אני לא מבין מה אתה רוצה מהיהודים.
היהודים הם הם סגולה,היו עם סגולה וישארו עם סגולה,על אפך,על חמתך ועל אפם וחמתם של כל הגויים הקנאיים....

יש לכך,מן הסתם סיבות,שהן לא בהכרח קשורות למימד הנשמות או לניצוצות כאלה או אחרים,אבל לא נתעמק בכך כרגע. אתה מבין,את העם היהודי ניתן לבדוק ולהעריך לפי מבחן התוצאה ובמבחן הזה העם היהודי מקבל ציון גבוה מאוד. אין לזה קשר לדרך רוחנית,אין לזה קשר אפילו לאופן שבו היהודים עצמם על פלגיהם השונים תופסים את העניין הזה עצמו,אין לזה גם קשר למדיטציה ולפורום מדיטציה. אבל אם אתה כבר התעקשת להעלות את העניין,כדאי לך לקרוא את מה שהיה לניטשה לומר על היהודים לאורך ההיסטוריה,ואני מבטיח לך שאי אפשר להאשים אותו שהוא למד קבלה או שהוא היה רבי(אם כי הוא היה בן של כומר אנטישמי,זה מספיק) וכמובן אפשר לדבר על הישראלים,על הישמעאלים,על האדומים,וגם על דואג האדומי.אלה ,כך נראה לי,דברים אחרים לחלוטין,אבל בוא לא ניתן לדברים הללו להדאיג אותנו כרגע.יש דברים יותר חשובים ממה שנראה לנו התנשאות של מישהו כזה או אחר,עם כזה או אחר,לא? אם כבר כדאי להשקיע מאמץ בלדבר על האישיות המזוייפת ובדרך שבה היא נוטה או להפריז בערכה או להמעיט בערכה.או להפריז בערכם של אחרים או להמעיט בערכם,או להעריץ אותם או להיות אחוזה בחיל ורעדה מהם.מעטים האנשים שיודעים את ערכם האמיתי,מעטים גם העמים שיודעים זאת. בכל אופן קנה מידה לידיעה אמיתית בוודאי יהיה ,שהאםד ההוא,או העם ההוא לא עושים חשבון פנימי לאף אחד.העם היהודי למשל היה עם שכזה,לא עשה חשבון פנימי אף פעם.באשר לחשבון חיצוני,לא יודע,אולי כן אולי לא,תלוי כנראה בתקופה,סה"כ העם הזה לא היה שורד לאורך תקופה כל כך ארוכה באופן כל כל מגובש יחסית לולא היה עם סתגלן וגמיש מחשבתית,רגשית ערכית.לולא היה עם שידע לשחק תפקיד בכל מקום שבו הוא נמצא. אלו,בדרך כלל,הן תכונות נעלות ורבות עוצמה. טוב,יאללה,מספיק...