נשים ונשק

טל קר

New member
אהלן גילעד,

הרבה פעמים זיקה חזקה מחויבות למשפחה נחשבת כיתרון אצל גברים ("יציבים יותר"), וחסרון אצל נשים ("שיו היא הולכת להחסיר המון, בטח כל פעם שהילד ישתעל היא תעדר לי לשבוע, עדיף לקחת את שמואל"). יש לא מעט פמיניסטיות שמאמינות שהפתרון הוא לא ששני ההורים יעבדו במשרה מלאה והמשפחה תחשב לדבר שולי, אלא שבמקום שהגבר יעבוד משרה שלמה והאישה חצי כשיש ילדים צעירים, שניהם יעבדו שלושה רבעי מישרה או משהו כזה. אני מביאה קישור לשרשור שהתחיל במשהו אחד, ונגמר במשהו ליד, שנוגע להשפעת אמהות על העבודה ואיך זה נתפס בעיני החברה, שרשור נוסף שקצת קשור לנושא, ועוד הודעה מצוינת של הדס (אמבר) שמיצגת יחד עם ציפי את הגישה הזו בהצלחה רבה והן תורמות רבות לפורום בנוגע לשינוי החשיבה של מה הכרחי ומה בעצם נראה לנו כאקסיומה והוא לא, בנוגע לנקודת המוצא של הקונפליקט הזה של בית-עבודה. כה לחי.

wolf18

New member
הצעה לגישה ונקודת מוצא

נתת לי הרבה חומר לקריאה ואני מבטיח לקרוא את כולו אבל לא הערב.(יש ערב פנוי עם האישה בלי הילד הגדול
הנחת היסוד במשפחה שלנו בנושאי פרנסה וקריירה היא פשוטה מאד. לכל אחד מאיתנו יש מקצוע או שניים ועוד כמה כישורים שיכולים להביא פרנסה. ישנו סכום מסוים שאנחנו צריכים כדי לקיים את המשפחה ולקדם אותה (חסכונות וכו´) לצורך הדוגמא נקרא לסכום הזה 30 ק"ג בשר בחודש, קילו בשר ביום. אז בודקים מי מהנוכחים יכול להביא קילו בשר ביום למשך זמן והוא זה ש"יוצא לצוד". כמובן שיש את הטיפול ב"מערה" שגם הוא מתחלק לטיפול פיזי ונפשי וגם שם הקידום והמשימות הם על פי הכישורים. אני למשל בגלל כישורים מוזיקליים אחראי על המוזיקה והצחוקים בבית. אחריות רצינית בעיקר בימים אלה, אני אחראי לדאוג שיהיו הרבה חיוכים בבית, ותאמיני לי זה לא תמיד פשוט. בנושא בישול לדוגמא, ניסינו שאני אבשל אבל מחדר מיון המליצו לנו להפסיק עם זה כי זה לא ממש בריא
ואיך שאשתי מבשלת אי אפשר לפתות אותי עם מסעדות יותר, פשוט כישרון. אז אני אחראי עם הBiceps שלי להעביר את הארגזים מהאוטו למטבח אחרי הקניות שמי שפנוי עושה אבל בזמן האחרון פשוט קונים בנט סל אז מישהו אחר עושה את זה. וכן הלאה וכן הלאה. הכל מונחה מטרות משותפות שנקבעות יחד והמשימות מחולקות על פי כישורים ויכולות ולא תמיד זה יוצא שווה אבל תמיד זה יוצא יעיל ובונה גם את הבית וגם את היחסים. יש יתרונות לכל אחד משנינו שנובעים גם מהיותנו גבר ואישה מעבר לכישורים נרכשים ואותם אנחנו מנצלים לטובת כלל המשפחה. קריירה? כששואלים אותי מה אני עושה בחיים אז אני עונה "בעל לאשתי ואבא לשני ילדי" ואז אני אומר לאותו אדם "אתה בטח מתכוון למה אני עושה לפרנסתי, נכון?" שני דברים שונים לחלוטין. החיים הם העיקר, הפרנסה היא ענין טכני לחלוטין. אני למשל רואה את שיא הגבריות באבהות.

נשים יכולות לסחוב עליהם את אותו..

האקדח שהבנים סוחבים, גם אם הוא כבד!!!! אני לא מבינה אותך, את\ה לא מבין\ה שנשים, כשנוגע לזה, מסוגלת לסחוב עליהם אקדח, זה לא כלכך כבד, ומה שהגברים חושבים, שהנשים חלשות מדיי, זה בולשיט אחד גדול!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מתי הטימטום הזה יפסיק???? Dפנה

wasaby

New member
נשים יכולות

אבל לנשים (בניגוד לחלק מהגברים) אין את הצורך להסתובב עם האקדח הכי גדול בסביבה, הכלב הכי מסוכן בסביבה, המכונית הכי שורפת דלק בסביבה ועוד. האקדח הקטן הוא פשוט יותר נוח.

Ergil

New member
בפעם המיליון וחצי

יש או אין הבדלים מולדים בין נשים לגברים??? אם אין, למה לנשים אין את הצורך להסתובב עם האקדח הכי גדול(בהנחה, כמובן, שאכן לנשים אין את הצורך הזה)?

טל קר

New member
בפעם המליון וחצי גם, יש זרמים שונים

שמאמינים בדברים שונים בנוגע לקיום הבדלים מולדים בין נשים וגברים. בנוגע לשוני היום - לא שמת לב שהחיברות בין נשים וגברים שונה? שמחנכים גברים ונשים אחרת? שמשדרים להם מסרים אחרים? אז אם מחנכים מישהו בצורה שונה ממישהו אחר, מה יש להלין שהתוצר האנושי יוצא שונה ממישהו שחונך אחרת? למה לחרדיים יש צורך להניח תפילין, ולאתאיסטים לא?

Ergil

New member
בפעם הראשונה, אני חושב

כשאני שואל מישהו כאן בפורום או בכל מקום אחר שאני שואל את אותו אדם, ולא את התנועה הכללית שאותו אדם שייך לה. בקשר למסרים וכיוצא בזאת: למרות שעוד לא הגעתי לדרגת פארנואידיות כזו שגורמת לראות מסרים חבויים ב"השפן הקטן", אני לא אתווכח על זה שקיימים הבדלים בחינוך. אבל אני לא רואה איך זה קשור לפה. האם החינוך מדכא את הצורך, נגיד שזה צורך מולד, בקרב כל הנשים ורק בקרב חלק מהגברים? ומה שעצוב במקרה של החרדים שמניחים תפילין הוא שהם לא עושים את זה מצורך אלא מרצון.

טל קר

New member
בהחלט שחינוך יכול לדכא צרכים

מסוימים או ליצור או להתמיר אחרים. גם המשמעות הפרקטית של כל צורך משתנה ממקום למקום. אם יש נניח צורך של להיות אהוד, במקומות מסוימים זה יתבטא באיזה מכונית אקנה, ובמקומות אחרים זה יתבטא באיזה ציונים אשיג, או עם איזה שור אלחם. ראית פעם בן כת האמיש שמתוסכל נורא שהמחשב שלו קרס והוא חש צורך עז לקרוא מה חדש בפורומים? צר לי לראות שעוד לא הגעת לדרגת מודעות כזו שרואה מסרים (לא ממש חבויים) בשירי ילדים.

wasaby

New member
ארגיל

אני לא מגיעה לקרוא את הפורום כל יום לכן אם תחכה לתגובה ממני דווקא אתה עלול לחכות זמן מה. במקרה הפעם אני די מסכימה עם התגובה שקיבלת כאן. באופן אישי נראה לי שלגבי השוני הזה מדובר במצב משולב. אני חושבת שלגברים (בהכללה) יש יותר נטיה מולדת לתחרותיות בעוד שלנשים (בהכללה) יש יותר נטיה לשיתוף פעולה. החברה מחזקת (לגבי גברים) את המגמה הזאת של תחרותיות וכן מכוונת אותה לאפיקים ספציפיים.

florence

New member
פנינים שהצחיקו אותי מתוך המאמר

"אם אשה הולכת עם חצאית או שמלה ותיק קטןוצריכה לתקוע אקדח בפנים - זה לא עניין של מה בכך" "ככלל, נשים חושבות שצריך לפתור סכסוכים באמצעים אלימים, אלא בדיבור ופשרה" אני לא חושבת שמה שיטריד אותי ברגע שאראה מחבל מכוון לעברי אקדח ויורה ברחוב הוא המראה החיצוני שלי, וגם לא אנסה בדיוק לדבר איתו ולנסות להגיע לפשרה.

soulbird

New member
השאלה היא אחרת

האם אישה מסוגלת לפעול בקור רוח ? לא כשור לאישה במטבח או אישה בחצאית מיני ותחתוני ביקיני. הייתי לא מזמן בקניון בכפר סבא שמתי לב לכל התאבטחים שם . שמתי לב שרובם אם לא כולם גברים. שאלתי את עצמי תחת איזה הבטחה אני מרגישה יותר בטוחה . גברית או נשית. אישית , אני מעדיפה גבר במיוחד בימים מתורפים כמו אלה. ואני לא שוביניסטית אלה פרקטית!

florence

New member
ראית במקרה את הסידרה ניקיטה?../images/Emo8.gif

הכל קשור בהכשרה שקיבל האדם, בין אם הוא גבר או אשה. מדובר פשוט בטכניקות ומיומנויות שרוכשים. חוסר קור רוח יכול להתבטא בהיסטריה (המשוייכת בחברתנו לאישה) או בפזיזות יתר וחוסר מיקוד (המשוייכת בחברתנו לגבר), בכל מקרה התוצאות הן זהות. באותה נשימה תוכלי לטעון שאת סומכת יותר על גברים שנוהגים במכוניות (למרות שרובם הם מבצעי התאונות).

Ergil

New member
אם כבר מדברים על זה

מה העמדה הפמיניסטית בקשר ל"ניקיטה"? היא סמל לשיוויון הוא התגשמות כל הסטריאוטיפים?

wolf18

New member
ניקיטה

דוגמא לא כל כך טובה. בסדרה הזו מודגשת חוסר היכולת של ניקיטה להיפרד מהרגשיות שלה מה שמפיל אותה פעם אחר פעם. בשונה ממייקל שקר כמו קובית קרח (עד שמדובר בניקיטה שלו) אני מציע להצמד למציאות ולא להיות נזונים מסרטים וסדרות דמיוניים לחלוטין הכל תלוי אכן בהכשרה ובמבנה האישיות של אותו/ה מאבטח/ת.

wolf18

New member
יתרון לנשים

יתרון שאני הייתי מוצא אצל נשים בתפקידי האבטחה הרלוונטיים להיום הוא היכולת העדיפה שיש לנשים בעבודה שקשורה לתשומת לב לפרטים דבר שבו הגברים לא הכי טובים בעולם. לרוב הנשים יש את הנטיה הזו built in מה שמהווה יתרון גדול במקצוע הזה שרובו לא כרוך בלחימה אלא במניעת תקריות.

florence

New member
ניקיטה זו סידרת "קאלט"

עם תכנים אלימים, וההערה אכן נאמרה בקריצה.

wolf18

New member
ניקיטה

ניקיטה זה כמו וויסקי. או שאתה אוהב את זה או שאתה שונא את זה אין באמצע. לא נכון לומר שזו סדרה עם אלימות בתכנים אלא יותר סדרה עם תכנים באלימות.

florence

New member
לא כל כך הבנתי למה כוונתך...

ומשאר ההודעות שלך התרשמתי שאתה יותר מנסה להתחכם מאשר להביע דיעה ברורה.

wolf18

New member
ניקיטה

כמו שענית בקריצה על הסדרה כך גם אני. לא יותר מזה. ניקיטה היא אחת הסדרות האלימות ביותר שיש בטלויזיה ויש מי שאוהב את זה ויש שלא. כמו שאמרת סדרת קאלט אמיתית. בנושא ההודעות האחרות שלי. בהחלט יש לי דברים יותר טובים לעשות מאשר לבזבז זמן על התחכמויות מיותרות. הכוונה שלי היא באמת להבין את הנושא בו עוסק הפורום כי הוא אכן משפיע על כולנו גברים כנשים. באותה נשימה אני בהחלט אומר שאני לא מתגלגל על הגב לכל מילה שאומרים לי ולפעמים יש לי נטיה מוזרה לשאול שאלות (גם קשות לפעמים) ואם עוקצים אותי לעקוץ בחזרה ואם אני ממש ביום טוב אני מצליח לפתח חשיבה עצמאית וממש ממש לגבש דיעה. אני יודע שגיבוש דיעה הדרגתי הוא לא ממש פופולרי בישראל השולפת והמהירה ובטח ובטח אסור בחברה שלנו לשנות את דעתך בעקבות שיחה עם מישהו אחרת תצטייר כמי שאין לו עמוד שדרה. אבל כזה אני מה לעשות.

soulbird

New member
אם כבר נקיטה אז מה אם זינה

הנסיכה הלוחמת?? סידרה שאני יותר מחבבת האמת

למעלה