סדנת מטוטלת

Philosopher

New member
הממ

ראה, לדעתי כ50 שקלים לשעה, זה מחיר סביר, וכמובן שמי שהקורס חשוב לו דיו, יוכל לארגן את הכסף. אני אישית לא הייתי כי אני לא מתעניינת בטארוט כמו בתחומים אחרים. ושוב, למצער, חוץ מסוג האנשים שבאמת קשה להם לממן, קיים הסוג שפשוט אוהב להתלונן, ואיתם..הממ לא יודעת מה לעשות

RainBird

New member
יש מה לעשות: במקום להתלונן את יכולה לעשות משהו בנידון, או להציע הצעה מועילה. זו גישה חיובית שטובה לחיים באופן כללי. ודעתי בקשר לנושא שלא משנה כמה סדנא יכולה לתת לך, את הלימודים החשובים ביותר בעולם הרוחני לומדים לבד. פשוט צפי באימא טבע. בחיוביות ארדן.

Philosopher

New member
הצעתי הצעה מועילה

להוריד את המחירים. ואני לא אחזור על עצמי בקשר לסיבות. ובקשר ללימודים העצמיים אני מסכימה, אינך מכיר אותי בשביל להציג זאת בפניי כתוכחה. יום טוב.

Justin Angel

New member
משפט המפתח

למה מישהו שעובד בזה בקושי כמו שליש מישרה, צריך לקבל לשעה סכומי כסף מגוחכים? תעבוד יותר שעות, תרוויח יותר!!! ככה הולכת הנוסחה, ולא "תעבוד פחות, תגבה יותר".

אורי רז

New member
תשובת המפתח היא ...

מאותה סיבה שגליה מאור מרוויחה פי מאה משמרוויחים השומרים בכניסות לסניפי הבנקים.

Justin Angel

New member
נכון

ואותה אישה גם נותנת שעות בהתאם. שוב השאלה שלי, למה מישהו שעובד חודשית את כמות השעות שאני משקיע בתחביבים שלי, צריך לקבל יותר כסף לשעה? שישיגו עבודה במשרה מלאה ולא ימצצו כסף מאנשים תמימים וטיפשים, ואז אני אסתום.

אורי רז

New member
מכיוון שהיא לא יכולה לעבוד פי מאה

שעות לחודש משומר בכניסה לסניף, הרי שבהכרח היא לא נותנת שעות בהתאם. הם מקבלים יותר כסף לשעה כי בשעת עבודה הם נותנים (לפחות לדעתם של אילו שמוכנים לשלם עבור הקורס, שכנראה לא מזיז להם אם אתה סותם או לא) יותר משאתה יכול לתת בשעת עבודה.

Justin Angel

New member
אתה מעוות את הנקודה שלי

במשרה מלאה - אין גבול למשכורת. לכן, מנהלי בנקים ומנהלים מרכזיים אחרים מקבלים סכומים גבוהים. בשליש משרה כתחביב - יש גבול למשכורת. שאנשים יעבדו משרה מלאה ואז יתלוננו שצריך לחיות. לא שיעבדו שליש משרה וידברו על הצורך במחירים גבוהים כדי לחיות. אנשים כאלו שכחו את ערך העבודה הקשה והכנה.

אורי רז

New member
מי אמר שהוא עובד במטוטלת כתחביב ?

א. אולי אדוארדו עובד בשליש משרה כפרנסה. ב. לא שמעתי שאדוארדו דיבר על הצורך במחירים גבוהים כדי לחיות.

Justin Angel

New member
הכל ייתכן

גם שהירח עשוי גניבה. אני לא יודע מה אדוארדו אמר או לא אמר, אני יודע מה אתה אמרת וכיצד אני מצאתי פגם בטיעונייך. אדם שלא עובד משרה מלאה לא צריך לצפות להשתכר כאחר שכן עובד במשרה מלאה. בברכה,

אורי רז

New member
אתה מכניס מילים לפי, כצפוי ממך

הטיעון שלי מאוד פשוט - אדם מרוויח לשעה כמה שהוא (לדעת מי שמשלם לו) שווה. אם הוא יכול להתפרנס בשכר הזה לשעה גם בשליש, רבע, או חמישית משרה, ואפילו להרוויח פי עשר, או פי מאה, ממי שעובד משרה מליאה, אין בזה שום פסול. אתה רשאי להחזיק בדיעה אחרת, אבל דיעה אישית היא רק דיעה אישית.

מזה אפשר להבין

שאנשים "רוחניים" צריכים להיות מסוגלים לשרוד בלי אוכל, בלי מגורים, ובלי נוחות. סליחה, זה לא עומד במבחן המציאות. גם אנשים "רוחניים" צריכים לאכול, לגור ולהתערות בחברה (אם הם רוצים ללמד משהו). גם לאנשים רוחניים יש בני זוג ויש ילדים, שצריכים תנאים בסיסיים כמו מזון, מגורים, השכלה ובריאות. יש להם משפחות שגם רוצות תנאי חיים מודרניים, בין אם זה רכב ובין אם זה מחשב. גם אנשים רוחניים צריכים לשלם חשבון טלפון, חשבון חשמל, חשבון מים. אולי ידע מאגי ורוחני הוא חסר מחיר, וערכו לא יסולא בפז, אבל מי שמלמדים אותו הם בני אדם.

אורי רז

New member
אני סומך על שני הצעירים שהם

מבינים שמטטרון איננו מנפיק כרטיסי רוחני לאנשים שמאפשר לאנשי רוח לחיות בעולם החומר לפי חוקים של עולם הרוח, ולכן באמת מצפה לתשובות האינטיליגנטיות שאני בטוח שיש להם לשאלה - כיצד חיים על פי חוקי הרוחניות (ומה הם) בניגוד לאמצעים גשמיים ?

RainBird

New member
אני אפרט את דברי. אני כרגע, מכשף במשרה מלאה, מתרגם מאמרים, לומד לפיסכומטרי ועוד יש לי תלמידה תחת חסותי. אז כן, מידי פעם אנשים שזקוקים לעזרה המאגית שלי משאירים לי כסף עבור טיפה יותר מאשר החומרים, אבל אני לא אומר להם כמה. בין אם אני עושה טיהור פשוט לטקס מורכב אני אומר להם לתת לי כמה שהם חושבים שראוי. והיו כאלו שנתנו לי כמות נכבדה, וכאלו שלא עלה בידם. היו כאלו ששלמו לי בדגים! על תרגום מאמרים לעומת זאת יש לי מחירון. 20 ש"ח לעמוד. מחיר הגיוני לאדם שאין לו תואר ראשון. ואת התלמידה שאותה אני מלמד מאגיה אני מלמד מאהבה. אני משתתף בקניית הצרכים המאגיים שלה, לעיתים, ומקשר אותה לספקים של צמחים וספרים. וכן, אולי אני לא אתעשר ממאגיה, ואולי המאגיה תופסת תפקיד מרכזי בחיים שלי, אבל את המשכורת שלי אני מקבל מעבודה גשמית, כי הדברים הכי חשובים והמתנות הכי נהדרות זה החיוך של האנשים שעזרתי להם. זה המטבע הרוחני היחיד. עכשיו בהעדר ידע על דברים נוספים (אם הקורס מספק מטוטלת, צילומי דפים, ארגן מקום וכדומה) אני מאמין שזה הוגן לחלוטין לקחת 40-60 ש"ח לשעה עבור הזמן של המרצה. הגיוני לחלוטין. ארדן.

אורי רז

New member
תרשה לי לשאול אותך שאלה אישית ?

מה העבודה הגשמית שאתה עובד בה, מה גובה המשכורת שאתה מקבל עליה, והאם היא מממנת את מחייתך באופן מלא ? [ובמלא אני מתכוון מלא - בתור מינימום אוכל, שכ"ד, ארנונה, חשמל, מים, טלפון כלשהוא, ונסיעות. אולי שכחתי עוד משהו, אבל אינטרנט, חומרים למאגיה, וספרים זה מותרות.] "אני מאמין שזה הוגן לחלוטין לקחת 40-60 ש"ח לשעה עבור הזמן של המרצה. הגיוני לחלוטין." עוד תגלה שיש אנשים שחושבים שהסכום הזה מופקע במובן הקשה ביותר של המילה. עוד משהו שרבים לא גילו, הוא כמה עולה להעביר קורס טארוט. סתם בשביל לשלוף קצת מספרים - ההוצאות הקשיחות (נסיעות + תשלום על המקום) היו 1,000 ש"ח בחודש עבור 4 שיעורים של שעתיים, וממה שנשאר צריך לשלם ביטוח לאומי, 17% מע"מ, ומס-הכנסה שהולך וגדל עם ההכנסות. [ולפני ששולפים עוסק זעיר \ פטור - מס הכנסה מתחיל ב 10% מעל 2,000 שקל בחודש, ומע"מ מתחיל באיזור ה 5,350 שקל לחודש, ומכיוון שאדם רוחני אינו מרמה את המדינה, הרי שהמיסים הללו מתחילים כבר ברמה בה המורה מסוגל להרוויח מספיק כדי לממן את מחייתו.] וגם בתנאים הללו היה מי שחשב שסכום סביר לתלמיד לכל הקורס הוא 250 שקל, כולל החבילה וכל החומרים שמחולקים בקורס - אם חבילת טארוט עלתה אז כמאה ועשרים שקל, צאו וחשבו כמה תלמידים היו צריכים להרשם לקורס כדי שיהיה משתלם. ולסיכום, אני מסכים שכ 50 ש"ח לשעה עבור הזמן של המרצה זה הגיוני לחלוטין.

RainBird

New member
אני כרגע חי עם ההורים ולומד אז יותר מתירגום מאמרים וה"דמי כיס" שבאים ממאגיה אני משתכר מספיק, שוב עבור התנאי מחיה שלי כרגע. אתה מדבר על "המסביב". וזה ברור שיעלה הרבה כסף. אני ציינתי את הסכום עבור הזמן של המורה, ולא ציינתי את ה"מסביב". עכשיו על הסכום של הזמן מדובר, וכן. זה הגיוני ובסדר. אגב לכול אלו שרוצים ללמוד משהו רוחני אני ממליץ להסתכל פנימה מצד אחד, ולקרוא מצד שני. אוטודידקציה וספרים דורשים הוצאה חד פעמית ואני מעולם לא הלכתי לקורס אחד. ואני אצטט את טרי פרצ'ט שאמר בצורה יפה "פעם היו לנו שעוות נרות וכמה סיכות והיינו צריכים להיות מרוצים." עכשיו הצד של המלמד או המורה ברור לחלוטין. אבל ישנו הצד של התלמיד בנוסף. אבל אתה חייב להסכים איתי אורי שלשלם אלפי שקלים כדי ללמוד איך להשתמש במטוטלת זה סכום מופקע, שאפשר לקרוא על הנושא ספר, ולשאול בפורום שאלות פרטניות. אז איפה שהוא צריך להפגש באמצע הדרך. בלי לזלזל במורה או בתלמיד. ארדן.

אורי רז

New member
תגובה

'אני ציינתי את הסכום עבור הזמן של המורה, ולא ציינתי את ה"מסביב".' אני אניח שב'מסביב' אתה מתייחס לשכירות עבור הכיתה והנסיעות. עכשיו תחשב כמה תלמידים צריך כדי שב 50 ש"ח לשיעור לשעת לימוד המורה יוכל לשלם מיסים (מס הכנסה + מע"מ + ביטוח לאומי) והוצאות בסיסיות (אוכל, דיור, ארנונה, חשמל, ומים, לעצמו ואולי גם לילדיו). "לכול אלו שרוצים ללמוד משהו רוחני אני ממליץ להסתכל פנימה מצד אחד, ולקרוא מצד שני. אוטודידקציה וספרים דורשים הוצאה חד פעמית ואני מעולם לא הלכתי לקורס אחד." מצטרף להמלצה - אני הלכתי לקורס אחד, אבל המחיר שלו קטן בהשוואה לסכומים שהוצאתי על ספרים. "ישנו הצד של התלמיד בנוסף" הצד שצריך להבין ש 40 ש"ח לשעה עבור זמנו של המורה הוא לא כזה נדיב, ושקורס טארוט עולה קצת, ככה טיפ-טיפה, יותר מספר. "אבל אתה חייב להסכים איתי אורי שלשלם אלפי שקלים כדי ללמוד איך להשתמש במטוטלת זה סכום מופקע" א. 1,080 שקל זה לא אלפי שקלים - זה אלף שקל ועודף. ב. אין לי מושג כמה תלמידים יש בקורס ומה ההוצאות מסביב, אבל באופן אישי הייתי מצפה שקורס של 9 שעות פרונטליות יעלה בערך חצי. "שאפשר לקרוא על הנושא ספר, ולשאול בפורום שאלות פרטניות." אני לא מסכים שלקרוא בספר ולשאול בפורום שאלות פרטניות זה תחליף 100% לקורס, כי הלימוד בקבוצה - במיוחד בתחילת הדרך - חשוב במיוחד. אולי זה נשמע מוגזם למטוטלת, אבל מנסיון אין דבר קל יותר מלרמות את עצמך עם מטוטלת.

RainBird

New member
אוקי אנחנו מסכימים על הרוב ואתה מדבר על קורס טארוט. אבל טארוט מגוון יותר ממטוטלת. תמיד יש דברים חדשים ללמוד כשמדובר בטארוט. המערכות של הסמלים כל כך יפות ומורכבות עד שהם גורמות לי לדמוע שאני חושב עליהן. אני עם כל ה8 שנים של רומן של טארוט ארוץ לקורס כדי ללמוד דברים חדשים, ולא את המידע האורתודוכסי. אבל שוב, אורי, אתה היית מוציא 1080 ש"ח על קורס מטוטלת?

אורי רז

New member
אם לחזור על עצמי בנוגע לקורס מטוטלת

"ב. אין לי מושג כמה תלמידים יש בקורס ומה ההוצאות מסביב, אבל באופן אישי הייתי מצפה שקורס של 9 שעות פרונטליות יעלה בערך חצי [מ 1080 שקל]'

למעלה