תרשה לי לשאול אותך שאלה אישית ?
מה העבודה הגשמית שאתה עובד בה, מה גובה המשכורת שאתה מקבל עליה, והאם היא מממנת את מחייתך באופן מלא ? [ובמלא אני מתכוון מלא - בתור מינימום אוכל, שכ"ד, ארנונה, חשמל, מים, טלפון כלשהוא, ונסיעות. אולי שכחתי עוד משהו, אבל אינטרנט, חומרים למאגיה, וספרים זה מותרות.] "אני מאמין שזה הוגן לחלוטין לקחת 40-60 ש"ח לשעה עבור הזמן של המרצה. הגיוני לחלוטין." עוד תגלה שיש אנשים שחושבים שהסכום הזה מופקע במובן הקשה ביותר של המילה. עוד משהו שרבים לא גילו, הוא כמה עולה להעביר קורס טארוט. סתם בשביל לשלוף קצת מספרים - ההוצאות הקשיחות (נסיעות + תשלום על המקום) היו 1,000 ש"ח בחודש עבור 4 שיעורים של שעתיים, וממה שנשאר צריך לשלם ביטוח לאומי, 17% מע"מ, ומס-הכנסה שהולך וגדל עם ההכנסות. [ולפני ששולפים עוסק זעיר \ פטור - מס הכנסה מתחיל ב 10% מעל 2,000 שקל בחודש, ומע"מ מתחיל באיזור ה 5,350 שקל לחודש, ומכיוון שאדם רוחני אינו מרמה את המדינה, הרי שהמיסים הללו מתחילים כבר ברמה בה המורה מסוגל להרוויח מספיק כדי לממן את מחייתו.] וגם בתנאים הללו היה מי שחשב שסכום סביר לתלמיד לכל הקורס הוא 250 שקל, כולל החבילה וכל החומרים שמחולקים בקורס - אם חבילת טארוט עלתה אז כמאה ועשרים שקל, צאו וחשבו כמה תלמידים היו צריכים להרשם לקורס כדי שיהיה משתלם. ולסיכום, אני מסכים שכ 50 ש"ח לשעה עבור הזמן של המרצה זה הגיוני לחלוטין.