סדנה, למה מה?

PIonit

New member
סדנה, למה מה?../images/Emo132.gif

אני מתלבטת אם לבחור בסדנה (בהיקף של 2 נ"ז) כדי להגיע למכסת הנ"ז השנתית.. הדרישות שמצויינות לגביה הן הגשה של כעשרה (לפחות) דפי עמדה בהיקף של 2-4 עמודים- זה הרבה או מעט יחסית לסדנה? (הציון כמו בכל סדנה מורכב מציון עליהם ומהשתתפות בדיונים בשיעור. ) שאלה נוספת- הסדנה שנראית לי הכי בסדר ומשתלבת טוב במערכת היא במשפט פרטי ומסחרי אבל דווקא אני לא אלמד תאגידים השנה.. אני אבין מה קורה שם או שיהיה לי פער די גדול ביחס לשאר? תודה ושבת שלום

PIonit

New member
אף אחד לא לקח מעולם/אפילו שמע על סדנא?!

אני בהלם, אני בשוק, אני מאוכזבת

Big Red

New member
כדאי שתצייני היכן את לומדת

באת"א מקבלים 3 נ"ז עבור סדנאות. החובות הנלוות כוללות נוכחות, השתתפות בשיעורים והגשת ניירות עמדה (2 עמודים מהווים ממוצע מקובל). כתבת שטרם למדת תאגידים - אני מניחה שאת עולה לשנה ב'? יתכן שבמוסד הלימודים שלך זה שונה, אבל לא הייתי ממליצה להרשם לסדנה במשפט מסחרי לפני שנה ג', ובטח לא לפני שלמדת דיני תאגידים. כל הרעיון בסנדאות ובהגשת ניירות עמדה הוא ביכולת לבקר ולנתח את החומר שאת קוראת. אם אין לך את כל הכלים להבין את החומר כדבעי, ספק אם תוכלי להתמודד איתו ברמה הביקורתית. כאמור, האמור לעיל מבוסס על התרשמותי מסדנאות העוסקות במשפט מסחרי באת"א. יתכן שהסילבוס אצלכם שונה ומותאם יותר גם לסטודנטים משנים פחות מתקדמות.

PIonit

New member
אני

בעברית, עולה לב', ואם בכלל אקח תאגידים, זה יהיה רק בשנה ג' (פשוט כי היו לי התנגשויות ואילוצים). טוב אני אשקול את זה מחדש ואחליט.. תודה!!

סדנאות - מומלץ!

למרות שהכותבות לעיל הן מהאונ' העברית, אמליץ לתלמידי את"א להירשם לסדנאות. למה כן- אין מבחן! מה שמוריד מהלחץ של סוף השנה. כל הציונים גבוהים לרוב (85+) כל שבוע מגיעים מרצים שונים, הזדמנות להכיר זוויות שונות, לעיתים קרובות מביאים מרצים מן החוץ ומאוניברסיטאות מוכרות בעולם. הזדמנות מרתקת וחד-פעמית לשמוע אותם. גם הזדמנות מעניינת (אם יש לכם מרצה מעניין) לראות את המרצים נכנסים לוויכוח, מתלהבים, "נכנסים" במרצה האורח (מי אמר אבי טבח
?). למה אולי? עבודת הגשה כל שבוע. קצת מפרך. אבל לדעתי לא נורא. נותנים לך בד"כ שבוע-שבועיים מראש (במקרה של מאמר באנגלית, שבועיים-שלוש שבועות מראש) מאמר לקרוא, ויש לכתוב עליו מעין ביקורת - האם אהבת אותו, האם הוא יורד לדעתך, האם יש לך דעות נגדיות, האם יש טעות במאמר וכאלה. לא מצפים מכם לכתוב תזה, רק לכתוב בצורה מוצלחת דעה ביקורתית. רוב העבודות מקבלות ציונים של 85 (לעבודה ממוצעת) ו90 (לעבודה טובה מאד), ויש כאלה שמקבלים 95 ו100. יצא לי לכתוב עבודה לסדנא תוך יום, וקיבלתי ציון טוב מאד. גם הבעת שאלות ודעות במהלך הדיון השבועי מוסיף לציון. כך שמקבלים ציון די צפוי של 85+. אם הייתי יכולה הייתי לוקחת עוד סדנא (אני שנה ד')! לשים לב לדרישות של הסדנא שאתם בוחרים. יש סדנאות מסוימות שאף מבקשות עבודת סיכום שנתית, ואז בנוסף למבחנים אתם נתקעים עם עבודת סוף שנה לכתוב. אני ממליצה לבחור סדנאות בלי זה. גם חשוב מאד הקורסים שלמדת לפני הסדנא. כמו שבמקרה שלעיל, לסדנא בנושא משפט מסחרי מומלץ לקחת לפני זה קורסים בתאגידים ובמסחרי. אני לקחתי סדנא במיסים, ומאד עזרו לי הקורסים בדיני מיסים, ומדיניות המיסים שלקחתי קודם לכן. טל.

BlackUnicorn

New member
תשובות

1. 10 ניירות עמדה זה המון. הייתי בסדנא של 4 ש"ס והיינו צריכים להגיש 6 או 8, לא זוכרת. 2. קשה מאוד להיות בסדנא אם יש לך חיים נוספים מעבר ללימודים (עבודה/סופי שבוע עמוסים וכו'). הסדנא דורשת לקרוא מאמרים באופן שבועי, לעיתים מאמרים באנגלית באורך של כ- 50 עמודים כל שבוע. המאמרים תמיד חדשניים כך שאין סיכומים שלהם מן הסתם בשום מקום.. זה עומס מטורף. מצד שני, אין מבחן... אז השאלה היא איך את מתמודדת עם קריאת מאמרים (אני אישית - לא משהו). היה לי דווקא נחמד מאוד בסדנת משפט וסביבה, עד שהתחלתי את טרום ההתמחות שלי (במהלכה) ואז לא הצלחתי להתמודד עם כל העומס ונאלצתי לנטוש אותה ( :( ) חודש לפני הסוף. בזבוז כסף וש"סים, אבל זה מה יש.

PIonit

New member
המון תודה לשתיכן (עדי מומלץ לטאגלן ../images/Emo8.gif!!)

שפכתן הרבה אור, ואני לצערי נוטה לבטל אותה (בעיקר כי אני לא אלמד תאגידים..) אולי אקח בשנה הבאה

למעלה