נשיא איראן:

../images/Emo60.gif פחחחחחחח../images/Emo6.gif

לעשות לך הרגשה טובה בלב
. לא לא לא. דין יו"ש לא כמו דין עזה אבל יש שלג בחרמון? איזה כיף! הלוואי שיהיה גם בצפת.

iknow

New member
צק צק צק

אנה אנה אנה... מתי תביני שבלי פיסיקאים כמוני, שיעבדו קשה ויפתחו איזה כלי חדשני, לא יהיה לך את אותו בעל עשיר (שיגרוף את כל הרווחים, כמובן) להתחתן איתו?

freshlama

New member
ואיך בדיוק אתה מתכוון לעשות את זה.

לא ריאלי. וגם לא נכון.

מכתב

לא ריאלי? תן למומחים הצבאיים להחליט... במצבים מסויימים זה ריאלי לחלוטין לחסל את תכנית הגרעין האיראנית. לא נכון? אז מה כן נכון? לתת להם להיות עם היד על העליונה? את הביטחון יש להפקיד בידינו ולא בידי אחרים.

אני חושב שהבנת לא נכון

פקרטי זה אכן כן. ריאלי - בהתחשב בהשלחות של זה - לא. ולא צריך להיות מומחה צבאי או מדיני בשביל להבין שיהיה לזה השלחת חמורות.

freshlama

New member
ברור שזה אפשרי

אבל כמו שאדום בבלונד אמר, צריך לחשוב גם על ההשלכות.

פשוט מאוד....

עם קצת רצון, כישרון, ודבק מגע, אפשר לעשות הכל.... ברצינות, זה אפשרי, אך לא פשוט בכלל... דורש מבצע מקיף...או במילים פשוטות - מלחמה.

אין יתרון, הכל תלוי בנסיבות.

אך דבר אחד ברור כאן, אם זה יקרה-תפתח מלחמה. בין אם ישמידו את תוכנית הגרעין דרך מלחמה, ובין אם יעשו את זה דרך מבצע חשאי(שגם לא נראה לי שזה רקטי במקרה הזה, בגלל שזה לא מרוכז במקום אחד, אבל מן הסתם אני לא יודע את כל הפרטים), ואז כתגובה תיפתח מלחמה.

אמרתי - את זה תשאיר למומחים הצבאיים

אבל אני אומר לך שבתנאי כאלו ואחרים זה בהחלט אפשרי.

lithium1914

New member
"בתנאים כאלו ואחרים"

בתנאי שהם פשוט יתנו לישראל לעשות את זה? למה אתה אומר "אני אומר לך"? אתה מומחה צבאי, או חופר עמוק בשכל?

מכתב

קאני מסתובב הרבה בפורום צבא וביטחון של פרש וקראתי הרבה בנושא ולכן אני מרשה לעצמי לומר שאני קצת מבין את הבעיה. וכן - בתנאים כאלו ואחרים בהחלט תיתכן תקיפה. לאו דווקא בעזרת מטוסים ויתכן בסיוע של מדינות מסויימות. לא אמרתי שזה לא מורכב אבל זה בהחלט אפשרי.

lithium1914

New member
איזה פלא, אף אני קראתי בנושא!

ואני גם מבין את הבעיה, ברמה כזו או אחרת, כי אני אחראי על ארגון "דיבייט" בנושא במסגרת ביה"ס. מהתרשמותי מהמופץ באינטרנט, לישראל לבדה אין יכולת, בשום רמה, לעצור את הפרויקט הגרעיני האיראני. הכרזת מלחמה על איראן של מדינות אחרות -- אולי, אבל מי יביא חיילים? בריטניה וארה"ב ששקועות בעיראק? גרמניה חסרת-הצבא, יפן הפציפיסטית, או צרפת בעלת ההשקעות שם? אולי רוסיה שסיפקה לה את המתקנים עצמם? שמא סין שלא שמה זין? היועץ לביטחון לאומי, מר תובל אלון, מתבקש להסביר איך יעצור את פרויקט הגרעין האיראני.

הדבר נוגע ליכולת להשמיד את תוכנית

הגרעין האיראנית, ולזה יש לנו יכולת.... לגבי לשרוד את התגובות שיבוא בעיקבות כך, תקיפות מצד איראן ועוד, כנראה לא נצליח לשרוד לבד.

את מידת הזלזול שאתה מפגין בי אני גם

יכול להפגין כלפיך... "אחראי אירגון דיבייט בבית הספר" לא הפך גם אותך למומחה. אתה לא מכיר אותי ואני לא מכיר אותך אז בוא תשמור על הפה שלך קודם כל. הבעיה המרכזית שעומדת כיום היא מערך הנ"מ של איראן והמרחק הגדול אשר מחייב מעבר דרך שטחי מדינות שלא בטוח ירצו לתת יד בדבר. לשתי המקרים יש פתרונות. אם ארה"ב תאשר לנו לטוב מעל עיראק אז הכל יהפך ליותר פשוט. מה גם ששכחת את צוללות הדולפין שלנו שבכל זאת נותנות עומק אסטרטגי. מה גם שלא חייבים לפגוע בכל המתקנים אלא בכמה נקודות ריכוז. בנוסף, הסיוע שקט מהאמריקאים לא נפסל. אל תגיד שאי אפשר בשום אופן כי אפשר.

למעלה