נשמות של דור המבול

אתה מקשקש

גם גופו של יהודי חרדי בנוי בדיוק, אבל בדיוק, כמו גופו של חילוני. האם זה אומר שהאמונה החרדית היא מחלת נפש שיש לטפל בה ולשנות את הנטיה ההפוכה הזאת, רק כי 99.999999% מהאנשים בעולם חושבים שהחרדים עושים דברים שלא ייעשו?

זה חשוב

תל אביב יקר! עד כאן. בעולם הדתי מקובל, שמי, שלא הוסמך להוראה (זוהי משמעות התואר "רב"), אל יהין לפסוק הלכה. אני אינני רואה עצמי מטיף בשער. יש כאן גולשים מסוגים שונים: כאלה, שלמדו פחות, וכאלה, שלמדו יותר. המכנה המשותף של כולם, לפי דעתי הוא, שכל אחד מאלה למד כנראה קצת יותר ממקסימון. מי שרוצה להוכיח את זולתו, אל נא ישתמש בכינוי סתר במקום לחשוף את זהותו ואל נא ייכנס למקומות, שאנשים בגילו או בהשכלתו אינם רשאים להיכנס אליהם. אני בכל אופן סיימתי את הוויכוח איתו. אם ירצה ללמוד, יש ברוך ה' ישיבות די והותר לרוב. אני מצאמין, שיוכל למצוא אחת כזאת ולמלא את כרסו בש"ס ובפוסקים במקום לעסוק בהבלי האינטרנט (וזו גם דעתם של כל הרבנים ללא יוצא מהכלל). מי שלא למד תוכרה כפי שצריך ואיננו מתנהג על פי התורה, איננו ראוי להיות מוכיח (מבלי לזלזל בכבודו ובאישיותו, כי כוונתו לטובה). מטרתו היחידה בפורום זה היא להפיג את שעמומו. מוטב, שייכנס לבית המדרש ויעסוק בתורה ("והגית בו יומם ולילה") ועל כך יהיה לו שכר גדול בהרבה מאשר על הגלישה בביבי האינטרנט. ושוב קבל את צערי על כך, שאני נאלץ לפרוש לזמן קצר. גלישה מהנה!

אני יודע מה מקובל

שאלתי למה זה חשוב. כי לדעתי, רצינות דעתו של אדם אינה תלויה בהכלתו או במוריו. בטח לא כשמדובר בדיונים הנוגעים לנפש האדם. והאיטנרנט אינו ביב. הוא המוח הגלובלי החדש. תראה שגם הרבנים יקלטו את זה בסוף. אין מצב שלא.

זה חשוב

תל אביב יקר! עד כאן. בעולם הדתי מקובל, שמי, שלא הוסמך להוראה (זוהי משמעות התואר "רב"), אל יהין לפסוק הלכה. אני אינני רואה עצמי מטיף בשער. יש כאן גולשים מסוגים שונים: כאלה, שלמדו פחות, וכאלה, שלמדו יותר. המכנה המשותף של כולם, לפי דעתי הוא, שכל אחד מאלה למד כנראה קצת יותר ממקסימון. מי שרוצה להוכיח את זולתו, אל נא ישתמש בכינוי סתר במקום לחשוף את זהותו ואל נא ייכנס למקומות, שאנשים בגילו או בהשכלתו אינם רשאים להיכנס אליהם. אני בכל אופן סיימתי את הוויכוח איתו. אם ירצה ללמוד, יש ברוך ה' ישיבות די והותר לרוב. אני מצאמין, שיוכל למצוא אחת כזאת ולמלא את כרסו בש"ס ובפוסקים במקום לעסוק בהבלי האינטרנט (וזו גם דעתם של כל הרבנים ללא יוצא מהכלל). מי שלא למד תוכרה כפי שצריך ואיננו מתנהג על פי התורה, איננו ראוי להיות מוכיח (מבלי לזלזל בכבודו ובאישיותו, כי כוונתו לטובה). מטרתו היחידה בפורום זה היא להפיג את שעמומו. מוטב, שייכנס לבית המדרש ויעסוק בתורה ("והגית בו יומם ולילה") ועל כך יהיה לו שכר גדול בהרבה מאשר על הגלישה בביבי האינטרנט. ושוב קבל את צערי על כך, שאני נאלץ לפרוש לזמן קצר. גלישה מהנה ותודה על העונג, שהיה לי לשוחח אתך.

maximon

New member
זה לא פסק הלכה מחודש. זה איסור

מפורש בתורה. סך הכל זה נסיון הדברות שהקהילה שלכם כל כך מצפה לו

SmartToyBoy

New member
אני לא בטוח בזה בכלל.....

מה זו הקביעה הלא מבוססת הזאת? וחוץ מזה - תאמין לי שאני חושב טוב מאוד על מה שאני עושה. ונניח וזה נכון - מה אתה רוצה שנעשה עם הקביעה הזאת? כאילו, מה הדרך שאתה היית מתווה לי למשל?

זה קל...

גם לך, גולש יקר, קל להגיד לאחרים, מה לעשות. האם חשבת פעם על עצמך? האם אתה באמת מקפיד על כל מצוות התורה, על קלה כעל חמורה?! שמא תאמר לי, שאתה משתדל?! אף אנו משתדלים. ךפחות רובנו.

maximon

New member
להשתדל זה דבר ראשון לא לעשות מזה

גאוה. אבל אני לא בא בקטע של להגיד מה לעשות. את זה אלוקים אמר

מסכים

מסכים אתך בזאת. לא כל מה שנעשה בשם ה"גא ווה" מקובל עליי ואף אני לא רואה בזה גאווה אלא כורח נפשי. לפחות זה נראה לי הרבה יותר קל לקבל את הנטייה כמצב, שאיננו בשליטה עצמית תמיד, אבל בטח לא "גאווה"

מנסון1

New member
על הזיות ניתן להתגבר

באמצעות טיפול מתאים. וכל מי שטוען שכל הומו שרוצה יכול להשתנות הוא או הוזה או במקרה יותר גרוע משקר. ושקר גם נקרא תועבה "תועבת ה' שפתי שקר" (משלי יב). כמובן הטענה שמי שרוצה להשתנות באמת יכול להשתנות טומנת בחובה אפשרות להימלט מכל הוכחות נגד. הרי תמיד אפשר לטעון שהאדם לא רצה מספיק. וגם אם אלף נכנסו לטיפול ולא יצא כלום יתכן שלא רצו מספיק. הרי גם אדם עבר 30 שנה טיפולים אצל 6 מטפלים שונים והוציא 2 מיליוני שח על הטיפול, ניתן לטעון שהיה צריך למצוא עוד מטפל שאולי הוא היה המתאים, ולעבור עוד עשר שנים טיפול. ואולי גם לעשות שנתיים גלגולי שלג (רצוי עם בחורה). אמנם אין אני טוען שאף פעם לא מועיל טיפול. יתכן שיש כאלה שיש בהם צד משיכה לאשה מודחק וטיפול יכול לחשוף אותו. כמו שיש כאלה שהמשיכה לגברים מתגלה אצלם בגיל מאוחר אחרי שהיתה מודחקת. וכמו כן אני לא מתווכח שאחרי הטיפול היו כאלו שנישאו, בלי כלל להשתנות. שהרי יש הומואים גם בלי טיפול שמתחתנים ומסתירים זאת מנשיהם. אבל לטעון שכולם יכולים להשתנות זה לדעתי מופרך. ולהינשא בהיותך הומו לא כולם מסוגלים. תעשה תרגיל לעצמך, אתה הסטרייט. האם היית מסוגל לחיות עם גבר חיי אישות ועוד במשך שנים מרובות ובלי לספר לו שאתה בעצם ניגעל מזה והדבר הוא ייסורי נפש בשבילך?

maximon

New member
אתה בעצמך אמרת שיש כאלו שמתחתנים

כרגיל ומסתירים את זה מנשותיהם. בכל מקרה אם אלוקים אמר שאסור וזה עונש כזה חמור, הרי הוא לא יעניש מי שלא מסוגל לעשות אחרת, ולכן אדם צריך לעשות הכל כדי לא להגיע לחטא כזה חמור (העונש של עבודה זרה חילול שבת ומשכב זכור הוא אותו עונש - סקילה וזה מראה כמה חטאים אלו חמורים) דבר ראשון צריך להתפלל ולבקש מהקב"ה שיעזור לצאת מזה, וזו עצה לכל דבר בחיים קשה או קל תבקש מהקב"ה ותראה כמה הוא עונה לתפילות (זה לא אומר שכל תפילה נענית מיד אהל הרבה פעמים תראה איך דברים שלא האמנת שיקרו קורים), דבר שני, אם לעיתים צריך לנתח את שורשי הבעיה (וזו בעיה כי שוב אם התורה אסרה סימן שזה בעיה) ואם צריך גם טיפול פסיכולוגי אז לעשות את זה. להתמודד עם בעיה זו הגבורה ולא לברוח ממנה ועוד לקרוא לזה גאוה שזה דבר חמור הרבה יותר). דבר שלישי, לחיות כמו אדם נורמלי כלומר להתחתן כי כידוע אחר המעשים נמשכים הלבבות, ומי שמרגיל את עצמו בחיים בריאים בודאי שלא שוקע בזה יותר. שים לב שכל עניין ההומואים מנוגד גם לטבע העולם, אין דור המשך, ישנן בעיות בריאותיות (טחורים, איידס), שלא לדבר על חוסר ההגיינה ועוד. כל אדם שלא שקוע בבעיה מואס בזה.

מנסון1

New member
בדבר אחד אני מסכים איתך

שהאלקים לא יעניש את מי שלא מסוגל לעשות אחרת. דבר אחד תבין. אין הומו דתי שעובדת היותו הומו לא היתה בשבילו בשנים הראשונות ידיעה קשה מנשוא. ולפעמים זה נמשך כל החיים. וכולם מתפללים, ורובם עוברים טיפולים פסיכולוגיים. אך השנים חולפות וזה לא עוזר. לגבי מה שאתה טוען שמי שמתחתן אחרי המעשים נמשכים הלבבות. אז תדע שהומו שמתחתן ממשיך להיות הומו וזה לא עובר לו. רק שעובר חיים קשים מאוד. ולא כל אחד מסוגל לכך במיוחד אלו שיש להם דחייה ממגע עם אשה. ואם אתה לא מאמין תציץ בצאטים של הומואים ותראה את הנשואים ביניהם דתיים וחרדים שמחפשים. וגם אם לא כולם כאלו בגלל החשש שייתפסו ואי הרצון להרוס את המשפחה לכולם קשה. לגבי הטענה שזה נגד הטבע. מה לעשות. לא הכל ה' ברא לפי הנורמות. הרי הוא ברא אנדריגונוס (ועל זה אין ויכוחים אפילו חזל ידעו מבריה שכזאת), וברגע שיש מקרה אחד שסותר נפלה הטענה. חוץ מזה שהוא ברא עקרים ועקרות שגם אם מתחתנים אין להם המשך, ביניהם כמה מגדולי דורינו. וכמו כן יש משוגעים ילדים חולי סרטן שמתים בגיל צעיר ולכולם אין המשך. ולגבי מה שאחרים מואסים בכך. אני בטוח שגם מי שרואה נכים מעוותים, חולים וזקנים עם הפרשות, או חולי נפש רוב הסיכויים שייגעל. וגם טבע האדם ללעוג להם. אלא שבמקרים אלו הדתות לימדו את הבני אדם שזה לא מוסרי ללעוג וצריך לעזור ולתמוך אז בני האדם נלחמים עם טבעם. אבל בהומואים שכתוב על העבירה תועבה, מצאו מקום לשחרר את הטבע האנושי ללעוג לשונה. ובכלל יצר המין למעשה הוא דבר מגונה. כבר חז"ל כתבו על משיכת האדם לאשה, שהאשה חמת מלאת צואה ודם וכולם רודפים אחריה. וזה בגלל היצר. והרמב"ם כתב שחוש המישוש חרפה היא לנו. ובלי משיכה האיברים הכי דוחים בגוף האדם הם איברי המין שמשם ההפרשות. ולכן ברור שכשרואים חיבור מיני למי שבטבע לא נמשכים אליו זה יכול להיראות מגעיל. אבל למי שיש המשיכה, הכל נופל, ועל כל פשעים תכסה אהבה. אני לא כותב זאת כמובן ליצור היתרים לבני אדם. אבל המצב מסובך, ותשובות פשטניות כדי לפתור בעיות בראייה מושלמת של העולם לפי האמונה לא יפתרו את המצב. ולגבי גאוה. גאוה היא אכן דבר פסול כשהיא באה להתגאות מעל אחרים ולזלזל בהם. אבל אדם שלועגים לו ומכנים אותו בכינויי גנאי מהגן ועד שנעשה גדול, ומשוים אותו לבהמה, המלחמה בבושה ובאיבוד הטעם בחיים, היא ע"י הרמת הראש והכרת הערך העצמי. הגאוה היא לא בנטיה. הגאוה היא נגד ההשפלה. והלעג להומואים והשפלתם הוא לא בגלל חטאיהם. אלא בגלל שונותם. שהרי לבועלי נידות ולמחללי שבת לא לועגים. ואפילו לא לרוצחים. ויש כאלה שאפילו מעריצים רוצחים מסוימים והמבין יבין. וללעג כזה על עצם השונות, אין שום הצדקה תורנית.

maximon

New member
אם לא היה כתוב בתורה מפורש שזה אסור

היית צודק. אבל מה לעשות שזה נאסר באיסור חמור מאוד, והתורה לא תיתן לאדם איסור שאינו יכול לעמוד בו, סימן שזה אפשרי, חבל שבזה אתה לא מסכים איתי, כי זה הפתח הראשון לצאת מזה. אל תשכח שההומואים שאומרים את זה הם עצמם משוחדים למשיכה שלהם ומחפשים היתר, אבל מה לעשות שמי שברא את כולנו ומכיר יותר טוב מכולנו את יכולותנו אומר שאנחנו יכולים. נניח שייתכן שבחלק מהמקרים הומו שמתחתן לא יוצא מזה כל החיים. אבל, עדיין אין לו היתר לעשות את זה ובטח לא להתגאות בזה . ישנה גמרא מפורסמת במסכת קידושין דף מ ע"א "אמר רבי אלעאי הזקן אם רואה אדם שיצרו מתגבר עליו ילך למקום שאין מכירין אותו וילבש שחורים ויתכסה שחורים ויעשה כמו שלבו חפץ ואל יחלל שם שמים בפרהסיא". זה כבר אומר שאין לעשות מזה גאוה אלא באמת כשאדם עושה את זה עם בושה החטא פחות חמור מאשר כשמתגאה בחטא או אומר שאינו חטא. זה גם לא אומר שמותר לעשות את העבירה אבל אם אדם בשום פנים ואופן לא עומד בזה שלפחות ימנע מלעשות עוד עבירה של חילול השם וגם יצור תנאים להפחית את ההנאה של העבירה. אם כן מה יעשה הומו שלא יוצא מזה כל החיים (אני לא מסכים עם זה אבל לשיטתך) ? קודם כל שלא יגרה את עצמו ויימנע מדברים שגורמים לו. דבר שני, עליו לזכור שהעולם הזה הוא עולם של נסיונות שאדם צריך להתגבר עליהם ואם זה הנסיון שלו והאתגר שלו הוא יכול לעמוד גם אם זה אומר מאמץ גדול במשך החיים וכמו שכבר אמרתי הרבה תפילה להשם שיעזור לו, ולחפש פתרונות. העולם הזה הוא זמני אבל מה שהוא יגרום לנשמה שלו אם הוא יימשך אחרי התאווה הזו הוא נצחי וחבל. כתוב בירמיה פרק ב פסוק לה "הנני נשפט אותך על אמרך לא חטאתי" - הקב"ה אומר שעם ישראל נענש בחורבן ובגלות, כלומר אומרים זה לא חטא מכל מיני תירוצים, לא יכולים ועוד. גם איוב טען את הטענות שלך, ציטוט מסכת בבא בתרא דף טז ע"א: "אמר רבא בקש איוב לפטור את כל העולם כולו מן הדין אמר לפניו רבונו של עולם בראת שור פרסותיו סדוקות בראת חמור פרסותיו קלוטות בראת גן עדן בראת גיהנם בראת צדיקים בראת רשעים מי מעכב על ידך ומאי אהדרו ליה חבריה [דאיוב] אף אתה תפר יראה ותגרע שיחה לפני אל ברא הקדוש ברוך הוא יצר הרע ברא לו תורה תבלין". זאת אומרת שבלי תורה אין סיכוי להתגבר על יצר הרע וזה לא משנה הומו או לא, אבל עם תורה יש כח לעשות הכל.

מנסון1

New member
גם אתה משוחד

כי יש לך השקפת עולם מסוימת על שלמות העולם, ואתה לא מוכן לקבל דברים שעלולים לסדוק לך אותה. לכן אתה לא מוכן להכיר בעובדה שאין אפשרות להשתנות. כמו אחד שיתעלם ממציאות היסודות הכימיים כי זה סותר כתבים קבליים על ארבע יסודות. או אחד שיחשוב שהשמש עולה מעל הרקיע בלילה בגלל שכתוב ככה במדרש. ולגבי הנחתך שהתורה לא תתן לאדם מה שלא יכול לעמוד בו, הרי זה סותר הכלל שאונס רחמנא פטריה. זאת אומרת יש מצב שאדם לא יכול לעמוד בציווי למרות שצווה. הרי על יהודה שבא על תמר מובא במדרש שמלאך של תאוה הכריחו לבוא עליה, ומזה יצאה מלכות בית דוד. בכל אופן אני לא בא לטעון שזה אונס. אבל כשהקב"ה דן בריה יש את חומר העבירה לעומת קושי הנסיון. וכיון שפה הנסיון קשה מאוד, קשה להניח שהעונשים הגדולים יבואו דוקא בגלל אלה שקשה להם, ולא בגלל חטאים אחרים כמו שנאת חינם לשון הרע חילול שבת וכד' שהנסיון בהם הוא קטן לאין שיעור. לגבי הגאוה, ברור שאין להתגאות בחטא. אבל עצם הנטייה היא לא חטא, ואם פוגעים באדם ומביישים אותו על עצם הנטייה בזה מותר לו להרים ראש שלא תיפול רוחו. ולהיפך. מי שמבייש עובר עבירה חמורה, שמעבר להלבנת פנים, לעתים נוגעת לשפיכות דמים ממש בהביאה אנשים להתאבדות. ולגבי הפורקן שאפשר למצוא עם אשה אתה מתעלם ממה שכתבתי שזה לא פורקן אלא קושי נפשי להרבה אנשים. חוץ מהצורך באהבת נפש שהיא מעבר לפורקן. וכבר הבאתי לך ממה שאמורא העיד על עצמו שלולי אשתו היה חוטא למרות התורה שלמד. צא ולמד מדוד ובת שבע עם כל תורתו. ואחרי שהקב"ה נוזף בו, הוסיף לו עוד כהנה וכהנה נשים לעזור לו שלא יחטא. ולגבי לימוד תורה. הרי ברור שאדם לא יכול להגיע לעסק תורה ולמדרגות ביראת שמים בלי ללמוד בישיבה. ומה לעשות שלהומו ללמוד בישיבה זה כמו בשבילך ללמוד באולפנא של בנות. לגור איתן בחדרים ולהתרחץ איתן במקלחות. ולהתפלל בעזרת נשים. וכל זה בהיותך רווק, בידיעה שאין פת בסילך לעולמים. אז משכהו לבית המדרש כדי להימלט מיצר הרע, אצל הומואים בבית המדרש מצוי היצר הרע. ולגבי הנחתך שהם נשמות של דור המבול, וזה כל כך ברור לך כאילו היית בסוד שרפי מעלה ועל סמך זה אתה מטיף לאנשים בעליי קשיים גדולים. באיזו ודאות? אפילו גלגול לא ברור בכלל שיש וכבר חלקו על זה מגדולי הראשונים. ואם כבר אז דור המדבר נחשב כגלגול של דור המבול, ושם לא מצינו במיוחד הומואים, למעשה בכלל לא. אז ברור שאם אדם במדרגה גבוהה כבן עזאי ויכול לעסוק בתורה אשריו וטוב לו זכותו תגן עלינו. וודאי שכל שיכול אדם ליטהר ולהתקדש הדבר יותר טוב. אבל ההתנפלות המכוערת על הומואים שאינם בדרגה זו עם כל כינויי הגנאי היא בודאי מקוממת. תתנפלו קודם על חילולי שבת ששם העבירה עצמה נעשית בפרהסיא. אלא מה. שם רוצים להיות באחוה עם החילוניים. כל ישראל חברים. רוצים את קרבתם. משתפים איתם פעולה. ועל ההומואים מתנפלים בצורה דוחה ומכוערת. אז אם רוצים לתרום להתחזקות בתורה של הומואים, צריך קודם להכיר במציאות ולא לעוות אותה כדי להתאים אותה להשקפה. דבר שני לעקור משורש את הלעג לעצם הנטיה. ועוד אזכירך שחז"ל אמרו שצריך להכיר טובה ליצר הרע שאילמלי הוא לא באנו לעולם. זאת אומרת יש פה הכרה, שאילולי המשיכה לא היו מתחתנים. וגם אמרו שכל המשיא בתו נערה לזקן עובר על למען ספות הרוה על הצמאה לא יאבה ה' סלוח לו. וכמו שפירש רש"י שהיא תאיבה לו והוא נחלש כח תאוותו. וכל שכן בהומו שבכלל אין לו תאוה אליה והוא מתחמק כמה שאפשר ממגע מיני. והיא מרגישה לא נחשקת. והחשש הוא מעבר לצערה, שהיא בסוף תבגוד.

maximon

New member
רק שהשקפת העולם שלי דורשת ממני מאמץ

אז למעשה יותר קל ללכת אחרי התאוות ולהיות חילוני, שוחד זה מה שקל וכיף לא מה שקשה ודורש. לגבי מה שאמרת על אחד שמתעלם מהמציאות בגלל שככה כתוב במדרש. בזוהר נכתב כבר לפני 1500 שנה שהעולם כדור ויש מקום שחצי שנה יום וחצי שנה לילה (הקוטב), ומי שהיה קורא את זה עד לפני 150 שנה היה צוחק שהרי המציאות ברורה שהארץ שטוחה. אבל היום כולם יודעים שאנחנו לא הכרנו את המציאות והזוהר צדק. בכל מקרה, אם אתה לא מאמין בכל מה שכתוב בתורה זו בעיה באמונה, ואין לי הרבה מה לדבר איתך כי אני מדבר למי שמאמין. לגבי אונס רמנא פטריה, אתה מזכיר לי כשהייתי בצבא וכל שטות שחילונים היו מחללים שבת הם היו טוענים שזה פיקוח נפש, גם אם יכלו לעשות את זה ביום שישי ורק מחמת עצלות לא עשו זאת. מה שאתה רוצה להגדיר כאונס זה עבירה במזיד, האדם נברא להתגבר על יצרו אחרת כולם יטענו על כל דבר שקצת קשה להם שזה אונס. אונס רחמנא פטריה מדובר כשאין לאדם אפשרות אחרת, אבל הומו גם אם יש לו משיכה לאיסור הוא לא מוכרח לא עומדים עם אקדח לרקה ומכריחים אותו לעשות כן. וגם אם היו מכריחים אותו העבירה הזו היא בדין יהרג ואל יעבור, ככה שגם טענת אונס אין כאן. ולגבי יהודה, באמת יהודה חשב שהוא עשה עבירה וזה היתה המעלה שלו שהודה ולא בוש. ממה היה צריך להתבייש ? בגלל העבירה שחשב שעשה. למעשה האמת היתה שהקב"ה עשה כך בכוונה כדי שהשטן לא ימנע את הולדת המשיח ואם נתבונן נראה ששושלת המשיח היא על הגבול הזה כל הזמן: לוט ובנותיו, רות המואביה ועוד עד שנולד דוד המלך. לגבי העבירות שמנית גם הם חמורות ואין הבדל בין מחלל שבת למי שעושה משכב זכור, זו אותה חומרה לשניהם ישנו איסור סקילה (בעצם ישנו צד להגיד שזה שמשכב זכור יותר חמור כי זה בדין יהרג ואל יעבור ושבת נדחית מפנ יחפיקוח נפש, אבל כל חילוני שעובר עבירות חמורות זו דומה). הבעיה היא כשמתנגדים למצוא פתרון לצאת מרשת היצר, יצר הרע כל כך הצליח לסבך בדור הזה אנשים בתאוה הזו עד שעשו מזה אידאולוגיה, מי שלא מאמין שאפשר לצאת מזה איך יצא. אפילו נרקומנים מצליחים להגמל, למרות הקושי העצום שבדבר, אבל זה אפשרי. לגבי הצורך באהבת נפש אין בעיה כל זמן שזה לא מגיע לעבירה ואם זה יגרום יש להתרחק גם מזה. ושוב אני אומר הכי טוב היה לארגן גוף דתי שיטפל בנושא. גם מי שלא הומו יכול לאהוב אהבת נפש חבר, וישנם הרבה מקרים כאלו. כך הומו יכול לאהוב בחורה, הבעיה היא שהיום אהבה זה שם נרדף לתאווה ולכן לא מבינים את זה. לגבי לימוד תורה בישיבה, כדאי להתייעץ עם רבנים מה לעשות וגוף כמו שאמרתי בוודאי שיכול להועיל רבות בעניין.

מנסון1

New member
פה השקפת העולם שלך

דורשת מאמץ מאחרים. והאמת היא שהקושי של האדם להתנתק מאמונותיו הוא לא פחות גדול מאשר קושי לעמוד בפני פיתויים. והנה רואים איך שאתה לא מוכן להכיר במציאות ברורה בגלל דברי חכמים. ודרך אגב מה שציינת אודות כדור הארץ, את זה כבר ידעו חלק מהיוונים הקדמונים ואף חישבו את היקיפו.

מנסון1

New member
אתה טועה

כבר פיתגורס ותלמידיו ידעו שכדור הארץ הוא עגול והוא מרחף בחלל. מה שתיארת זה הנחות עממיות ואולי קדומות יותר. תלמי (585 לפנה"ס) ידע שהארץ מרחפת בחלל ואפילו כבר הצליח לחשב מראש ליקויי חמה. היה ויכוח ביניהם מי סובב סביב מי. תלמי הניח שכדור הארץ הוא בתנועה, ופיתגורס הניח שכדור הארץ במרכז. אחר כך באו הגלגלים להסבר תנועת הכוכבים. והרמב"ם לקח רוב ידיעותיו באסטרונומיה מאריסטו שהעריכו כחכם באדם, והניח שכדור הארץ במרכז כרוב חכמי הגויים וישראל דאז. רק הם לא ידעו להסביר לפי זה את תנועתם המשונה של כוכבי הלכת. דבר שהוכרע והוסבר סופית על ידי ניוטון. בזוהר בכלל יש שבעה כוכבי לכת שביניהם הירח והחמה, והארץ היא הנחה. ובנו על זה שבע ספירות כנגד שבע כוכבי לכת. והיום ידוע שזה לא ככה. מה לעשות. והרמב"ם בעצמו כתב במורה נבוכים על אודות חז"ל ואסטרונומיה (ח"ג סוף פי"ד) ולא תבקש ממני שיסכים כל מה שזכרוהו מענין התכונה למה שהענין נמצא כי החכמות הלימודיות היו בזמנים ההם חסרות ולא דיברו בהם על דרך קבלה מן הנביאים אבל מאשר הם חכמי הדורות בענינים ההם או מאשר שמעום מחכמי הדורות ההם"

למעלה