נשיא איראן:

lithium1914

New member
מה לעשות...

לוקח שתיים-שלוש הודעות של זלזול והתגרות עד שאתה נפטר מהטיעון "תשאיר את זה למומחים", שנתת כבר לכמה אנשים, ואומר את הדעה שלך בנושא. בשביל לטוס דרך עיראק, צריך לעבור קודם את סוריה או את ירדן, אולי טורקיה אם רוצים לבזבז דלק. אני לא מסתובב בפורומי צבא וביטחון, ולכן אני לא מבין את המונח "עומק אסטרטגי" -- המשמעות היא הענשתה של איראן בהפצצה לא-קונבנציונלית אם היא תנסה להחזיר? אם רוצים לפגוע ב"כמה נקודות ריכוז", חייבים לשלוח מטוס לכל אחת, מה שקצת מקשה, לא? אם אמריקה תיזום משהו בעצמה, כנראה שאיראן תרצה לפגוע גם בישראל, ואני לא מבין מה השגנו. גם ככה צפויות לה פחות-או-יותר אותן בעיות.

freshlama

New member
אכן, אבל כנראה אתה לא מבין את המצב

קודם כל, המתקן העיראקי היה במקום ממוקד בשונה מהאירני שמפוזר בכמה מוקדים. דבר שני, המצב כיום יותר רגיש מבחינה מדינית. דבר שלישי, נאבד כך את כל הנקודות שצברנו אצל המדינות האחרות וזה לא מאוד ייטיב איתנו. חוץ מזה, האירנים ייצפו ניסיון לסוג כזה של התקפה לאחר מאורעות 81'

asafz8

New member
צודק

אסור לאבד נקודות שצברנו בעולם! עדיף להתפורר מקרינה רדיואקטיבית בעד 5 שנים

לא,

אבל ישראל מתקיימת בעיקר בגלל תמיכתם של מדינות אחרות. אהר"ב כל הזמן מלווה לנו כספים, עיקר המסחר שלנו הוא עם אירופה, אנחנו מקבלים סיוע ו"גב" צבאי ממדינות אחרות, מהאו"ם, ואם כל זה ילך לעזאזל, תאמין לי שתוכנית גרעין של מדינה אחרת לא תהיה הבעיה היחידה שלנו..

freshlama

New member
קודם כל,

ברגע שאיראן תפיל אלינו פצצת אטום, אפילו מהסוג המיושן שהיה בהירושימה, הקרינה תהרוג (או תצמיח זנבות) את הירדנים הסורים הלבנונים וכיו"ב והקרינה תגיע במידה מסוימת גם עד איראן עצמה. ככה שהדאגה העיקרית לדעתי היא לא לנו אלא לאירופאים או האמריקאים. דבר שני, בלי התמיכה מבחוץ היינו טובים בארך כמו זמביה ושאר מדינות עולם שלישי, אחוז האבטה היה קופץ פי 5, אחוז העניים היה קופץ פי חמש והפערים החברתיים היו קופצים.

הדברים שלך היו נכונים,

אם הסיכון של השמדה בידי איראן היה סיכון של וודאי עד גבוה. הסיכויים שתסריט שכזה יקרה אם ישראל לא תשמדי את הכור הם עדיין קלושים.

dannabanana

New member
../images/Emo108.gifפויה אירן!

חייבים להכנס בהם! להראות להם מי אנחנו! להטיס לשם מטוסים של צהל שיגידו להם "הי אתם! אתם לא יודעים עם מי אתם מתעסקים! אנחנו ישראל, ואנחנו חזקים הכי בעולם, ודוד שלנו שוטר!, אז תרגיעו"

למעלה