נ"זים וראיונות

bister

New member
נ"זים וראיונות

שתי סוגיות לא קשורות לחלוטין אבל בשתיהן אני מתחבט בימים האחרונים וחשבתי לחסוך מקום ולהתייעץ פה בנוגע לשתיהן (בתקווה שזה לא ייצא יותר מבולגן). קודם כל, הנ"זים. אני מתחיל את התכנית המשולבת בקרימינולוגיה בעברית שדורשת 48 נ"זים בנוסף לכ-115 נ"זים הנדרשים ללומדים בתכנית משולבת. הרעיון שלי הוא לאזן בין מערכת עם מס' נ"זים סביר למערכת שתאפשר עבודה באופן שפוי. כרגע (ולא נותר זמן רב במיוחד לשנות זאת) התכנון הוא 34 נ"זים במשפטים+9 נ"זים בקרימינולוגיה. לפי מיטב חישוביי זו נראית לי כמות סבירה למדי (בהתחשב בכך שלימודי הקרימינולוגיה מצריכים ממילא שני סמסטרים נוספים). אמה מה, משיחות מדגמיות עם חבריי לשנתון אני מתחיל לחשוש שמא הקלתי על עצמי יותר מדי שכן התקשיתי למצוא מי שלא חוצה את גבול ה-50 במשולבות. מהי כמות נ"זים שנראית הגיונית, והאם אין מנוס מהגורל האכזר של קורס במשפט עברי השנה? (פשוט כי זה הדבר היחיד שעוד מסתדר). הסוגיה היותר חשובה ובעייתית ומבחינתי היא ראיונות. ברוך השם סיימתי את השנה עם ממוצע בהחלט מכובד. שמח וטוב לב ניגשתי למס' ראיונות במסגרת הפקולטה ופרוייקטים התנדבותיים אחרים, יוקרתיים יותר ויוקרתיים פחות, מתוך תקווה שלפחות בראיונות בהם נדרש גיליון הציונים תהיה לי נקודת פתיחה יפה (גם אם לא הרבה מעבר לזה). לצערי הרב, נחלתי מפלה אחר מפלה ואם בהתחלה ניסיתי לאבחן זאת בליקויים נקודתיים, בסופו של ברירה לא הייתה לי ברירה אלא להבין שיש לי בעיה לא קלה בראיונות שמאפילה על הממוצע (אם הוא בכלל משחק תפקיד בשלב הזה). מיותר לציין שהבעיה הזו מאוד מטרידה אותי לקראת ראיונות ההתמחות הקרובים ואף טרום ההתמחות שאני שואף להתחיל. ברור לי שייתכן שחלק מהבעיות הן יותר מושרשות ולחלק אני מודע (למשל לפעמים קורה לי שאני נשאל משהו, בעיקר שאלה מקצועית אבל לא רק, ומהלחץ אני נכנס לבלקאאוט ומאבד את רצף המחשבה לחלוטין מה שמקרין חוסר ביטחון ואולי אפילו חוסר ידע), אבל רציתי לדעת אם ישנם איזשהו טיפים לראיונות שבכל זאת ניתן ליישם, איזשהם נקודות לשים עליהם דגש ולעבוד עליהם. בשלב הזה, אני אפילו שוקל ללכת לקורס מקצועי בנושא אם קיים, כך שאם מישהו מכיר משהו בנושא ויכול להמליץ אני מאוד אודה לו. זהו, סליחה על החפירה ותודה מראש.

PIonit

New member
כמה תשובות

א. אני לא משלבת, אבל 43 נשמע לי אכן קצת מעט. זה בערך מה שעושה מי שלא משלב, ואתה כמי שעושה קרוב ל170 צריך לעשות יותר מדי שנה. תראה אם אתה יכול להוסיף לך סמינר (אם לא לקחת) או סדנאות או קורסים מרוכזים באנגלית שהם לא מוסיפים לך מבחן אלא מטלה (מבחן בית/עבודה/הגשה שבועית). גם לפעמים יש כל מיני תחרויות או כתבי עת שגם מוסיפים אי אלו נקודות.. תזכור שברוב הקורסים אין חובת נוכחות, ואם זה לא קריטי לך, אתה יכול לבחור קורס ופשוט ללכת לעבוד במקום.. חשוב רק שתראה שהבחינות לא יוצאות יום אחרי יום (או באותו יום:0), למרות שיש שיגידו לך שזה גם לא קריטי ופשוט לחלק תיגש ישר למועד ב'..) ב. בשנתון שלי, לפני שנתיים, קיימו (בחינם כמובן) מפגש עם מישהי מהעירייה שהסבירה קצת על ראיונות עבודה. אמנם אני לא זוכרת בדקדוק מה היא אמרה, והתווכחנו איתה על לא מעט דברים, אבל זה תרם במקצת. גם היה עוד משהו, שאני לא זוכרת מי העביר, אולי מישהו מהאגודה, שנתן דוגמאות לשאלות משפטיות ששואלים בראיונות. [יתכן שיש לי את זה איפשהו- שלח לי במסר מייל] חוץ מזה, בהחלט בטחון עצמי בראיונות או בחיים בכלל זה משהו נרכש. האם לפני הראיונות שהיו לך התכוננת? עברת על החומר הרלוונטי? המציאות היא שלפני ראיונות התמחות עוברים על החומר, מתכוננים עם חברים או בני משפחה. עוד דבר הוא שיש כל מיני מרכזי השמה (אדם מילוא וכאלה, לא זוכרת/יודעת בדיוק) שמוציאים ספרים עם טיפים שונים לעבור ראיונות- מבחינה מיליולית ובלתי מילולית- למשל איך נכון להתנהג מבחינת שפת גוף, איך נכון לתאר את עצמך, להסביר על עבודות קודמות ואפילו איזה צבעים כדאי או לא ללבוש וכו'. כל מיני דברים שאולי לא מודעים להם ושאולי לא מייחסים להם חשיבות אבל ברגע שקוראים- קולטים את ההיגיון וזה לאט לאט מחלחל ובא בקלות. מקווה שקצת עזרתי, ואם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן.. בהצלחה!

bister

New member
תודה על התשובות

א. חשבתי שבגלל שאני נאלץ ללמוד שני סמסטרים נוספים תתאפשר לי חלוקה יותר מרווחת אבל כנראה שזו היתה אשליה. מכיוון שכל הפרוייקטים בעלי הנקודות לא רלבנטיים (ר' חלק ב') והסדנאות והסמינרים פחות רלבנטיים מערכתית (מה גם שתכננתי לקחת אותם רק מהשנה הבאה, שוב ייתכן בתמימותי).כרגע מה שנראה לי רלבנטי זה קורס במשפט עברי שאני עוד יכול להסתדר איתו (גיור וזהות יהודית, מישהו מכיר?) ולדחוס איזה עוד קורס או שניים בקרימנולוגיה (שם לרוב במילא יש עבודות). אני מקווה שזה יספיק. ב. מעבר לחומר מקצועי שנדרש לצורך הראיון שעליו עברתי כנדרש (לא יכול להגיד בהשקעה מטורפת אבל גם לא בזלזול), לא ממש התכוננתי באופן מיוחד. אני בהחלט אבדוק את האמצעים שציינת. מעניין אותי לדעת האם כדאי להתכונן לראיון התמחות כמו לכל ראיון עבודה (עם כל הספרים והשיטות כאמור), או שיש טיפים ספציפיים לראיונות התמחות?

...

א. אני לא מסכימה עם פלונית. אנשים לחוצים מדי. אני מכירה אנשים מהשנתון שלך שעושים את השילוב עם קרימינולוגיה. מי שאני מכירה הם מהאנשים הלחוצים. אל תיכנע ללחץ של חברים. קרימינולוגיה זה אכן שונה משילובים אחרים. רק שים לב שלפעמים אנשים רוצים לסיים את התואר בקרימינולוגיה תו"כ התמחות, ולכן צריך לחשב לעשות קצת פחות נ"ז אז, כי צריך ללמוד מעט, שיסתדר עם הזמן שתשקיע בהתמחות. אבל אם אתה מתכוון להאריך בסמסטרים של לימודים, ולא תו"כ לימודים, אז בכלל החישוב שלך הגיוני ביותר. ב. אצלי הלחץ מאד מאד הפריע. שני דברים שהרגשתי שעזרו לי: 1) רסקיו. אף פעם לא השתמשתי בדברים כאלה בשלבים קודמים בחיים (לא בפסיכומטרי/טסט וכיו"ב), אבל כשהגיע זימון לראיון החלומות שלי הרגשתי שהגעתי לכאלה רמות חרדה שאין לי סיכוי לעבור. אז אני לא יודעת אם הרסקיו פעל או שזה היה ברמת הפלצבו. בכל אופן, אני הרגשתי שזה תורם לי. 2) קואוצ'ינג (מאמן אישי) - עשיתי פגישה טלפונית אחת לפני כל ראיון חשוב שהיה לי (סה"כ: 2 או 3, לא זוכרת בדיוק). זה מאד עזר לי להגיע לראיון בצורה טובה. הקואוצ'ר עוזר לך למצוא דרכים לעזור לעצמך, בדרך שלך. אם אתה צריך מספר של קואוצ'רים שעושים את זה טלפונית, אתה מוזמן לשלוח לי מסר ואשלח לך מספרי טלפון. (לא, אני לא קואוצ'רית, זה לא פרסום סמוי לעצמי
)

bister

New member
האמת שאני עוד לא יודע בקשר להתמחות

לא מעט בגלל חלק ב'. אני שוקל לחכות עם ההתמחות אחרי הלימודים ובכך גם לנצל את היובש בראיונות בשנה הבאה כתוצאה מהתיקון, תלוי איך יילך לי בראיונות השנה (ובינתיים כאמור, רעיון ההמתנה רק מתחזק). בכל אופן, הוספתי וד קורס בקרימנולוגיה, אבל לצערי הרב הקורס במשפט עברי כבר התמלא (משהו מדהים, שקלתי לקחת אותו וכשלבסוף הגעתי למסקנה שעדיף באמת לקחת עכשיו ומקסימום לבטל אח"כ, גיליתי שאני צריך להתחבר מחדש למערכת. כשהתחברתי באורח קסם הקורס הפנוי פתאום היה מלא ונשאר כך עד עכשיו. וזה הקורס השני מבין איזה 30 קורסים שמלא, פשוט מעצבן). גם נכונות להרוס את המערכת ההרמונית שלי נחל כישלון כשכל קורס חצי נורמלי נופל יום אחרי או לפני מבחן אחר (ולהזיז עכשיו הכל יהיה מאוד מעצבן). נקווה שנסתדר עם 45 נ"זים.

MadEquation

New member
בעיקר על א'

אני מכיר מספיק אנשים שעושים פחות. אני כנראה אעשה פחות (במשפטים). אם תסתכל על זה: בהנחה שעשית בשנה שעברה גם משפט משווה, סיימת 38 נ"ז, תוסיף 34 נ"ז - אנחנו ב- 72 נ"ז. כלומר ישארו לך 43 נ"ז לשלושה סמסטרים. אם תסיים במקביל עד סוף שנה ג' 18 נ"ז בקרימינולוגיה, ובמשפטים תסיים עוד 30 נ"ז לפחות, גם בשלושה הסמסטרים האחרונים ישארו לך מעט נקודות. מי שחוצה את גבול ה-50 הוא מי שצריך לסיים 50+ נ"ז בחוג השני שלו (52, 55 וכן הלאה). עם זאת, הייתי מציע לך לוודא שוב את עניין 115 נ"ז, כי בחוג השני שלי אני עושה 52 נ"ז ו-118 במשפטים, כדי להשלים ל-170. שווה בדיקה, אבל שוב 7 נ"ז לא ישנו הרבה. ובמילים אחרות, בלי לחץ, אין שום סיבה. תעבוד, לדעתי זה יאזן אותך ויעשה הרבה טוב מעוד 6-10 נ"ז. ולגבי משפט עברי - למה?!

למעלה