נשים ונשק

soulbird

New member
נשים ונשק

האם במצב כמו היום גם נשים צריכות להחזיק בנשק . האם נשים מיומנות מספיק כדי לתפקד עם נשק בזמן אמת?? מאמר מהארץ.

למה, לנשים יש בעיית קואורדינציה

לטעמך ? התזמון שלהן דפוק ? הן תכוונה את האקדח לכיור במקום למחבל כי זה מה שהן מכירות ?

soulbird

New member
האקדח כבד

האם בחורה תוכל לתפקד תחת לחץ? אני לא מתכוונת לשוטרות אבל אזרחית מן השורה. האם יש אקדחים המתאימות יותר לנשים מבחינת כובד?

oren*

New member
יש בהחלט אקדחים לנשים, נכנסים

לתיק, פשוטים להפעלה ובעלי הדף קל יחסית. ולשאלתך האם בחורה תוכל לתפקד תחת לחץ? למשל כשהבן שלה נחנק מהאוכל באמצע טיול בפארק? למשל כשהיא משרתת בצבא בתפקיד מכי"ת בנים? למשל כשהיא עובדת בתור מורה לנהיגה? כשהיא מנתחת לב בבית חולים? כשהיא נהגת אוטובוס? (בחברת האוטובוסים "דן" יש למעלה מ-20 נהגות סדירות) את מוציאה שם רע למילה זכרתני, צריך לשנות אותו לציפורתני.

ישראלית

New member
לפי דעתי, לא

אם הבנתי נכון, מדובר במוצר שאמור להתאים קודם כל מבחינה אנטומית לנשים - לכוח שלהן ולאחיזת ידן (לכן הוא קל וקטן יותר). אין לי מושג אם האישה הממוצעת באמת תתקשה להשתמש באקדח הרגיל והקצת יותר כבד, אבל לעניין הכוונה שבמוצר ובביטוי - מה רע בלהתאים מוצר כך שיהיה נוח יותר לנשים? אפשר להשוות את זה למה שקרוי נעלי נשים. אני לא מתכוונת לנעלי עקבי-מחט שאף אחד לא משלה את עצמו שהן נוחות ובריאות לרגל של אישה (או לרגל בכלל). אני מתכוונת לאותן נעליים שנמכרות כנעליים נוחות/בריאות לנשים. העיצוב שלהן עדיין שונה באופן ברור מעיצוב הנעליים שנמכרות לגברים. חלק מזה אולי בא מטעמי אופנה, אבל אני יכולה לומר שנוח לי איתן, פיזית, יותר מאשר עם נעלי גבר (יש לי כף רגל די גדולה ויצא לי לא אחת לנעול נעלי גברים לכל דבר), ונראה לי (בלי שאהיה מומחית) שהן מותאמות טוב יותר למבנה כף הרגל של אישה, ונעלי גבר מותאמות יותר טוב למבנה כף הרגל של גבר. בקשר לקלות שבהכנסת האקדח לתיק - אם אני מבינה נכון, זה מבוסס על התפיסה שנשים הולכות עם תיקים קטנים יותר, או שנשים יעדיפו שלא לחגור אקדח על לבושן. זה כבר לא עניין אנטומי, אלא אופנתי. אבל גם כאן, אם הרעיון הוא לעודד מצב שנשים לא יירתעו, מסיבות שונות שקשורות בהרגלים, להחזיק ולהשתמש באקדח כשהן זקוקות לו, וגם פשוט להתאים את האקדח לאורח חייהן והרגליהן של נשים ולתת להן אופציה נוחה להחזיק אקדח, אז אני עדיין לא רואה איפה השוביניזם ומה כל כך רע בזה.

אין בזה רע אבל...

כשאת מבחינה בין בגדי גברים לבגדי נשים - מה את רואה? אני מסכימה שחזיה היא "בגד נשים", על אף ולמרות שהרבה יותר נוח בלעדיה. אבל מכנסיים, מה איתן? הרבה נשים מעדיפות מכנסי ג´ינס, לדוגמה, שעשויות בגיזרה אחידה. ברגע שאת קוראת לאלה, בגדי נשים, הן עולות פי שלוש לפחות. ומה בקשר לבשמים? רק היום צפיתי ב"בושם לנשים" וב"בושם לגברים". את יודעת מה ההבדל? כמות החומר הנדיף והבושם. מסתבר שב"בושם לגבר" יש יותר חומר ריחני והסגר הוא כמעט תמיד "מכסובב". למה? יש פסיכולוגיה מאחורי זה. ומה בקשר ל"מכונית נשים"? את יודעת, ההיא הקטנה, שהיא יד חמישית וטובה רק לפזר את הילדים לחוגים ולקניות בסופר? אקדח נשים, הוא ביטוי נהדר לתקופה בה נשים היו חייבות ללכת עם תיק קטן ונשיי מאד, על עקבים ועם עגילים ומחשוף עד הפופיק. אחרת הן לא נשים מספיק. אפשר לראות ייצוג הולם ליצור ההוא בסרטי ג´יימס בונד שחזרו לאופנה. אז עכשיו זה מתקרב יותר לשוביניזם-זכרי? או ברוח התקופה "זכרתנות"?

מירי,

New member
???????

ננסה אחד-אחד.... יותר נוח בלעדיה ? אולי אם את B בטח לא אם את C או D... גם ג´ינסים , מה לעשות שעדיין מהנה התותן ומבנה הרגליים שלנו שונה.... ובשמים? אלה עם הפתח הם אפטייר שייב ולא פרפיום או אה-דה טואלת... (ובם מתנדפים הרבה יותר מהר..) מכונית נשים?? האמת שאם תהיה לנו מכונית שניה בבית , אני ארצה מכונית קטנה - הרבה יותר אפשרות לחניה, ל1.92 שחי איתי יהיה מאוד לא נוח איתה, והכי חשוב כמו שציינת , פיזור הילדים, עדיף באותו הבטוח יותר ו... נעשה ע"י אבא... ככה הדברים ניראים בסביבה שאני נמצאת... ואם אי פעם נחשוב על אקדח , אם אני רואה אותנןו בוחרים , כן האקדח שאני אבחר יהיה קטן יותר , כף היד שלי לא קטנה במיוחד אבל עדיין קטנה מזו הממוצעת של גבר.... ולא נראה לי שלגבר יהיה נוח להשתמש בכזה אקדח....

אין ג´ינסים לנשים ! ונכון שמבנה

הגוף השונה מבקש גיזרה שונה, אבל אין. אז למה אין? כי דווקא שם החליטו שלא יהיה, והנה יצא לנו יוניסקס שקיים בעוד מיני מלבושים כמו חולצות. למה כפתורים של גבר זה מצד ימין לשמאל ושל אשה משמאל לימין? זה הכרחי? מבנה הגוף דורש?. אני רואה כאן סימון, התווייה והתנייה. שפה בינלאומית שאומרת שאנחנו זקוקים ללבוש שונה כי אנחנו שונים. ומצד שני, וזה חשוב מאד, התנייה הפוכה: אנחנו יכולות ללבוש ג´ינס, שגיזרתו מלכתחילה היא גברית, היות והבטן שלנו השתטחה עד כדי כך, שמהמותן ומטה הפכנו גבריות. ומי החליט ולמה, שאפטר שייב זה לגברים? מה יש בריחות הללו שאין בריחות האלה? את לא רואה את ההתנייה? אומרים לך מראש שזה לגבר והאחר עבורך. ואת, בתשובתך, עוד מספקת לי את הסימנים המעידים על כך. מי קבע את הסימנים האלה? קבעו זאת עבורך! מראש! זו התנייה. זה בהחלט מנהג זכרתני מעצבן. ודרך אגב, רוב הבשמים ה"גבריים" בעלי ניחוח ברור יותר ונשאר יותר מאלה ה"נשיים". יודעות למה? כי אנחנו נרגיש שהבושם התנדף מהר ונשים הרבה יותר ונקנה לעיתים קרובות יותר. אז מי כאן צוחק אחרון? ובענין חזיות? אין דבר כזה חזייה נוחה. פעם, לפני שהמציאו את האביזר האינקויזיטורי הלז, היו לבשים תחתית צמודה קלות, מתחת לקו השדיים שמנעה חיכוך בין שדיים מלאים וכבדים לבין עור הגוף. על אזור החזה לבשו חזייה, ממש לא מה שיש לנו היום, אלא יותר בסגנון גופייה, שהגיעה מתחת לשדיים ונרכסה עליהן בשרוך מצטלב או כפתורים., לא הדוק, לא מרים עד האף, לא מחניק ולא אריזה לחג המולד.

wasaby

New member
אני לא יודעת איפה את קונה

אבל בהחלט יש ג´ינסים בגזרה נשית (גבוהה) נכון שבשנתיים האחרונות קו מותן נמוך הוא מאוד מאוד אפנתי אבל עדיין קיימים דגמים כמו ה901. לגבי חזיה. נכיון, חזית ברזלים או חזית פושאפ עשויה להיות לא הדבר הכי נוח בעולם, היא עדיין שיפור ניכר לעומת המחוכים שנלבשו לפניה. קיימות גם כיום "גוזיות" (לפחות במידה B) אך ממה שהבנתי מנשים במידה גדולה יותר הן מעדיפות תמיכה יותר משמעותית.

מירי,

New member
איפה את קונה ג´ינסים???

הג´ינסים שלי ושל בן זוגי שונים לגמרי! ועולים פחות או יותר דומה... אפטר שייב = AFTER SHAVE כלומר אחרי שמתגלחים.... יש בשמים שהם אכן יוניסקס , ואני מכירה לא מעט נשים שמעדיפות בשמים "גבריים" וזה ד"א נחשב מאד איני... (ריחות בושם בכלל הרי הם נושא של אופנה...) ואני אחזור שוב על עניין החזיות - אני משערת שמעוללם לא נזקקת לחזיה 90D תאמיני לי לא מוותרים על חזיה... (עם 75B , אפשר בקלות). לא הכל זה התניות גבריות או נשיות יש עניין של טעם ונוחות בדברים הללו!

זהו, שאני לא. מזמן הגעתי למסקנה

שזה סוג של לבוש שכופה עלי מצב הפוך למצב גופי. ומה דעתך על הלבוש הישן? זה שתיארתי אותו ושבמקומו הלבישו לנו חזיות? את מכירה את הסארי ההודי? אין שם חזיות, רק וסט קצר ועוטף. לא מרימים, לא אורזים לא מברזלים ולא מענים.

ישראלית

New member
אני עושה הפרדה בין שני סוגי מקרים

בעניין גזרות הג´ינסים, אני מסכימה עם מירי - לי מאוד לא נוח ללבוש ג´ינס של גברים, המותן בג´ינסים האלה הרבה יותר מדי נמוכה בשבילי וצורת הרגליים שונה. אם יש נשים אחרות שאין להן בעיה עם לבישת מכנסי גברים - שיקנו באמת ג´ינסים שעוצבו לגברים או לנערים (אחרי הכל ,זה מותר), ואני יכולה רק לקנא. אני אישית לא מסתדרת עם זה. בקשר לעובדה שהג´ינסים לנשים (וגם הבשמים לנשים, נדמה לי) עולים יותר - זה עניין אחר. כאן באמת אין עניין אנטומי (כמו עם גזרת הג´ינס, עיצוב הנעליים או האקדח) וגם לא עניין של התאמה לאורח חייהן של נשים רבות כפי שהם מתנהלים עכשיו (כמו עם המכונית והאקדח). עניין מחירי הבשמים/ג´ינסים בא פשוט מתוך ההנחה שאישה מוכנה להוציא על מוצרי טיפוח ובגדים סכומים גדולים מאלה שגבר מוכן להוציא. נכון, אין כאן שוויון ואין כאן הליכה לקראת נשים. ויחד עם זה, זאת אפליה מהסוג שאני תמיד חושבת שלא כל כך קשה, יחסית, להילחם בה. כל מה שצריך זה טיפה מודעות, וזה, להבדיל מתחומים אחרים שבהם נשים מופלות, בידיים של נשים לשנות את זה יחסית בקלות (להבדיל מאפליה בשכר במקום עבודה, למשל. אישה שמרגישה איום בפיטורים, קשה לה מאוד להילחם על שלה כשברקע מתעורר הפחד המובן והנורא מפני אבטלה). עניין מחירי הג´ינסים דומה יותר להבדלים בין מחיר של תספורת גבר למחיר של תספורת אישה, או להבדלים בין מחירים של שמלות כלה למחירים של "סתם" שמלות ערב. יש מספר גדול מספיק של כלות שמוכנות לשלם על קניית שמלת כלה ואפילו על שכירתה לערב אחד, פי כמה וכמה ממה שהן מוכנות לשלם על **קניית** שמלת מעצבים. (כך זה היה, בכל אופן, לפני כמה שנים, כשיצא לי לשמוע ולקרוא על המחירים בשוק. אולי אני לא לגמרי מעודכנת והדברים בכל זאת התאזנו קצת בשנים האחרונות?) סלוני הכלות מנצלים את המחשבה ש"על חתונה לא חוסכים" בדרך דומה לזו שמנצלים יצרני הבשמים את המחשבה שבנשים רבות טבועה הנכונות לשלם סכומי עתק על הבושם ה"נכון". יש פה ניצול, כן, אבל אלה כוחות השוק, וכאן נראה לי שאין ממש כפיה או הפחדה. על מי נלין בעניין כזה, אם לא על עצמנו?

wolf18

New member
זה רק נשים יודעות לעשות

לקחת דיון שהתחיל בשאלה לגבי אקדחים ולהביא אותו בלי להרגיש להחלפת מידע בנושאי "איפה קונים ג´ינסים", מחירים של בשמים וכו´. בנות, אתן פשוט מדהימות.
לענין אקדחים, האקדחים שבדרך כלל מתייחסים אליהם כ"אקדחי נשים"הפ פשוט אקדחים קטנים, קלים, בעלי קליבר קטן, נוחים לנשיאה וקלים להסתרה. בעבר הרחוק שמשו אלה בעיקר נשים. היום יש לאקדחים האלה שימושים רבים גם בידי גברים מסוקסים ונושכי נחשים, למשל אקדח נשים קלאסי כמו הברטה 0.22 אינצ´ משמש (בתוספת משתיק קול) לחיסולים מטווח קרוב מאד. אני מסכים שהמושג "אקדח נשים" עבר זמנו אבל קרבנו נשאר אותו דבר כך שאפשר בהחלט לקרוא להם ....... ואללה לא יודע אני אחשוב על משהו. דרך אגב, גם לי יש בעיה רצינית עם הגזרה של הגי´נסים של היום כי יש לי מותן צרה והיקף ירכיים יותר רחב כך שמה שמתאים במותן קטן בירך ומה שמתאים בירך גדול מידי במותן. יש עצות?

הייזל

New member
שאלת ברצינות?

כי לי יש אותה הבעיה. חפשי מכנסיים בלי כיסים מקדימה וכאלה שנרכסים בצד.

wolf18

New member
שאלתי מאד ברצינות

אבל קבלי הפוך על הפוך פמיניסטי. מה גורם לך לחשוב שלא מדובר בגבר? גברים לא יכולים לסבול מבעיות כאלה? די אוטומטית הנחת שמדובר באישה. אבל, לא. גבר בכל רמ"ח אברי (כולל מותן צרה והיקף ירכיים יותר גדול).
הבעיה המרכזית היא שכשמדובר במכנסיים שרחבים במותן ה"אקדח נשים" שלי לא יושב טוב.

תגיד וולפי, אין לך פורום אחר להפיג

בו את שיעמומך? מה איכפת לך על מה אנחנו מדברות כאן ולמה אתה מרגיש צורך להתערב ולחלק לנו הערכות לגבי כישורינו לנהל דיונים? מה דעתך להקים פורום משל עצמך? תוכל לכתוב שם מה בא לך ולהרגיש שממש מעניין לך בחיים? יש כמה פורומים שנורא מתגעגעים אליך, מאז זנחת אותם. אולי תקפוץ לשם להגיד היי ולהתרענן? ביי. נ.ב. אם עד עכשיו לא הבנת, אז דווקא כאן, משום מה, לא סובלים זכרתנים (שוביניסטים-זכריים) ומעיפים אותם החוצה כמה שיותר מהר.

wolf18

New member
שעמום

קודם כל שעמום אינו הסיבה להתבטאותי בפורום זה או אחר. איכפת לי מאד מהמאבק לקידום מעמד האישה. לא הייתה שום כוונה לחלק הערכות לגבי כישורי ניהול דיון של אף אחד, ההודעה שלי בנושא נאמרה לחלוטין בהומור (משהו שהוא כנראה זר לך לגמרי). אלייך ספיציפית יש לי שתי שאלות: אחת, האם את לא סובלת "זכרתנים" או גברים באופן כללי? שנית, מה גורם לך לחשוב שאני "זכרתן" האם התקפה היא הדרך היחידה שלך לנהל שיחה עם גבר? זו צורת התבטאות ראויה למנהלת פורום שרוצה אולי להעיר למישהו מהנוכחים? ומה זאת אומרת מעיפים? קצת אלים ותוקפני לא? זו לא התנהגות "זכרתנית" טיפוסית?

איכפת לך מהמאבק לקידום האשה?

מה איכפת לך? איזה נושאים? מה אתה רוצה שיקרה כתוצאה מהמאבק הזה? ונניח שאין לי הומור, אז למה אתה מציין את זה? או אולי ההומור שלך הוא לא מה שאתה חושב? מה איכפת לך מי אני סובלת או לא? הדרך בה אתה מתבטא גורמת לי להבין שאתה זכרתן מצוי. יכול להיות שאני טועה. תוכיח לי. וכאן, אינני מנהלת שיחה עם גבר. אינני יודעת מי אתה. אולי אתה חייזר? אני מגיבה לדברים שנכתבים כאן וגם אתה כך. להעיף, זו צורת ביטוי הבאה לציין מעוף או תעופה. זה דווקא נשמע לי קליל ומרחף כזה, כמו ציפור, אתה יודע.

טל קר

New member
נראה לי שפספסת את הפואנטה.

הסוגיה היתה על אקדחים, ומה זה אקדחי "נשים". משם עבר הדיון לקטגוריות נוספות של מוצרים שאם מוסיפים להם "נשים" בלי לשנות מהותית את המוצר ניתן לגבות על כך פרמיה במחיר, כי לנשים זה אמור על פי הסטריאוטיפ להיות חשוב יותר, אז אפשר לגבות מהם יותר. לכן הסוגיה עסקה במה שעל פי הסטריאוטיפ משוייך ספציפית לנשים, ע"ע קוסמטיקה ולבוש. אם על סמך כך הגעת למסקנה שהיה כאן בריחה מהדיון לכדי דיון במקומות שווים לקנות ג´ינסים, או כמה עולה בושם על מנת שנדע היכן שווה לקנות, נראה לי שלצערי פספסת את העיקר, או שמא כפית את הסטריאוטיפ שלך של מה "רק נשים יודעות לעשות" על המציאות כדי שהמציאות תסתדר לך לפי הסטריאוטיפ, ולא ההפך. בנוגע לסוגית מכנסיך - קטן מדי אי אפשר. קח גדול מדי ותשתמש בחגורה.

למעלה