כישורים וקריטריונים
קודם כל לנושא הכושר הגופני בנקודת ההתחלה. התהליך הראשון שעוברים הלוחמים הוא המבדקים להתאמה ליחידה. תפקיד המבדקים האלה הוא לוודא שאכן מי שיתחיל את ההכשרה יש לו סיכויים טובים גם לסיים אותה. נבדקים אספקטים רבים הקשורים בעיקר לאישיות, תהליכי קבלת החלטות, עמידה בלחצים נפשיים ופיזיים ועוד. הכושר הגופני הוא רק אחד מהאלמנטים האלה ולאו דוקא אחד המכריעים בשל העובדה שבאמת כושר גופני אפשר לשפר. הנבדקים צריכים לעבור סף מסוים כדי שנקודת ההתחלה שלהם תהיה טובה מספיק. בין המבדקים להכשרה היחידה אכן מקיימת אימונים נוספים לאלה שאלמנט הכושר היה חלש אצלם (אבל שאר האלמנטים היו טובים) כדי לעזור להם להגיע להכשרה עם נקודת התחלה יותר טובה, גם בגלל המשימה וגם בגלל העובדה שההכשרה היא אינטנסיבית מאד גם מבחינה גופנית ואדם עם כושר גופני לקוי נוטה לפציעות כשמופעל עליו לחץ פיזי. לנושא הנשק, אני יכול לתת את הנתונים הנדרשים מנשק כזה, באופן כללי הוא צריך להיות בקוטר 9 מ"מ. הגיעו למסקנה זו לאחר בדיקה יסודית של כלים אחרים והתאמתם לתורת הלחימה של היחידה. מבין האקדחים הקיימים בשוק בקוטר זה משמש היום אקדח מסוים שנחשב דווקא לקל לתפעול וקל משקל ובמקרה הוא גם פופולרי מאד ביחידות בעולם. יש חשיבות לאחידות בסוג הנשק מסיבות מערכתיות ומבצעיות. כמו שציינתי המבדקים בודקים את הכישורים הבסיסיים. כלומר, יכול להיווצר מצב שבו מועמדת להכשרה תמצא את עצמה בקרב איגרוף (עם מגינים כמובן) מול מישהו ששוקל 30-40 ק"ג יותר ממנה והוא לא פחות אגרסיבי ממנה. כנ"ל לגבי בנים שמבנה גופם רזה יותר. אני למשל מצאתי את עצמי מול מישהו גבוה ממני בראש ושוקל 100 ק"ג בעוד אני שקלתי 75. מטרת המבדק היא נחישות ולא נצחון. יש חשיבות לעובדה שכולם עוברים את אותה הכשרה ו"אוכלים את אותו חרא" כי הלוחמים הם קבוצה מאד סגורה שמבלה זמן רב יחד. יש חשיבות קריטית לאינטראקציה החברתית ביניהם. זו חבורה שמהר מאד "מקיאה" מישהו/י שעולה שביב של רושם שאינו עומד בקריטריונים או מפגין יכולת נמוכה. יבוא מישהו ויאמר שזו חבורה מגעילה של מצ´ואיסטים אבל אלה האנשים שעושים את העבודה. יש ביניהם כאלה שלא הייתי מזמין הביתה לאימא אבל לקרב הייתי יוצא איתם ללא היסוס. ולכן יש חשיבות לעובדה שאסור שתיווצר אווירה או מציאות שבה יש כאלה שמקבלים "הנחות". לכן אני טוען שגם אם מגיעים למסקנה שמספיק טוב לטפס חבל ב-10 שניות במקום ב8 שניות כדי למדוד כוח זרועות אז הקריטריון הזה צריך להיות לכולם. יש לוחמים מצוינים שזה הדבר היחיד שבו הם מתקשים אז גם להם ניתן "הנחה"? לא. דווקא במצבים האלה אפשר לראות אחווה נהדרת כאשר אתה מגיע למגורי הקורס ב2 בלילה ורואה כמה חברה מעודדים את חברם באימון נוסף על החבל. השיוויון הטוטלי הוא קריטי אם לא למשימה אז ללוחמים/ות עצמם. ראיתי את האפקט ההפוך בארה"ב ביחידות משטרה שבהן היו קריטריונים שונים לשוטרות. השוטרים האחרים פשוט לא סמכו עליהן לגמרי. ויש הבדל בין תחומים בהם מדובר בחיי אדם לתחומים אחרים. אם מנכל"ית/מנכ"ל חברה יפילו את הכדור בתפקיד, מישהו יפסיד כסף. בתחומים האלה אם מישהו מפשל מישהו עלול למות.