מבחינת נזק.. הנזק של הנרגילה עלול להיות יותר גרוע מהנזק של סיגריה! ולא , נרגילה זה לא סתאם.. זאת קלישאה
ממכר? כל דבר יכול להיות ממכר... ואממ בעד נגד? אני לא מעשנת.. לא ניסיתי אפילו... כלום!! אני מן עוף מוזר כזה שלא מושך אותו לנסות אפילו =/ אבל אני גם לא נגד.. אם חברים שלי מעשנים אני לא אשב להם על הראש כדי שיפסיקו.. זה ממש לא יעזור וסתאם יהרוס את היחסים! אבל דבר אחד יש לי להגיד! אם כבר אתם לא מעשנים אז אל תתחילו!!
נרגילה לא ממכרת.... יש לי נרגילה ואני מעשנת מגיל 14... ולא נגעתי בנרגילה שלי כבר כמה חודשים ולא מפריע לי.... סיגריות לעומת זאת ממכרות.. אבל שניהם מזיקות.. נרגילה אפילו קצת יותר אבל בגלל שמעשנים נרגילה פחות מסגריות כי היא פחות נגישה..(לא תעשנו נרגילה בזמן שאתם מחכרים לאוטובוס..) אאז בסוף יוצא שהסיגריות יותר מזיקות... טוב נו אבל חפיף כל דבר שיש בו קצת הנאה והוא לא 100% טיבעי(דרך הטבע..) הורס אותך אז מה זה משנה... לא נמנע מעצמנו הכל!!!!!!!! כדי לחיות עד גיל 120 עם מוח בקושי מתפקד...
הולך טוב עם שש בש וכובע טורקי... קצת פלוו והרבה אוזבקים. אפילו בלי אוזבקים ופלוו. זה גם טוב למחשבות עמוקות ודורש מבט אינטלקטואלי בזמן שמעשנים אותה. נרגילה זה הרבה דברים, אבל תכלס זה טבק בטעם תות + תוספי לוואי זעירים של חומרי הדברה ממצריים שם זה גדל.
לא דיברתי על התמכרות!!!!....דיברתי על השטויות של אנשים :"זה מזיק פחות"! אין כזה דבר מזיק פחות....מזיק זה מזיק ונקודה! אז אולי הבן אדם שמעשן נרגילה ימות 10 שנים אחרי הבן אדם שמעשן סיגריה אבל הנזק עדיין יגרם לו! ואפילו שנרגילה לא ממכרת היא יותר מסוכנת מסיגריות!!! סיגריה גומרים תוך מקסימום 5 דקות (גם זה בהגזמה) ונרגילה לפעמים עם החבר'ה מעשנים יותר משעה!!! (אצלי זה לפחות היה פעם ככה...) אז חשבו לבד!!!!
יש לי בבית נרגילה ואני אוהב לעשן אותה אבל אפשר גם להסתדר הרבה זמן בלי, ולא תהיה לי תחושה שמשהו חסר לי בחיים. אני יודע שזה מזיק לבריאות, אני לא מאלה שמכחישים ומנסים לשכנע את עצמם שזה לא מזיק, אבל מה אפשר לעשות זה פשוט כיף, וגם אם זה פוגע בבריאות בסך הכל אני לא חייב לחיות עד גיל 100, אם אני אחיה עד גיל 70 זה בסדר גמור מבחינתי וזה חיים מספיק ארוכים וממצים בשבילי.
אלה יותא על ההורים כשאני שנה אומרת להם שלא מתמכרים לזה ולא מעשנים כל היום ושזה פחות גרוע מסיגריה.. ואז באה פרסומת בטלויזיה או תוכנית באודטה וסותרת אותי