלכם יצא ממצרים ומעכשיו אתם צריכים זכר לכך לחגוג חג ולעשות עוד כל מיני דברים שקשורים לכך. לא יתכן. ליציאת מצרים יש עדות של עם שלם, דבר שאי אפשר להכחיש. עם שלם עמד ונכח לקריעת ים סוף, עם שלם עמד ונכח במעמד הר סיני, עם שלם! וזה עבר במסורת מאב לבן בכל המשפחות! ואני אומרת שגם אם בכלל לא היו הוכחות לכך (למרות שכן יש הוכחות חותכות) אני עדיין הייתי ממשיכה להאמין באמונה שלמה. וזה לא שאני הולכת ראש בקיר חלילה. אני מאמינה במשהו מבוסס ונכון ושריר וקיים. דבר שעבר במסורת בכל שושלת משפחתי עד שהגיע להורי שהעבירו אלי. התורה נכתבה על ידי משה רבנו והוא כתב את מה שה' אמר לו לכתוב. כל מילה שכתובה בתורה נכונה לאמיתה. אין שום מילה ציותרת בתורה. יש כל כך הרבה סודות ורמזים הצפונים בתורה, התורה זה דבר קדוש כל כך והיא בודאות נכונה לגמרי. הפסוקים שאני מצטטת אותם זה לא סתם פסוקים, זה לא סתם ספר. ובגלל שמשהו מסוים כתוב בו אז אני מאמינה בספר הזה. זהו ספר הספרים, ספר שמלווה את העם היהודי במשך כל ההיסטוריה. חמישה חומשי תורה אלו דברים שנכתבו מפי ה'! אין ספק בכך שהתורה נכונה. בנוסף, כל ההיסטוריה שלנו היא הוכחה ניצחת לאמיתות התורה. אין שום עם ששרד את ההיסטוריה כמו שאנחנו שרדנו. אם נסתכל על העמים האחרים- החיתי, היבוסי, כנען, פלישתים ועוד, הם פשוט נעלמו מהמפה ההיסטורית. ורק אנחנו עם קטן כל כך הצלחנו לשרוד. ועוד שבכל דור יש איזשהו עם שרוצה לכלות אותנו. איך זה יתכן? זה לא יתכן, זה נס, זה מעל הטבע, יש לנו השגחה פרטית מריבונו של עולם."בכל דור ודור קמים עלינו לכלותנו והקדוש ברוך הוא מצילנו מידם". כל עם שמצא בגלות כבר אחרי כמה דורות הוא מתבולל בין העם בו נמצא. תשלח ספרדי לארגנטיה, אחרי 2 דורות הוא כבר יהפך לארגנטינאי. ככה זה. ורק אנחנו עם שנפוץ על פני כל כך הרבה ארצות במשך אלפיים שנות גלות פתאום חזרנו לכאן ונקבצנו לעם אחד. זהו דבר לא נתפס, לא הגיוני, זה נס, ה' משגיח עלינו השגחה פרטית. היום בדיוק למדתי ספר יחזקאל על חזון העצמות היבשות, כל אותם עצמות יבשות שיחזקאל רואה עתידות לרקום עור וגידים ולהיהפך לאנשים חיים. המורה שלי אמרה שזה מלמד אותנו מסר גדול, שדווקא מתוך הריקבון הגדול צומחת הישועה. תסתכל על גרעין של פרח. בהתחלה הרעין מרקיב כל כך ובכלל לא נראה שמשהו מזה יצמח ובסוף דווקא מתוך הריקבון צומח הפרח היפה. ככה גם לגבי הגאולה. עכשיו אנחנו סובלים הרבה ויש לנו הרבה צרות אבל זה מראה לנו על הישועה הקרבה לבוא. כל ימי חייו של היהודי צריכים להיות מכוונים להביא את ימות המשיח. שמעתי על אישה בצפת שהייתה כל יום יושבת בשולחן עם 2 כוסות וצלחת עם עוגיות ברחוב. היא הייתה אומרת- כשהמשיח יבוא הוא יעבור דרך כאן וישב לאכול איתי עוגיות. כל ימיה היא האמינה באמונה שלמה שהנה אולי היום המשיח יבוא. אומנם היא עצמה לא זכתה לכך אבל בעזרת ה' בקרוב יזכו לכך בניה או בני בניה. מה שבטוח- יום יבוא ואיתו הגאולה. לגבי מה שכתבת- "בעצם, רוב מאמיניו של ה', וגם את, מזכירים לי ילד קטן ומפוחד. וכו'.." - כל יהודי צריך להרגיל לעבוד את ה' מתוך אהבה ושימחה, כמובן גם מיראה ופחד אבל השאלה פחד ממה, יראה מהמלך הגדול הרם והנשיא אבל גם מאהבה. אני עושה את רצון ה', אני רוצה לגרום נחת רוח ליוצרי. ה' עשה ועושה לי כל כך הרבה דברים טובים ואפילו שלא מגיע לי כלום ואני רוצה לקיים את רצונו ולעשות את מה שאבות אבותי ואבות אבותיך קיבלו עליהם לקיים במעמד הר סיני. אני אוהבת את ה', אני מדברת איתו, מתפללת אליו, הוא אבא שלי וגם שלך. אני בהחלט רוצה לקיים את רצונו וזה לא צריך לנבוע מתוך פחד מעונש או מרצון לקבל שכר אלא מתוך אהבה. לעבוד את ה' מאהבה ויראה. יש 13 עקרי אמונה שאנחנו חייבים להאמין בהם ואני רגילה לאומרם בכל יום. העתקתי את זה לכאן: "הריני מאמין באמונה שלמה בשלושה עשר עיקרים של התורה הקדושה: שהקדוש ברוך הוא מצוי ומשגיח, והוא אחד, ואין לו גוף ודמות הגוף, והוא קדמון לכל קדומים, ואין עבודה לזולתו, ויודע מחשבות בני אדם, ושהנבואה אמת, ושמשה רבנו עליו השלום הוא אדון לכל הנביאים, ושהתורה כולה נתונה מן השמים, ושלא תשתנה בשום זמן חס ושלום, ושהקדוש ברוך הוא מעניש לרשעים ומשלם שכר טוב לצדיקים, ושיבוא מלך המשיח במהרה בימינו, ושהמתים עתידים להחיות. יהי רצון מלפניך ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו שתכוף יצרנו לעבודתך כל ימי חיינו תמיד, אמן כן יהיה רצון". קראתי סיפור אמיתי מזעזע המראה על גודל החובה והחשיבות להאמין בדברי תורה ובדברי חכמים- (אני כותבת יותר בקצרה) מעשה שהיה בזמן הרב האריז"ל. אשה אחת נכנסה בה רוח רעה רחמנא ליצלן והיתה מושלכת ומפרפרת ומכ ה ביד וברגל לאין קץ. ונלאו קרוביה לעשות לה כל תרופות שבעולם. והוציאו עליה הוצאות רבות שלא הניחו רופא שלא הביאו לה. ולא מצאו לה תקומה עד שכמעט נתייאשו ממנה. יום אחד הלכו קרוביה אצל הרב האר"י זצ"ל וספרו לו כל הענין. והתנפלו לפניו בבכחה ובתחינה למען ירחם על נפםש האשה עד שנכמרו רחמיו עליהם. ותיכף שלח את תלמידו הרב חיים ויטאל זצ"ל עמהם כדי שיראה אותה וידע מה הוא עניינה. ותיכף שנכנס הרב זצ"ל לאשה, הבין שנכנסה בה רוח רעה. והתחיל לדבר עם אותו הרו ויאמר לו: תודיעני כיצד דנו אותך באותו עולם. ומה היה עונשך שנשארת גולה ונדח בזאת הצרה גדלה. ענהו הרוח ואמר לו (דרך הבטן): עונו היה שנכשל ועשה זנות עם אשת איש והוליד ממנה כמה ממזרים. חזר הרב ואמר לו: ומה חטאה האשה הזאת שלא באת להדבק אלא בא להענישה כל הצער הזה שהיא סובלת? ענה הרוח ויאמר לו: חטאתה כבד מאוד. שהיא מכחשת בהשגחתו יתברך ובנפלאותיו, ומעולם לא האמינה בניסי יציאת מצרים. וכשמוע הרב דברי הרוח, כעס על האשה הזאת ויאמר לה: הלא ידעת שאת כפרת בכל התורה וכאילו עבדת עבודה זרה. והרי היא כאחת הגויות שאין לה תקומה. ויהיה זה הרומ בקרבה לעולם להענישה עונשים קשים ומרים עד שתצא נפשה במיתה משונה. אבל אם עכשיו תקבלי עליך מהיום והלאה לחזור ממעשיך וממחשבות הרעים ותתחרטי על כל מה שחטאת ותקבלי עליך להאמין באמונה שלימה בכל הנסים שעשה הקב"ה עם ישראל, אזי בעזרת השם אני יעזור לך ואוציא הרוח הרעה הזאת שהוא מגדיל צערך ועונשך. ותען האשה בקול בכי ותאמר לו: הרב, הריני מקשבת לדברך ואני מקבלת עלי כל אשר תאמר עלי. וחזר הרב להעמיס עליה. וראה שהיא מתחזקת בדבריה לקבל עליה כל מה שאמר לה בכל לבה ובכל נפשה. ובאותה שעה גזר הרב הנזכר על אותו הרוח שיצא ממנה, ושיצא מבין צפורן אצבע רגליה כדי שלא תזיק לה באבר אחד מאבריה. ותיכף ותבקע צפורנה בקול חזק ויצא הרוח ממנה ונתרפאה האשה. (מהספר תפארת נשים) אין לי מטרה להפחיד אותך חס ושלום אלא פשוט לגרום לך להאמין כי זה ממש ממש חשוב. אם בכל זאת התשובה שלי לא מספקת אותך אז בבקשה תכתוב לי כי זה חשוב מאוד מאוד. וה' רוצה רק בטובתנו ואנחנו בניו ואם ציווה אותנו להאמין בתורה ובגאולה השלמה אז חובה היא וזה לטובתנו. באהבת ישראל ננצח, צו השעה- אהבת חינם. חייך אחי, אתה יהודי.

iRoNBaLLz

New member
אתה יכול להוכיח את כל מה שאתה טוען?

שאלוהים בחר בנו וכל זה.

nehtab

New member
כן.

אני בטוחה בכך ש' בחר בנו במאה אחוזים ואין לי שום צל של ספק בכך. בספר דברים, פרק ד', פסוק כ' כתוב: "ואתכם לקח ה' ויוציא אתכם מכור הברזל ממצרים להיות לו לעם נחלה כיום הזה". בנוסף, אם נסתכל בכל ההיסטוריה נראה שזה פשוט לא הגיוני שאין עלינו השגחה מריבונו של עולם ואנחנו עמו הנבחר. "בכל דור ודור קמים עלינו לכלותנו והקדוש ברוך הוא מצילנו מידם". אם נסתכל על כל העמים האחרים- חיתי, יבוסי, כנען, פלישתים ועוד ועוד, הם פשוט נעלמו מעל המפה ההיסטורית. ואילו אנחנו עם קטן כל כך שרדנו את כל ההיסטוריה ועוד נמשיך לשרוד. "עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה". ולא רק זאת, אלא שבכל דור קם עלינו איזה עם שרוצה לכלות אותנו, אינקוזיציה, השואה, פיגועים, שיעבוד מצרים ולא חסר עוד ובכל זאת שרדנו. זה דבר לא טבעי! זה נס! יש לנו השגחה אלוקית שמלווה אותנו!. ה' בחר דווקא בנו והוציא אותנו ממצרים. ה' נתן רק לנו את התורה במעמד הר סיני שבו נכח עם שלם, יש לכך עדות של עם שלם (וגם אומרים שכל הנשמות שעוד לא ירדו לעולם גם הן היו נכוחות). אשרינו שזכינו להיות עם הסגולה, אשרינו שזכינו לקבל את כל מצוות ה' היקרות מפז ומפנינים! תודה ריבונו של עולם, תודה רבה לך! הקדוש ברוך הוא אנחנו אוהבים אותך! באהבת ישראל ננצח, צו השעה- אהבת חינם. חייך אחי, אתה יהודי.

ק ש ר

New member
לכי לשינקין באיזה יום שישי

תראי שם אנשים שבטוחים ב100% לא רק שחייזרים קיימים, אלא שהם גם בדרך לכדור הארץ וצריך לקבל את פניהם. האם זה שהם בטוחים הופך את זה לנכון?

רוני13

New member
שמעתי...

על הסיפור-בגלל זה הוא היה מוכר לי! זה באמת מזעזע...איך מילים יכולות להרוג!

רוני13

New member
ואם תחשוב...

אם היהדות לא הייתה קיימת גם האיסלם והנצרות לא היו! ואז לאף אחד אין בעלות על א"י-ומי שרוצה אותה צריך לכבוש אותה! ואנחנו כבשנו...אז איך שלא תסתכל על זה א"י שייכת כולה לעם ישראל!

צודק

רק שתדע באיסלאם כתוב שארץ ישראל של היהודים וירושלים לא מוזכרת שם בכלל אז אי אפשר להבין למה הם נלחמים בשם האל

ק ש ר

New member
דוקא לא נכון

על העקרון הזה הם יכולים לכבוש אותה ולהשתמש בתירוץ שלך כתירוץ שלהם.

רוני13

New member
אז...

למה הם לא מנסים? זה לא שהבאת דעה שנוגדת את שלי! וחוצמזה זה רק תאורטי כי ה' עם היהדות ולא עם שום דת-כפירה אחרת!

רוני13

New member
אז...

אם אתה אומר שהם מנסים! זה כמו מלחמה על א"י-ולנו מותר להגיב גם אם זה בא על חשבון חפים מפשע!

למעלה