נשים כלוחמות

wolf18

New member
ואני חשבתי שזה היה ברור

השאלות הקשות הן לא בפרמטרים הגופניים, זה רק קצה הקרחון. הפרויקט הזה העלה שאלות קשות רבות אל פני השטח. אחת מהן למשל היא תוצאה של התהליך ה"זכרתני" שעוברים צעירי ישראל וגברי העולם משחר ילדותם. אבל, נכון לעכשיו זו עובדה שאי אפשר להתעלם ממנה: השאלה התבססה על תסריט מבצעי שבו מבין זוג לוחמים בפתח דלת אחד נפגע ונופל, על שאר הלוחמים להתעלם מכך ולהמשיך בפעולות להסרת האיום מעל בני הערובה ורק לאחר מכן לשוב ולטפל באותו לוחם. עכשיו, בהסתמך על הנטיה הבסיסית (שנובעת מחינוך לקוי, אני מודה) של גברים לגונן על נשים, חשבה מישהי במדור פסיכולוגיה שעלולה (דגש על עלולה) להיווצר בעיה בתסריט כזה כאשר הלוחם הנפגע הוא לוחמת. הגבר שלידה עלול להתקשות ליישם את התרגולת או לפחות להסס, דבר שיכול לבזבז זמן ובמבצעים מסוג זה כל שניה חשובה (וזו לא סתם פראזה). אני משער שהשאלה הזו תקפיץ הרבה גבות אבל, בהתחשב במצב הקיים, שגוי ככל שיהיה, אי אפשר להתעלם מהעובדה שהתסריט הזה אפשרי. ושוב אני אומר, זו רק אחת השאלות שעלתה. ועדיין לא קיבלתי את דעתך לגבי השאלה של נשים נשואות עם ילדים VS גברים עם ילדים VS רווקים VS רווקות. בקיצור העסק הזה לא פשוט כמו שהוא נראה. כשכמובן כל הזמן צריך לשמור את המיקוד על המטרה. הסרת האיום מעל בני הערובה במהירות האפשרית.

טל קר

New member
לא הבנתי, ללוחם הגבר יכולה להיות

בעיה בתפקוד שאין ללוחמת, ולכן צריך לשקול להעיף אותה ולהשאיר אותו? אגב, הנטיה הבסיסית הזו לא יכולה לגרום ל"פאקים" גם בהמשך, אם נניח יש בנות ערובה בפנים? אם לגברים יש "פאק" מובנה שפוגע בתפקוד שלהם במידה שיכולה לפגוע ביכולתם לעמוד במבחן התוצאה של הסרת האיום מעל בני הערובה במהירות האפשרית, אולי צריך לשקול לעבור רק ללוחמות נשים. דעתי היא כמו שאמרתי מקודם - צריך לקבוע פרמטרים רלוונטים, לוודא שהם אכן רלוונטים, ולקחת את כל מי שעומד בהם.

wolf18

New member
יכול מאד להיות

אני בהחלט לא שולל את מה שאת אומרת. אם יש בנות ערובה בפנים לא צריכה להיות בעיה וזה כבר נבחן באוטובוס האימהות. הרי בני/ות הערובה הם/ן המטרה. דרך אגב, אני תמיד טענתי (בדעת מיעוט כמובן) שבשל יכולתן הטובה יותר של נשים לשים לב לפרטים ולתפקד תחת לחץ עם רמות אפסיות של טסטוסטרון בדם, כדאי לשלב נשים במערך הצלפים של היחידה. אחת המשימות הקריטיות של צלף היא איסוף אינפורמציה לפרטי פרטים על האוביקט להשתלטות וברגע האמת לירות כדור אחד למקום הנכון. תפקיד זה דורש סבלנות רבה, תשומת לב לפרטים ותפקוד מנטלי גבוה תחת לחץ נפשי ארוך טווח. יכול להיות שאני טועה בהערכתי ליכולות של נשים בתחומים אלה אבל.... לגבי נחישות של נשים רק צריך לראות את גדודי הנשים העירקיות ש"אוכלות נחשים" כחלק מהאימונים שלהן כדי להבין. כמו שאת אומרת, הפרמטרים צריכים להיות רלוונטיים ובעלי כושר ניבוי גבוה לגבי המשימה וזהו. עדיין לא קיבלתי תשובה לגבי בעלי המשפחות. את מגיבה כל כך מהר שזה כמעט צ´אט

.inbal

New member
מצטערת על העיכוב

אבל בסוף הגעתי לכאן... אני חושבת שנשים צריכות לעמוד בכל הקריטריונים והאימונים, לא רק כמו הגברים אלא ביחד איתם כדי ליצור את האמון ועבודת הצוות שיחידות מסוג זה מבוססות עליהן. אני חושבת שיש כל הזמן עידכון ובחינה של הקריטריונים (כמו בקורס טיס, שם כל קורס שנגמר משווים את ההערכות שקיבלו הבוגרים כשהיו עדיין מועמדים לקורס ובודקים את מערך המיון ומשפרים אותו. אם השילוב של נשים יביא לשינוי בקריטריונים זה יכול להופיע כתוצאה של שילוב הנשים הראשונות אם יגלו בעיות, אבל לא צריך להיעשות מראש. דברים כאלו נובעים מנסיון שנצבר במערכת. למיטב זכרוני, כאשר התחילו לשלב נשים במערך אבטחת האישים של השב"כ דרשו מהן כושר טוב יותר כתנאי קבלה לקורס לעומת הגברים, כדי שלא תפגרנה בהמשך האימונים (נשים עדיין נוטות יותר לשברי מאמץ וכו´ והחברה שלנו לא מאפשרת בירור מעמיק אם זה מולד או נרכש בגלל רמה נמוכה של חינוך גופני). הניסוי הזה הצליח מאוד ואחוז הנשירה של נשים מהקורסים הראשונים היה נמוך מזה של הגברים. לדעתי, זה הרבה יותר הוגן מאשר לתת לנשים שאינן עומדות בדרישות לסיים את המסלול.

למעלה