רק שהשקפת העולם שלי דורשת ממני מאמץ
אז למעשה יותר קל ללכת אחרי התאוות ולהיות חילוני, שוחד זה מה שקל וכיף לא מה שקשה ודורש. לגבי מה שאמרת על אחד שמתעלם מהמציאות בגלל שככה כתוב במדרש. בזוהר נכתב כבר לפני 1500 שנה שהעולם כדור ויש מקום שחצי שנה יום וחצי שנה לילה (הקוטב), ומי שהיה קורא את זה עד לפני 150 שנה היה צוחק שהרי המציאות ברורה שהארץ שטוחה. אבל היום כולם יודעים שאנחנו לא הכרנו את המציאות והזוהר צדק. בכל מקרה, אם אתה לא מאמין בכל מה שכתוב בתורה זו בעיה באמונה, ואין לי הרבה מה לדבר איתך כי אני מדבר למי שמאמין. לגבי אונס רמנא פטריה, אתה מזכיר לי כשהייתי בצבא וכל שטות שחילונים היו מחללים שבת הם היו טוענים שזה פיקוח נפש, גם אם יכלו לעשות את זה ביום שישי ורק מחמת עצלות לא עשו זאת. מה שאתה רוצה להגדיר כאונס זה עבירה במזיד, האדם נברא להתגבר על יצרו אחרת כולם יטענו על כל דבר שקצת קשה להם שזה אונס. אונס רחמנא פטריה מדובר כשאין לאדם אפשרות אחרת, אבל הומו גם אם יש לו משיכה לאיסור הוא לא מוכרח לא עומדים עם אקדח לרקה ומכריחים אותו לעשות כן. וגם אם היו מכריחים אותו העבירה הזו היא בדין יהרג ואל יעבור, ככה שגם טענת אונס אין כאן. ולגבי יהודה, באמת יהודה חשב שהוא עשה עבירה וזה היתה המעלה שלו שהודה ולא בוש. ממה היה צריך להתבייש ? בגלל העבירה שחשב שעשה. למעשה האמת היתה שהקב"ה עשה כך בכוונה כדי שהשטן לא ימנע את הולדת המשיח ואם נתבונן נראה ששושלת המשיח היא על הגבול הזה כל הזמן: לוט ובנותיו, רות המואביה ועוד עד שנולד דוד המלך. לגבי העבירות שמנית גם הם חמורות ואין הבדל בין מחלל שבת למי שעושה משכב זכור, זו אותה חומרה לשניהם ישנו איסור סקילה (בעצם ישנו צד להגיד שזה שמשכב זכור יותר חמור כי זה בדין יהרג ואל יעבור ושבת נדחית מפנ יחפיקוח נפש, אבל כל חילוני שעובר עבירות חמורות זו דומה). הבעיה היא כשמתנגדים למצוא פתרון לצאת מרשת היצר, יצר הרע כל כך הצליח לסבך בדור הזה אנשים בתאוה הזו עד שעשו מזה אידאולוגיה, מי שלא מאמין שאפשר לצאת מזה איך יצא. אפילו נרקומנים מצליחים להגמל, למרות הקושי העצום שבדבר, אבל זה אפשרי. לגבי הצורך באהבת נפש אין בעיה כל זמן שזה לא מגיע לעבירה ואם זה יגרום יש להתרחק גם מזה. ושוב אני אומר הכי טוב היה לארגן גוף דתי שיטפל בנושא. גם מי שלא הומו יכול לאהוב אהבת נפש חבר, וישנם הרבה מקרים כאלו. כך הומו יכול לאהוב בחורה, הבעיה היא שהיום אהבה זה שם נרדף לתאווה ולכן לא מבינים את זה. לגבי לימוד תורה בישיבה, כדאי להתייעץ עם רבנים מה לעשות וגוף כמו שאמרתי בוודאי שיכול להועיל רבות בעניין.