הסרט של ורוניקה מארס
אני רוצה להמשיך את הדיון שהעליתי אז בפייסבוק שלי.
אני כבר לא זוכרת אם זה היה אחרי ליזי בנט או ורוניקה מארס [בטח ליזי, לא?] שנדון בעצם בעתיד של קיקסטארטר ובלהבלהבלה.
בכל מקרה, מצאתי ערוץ יוטיוב מעולה
http://www.youtube.com/channel/UC3LqW4ijMoENQ2Wv17ZrFJA
שהעלה סרטון בנושא ומה שהוא אמר היה לא הדעה הרווחת והיה נקודה מעניינת.
אז ככה - מה מיוחד בפרויקט של ורוניקה מארס מעבר לגיוס של הסכום הכי גדול בקיקסטארטר? העובדה שהסרט יופץ ע"י חברת הפקה גדולה - האחים וורנר...וזאת הייתה עובדה קבועה ומוחלטת לפני עליית הקיקסטארטר.
מצד אחד - אידיאלי: המעריצים רוצים את הסרט, הם שמים את הכסף וביחד גורמים לכך שיצא סרט. האחים וורנר, ללא כל השקעה כספית או סיכון התחלתי, מפיצים את הסרט לבתי הקולנוע ברחבי העולם.
מצד שני - ההכנסות: הולכות לחברת ההפצה. בהנחה שלאור הצלחת הפרויקט בקיקסטארטר הוא יצליח גם בקופות [זאת תמיד הנחה ולא עובדה אבל עם כל הבאזז כנראה שהרבה אנשים ילכו לראות, לא?] הוא יניב הכנסות..גבוהות? אפילו אם לא גבוהות, אפילו אם נמוכות - לחברת ההפקה בעצם אין סיכון כי היא לא שמה כסף היא רק מפיצה.
בעצם, מה שהוא אומר שמה שהסתדר לנו אידיאלית פה יכול להפוך למודל נצלני של הוליווד שבעצם הסיכון הכלכלי לא ילקח ע"י האולפן המפיק, אלא ע"י המעריצים ההמוניים שישימו את הכסף אבל ההכנסות ילכו..ובכן, לא חזרה למעריצים, כי עוד לא קיים מודל כזה שמחזיר את ההשקעה להמון שהשקיע אותה. [כאילו, קיים..אבל לא באינטרנט בכל תחום הcrowd sourcing]
כמובן, שזה לא מודל שישתלט על הוליווד, המודל הנצלני עשוי להתפתח רק בסרטים שהם דלי תקציב יחסית, כלומר, שאפשר להפיק בפחות ממאות מיליוני דולרים...וחשוב מכך, בפרויקטים שיתפתחו סביב פאנדום הדוק, חזק, מחויב ונלהב. כלומר, קומיוניטי הסרט עשוי לקרות [אולי לא, אחרי העונה הרביעית הנוראית הזאת] אבל כנראה שCSI הסרט, לא. [סתם, אני לא באמת יודעת..יש שם פאנדום מחויב? נראה לי להכל היום יש פאנדום. מי יודע.
]
הסרטון הנהדר שהעביר את כל זה בצורה הרבה יותר ברורה ומהנה בסוף אמר שהוא לא חושש באמת מהתפתחות המודל הנצלני אבל זה כן משהו שצריך לעצור ולחשוב עליו.
מחשבות?