סדנא לאסרטיביות

galyarok

New member
סדנא לאסרטיביות

שלום ביתי המחוננת בת ה-10 סובלת מבעיות חברתיות. היא רצינית ובוגרת לגילה ואינה משתתפת בפעילויות החברתיות שבכיתה. הבנות בכיתה לא אוהבות את ההתבדלות שלה ויורדות לחייה. מצב הגורם לירידת הדימוי העצמי שלה. למרות האינטיליגנציה הגבוהה אין היא חדת לשון והיא נותרת ללא מענה נוכח ה"ירידות" שלהן עליה. הייתי רוצה לדעת אם מישהו מכיר או שמע על איזושהי סדנא לאסרטיביות לילדים או לחילופין מסגרת בה ניתן ללמוד כישורים חברתיים.

s u p e r mind

New member
שלום לך.

ביה"ס הוא מקום עוין למחוננים אשר לא ניחנו בכישורים חברתיים מפותחים, לכן מוטב לשלוח את הילדה למסגרת חינוכית שתתאים לה יותר (ביה"ס למחוננים) , או לפחות לשלבה בכיתת מחוננים בביה"ס הנוכחי - סביבה שתטיב עמה מבחינה חברתית ומנטלית. בנוסף לכך, מומלץ לשלוח אותה לימי העשרה, וחוגים אחה"צ - כמו לכל המחוננים, בוודאי יש לה צרכים שיש לענות עליהם

galyarok

New member
ובכל זאת

במקום מגורנו נוסעים הילדים המחוננים אחת לשבוע ליום לימודים במסגרת מיוחדת. בשאר ימות השבוע היא נאלצת להתמודד בבית הספר. כמו כן בימים שבהם אין היא הולכת לחוגים אחר הצהרים היא יושבת בבדידות בבית. מדבריך אני מבינה שאין מסגרת כזו שתדריך ילדים איך לרכוש כלים כדי להטמע בסביבה הרגילה או לחילופין איך להעלות את הדימוי העצמי הנמוך שנוצר בעקבות הנידוי החברתי.

s u p e r mind

New member
כנראה שלא הובנתי.

בית ספר רגיל הוא לא מקום ידידותי למחוננים מסויימים, בתחומי החברה והחינוך. הצעתי לך, היא שתשקלי להעבירה לבית ספר למחוננים בקרבת ביתך ~ הדימוי העצמי וההערכה העצמית של בתך תעלה פלאים, ורמת הלימודים תהווה לה אתגר שלא היה לה בבית ספר הרגיל. לדעתי, זהו הפתרון הטוב ביותר, אלא אם כן, את מסרבת להכיר בכך שבתך מעט שונה מן האחרים, והדבר מתבטא בדימוי חברתי נמוך, בדידות ושיעמום מתמשך ~ לשלוח אותה ל"קורס חברתי" לא יפתור את הבעיות האמיתיות עמה היא מתמודדת יום-יום ~ מסגרת רגילה, שלא מותאמת לצרכיה.

pantery1

New member
אל דאגה.

אי התגובה של ביתך היא דבר נפוץ עד-מאוד, הדבר נובע לרוב מכך שהיא, ביוזמתה, ובעידוד, חיצוני החליטה כי תיתעלם מן המזיק הפטטי, הבעיה היחידה היא כי הנטרליות המוחלטת היא דבר קשה עבור ילדה בת עשר, והיא אינה יודעת להיתייחס לירידות בערבון מוגבל, יכול להיות כי מצבה המנטלי השקוע הוא תוצאה מי אי התייחסות לא מכוונת, עלייך לזכור כי מחונן לא וירבלי בהכרח. ובוודאי שלא באופן סוציאלי, אם כך. super-mind, למרות שלדעתי הדבר שהעלתה עלול לפגוע בילדה ולגרום לה לתחושת מתיחות זמנית, הצעתי שלי היא להושיב את הילדה ולשוחח איתה, אני בטוח כי ילדה "מחוננת" ועוד רצינית תוכל להתמודד אם שיחה שכזו, אני ממליץ לך להחיל את השיחה ברכות, ולהמנע מחדרנות יתר, תתחשבי בצורכיה של הילדה בזמן השיחה, ואל תיכפי אותה עליה. תנסי להסביר לה מהי המהות של הירידות ותתיע לה פתרונות מסויימים, תסבירי לה על המיסגרת המיוחדת, על היתרונות, והחיסרונות של המעבר וכדומה, לאחר מכן, תני לה לחשוב, כיום-יומיים על שיחתכם ולהחליט, עליה לנסות את האינפורמציה החדשה באופן פרקטי, ורגוע, אי-רגיעות יכולה להביא להחלטה פזיזה, ולא נבונה. מקווה שעזרתי, אולג.

neko

New member
הדבר הכי קרוב לזה שאני יכול

לחשוב עליו הוא אמנות לחימה כלשהי. הדבר השני - נסיון הדרכתי, מה שידרוש כנראה עוד כמה שנים בתנועת נוער.

כמה אפשרויות

ממה שהבנתי, אתם לא גרים ביישוב מרכזי. עם זאת, ניתן לשקול לשלב אותה באי-אלו חוגים שיתאימו לכישוריה ויועילו לתפיסתה את עצמה. לעניין הלשון, אם יש קשיים בניסוח, אני יכול להמליץ בתום על ספרות טובה ושירה, עברית ואחרת, שאולי תסייע לה בפיתוח כישורים רטוריים מוצלחים יותר. אם יש לה קשיים ניכרים בהתמודדות עם סיטואציות חברתיות, ניתן לסייע לה באמצעות פסיכולוג\ית מתאים\ה או יועץ\ת התנהגותי, שיכולים לפרש איתה סיטואציות חברתיות ולסייע בהבנתן ותגובה מתאימה להן. תמיד ניתן לשקול מעבר לכיתה אחרת, באם קיימת כזו.

galyarok

New member
למה הכוונה

מה זה בדיוק יועץ התנהגותי? איך מגיעים לאחד כזה? אני רק תוהה אם הבעיה ההתנהגותית היא לא דווקא של הילדים האחרים בכיתה אשר לא יודעים איך לקבל את השונה...

הסבר קצר

יועץ התנהגותי, עקרונית, זה אדם עם השכלה בתחום הפסיכולוגיה ואי-אלו התמחויות שיכול לסייע לאדם בהתאמה לסיטואציות חברתיות או בלמידה של הקשרים ונורמות חברתיות, ולפיכך שכלול הכלים וכישורים החברתיים של אותו האדם. במלים אחרות, אדם כזה יכול לסייע לבתך להתמודד עם המצבים היום-יומיים שהיא נתקלת בהם ולפתח "הבנה חברתית" טובה יותר, על מנת למזער ככל האפשר את היותה "אאוטסיידרית" בכיתתה. זה, כאמור, אם לביתך יש קשיים ניכרים בהשתלבות בסיטואציות חברתיות, וזה לא רק עניין של דחייה כללית מצד הכיתה בה היא נמצאת. ראשית הייתי מציע ליצור קשר עם פסיכולוג. הזכירו כאן בעבר את מכון "קרני" שיכול אולי לסייע לך, ובוודאי שלא יזיק ליצור קשר עם יועצת ביה"ס בעניינים כאלה.

כישורים חברתיים לא לומדים בסדנא

לומדים בהתנסות. הימצאות במסגרת בה היא לא תרגיש חריגה ודחויה לדעתי תעזור לבטחון העצמי שלה וגם תעזור לה להתמודד. אסרטיבית ככל שתהיה, זה אף פעם לא קל להתמודד עם קבוצה שלמה שיורדת עליך, לפחות לא בגיל הילדות.

כישורים חברתיים כן לומדים בסדנאות

אם לא בחיים... אני כרגע עוברת סדנאת תקשורת בין-אישית ואני חייבת לציין שזה עוזר מאוד.

galyarok

New member
למבוגרים בלבד?

האם הסדנא הזו מתאימה גם לילדים? איך מגיעים לסדנא כזו?

הסדנא שאני לומדת...

היא כמובן סדנא שמותאמת למבוגרים, היא עוסקת ביחסים בין מבוגרים (בעבודה, בזוגיות, עם הילדים...). אני לא מכירה סדנאות לילדים, אבל אני מאמינה שיש כאלו. אולי תנסי לבדוק אצל יועצים או פסיכולוגים שמטפלים בילדים.

erezsh

New member
נועה,

ילדת ילד מחונן??
מה לך ולפורום שאת מנהלת?

s u p e r mind

New member
פנו אליה בבקשה לניהול הפורום,

ובנוסף לכך, היא מחוננת בוגרת בעצמה.

למעלה