סוגייה לדיון

NFish

New member
סוגייה לדיון

יש לי שאלה מה דעתכם: על פי ההיכרות היחסית מצומצת שלי עם המקצוע, אני באמת חושב שמפשטים זה המקצוע בשבילי... הבעייה היא שכיום השוק מוצף בעורכי דין, ומציאת עבודה זה בכלל לא פשוט וגם התמורה הכספית היא יחסית נמוכה... מה אתם אומרים, לוותר על העניין בגלל שזה לא פרקטי?? ובאופן כללי אתם בעד הנהירה ההמונית למקצוע?

flutter girl

New member
אני נגד

לותר על מקצוע מהסיבה הזאת. לא אכפת לי מה יגידו, אני חושבת שללמוד את המקצוע שאליו יש לי תשוקה זה מה שחשוב, ואני מאמינה שאפשר להצליח אם יש מוטיבציה.

PoisonousLitchi

New member
גם אני

באותה ההתלבטות כמוך.. אבל דווקא התרשמתי שהמשכורות לא כ"כ נמוכות..

בעיניי

משפטים, יחסית, הוא תחום שהוא כן פרקטי ולכן אני אישית רואה אותו כעדיף על פני תואר בסיוציולוגיה או תנ"ך. אני לא חושבת שיש כ"כ הרבה תארים פרקטיים, ואלו שכן לא עניינו אותי. תמורה כספית נמוכה? משפטים הוא אחד התחומים שאפשר להגיע למשכורות יפות בהחלט. מה אני אומרת על הנהירה? אני לא רוצה להתחיל שרשורפלצת אבל אני חושבת שבסופו של דבר מי שמוכשר ימצא את המקום המתאים לו בסוף התואר..

smart one

New member
לידיעתך!!!

השוק חווה כרגע את שעותיו היפות ביותר. משרדים מרחיבים את השורות, עורכי דין מגוייסים עוד ועוד, עסקאות נעשות, הכסף זורם, כח אדם טוב נחטף והמשרדים מציעים תמריצים לעורכי דין כדי לבוא וכדי להשאר. אין ספק שהטובים (או הטובים פחות או יותר) - ימצאו את מקומם. יש הרבה עורכי דין וכשתסיים ללמוד יהיו עוד יותר, זה נכון. אבל, אם לא יקרה משהו רע במיוחד, גם אתה תמצא עבודה. הכל תלוי בך. כדי לשפר את סיכוייך ועל מנת שתוכל להרחיק מחשבות כאלה מראשך, הייתי מציע לך כדלקמן: ככל יכולתך - נסה להתקבל לאוניברסיטה. גם אם זה אומר לשפר ציונים, גם אם זה אומר פסיכומטרי נוסף. אני לא הייתי מתפשר בענין הזה. מחפש יתרון? שאל את לומדי ובוגרי המכללות (לא כולן, נכון) על קשייהם במציאת עבודה, בין אם כעורכי דין ובין אם כמתמחים. חסוך כעת את כאב הראש של המחר. בהצלחה.

NFish

New member
אני מסכים עם כולכם,

אבל זה יותר מזה... אחותי הלכה לאיזה עורך דין בנוגע לאיזושהי בעייה שהייתה לה, והיא ראתה שיש לו במשרד תעודת בוגר מצטיין מאוניברסיטה כלשהי, אז היא אמרה לו שגם אני (אח שלה...) הולך ללמוד את הקמצוע... אז הוא אמר לה שכדאי לי להתכונן לכך, ושזה לא תמיד מה שמדמיינים, ושהרבה מהמסיימים, גם הוא למשל, מסיימים באיזה משרד שכוח אל ועושים עבודה די משעממת... העניין הוא שמי שמסיים הנדסת חשמל למשל, מובטחת לו עבודה עם שכר גבוה בשוק, וזה לא כך במשפטים... זה נכו ןשההנאה גוברת על השכר, אבל זה מוסיף המון חששות ללמוד מקצוע, שבסה"כ, הערך שלו, רק הולך וקטן עם השנים....

sacrament

New member
הייתה לי שיחה לא מזמן עם חברת ילדות

נפגשנו במקרה...היא סיפרה לי שהיא לומדת הנדסת X ואני סיפרתי שאני לומדת משפטים. היא הודתה בפניי שהיא גם רצתה משפטים, אבל הוריה שיכנעו אותה שהנדסה מבטיח שכר גבוה, מה גם שהם יממנו לה את הלימודים אם תלמד את זה. ראוי לציין שהיא לא נהנית מלימודיה, אלא מאוד סובלת. קשה לי לשפוט אותה, בייחוד כשאני לא יודעת מה יהיה איתי בעוד שנה-שנתיים או אפילו 10. אולי היא החכמה מבינינו...לא יודעת. בכל מקרה, ימים יגידו (-:

silverhawk

New member
בנוגע לדברי העו"ד

שים לב שדבריו (לפחות כפי שציטטת) כנראה לא מתייחסים למשכורת, אלא למהות התפקיד, וזה נכון בהחלט. גם אני שמעתי פעמים רבות שהתפקיד נוצץ, בד"כ, הרבה הרבה פחות מהמצופה. מצד שני, זה תלוי מאוד באופי האדם ובמה הוא בעצם מחפש לעשות.

nicetry

New member
סיפור קצר עם מוסר השכל

אלן דרשוביץ מספר בספרו 'מכתבים לעו"ד צעיר' על סטודנט אמריקאי למשפטים שחלם כל חייו לכהן כשופט. עם סיום הלימודים השתלב בשוק הפרטי. כעבור כמה שנים, עם משכורת שמנה, הוצע לו לקבל משרת שופט והוא סרב לה מתוך שיקול שכעו"ד פרטי הוא מרוויח הרבה יותר כסף. נהייה מצב חצי-אבסורדי שכסף, במקום לעזור לו להגשים את חלומותיו, מנע אותם ממנו. אל תתן למחשבות על כסף למנוע ממך את הגשמת חלומותיך. אם אתה באמת מתעניין בתחום ורוצה ללמוד אותו ולעסוק בו - לך, ותעשה את הכי טוב שאתה יכול. הכסף כבר יבוא.

למעלה