סגולה של עם סגולה

קרמבול

New member
סגולה של עם סגולה

בכל פעם שאני נתקל ביהודי מדבר על יהדות, כוללים דבריו התנשאות. מפורשת, מרומזת, משתלחת או מתיפייפת, על עם אחר או תרבות אחרת או דת אחרת או רוחניות אחרת, אבל היא איכשהו תמיד שם. האם מישהו מכם מכיר יהדות שאין בה התנשאות, או שזה חלק אינטגרלי מדרך רוחנית זו?

dharmax

New member
?

"רגשי הנחיתות" שלו...? אני לא נתקלתי ב"יהדות" שאינה כזו, אבל בהחלט ביהודים (דתיים) שהם חפים מאלה. האמת היא, שאחד מהם, באמת, חסיד (לא רשמי) של הרב קוק... אבל לא יודע אם זה קשור.... ברכות

תבדקי את עצמך

א. "ההבדל שבין הנשמה הישראלית, עצמיותה, מאוייה הפנימיים, שאיפתה, תכונתה ועמדתה, ובין נשמת הגויים כולם, לכל דרגותיהם, הוא יותר גדול ויותר עמוק מההבדל שבין נפש האדם ונפש הבהמה, שבין האחרונים רק הבדל כמותי נמצא, אבל בין הראשונים שורר הבדל עצמי איכותי." אברהם יצחק הכהן קוק: אורות. מוסד הרב קוק, ירושלים, תשמ"ב, כרך ג', עמוד קנו עוד על "אהבת ישראל לגויים" וה"יחס הלא מתנשא" בקישור הזה: http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=4453 ב. תבדקי את רגשי ההתנשאות שלך בעצמך.

אינקה

New member
נשמה ישראלית

אני האחרון להגן על גשי הנחיתות של היהדות, אבל קצת אינפורמציה. ישראל = "ישר אל". נשמה שנמשכת ישר למקור, בגלגול אחרון אם תרצה לקרוא לזה כך או "גמר תיקון". עד כמה שיעדוע לי מקובל ביהדות שנשמות כאלו נולדות לעם היהודי וממשיכות להתגלגל בו אם לא סיימו את התיקון. זה אמנם נשמע מאוד לא פוליטיקלי קורקט ולא ניו אייג'י, אך לדעתי גם לא ניתן לשלול זאת ללא הכרה ישירה ומעמיקה של התהליכים הללו ביקום. מה לעשות שהצדק ה"אלוהי" אינו חייב להיות דומה לזה האנושי ובדרך כלל הוא גם ממש לא כזה.

שוב,

אכסיומות: "נשמה ישראלית", "ישראל = "ישר אל". נשמה שנמשכת ישר למקור, בגלגול אחרון אם תרצה לקרוא לזה כך או "גמר תיקון".", "מקובל ביהדות", "שנשמות כאלו נולדות לעם היהודי וממשיכות להתגלגל בו אם לא סיימו את התיקון.", "ללא הכרה ישירה ומעמיקה של התהליכים הללו ביקום.", "מה לעשות שהצדק ה"אלוהי" אינו חייב להיות דומה לזה האנושי ובדרך כלל הוא גם ממש לא כזה."-- כל אלה הם טיעוני סרק כל עוד לא הראית עובדות וראיות לקיומן. עובדות וראיות שאתה צריך להביא: 1. נשמה, ואיך בדיוק נראית נשמתו של היהודי לעומת נשמה של מי שאינו יהודי. 2. להראות לנו את המקום/ספר/אלוהים (מה שזה לא יהיה, תוכל גם לחשוב על מקורות מידע אחרים) בהם או שבאמצעותם כל אחד ואחד יוכל לוודא, באופן הברור ביותר מהם אותם "התהליכים הללו של היקום". 3. להוכיח (בכל דרך שתבחר) את קיומו של "הצדק האלוהי" ואת הרלוונטיות שלו לחיים האנושיים.

אינקה

New member
זו אינה דעתי

זו דעת היהדות כפי שהשכלתי. אם וכאשר יפתח בפני הידע הישיר של מבנה העמים והגלגולים אוכל לומר לך האם יש אמת בכך או לא. עד אז גם אם זה לא מוצא חן בעיני (וזה לא) ובעיניך (ברור) אין לשלול שזו גם האמת.

drall

New member
בלב בלה בלה

נדמה שהסברתי כבר שקבלה לא לומדים בשיטת שינון הסוטרות. כבר נדרשו לכך גדולי ישראל וקבעו שיטות לימוד שאפשר לקרוא להן "בין השורות" ואפשר לקרוא להן בשמות אחרים , אבל בשורה התחתונה , מה שכתוב , מעצם הגדרתו אינו נכון ויכול מאוד להיות שההפך נכון. בשביל לקבל אינפורמציה , אתה צריך מקור אנושי אני מוכן להתנדב להיות כזה , למרות שאני לא מעצמי כזה מקובל גדול. אני גם רוצה לציין שמקור אנושי אחר יוכל להגיד דברים אחרים לגמרי. 1. ההבדל בין נשמה "יהודית" לנשמה "לא יהודית" הוא במקור של הניצוץ , כלומר איפה הוא מוקם בתוך המקור של כל הניצוצות מה שמכונה "גוף אדה"ר". 2. כמובן שלא כל אחד יוכל לוודא באופן ברור או לא ברור מהם "אותם התהליכים של היקום" לצורך זה יש להצטייד בנשמה שמקור הניצוץ שלה מתאים ולהקדיש כמה עשרות שנים לציד אינקובציות של צדיקים. 3. קיומו של הצדק האלוהי הוא אקסיומה , או לפחות אקסיומה למי שלא חווה אותו כמו לדוגמא למי מצוי ברזי התרגול המדיטטיבי הרציני. בברכה.

בלה בלה ובלה

גם לך ותודה על הפתיחה המעניינת ורבת ההשראה שלך
גם את הבודהא-דהארמה לא לומדים משינון/קריאה של סוטרות, אם כי מניסיוני האישי אני חייב לציין שזה עוזר. לגבי כל השאר: כל אלה הם רק תיאורים של המציאות, ולא המציאות כהוויתה, בין אם במימד כזה או אחר של קיום/אנרגיה או כל מה שתרצה לקרוא לזה. המציאות כהוויתה-- היא היא הריקות של הכל. "ברזי התרגול המדיטטיבי הרציני" שלי לא?

drall

New member
בלה בלה בלה

למה אתה מעייף אותי סתם? אותה חושב שאני לא יודע שאי שם ישנם ישנן פינות חשוכות ומאובקות בהן אנשים שרוצים שיקראו בודהיסטים מתארים את המציאות כ"ריקות של הכל" וכן הלאה סופרלטיבים במסורת הניו אייג'? שמעתי על זה. התשובה שלי לא רלוונטית לאקסיומה הזו. ישנם מגזרים חשוכים יותר או פחות שמתארים את המציאות דווקא כמלאות כזו או אחרת.

בת דמות

New member
דרמקס ושנטידווה, לא הבנתם

קודם נעמיד כמה דברים על דיוקם: הרב קוק וענקי רוח יהודיים נוספים מדברים בשפה מורכבת מלאת ניואנסים שבתור יהודים חילוניים יש לנו קושי רב להעריך או להבין. תחשבו כמה זמן אתם לומדים את השפה והסתעפויות התורה הבודהיסטית ואיך זה נשמע לכם כשמגיע איזה יהודי טוב ומבהיר את שטחיות תפיסתו בהצהרות עליה. כדאי לשמור בצד כהקשר למגבלות הדיון- להלן: ההבדל התרבותי. הרב קוק חקר והעמיק והפליא בעניין סגולת כנסת ישראל. היו לזה יישומים חברתיים ופוליטיים. אני מקווה שישמע קולם של אלה המבארים את דבריו מתוך ראייה קבלית. להלן: ההבדל התפיסתי, או רובד המציאות אליה אתם רוצים להתייחס. לבדוק את רגשי הנחיתות (או באופן כללי- כל פני הגאווה והקנאה). הכוונה שלי היתה קונקרטית למדי, יש לנו הר של מטענים מיותרים שצריך לזהות ולשחרר לפני שהאוזניים יהיו מספיק נקיות לשמוע. זה הוט ספוט קרמטי שמאוד קשה לשמור בו על ראייה צלולה. להלן: בשפתכם, זהו ההבדל האיכותי. -- ההבדל האיכותי אליו מתייחס הרב קוק הוא נשמתי. הוא מדבר על פוטנציאל ההתקשרות בין נשמת ישראל לאלוקות. אני תוהה אם מתוך תפיסת עולמכם אתם בכלל מקבלים את קיומה של הנשמה והאלוהים, ואם לא- איזה סוג דיון אתם מצפים להגיע אליו. ההתנשאות היהודית, לעניות דעתי, אינה שמורה לדתיים והיא תיקון גדול של כולנו בהבאת הכוח אל הפועל. מה שאמרתי לגבי רגשי נחיתות בא לכוון לכך, שכל עוד איננו מקושרים, מחוברים, מרגישים ויודעים את הכוח, נותר לנו לברר בכנות את הפועל והפעילות. אפשר גם לעבוד לשני הכיוונים בו זמנית. בתור יהודים שעושים פרקטיס רוחני שאינו ממקור יהודי- אם תבדקו תראו שיש מספיק עבודה בקרבכם פנימה לפני שתוכלו לערוך דיאלוג פורה ומפתח עם חוכמת המסורת היהודית וגאוניה. אינשאללה במהרה בימינו, אמן אם תסלחו לי, אני צריכה להמשיך ליום עבודה עמוס אז תהנו בדיון בלעדי, לזמן מה.

דווקא כן הבנתי

(ואני מניח שגם דהארמקס). מה שמזכיר לי דרך אגב, את המורכבות והניואנסים הדקים של הריג-וודה: כת (הקאסטה של) הברהמינים יצאה מפיו של של האדם הקוסמי (פורושואה-סוקטה). כת הלוחמים מזרועותיו. כת הסוחרים ובעלי המלאכה מירכיו. כת המשרתים מכפות רגליו. נשמע מוכר?

אינקה

New member
למען ההגינות

יש לציין שיש הבדל. בעוד שאין מוביליות בין הקאסטות כל החפץ בכך יכול להתגייר כאשר זהו רצון רוחני כן. גם ברמת הגילגולים מחזיקה היהדות (קבלה?) בכך שקיימת מוביליות בין העמים בהתאם לתיקון הדרוש לנשמה. כמו שציין דרול חלק מהמקובלים אינם רואים ביהודים מציאה גדולה, או ששמא הם גורסים שמהאגואיזם הגדול ביותר ניתן לוותר על האגו או על מה שמניע אותו. הנשמות ה"אגואיסטיות" ביותר (בעלות הרצון לקבל הגדול ביותר) נולדות לעם היהודי ולמרות שאין זו מציאה גדולה אכן רואים בכך שלב בדרך ל"גמר תיקון". להפתעתי היחס קבלי בנושא הזה מורכב מאשר ביהדות הפופוליסטית וברמת "גמר תיקון" ניתן למצוא את מי אם לא... המן הרשע.

אינקה

New member
אני לא מתמצא עד כדי כך

אבל נראה לי שהמן הוא סמל הרצון לקבל ומרדכי מסמל את הרצון לתת. השאלה היא רק מי משרת את מי. תודה על הרמז. :)

שניהם לשרות האדם..

היתכן חושך ללא אור..? וכדי שנדע זאת שניהם צריכים להיות באותו מקום..

alissa

New member
יתכן וחצי

רק בהיעדרו של אור קיים החושך. חושך אינו ההיפך מאור וגם לא הניגוד שלו, אלא היעדרו המוחלט.

למעלה