נרמול

ken lee

New member
נרמול

שלום לכולם, בעקבות התערבות עם חבר, אשמח אם תוכלו לעזור לנו להכריע בשאלה הבאה: אנחנו שנינו סטודנטים מאוני' ת"א, שסובלים מנרמול (פקטור) חיובי/שלילי, לציון באזור ה-80. החבר טוען, כי כל הפקלטות למשפטים בארץ (אוניברסיטאות ומכללות) מנרמלות ציונים. ואילו אני טוענת, כי אף אם מס' פקולטות אכן עושות כך - זהו בוודאי לא הסדר שמקיף את כל הפקולטות. אנא עזרו לי להעמיד את חברי על טעותו, וספרו לי על פקולטות שידוע לכם כי אינן מנרמלות את הציון. בתודה מראש, המנורמלת

flutter girl

New member
כל הפקולטות שאני מכירה מנרמלות

ואני די בטוחה שכולן מנרמלות, מהסיבה הפשוטה שנקראת הגינות. הדברים האלה היו קשורים לדיונים בפקולטות שנגעו לציוני בונוס על ניגשים למועד אחד בלבד (לא חשוב מה זה), ואני יודעת שהדיונים היו כלליים, כי אם רק אוניברסיטה אחת לא תנרמל, זה ייצור חוסר שיוויון בעיקר בעת חיפוש התמחות. זה נובע בעיקר מהעובדה שיש חשיבות מאוד גבוהה לכל טווח הציונים בתואר הזה (בניגוד לתארים מסויימים שיש חשיבות לעובר, לא עובר ואז למצטיין, והטווח בין עובר למצטיין הוא פחות קריטי). זה ממה שאני יודעת, נא לתקן אותי אם אני טועה.

יפתח00

New member
אכן כל הפקולטאות השונות למשפטים מנרמלות

את הציונים. אף המכללה למנהל והבינתחומי מנרמלות את ציוני תלמידיהם. בשורה התחתונה אני מניח שאין כאן הסדר כופה, אלא הבנה שיש צורך להביא את הציונים לרמה אחידה- בת השוואה,שאינה תלויה במרצה או מתרגל ספיציפיים. ביתר המכללות אין מדיניות אחידה, יש שמנרמלות ויש שמותירות את הציון על כנו.

הייבי

New member
ההסדר משקף את רוב הפקולטות

כל האוניברסיטאות מנרמלות במשפטים, זה הסכמה שכזו בין המוסדות כדי לאפשר תחרות הוגנת בין הסטודנטים ולספק למשרדים סקלת הערכה ברורה. ממה שאני יודעת גם המכללה למנהל והבינתחומי מנרמלים ולגבי שאר המכללות אין לי מושג, אבל זה בד"כ ידע פחות רלוונטי אם מלכתחילה התחרות היא על מקומות במשרדים הגדולים (שם ההבדל בין 80+ ל-90+ משמעותי)

ken lee

New member
למרות שאני נאלצת להודות בתבוסה,

אני מודה לכולכם על התשובות

ken lee

New member
בכיף, אלא שלצערי הוא כבר הציץ בעצמו ../images/Emo13.gif

למעלה