נשמות של דור המבול

maximon

New member
הצעה לטיפול אמיתי

אני חושב שאולי פורום כזה שמאגד בתוכו אנשים דתיים שסובלים מבעיה כזו כדאי לפנות לרבנים ולאנשי מקצוע יראי שמיים להקים מסגרת או גוף שינסו להתמודד עם הבעיה. כי כל אנשי המקצוע החילונים טועים ומטעים, תראו לדוג' מה הפסיכולוגים החילונים עשו לחינוך החילוני עם כל האלימות המטורפת שיש שם ולמי שלא מכיר הנה קישור מעניין. הבעיה שאין תקשורת בין מי שמאמין (כלומר רבנים ואנשי מקצוע שומרי מצוות) שאפשר לטפל לבין מי שצריך

סבבב

New member
בדיוק זו הבעיה...

שגם אם רוצים לטפל או לקבל תשובות ענייניות ומספקות - התגובות לרוב יהיו כמו שלך... או של אחרים... אתם חולים וכו'... וזו הבעיה... שאין ממש אפשרות לפנות חופשי לרבנים, אלא רב במקרה הטוב בודדים בשיחה אחד על אחד עם רב.

סבבב

New member
כמה שאתה טועה...

וכאן הבסיס לכך שלאורך רוב הדיון פה אתה סטיגמטי מאוד. לא ביקשנו מעולם להתיר את האסור. האסור הוא אסור. עם זאת יש מציאות מסויימת איתה אנו אמורים להתמודד. מציאות זו לא קלה. בוא נאמר שאם רבנים היו נותנים דעתם לנושא (ולא רק הרב אבינר והרב שרלו) ולא היו רק תוקפים כל הזמן, ניתן היה להיכנס לדו-שיח ואולי אף להגיע להבנות חברתיות. לגבי האם ניתן לטפל בזה או לא - אינני מומחה. יש הטוענים שכן (כמו הרב אבינר) ויש הטוענים שלו (כמו הרב שרלו). ויש הטוענים כמוך... טענות מכלילות חסרות בסיס... הדבר החשוב ביותר מבחינתנו הוא הכרה חברתית. כלומר, אם אני אומר למישהו שאני נמשך לגברים - שלא ישר ינדה אותי ויחשוב שאורך חיי הוא זנותי ושאני חוטא גדול. כי זה לא מה שאני. מי שנמשך לגברים - לא אומר שהוא באמת עושה את הדברים האסורים. אבל זה אומר שהוא מתמודד עם קשיים רבים וקשים מאלה שאתה מתמודד. אז נכון שזה קל לעמוד מהצד ולהטיף ולייעץ... אבל זה לא ממש הוגן.

מנסון1

New member
איך הוא יטעה סבבב?

הרי הוא יודע דעת עליון, אז הוא לא ידע מה שבדעתך?

maximon

New member
אתה כנראה לא מבין אותי

אם אתה לא מבקש להתיר את האסור אז זה מצויין. אני גם מסכים שרבנים צריכים לתת את דעתם לנושא, הסיבה שתוקפים נראה לי היא בגלל שלא פונים אליהם בצורה נכונה. כלומר באים ומחפשים היתר, ומה מצפים שהרב יגיד נגד מה שהקב"ה אמר ? אבל אם אומרים יש לי בעיה ואני רוצה פתרון התגובה תהיה שונה. אדם שמתמודד עם קשיים ולא נכנע להם ולא משנה איזה קשיים (גם הומו) ראוי להערכה כי הוא מתגבר על יצרו. התקיםה היא כלפי אלו שתופסים 99% מהבמה שעושים מזה גאווה גדולה חוטאים ומחטיאים בפרהסיא. אם אתה מתמודד ולא נכשל בכוונה וגם אם קורה שנכשל ממשיך להתמודד כי רוצה לצאת מזה אז אתה ראוי להערכה רבה וככל שיותר קשה כך ההערכה גדלה

סבבב

New member
ומאיפה הגעת למסקנה ש...

כולם רוצים שרבנים יתירו את האסור? אף אחד פה לא מבקש דבר כזה... אני גם לא ראיתי שום דתי שכתב פה שהוא מצפה מרבנים להתיר את האסור. אני לא יודע מאיפה הבאת את הרעיון הזה... זה כמו לכתוב תיזה, ולסתור דעה של חוקר שאף פעם לא נאמרה. ולכן תמיד קל לסתור אותה, כי אין עמדה כזו...

maximon

New member
תקרא את התגובות שקיבלתי באשכול זה

כגון אנוס רמנא פטריה ועוד

מנסון1

New member
כשלת בהבנת הנקרא

הדגשתי כמה פעמים שאני לא בא להתיר. רק אתה כתבת שמעצם העובדה שה' ציווה סימן שאפשר לעמוד בנסיון על זה טענתי שזה לא הוכחה בגלל העובדה שאונס רחמנא פטריה שלפעמים זה אונס בגלל עוצם הסתת היצר כמו ביהודה, וגם כך כתב ר' צדוק הכהן. ברור שאנחנו לא יכולים לקבוע שזה פה אונס. אבל ללמד זכות על אנשים שהם לא מושחתים באדם בגלל הקשיים שלהם, זה מה שבאתי לעשות. ואם הם לא מבצעים חדירה כמו שהרבה מההומואים הדתיים נשמרים אז על אחת כמה וכמה.

מנסון1

New member
פוק חזי דברי משה רבע"ה

אחרי חטא העגל (שמות ל"ב ל"א) ויעשו להם אלהי זהב פירש"י מהגמ' "אתה הוא שגרמת להם שהשפעת להם זהב וכל חפצם מה יעשו שלא יחטאו. משל למלך שהיה מאכיל ומשקה את בנו ומקשטו ותולה לו כיס בצוארו ומעמידו בפתח בית זונות מה יעשה הבן שלא יחטא" ונראה לי שהנסיון של ההומואים גדול מהנסיו המוזכר לעיל.

maximon

New member
משה רבינו לא אמר את זה כעידוד לחטא

מה שאתה עושה זה סילוף של כוונתו, הוא התכוון לסנגר על עם ישראל כדי להצילם מעונש של כליה, אבל את עם ישראל הוא הוכיח, מטרתו היתה לקרב את הקב"ה לעם ישראל ואת עם ישראל להקב"ה. אתה לומד מזה איך להתרחק מהקב"ה איך לשקוע בחטא. חוץ מזה אם תלמד קצת בעניין חטא העגל תראה שזה לא כזה פשוט כמו שאתה חושב והחטא שלהם (של עם ישראל, לא הערב רב) היה מתוך רצון להתקרב להקב"ה יותר והם טעו, אבל לפי דרגתם בכל אופן היה פה חטא מצידם ומחמת מעלתם הגבוהה, היה זה חטא גדול.

מנסון1

New member
אני מבין שגילו לך מהשמים שאני דתי

כי אתה מתוכח איתי. אז אני שמח. לגבי הפרשנות לחטא העגל שפירשה הכוזרי כדי לתרץ את הקושי איך אחרי מעמד כזה נכבד הם חוטאים בכזה חטא, מרש"י לא משמע כן. כי בפירוש כתוב שזה מריבוי זהב. וזו דעת הגמ'.

מנסון1

New member
ולגבי משה

מה משנה למה אמר? הרי דבריו הגיוניים ומדברים בעד עצמם. וגם אני לא בא לעודד אנשים לחטוא. אני בא לעודד אנשים שלא יתייאשו.

maximon

New member
אחזור שנית

עצם העובדה שהקב"ה ציוה היא הוכחה כי בנידון דידן זה יהרג ולא יעבור ולכן לא שייך טענת אונס. ולא רק בחדירה אלא אף בפחות מזה, עיין מסכת סנהדרין דף עה עמוד א "אמר רב יהודה אמר רב מעשה באדם אחד שנתן עיניו באשה אחת והעלה לבו טינא ובאו ושאלו לרופאים ואמרו אין לו תקנה עד שתבעל אמרו חכמים ימות ואל תבעל לו תעמוד לפניו ערומה ימות ואל תעמוד לפני ערומה תספר עמו מאחורי הגדר ימות ולא תספר עמו מאחורי הגדר" לא טענתי שהומואים הם מושחתים. ואם הייתי מזלזל בהומואים לא הייתי טורח לדבר איתכם אבל זו בעיה שיש להכיר בה ולטפל בה ולא לטפח אותה. טיפול פסיכולוגי יכול לעקור את הבעיה מהשורש.

SmartToyBoy

New member
maximon....

סליחה שאני מתפרץ לדיון, אבל אני חייב לומר לך משהו: ראשית, אתה מאוד מעניין אותי. כלומר, הרבה זמן לא הגיב מישהו בפורום נגד (לכאורה) ההומוסקסאוליות, עם ידע לא מבוטל ויחד עם זאת בכוונה טובה ולא ברצון לתקוף. שילוב כזה לא ראיתי זמן רב. אני גם רוצה להודות למנסון1 שמפליא אותי בתשובותיו שוב ושוב! אין הרבה כמוך בפורום שיוכלו לענות לטענות (בעיקר הלכתיות אבל גם פרשנויות שונות) שמקסימון העלה ! אז
ממממ... ולמה שרציתי לומר: מקסימון תקשיב, אני מוכן להשתנות עכשיו! אני לא צוחק, אני מאוד רציני. אני רוצה להימשך לנשים! רוצה להתחתן, להקים משפחה ולהביא ילדים לעולם. אני לא מוכן ללכת לכל מיני טיפולים לא מוכחים, מסעות מופרכים וכשפים שונים. אני רוצה "טיפול" אמיתי. משהו, שאני מוכן לשלם עליו הכל, רק שיבטיחו לי אחר כך - שאני לא אמשך לגברים! תוכל להמציא לי משהו מעין זה? אם אין לך, אז אני לא מוכן לשום דבר אחר. ואז תבוא שאלתי האחרת - לאור העובדה שאני מסרב לכל שאר ה"טיפולים", האם יש לך רעיון/דרך להציע לי כיצד לחיות את חיי? כלומר, אני רוצה לדעת - אתה ממליץ לי להתחתן? לא להתחתן? להביא ילדים? לחיות עם גבר? אני לא בא בשום נימה של ציניות אלא בשיא הרצינות. אודה על תשובותך (ואשמח לעוד תשובות של אחרים כמובן
)

למעלה