סדר בבלאגן

vegetalien

New member
ואני צריך להאמין

שכללת את הקטניות והטחינה מתוך דאגה כנה לבריאות פותחת השרשור.

ladybug6

New member
לחלקנו זה חשוב

כי המדע והעובדות הן לא הדבר היחיד שחשוב לנו בחיים.
מה גם שבעובדות אפשר להשתמש באופן סובייקטיבי.

marx04

New member
אני חושב ששאלה כזו אינה תמימה

שלום ליידיבאג,

כשאני רואה שאלה כזו בפורום זה או אחר, ברור לי ששואל השאלה מעוניין להטיל דופי בכותב ההודעה.
אפשר לשער השערות רבות ומשונות לגבי מניעיהם של כותבים ולגבי מה עובר להם בראש.
הרבה יותר בריא ונעים, להתייחס לתוכן הדברים.
אם אני חושב שדבר מה שמישהו כתב הוא שגוי או מוטעה, אני אתייחס לדברים עצמם ואנסה להסביר שהם שגויים ומטעים.
אם אני סבור שהדברים נכונים, אבל עלולים להיות מובנים לא נכון, או להוביל למסקנה מוטעית בהקשר של הדיון, אני אתריע על כך ואסביר זאת.
בכל מקרה, אינני חושב שזה ראוי לתקוף את כותב ההודעה, כאשר אין כל פגם בהתנהלות הספציפית שלו באותה הודעה.

בד"כ זהו שלב אחד לפני שעוברים להתקפות אישיות כנגד הכותב עצמו.

בברכה,

אורי.

ladybug6

New member
כל אחד והדרך שלו להתבטא

גם אני לא תמיד נהנית מתגובות מסוימות אבל אי אפשר לסתום לכולם את הפה או להכתיב להם איך להתבטא. כדי שאנשים לא ייפגעו יש כללים וגם תקנון ראשי של תפוז, ואנשים מודעים לשני אלו, ומתבטאים בגבולות ההגיון, גם אם למורת רוחם של אחרים..
הודעות שחורגות מגבולות ההגיון / הטעם הטוב, נמחקות.

marx04

New member
חס וחלילה

שלום ליידיבאג,

חס וחלילה, לא הייתה לי כל כוונה לנסות לסתום למישהו את הפה.
הייתה לי ביקורת על התגובה של vegetalien, וביטאתי אותה על גבי הפורום.
זכותו של כל גולש להתבטא כרצונו בפורום (בכפוף לתקנון הפורום).
vegetalien עשה שימוש בזכות הזו, וכך גם אני עשיתי.

רק להבהיר, אין לי שום ביקורת על ניהול הפורום (ואם הייתה לי הייתי עושה זאת אך ורק במסר אישי אליך ולא על גבי הפורום), והדברים שלי לא נכתבו כביקורת כזו.

בברכה,

אורי.

vegetalien

New member
אני חושב

שהתשובה הייתה קטנונית במהותה וכל מטרתה הייתה לעורר פולמוס שלא לצורך.

marx04

New member
ולכתוב "קפיש?" זה נעים ?

שלום לך,

אינני מבין מדוע יש צורך בעוקצנות ובעוינות.

אינני יודע כמה ברזל יש בתפוח (וגם לא בברזל).
אם העובדה שבתפוח אין ברזל אינה רלבנטית לדיון, מדוע לא לציין זאת בפשטות.
אם בתפוח יש יתרונות תזונתיים כאלה או אחרים שמצדיקים את אכילתו למרות שאין בו ברזל - אפשר לציין זאת באופן ענייני.
זה יתרום לכולם מידע חשוב, ואם אכן היה ניסיון מצד פלוני לעורר פולמוס, תשובה עניינית כזו תמנע כל פולמוס.

בברכה,

אורי.

vegetalien

New member
אני חושב

ששתיקה (של פלוני) כהודאה. אפשר להיתמם, אבל אני לא חייב להשתתף במשחק.
צריך להיות נאיבי מוחלט כדי לחשוב שהיו כאן כוונות טהורות להחכים ולהעשיר את הפורום. ולא אכביר במילים כדי לא לעצבן את אדון תקנון.

27182

New member
מניעים

בתגובה שלי למעלה ל-RSPA השקעתי מאמץ כדי לעבור על הטבלה שבמאמר, ולכפול את הערכים שבמאמר במשקל יחידה ממוצעת (שאותו הייתי צריך לחפש). מה היו הכוונות שלי בהודעה זו?

vegetalien

New member
RSPA שאל אותך שאלה.

אני לא ביקשתי ממך להסביר למטומטם שכמותי על דברים שוודאי לא ידעתי, כי הרי לא ציינתי אותם בעוונותיי, נכון?
אבל כמובן, מי כמוך יודע היטב שאין אף מזון מהצומח שהוא נטול פקטורים שמפריעים לספיגת ברזל, נכון? ועם זאת אתה בא לומר לי שדין קפה כדין שעועית.
אינני רואה בזה אלא נסיון לתקוע מקלות בגלגלים ולהביך את פותחת השרשור. אחרי האלימינציה הטרחנית שלך, מה נשאר לה? לאכול מזון עשיר בוויטמין C. אבל האין זו סגירת מעגל? זה הרי מה שהומלץ מלכתחילה.

27182

New member
המטרה שלי הייתה

לציין שצריך להפריד מזונות נוספים (ככל שניתן) ולא רק קפה ותה. אני לא יודע אם ידעת את זה או לא, אך זה מידע חשוב שלא רבים יודעים. לא מזמן הייתה כאן המלצה לשייק ירוק עם תפוח כמקור לברזל.

vegetalien

New member
אה,

ובהינתן שקטניות הן אחד המקורות העשירים בברזל בתזונה צמחית, אני מניח שהיה צורך להפריד גם אותן כדי שאפשר יהיה לספוג היטב את הברזל מהאוויר.

27182

New member
קטניות הן מקור עשיר בברזל

אך צריך להיות מודעים לכך שהספיגה שלו לא טובה. לא בטוח שכמות הברזל שנספגת מקטניות גדולה יותר מאשר מזונות אחרים שמכילים פחות ברזל אך עם ספיגה טובה יותר.
כמו כן, אם אוכלים קטניות המכילות חומצה טאנית (לא בכולן יש) אז ההפרדה של קפה\תה פחות חשובה.

27182

New member
מתי אמרתי בשר??

אם הייתי מתכוון לבשר, לא הייתי כותב מזונות עם תכולת ברזל קטנה יותר מקטניות (בחלקים שונים של בשר, למשל כבד, יש הרבה יותר ברזל מקטניות).

vegetalien

New member
אני אפילו

לא אתווכח איתך על זה, כי ידוע שאינך טבעוני (אף שגם את זה מעולם לא אמרת בפועל
).
ולא, לא אמרת בשר (כי אתה יודע שלא ממליצים פה על בשר), אבל חוץ מלתת רשימה ארוכה של מאכלים "פסולים" (כולל כאלו שעשירים בברזל), לא הבאת שום עצה אחרת, מלבד אותה אחת שניתנה כבר בלאו-הכי (ויטמין C).

אז מה היה לנו פה? רשימה ארוכה של מאכלים שהכניסה את פותחת השרשור למבוכה מיותרת.
אני בטוח שאתה יודע יותר טוב מכול התזונאים (אחרי הכול, המדע שלהם "רע", כמו שאמר טאובס ידידנו), אז אתה מוזמן להוכיח אותם על עצתם להימנע מקפה/תה ביחד עם ארוחות עתירות ברזל.
אני מבטיח לשנות את דעתי ברגע שמשנתך התזונתית תאומץ ברבים.

ובא לציון גואל.

27182

New member
השאלה על ברזל עולה כאן הרבה פעמים

או שיש קישור טוב בנושא ואז פשוט לתת אותו, או שנותנים תשובה מקיפה:
1) חשיבות ויטמין C (והדגשה שהוא עוזר עוד יותר בספיגה בנוכחות מעכבי ספיגה)
2) הסבר על מעכבי ספיגה (עם הדגשה שעדיין יש ספיגה בנוכחותם)
3) רשימת מזונות עם ויטמין C
4) רשימת מזונות עתירי ברזל ללא מעכבי ספיגה
5) רשימת מזונות עתירי ברזל עם מעכבי ספיגה (שחשוב במיוחד לצרוך עם הרבה ויטמין C)
6) רשימת מזונות עם מעט ברזל אך עם הרבה מעכבי ספיגה, ולכן רצוי להפריד אותם. קפה ותה נמצאים ברשימה זו, אך יש מזונות אחרים כמו תפוח, או אגוז מלך (הכוונה לכמות של אגוז-שניים, כך שכמות הברזל קטנה, אך יש הרבה מעכבי ספיגה).

למעלה