סגולה של עם סגולה

נו טוב בכל זאת..

אור אינו הפוך וגם לא מנוגד אור משלים את החושך בצורה מלאה. אם כדי להגדיר חושך את משתמשת במושג העדר אור זה כי בהבנה אצלנו אור וחושך מתחברים זה לזה ז"א את משתמשת במושג אור כדי להגדיר חושך אם תמיד היה רק אור או רק חושך לא היה משמעות לזה ואולי לזה עוד נגיע

alissa

New member
זה נכון גם לשאר הדברים

אלאן ווטס Alan Watts מתייחס לטבע העצמים והחלל בספרו: The book on the taboo against knowing who you are וטוען שלחלל אין קיום עצמאי ולא ניתן להגדירו או להבינו ללא עצמים הנעים בו. החלל הוא למעשה מערכת יחסים בין גופים שונים (בדיוק כמו שחושך הוא דרגות שונות של אור ונמוך זו דרגה של גובה וכו'). זה מעניין ומרתק מאוד כיוון שרק אחרי שמהרהרים בדברים האלה, מבינים כמה זה פשוט, הגיוני ומובן מאליו ועם זאת, זה נעלם מאיתנו. הנה הקטע: If there a body, just one single ball or any other shape. If there were nothing outside it, it might be god but certainly not body! So too, if there were just space alone with nothing in it, it wouldn't b space at all. For there is no space between things. This is why space is the relationship between bodies.

קרמבול

New member
רגע, גם אני יהודי עם פרקטיס?

אוי אוי אוי, כל היום הייתי עסוק בלקרוא על הרב (מיל.) מרדכי גפני ופועלו הרוחני, ולא שמתי לב שהשאלה שלי התפתחה והשתרשרה. כאשר אני עושה מספיק מדיטציה, אני מבחין שכל זהות היא התנשאות. "אני בודהיסט", "אני אתאיסט", "אני פמיניסט". אבל "אני יהודי" הולך צעד אחד קדימה: בדרך כלל זה לא נגמר בשתי מילים, אלא במשפט שלם כמו - "אני יהודי, וגם אתה יהודי (אפילו אם אתה לא מכיר בכך. מספיק שאני יודע את האמת עליך), והנשמה שלך באה מניצוץ כל כך מיוחד, ואתה בגילגול 28ד' ועוד שניה גומר, ולמרות שאתה כזה נשמה אדירה אתה פשוט לא תופס את זה, כי החכמה היהודית היא באמת הכי נשגבת, והסיכוי שנבין אותה הוא אפסי. אז שב בשקט בור קטן, ותן לי להלל ולשבח אותך על פי תפיסתי (שהיא האמת). אוהב אותך, אח שלי. צו פיוס". החלטתי להפוך את היוצרות. "אני, קרמבול בן קרמבו, בן שבט זולו, אומר לכם היושבים בציון - אתם בכלל בני זולו. נשמות שחורות וגדולות (שעוד מעט גומרות). כפי שאמרו חכמי השבט הגאונים שלנו לפני שנים (ובאמת שאין יותר חכמים מהם) אתם בני נשרים. לא משנה אם אתם חושבים שאתם יהודים, אתם תתעוררו בקרוב ותבינו שאתם בעצם נשרים כאלה. ובאמת שאני לא מתנשא!!! ההיפך! אני בן זולו קטן (אבל עם כזה גדול). צו מיאוס". תודה על ההקשבה.

בארס

New member
נראה לי שיש לנו הוכחה מסויימת

אם כי לא אמינה מדעית שאיכות ההתנשאות הזאת שורשה באמת בגזע היהודי ולא בדת היהודית - מה שבאופן פרדוכסאלי תומך בתפיסה הדתית...כי המציאות מלמדת אותנו שכשיהודי הופך לבודהיסט הוא נוטה להשבע ב"הן צידקו" שדיברי הבודהה הם הניסוח המלא השלם והיחיד לאמת הנעלה P:

קרמבול

New member
דרוש: בודהיסט אמיץ עם עוזי.

בשביל להפריך את התיאוריה נצטרך למצוא בודהיסט שיסכים להפוך ליהודי. ואז נבדוק: אם הוא מתחיל לקשקש שהוא נשמה נבחרת בעם סגולה, סימן שזה לא הגזע שקובע. מצד שני, גם לא הוכחנו עדיין שזו רק הדת. אולי זה מין וירוס?

בארס

New member
התיאוריה מושלמת

לא תמצא בה פרצות בכזו קלות...יען כי אם הבודהיסט הפך יהודי אז הוא כבר יהודי דהיינו יש לו את כל הסיבות הכשרות לטעון בגין מקום המרעה הנבחר של מושבת הנשמות שאליה הוא משתייך. הקיצר בן זולו יקר...נראה לי שכדאי לך לחפש נושא אחר להלין עליו כי הנושא הזה שרד כבר 3000 שנה. :)

alissa

New member
מה פירושה של התפרעות זו?

אז הנה קם אדם שאמר את דעתו (ורק אחרי שנתבקש לכך) על הגורו שלך ואת מתחילה להתפרע. הקנאות שלך מפחידה ואולי כדאי שתבדקי מדוע את מגיבה באופן רגשי כל כך לביקורת על המורה שלך. כל עוד עשית זאת בשרשור המיועד לכך זה היה עוד בגבול הסביר. תגובתך זו על שאלתו של קרמבול שאינה בעיניין דעתו על גורו זה או אחר, היא מופרזת לא עניינית ונקמנית. את יכולה להעביר את דעתך גם במסרים, את יודעת.

בארס

New member
נו באמת.

נראה לי שדוקא את כאן יוצרת את ההקשרים המיותרים ולא בת דמות. כמו שאני רואה את זה... בתשובה שלה היא גם נתנה לו הפניה למקור ביהדות שייתכן וימצא שם גישה שתואמת את מה שהוא מחפש...וגם הצביעה לו על נקודה שבהחלט יכולה להיות יסוד לאופן תפיסתו הסלקטיבית (אולי!) את היהדות. אם כך הוא או לא...זה לא משנה, לא יזיק לו לקבל איזה פידבק. שני משפטים בתשובה, 100 אחוז רלוונטיות אני לא מבין על מה הבלאגן.

בת דמות

New member
אליסה, בעניין ענייניות

אל תערבבי שמחה בשמחה. אני עניתי לקרמבול תשובה תמציתית וישירה- הרב קוק הוא מומחה בעניין וענק רוחני. רגש הנחיתות\ התנשאות הוא בעיני אינהרנטי לתיקון של כל עם ישראל - בהקשר ישיר לעניין הסגולה היהודית. לדעתי הדרך הנכונה לעבוד מתחילה מהתבוננות פנימה, במיוחד בנסיבות הטעונות ומלאות הבורות שבאות יחד עם מציאות חיינו כחילונים בישראל של היום. במקרה יצא שחקרתי גם השלכות גורו וגם השלכות יהדות (בין השאר), אולי משום כך פחת בי הפחד ומרגישה עצמי כשירה להביע דעתי ולשתף מנסיוני המתפתח בשני הנושאים.

alissa

New member
טוב נו..

אי אפשר ממש להאשים אותי בהיקש הזוי ומחוסר הגיון לחלוטין. מאחר ותגובתך הייתה תמציתית , חסרת פשרות והנמקות ובנוסף עמדה בקשר רציף לתגובתך הקודמת לקרמבול, הנחתי הייתה מתבקשת. Nevertheless אם תגובתך נבעה מרצון כן להביע את דעתך ולשתף מנסיונך, אני מנתנצלת.

drall

New member
אתה יכול לבדוק אצל ברג

אם כי רבים וכן טובים לא כוללים אותו ועדתו בכלל ה"יהדות". בכל אופן , אצלו נחשבים היהודים כעם הגרוע מכולם.

drall

New member
את מכירה מישהו

שהצליח גם לקרוא את הספרים המשעממים שלו? אני התייאשתי אחרי שלושה עמודים ב"סודות הזמן". הבנאדם לא יודע לכתוב. אבל את הסיפור הזה שלו שמעתי מאדם שעובד בעבורו כבר קרוב ל15 שנים , זה היה לפני ראש השנה שנת תשנ"ד.

alissa

New member
חשבתי שזו רק אני

מוצאת את ספריו משעממים להחריד. נשמתי כמעט פרחה עד שהגעתי לסוף הפרק הראשון בחכמת הקבלה (חלק א'). עוד הייתה לו העזות להוסיף כרך ב'. בכל מקרה תוכל לומר את שמו של אותו אדם שעובד עבורו?

drall

New member
כן

קוראים לו מאיר לאשתו קוראים אסנת פעם האחרונה ששמעתי מהנ"ל הוא היה בדרך לשקם את סניף מיאמי

יש פה שני דברים שונים ויותר

דת וקבלה עם השקפות שונות וגם יהודי וישראלי הם שני דברים שונים. דת כולכם מכירים איכשהו אני מניחה. קבלה מדברת במושגים אלו על שיוך כמובן כמו שכתב דרול באדה"ר (נשמת אדם ראשון) וההסבר הוא כזה. כמו בגוף האדם ישנם תאים שונים בעלי תפקידים שונים כך האנושות כולה לכל חלק שמתקיים (לפחת איך שנראה לנו) יש תפקיד מסויים. לכל סוג תא תפקיד אחר לכל איבר תפקיד אחר. ותארו לכם שהלב ירצה להיות כבד?? כל העולם יודע את תפקידו וחי בשלמות עם הטבע מלבד בני האדם להם יש תפקיד מסויים אחר. בתוך בני האדם ישנם גם כמה מטרות ותפקידים. ישר כאל היא דרגה שאדם מפתח והיא אינה מיוחדת רק ליהודים ישר כאל הוא אדם שעבר מחסום ומשתוקק להגיע להכרת הבורא אחרי זה ישנם דרגות רבות נוספות כמו "שמעון" "יוסף" "משה" "אברהם" כל דרגה מביאה אדם לידע והבנה מסויימת עד אחדות עם הבורא. כל הדרגות נמצאות בכל אדם כפוטנציאל להתפתחות. אין אדם שלא יגיע להכרת הבורא בסופו של דבר ובעצם אין אדם שאינו מכיר את הבורא כבר עכשיו הכל ענין קטן של הסתכלות דרול כתב במקום אחר על הבורא - מהות ולא כמות גרמתם לי לכתוב יותר ממה שאני אוהבת
אין חמלה

alissa

New member
בדקתי אצל ברג

לפי הקבלה של ברג היהדות נתפסת כמהות ולא כהגדרה לאומית. כלומר השאלה הנשאלת לגבי יהדות היא לא "מי הוא יהודי" אלא "מה הוא יהודי". יהודי הוא למעשה הפוטנציאל השוכן בכל אדם באשר הוא וזה יכול להיות כל אחד, גם מי שאינו נולד כיהודי (אבל חשבון הבנק שלו נפוח..ע"ע אסתר המכונה בפי כל - מדונה). כך שזה מרכך קצת את ההתנשאות המדוברת. לפי התאוריה הקבלית של ברג (ולפי הבנתי אותה) - כולנו אחד כמובן ומקורנו בנשמה אחת "שהתפוצצה" למליוני חלקיקים - שהם אלה החיים בעצם. כל חלקיק (או ניצוץ כפי שדרול אמר פעם) שונה בגודלו מהאחר וכך גם הפוטנציאל הגלום בו. יהודי הוא זה הנושא את הפוטנציאל הגדול יחסית (ויהודי יכול להיות כל אחד). ועוד לפי התיאוריה, יש מצב שהסינים והיפנים הם יהודים הבאו מתוך שושלת עשרת השבטים האבודים. זהו! אתם מוזמנים להפוך את זה למטעמים. רק למען הרקורד אדגיש ואומר שוב שאלה הדברים כפי שהבנתי אותם מתלמידה במכון.

למעלה