נראה לכם שבגיל 35

צריך ללעוס זאת יותר בשבילך?

כולה פתגם למה ישר דובון לאלא- הדבר היחיד שכאשר מחלקים (#1 רפרנס מתמטי) אותו הוא מכפיל (#2) את עצמו וגדל, גם בתוכך וגם אצל האדם השני. ליקוק נעים.

ולגבי הרמיזה שלך

אהבה לא כוללת התחשבנויות. מהניסיון שלי, היכן שיש התחשבנויות אין אהבה כבר.
יש לך יומרה לנתח פסיכולוגית דברים, כשאינך מכירה כלל את הנסיבות או האנשים.

DogsPCI

New member
וסליחה שאני מתערב פה לרגע... :)

לדעתי אין פה יומרה לעשות שום-דבר :) היא בסך-הכל לא מכירה אותך אישית, ולכן מציעה כלים שיכולים להתאים... אולי לא לך, אבל עבור חלק מהאנשים - כן. :).
&nbsp
אז אי-אפשר לכעוס לא לקחת אישית, נסיון לעזור מרחוק, בלי להכיר את מי שעומד מולינו. וגם אם מכירים מישהו, עדיין אפשר להציע כיוון מחשבה מסויים, וכל אחד רשאי כמובן להחליט שזה לא מה שמדבר אליו או קשור אליו...
.
&nbsp
אני אישית הפסקתי מזמן להתיחס לאנשים כקבוצה, אבל לא תמיד זה נכון :)
עם כל השונות בינינו, ישנם לא מעט דברים משותפים, ולהציע לבחון אותם - זה לא מגיע ממקום יומרי או מנסיון להעליב אף אחת/אחת
.
&nbsp
לפחות זה מה שאני מרגיש :)
לילה טוב לכולם

DogsPCI

New member
הלו זריחה תמידית 10, מה שלומך?

&nbsp
אני כבר עניתי לךלא מזמן, שאני בטוח שאת תמצאי אהבה :).
והתשובה שלי לא השתנתה מאז :).
&nbsp
תקשיבי, אני בעצמי מחפש אהבה, אז מה את רוצה שאני אגיד לך שאי-אפשר למצוא?
&nbsp
איפה? בכל מקום, כל עוד ישנם אנשים וקיים חיכוך, תמיד אפשר להתקל במישהו במקרה :). רק תשארי עם עיניים פקוחות, ואם ישנה הזדמנות - אז תעשי כל מה שביכולתך להוציא אותה לפועל.
&nbsp
כמובן שגם חייבים להזהר, בטח בעולם הווירטואלי :).
&nbsp
גם לך אני חייב שיר... והאמת יש אחד שמתאים לך בול, אבל כבר צרפתי אותו בעבר... אומנם לא הקדשתי אותו לאף אחד או אחת במיוחד... אבל אני נוטה לא למחזר שירים :)
&nbsp
אז חייב לך אחד, אני צריך להמתין שהוא יבוא :).
&nbsp
בוקר-טוב :)
&nbsp

תודה

עכשיו זה יותר מתאים לי מפעם ואני יותר פנוייה לזה רגשית. כך אני חושבת לפחות. ואיכשהו מרגישה שיש חבלי לידה קשים.
לגבי השיר ששמת- שמעתי אותו, לא מכירה. על מה הוא מדבר?

DogsPCI

New member
הלו sunshine, מה שלומך היום? :)

תשמעי, כמו בכל דבר בחיים - זה אף-פעם לא באמת הזמן המתאים :). תמיד יהיה משהו שהוא לא מושלם... אבל את מציינת חבלי-לידה, ואני אישית מבין אותך לחלוטין-לחלוטין :). כך שלדעתי לפחות, את בזמן הכי מתאים :).

לגבי השיר? איך אני יכול לענות לך? :). כל אחד ומה שהוא מרגיש ומבין :).

עבורי? זה ברור בהחלט :). השיר מדבר על:

לתת לעבר להיות העבר...
לפתוח דף-חדש...
על אהבה...
ועל חופש...

תשמעי... :) יש מספר גישות בחיים, ויתכן שבתחומים ובמצבים שונים רצוי לאמץ גישות שונות... וכמובן כל אחד וההחלטה שלו :).

אני אציין שתיים, מהחוויות שלי... האחת גישה של "לתכנן-מראש" והשניה "צניחה-חופשית"...

אישית, אני בכל מה שקשור להכרויות בעד להגיע ללא תיכנונים, וללא מטרות שנקבעו מראש אותם אנסה להשיג כבר מהיום הראשון, וגם ללא מגבלות... אני פשוט אקפוץ פנימה לתוך החוויה, ואתנהל בהתאם למציאות שאפגוש :).

זו גישה שאני אימצתי כשעבדתי עם כלבים. יש כאלה שיתכננו את המפגש עם הכלב מהפרט הראשון ועד האחרון, יש כאלה שיבואו עם תוכנית חלקית, ויש כמוני (אולי?) שהבינו שאתה יכול לתכנן מפה ועד להודעה חדשה, אבל ברגע שהדלת נפתחת ואתה צועד פנימה - לרוב המוחלט - כל התוכניות שלך הולכות לזבל, כי המציאות מזמנת לך תמיד! משהו שלא חשבת עליו מראש, ולכן הוא גם לא מתאים לתוכנית, ולכן התוכנית - כתוכנית, לא תצליח במציאות.

אז לדוגמא, את למשל כתבת פה למישהי (וזכותך, כמובן...) לא למהר במימד הפיסי, ואם הוא באמת רציני הוא ימתין. מבחינתי? אין לי מושג על מה את מדברת בכלל :) ולמה את מציעה דבר שכזה. אבל אני בטוח שלך ולהמון אחרות ואחרים יהיו מליון ואחת סיבות להצדיק זאת... ויתכן שזו אכן תתגלה כעצה טובה... אבל לא תמיד, לפעמים היא דווקא תהיה מכשול. לי אישית גישה כזו תפריע, ולא כי אני ממהר למימד הגופני, כן? אבל אני גם לא אאט אותו בכוח, ובאופן מלאכותי ומתוכנן מראש - ובלי להתחשב קודם כל במציאות.

כמובן שזו רק דעתי האישית, וכנראה שבעולם שלנו... לא כל-כך יהיה כדאי להקשיב לה..
.
אלא אם הדברים שכתבתי למעלה, על משמעות השיר עבורי - מדברים גם אליך...
.

מנסה גירסה אחרת של השיר :) למרות שבינינו, כל אחד רואה את מה שהוא רוצה לראות... ולא באמת חשוב על איזה שיר מדובר... :)

https://www.youtube.com/watch?v=FfGWUYkmQsI&list=LL0evfd3JBIxE8Y7IDFnOafw&index=7

היי

שלומי בסדר... עובדת על הגיזרה
.
בכל מקרה, אני כתבתי לה את מה שכתבתי, מהניסיון האישי שלי. אני אוהבת לחשוב מהראש, אבל זה לקח לי זמן ללמוד את זה, והיא צעירה יותר ממני ונראה לי שצריכה איזו "אחות גדולה".
אבל כל אחד כמובן מה שמתאים לו או לה. היא כתבה שהיא חושבת שאפשר לעבור לשלב הבא... (ובכלל לא בטוחה שהיא התכוונה למשהו פיזי). לדעתי, אין מה למהר. מה שאמור לקרות קורה, אבל רק מרצון הדדי של שני הצדדים ולא בלחץ.

נשמע מגניב שעבדת עם כלבים. נראה לי שמהרבה בחינות כלבים דומים לאנשים ואפשר ללמוד מהם
.
תודה שכתבת לי את המשמעות של השיר... אני לא מסתפקת בדרך כלל בלחן, אוהבת שירים עם עומק.
ואם כבר שירים, אז חייבת לך גם שיר חזרה- והפעם משהו שנוגע ומדבר אליי... ויש בו גם מסר
.

https://www.youtube.com/watch?v=zSmOvYzSeaQ

"...Remember, the light at the end of the tunnel, may be you"

ועוד משהו לגבי השיר ששמתי

יש בו שורה שאומרת- Life is a journey, not a destination...
זה המסר שדיברתי עליו. מה שכתבתי למעלה, זה בסוף של השיר, וגם נכון. כל אחד יכול להיות האור בקצה המנהרה של מישהו אחר, גם אני
.

DogsPCI

New member
... את בסדר גמור - sunshine, האמת שרציתי להכניס בתקנון

חוק שצריך להצדיע למנהל כשהוא פונה אליך/אליך... אבל חשבתי שזה יהיה מוגזם...

&nbsp
תשמעי, שיחקת-אותה עם השיר, כמה זמן לא שמעתי אותו... :). יש לי את הדיסק הזה - פעמיים!! מאוחסנים איפה-שהו באיזה ארגז עם שאר הדיסקים שלי...
.
&nbsp
ואכן, בתיאוריה יש המון קשר בין כלבים לאנשים... אבל בפועל מסתבר שאנחנו והם - יצורים שונים לחלוטין, שחיים בשני עולמות שונים :). אבל הם בהחלט יכולים להזכיר לנו את העולם האמיתי (לדעתי... כמובן), בו אין עבר ועתיד, ואין מוח ומחשבות - יש רק הווה, אינסטינקטים, ורגש...

&nbsp
ולסיכום, אכן רצון הדדי, אבל אי-אפשר לדעת מהו מראש, וכל נסיון לתכנן מראש - אוטומאטית פוגע בהדדיות, כי אתה מגיע עם החלטה כלפי הצד השני עוד לפני שפגשת אותו, ולפני בדקת מה הרצונות שלכם בכלל, ואיפה הם נפגשים :).
&nbsp
לילה טוב, ואחלה שירשור התפתח מהשאלה שלך...

ושוב תודה על השיר :).

sani48

New member
אבל איפה ראיתה

שהיא אמרה משהו על לתכנן מראש?:)אתה חושב שלא צריך להפעיל את השכל בזוגיות?שצריך לפעול רק אחרי מה שהלב אומר?,יאלה אפשר לפתוח על זה דיון
,יום טוב גבר

DogsPCI

New member
הלו, בוקר-טוב :).

זה לא אישי כלפי אף-אחת או אחד... ואני התיחסתי למשהו שנכתב בשרשור אחר, וגם ככה כתבתי שבעולם שלנו כנראה לא יהיה מומלץ להקשיב לגישה שלי :).
&nbsp
בכל מקרה, אני לא אמרתי לרגע שאין צורך להפעיל את המוח... אלא שיש לעשות זאת בהתאם לאדם שעומד מולך, ולא להגיע מראש עם מסקנות ועם תוכניות - בהתאם לנסיון עבר :) כי אז פעמים רבות תפספס את מי שעומד/ת מולך :).
&nbsp
וחוץ מזה, דיברנו על אהבה, לא על זוגיות שהיא לרוב שלב יותר מאוחר...
זוגיות היא הסכם/חוזה - ולשם חתימת חוזה חייבים להפעיל את המוח...

אהבה היא רגש טהור, ולכן אין מקום לערב את המוח כלל, אלא רק את הלב. וכל עירוב של המוח - רק יחסום את הרגש, ו - "ילכלך" אותו...
.
&nbsp
ושוב דעתי האישית בלבד... שלא מומלצת כלל... :)
רק שאני אישית לא יכול לפעול אחרת :).
&nbsp

sani48

New member
ראיתי מה שהיא רשמה בשרשור השני

ולא ראיתי שהיא המליצה לבחורה לתכנן שם משהו מראש,היא רק אמרה לה לעשות הכול לפי הקצב שלה ולא למהר,שזה עצה טובה בעיני,אהבה היא רגש טהור ודווקה בגלל זה צריך לערב את המוח בבחירות שאנחנו עושים(עוד לפני שניכנסים לזוגיות) שלא נבזבז את הרגש הטהור הזה על אנשים הלא נכונים,ואם לא תעשה את זה,אז על תתפלא עם כל פעם ישברו את הלב הטהור שלך מחדש
אז תיזהר נשמה,ביי בנתיים

DogsPCI

New member
שוב, סאני, אני לא התכוונתי להפוך את זה לאישי מול מישהו/י...

ויתכן מאוד שהדוגמא שהבאתי לא נכונה :). אני יכול להתווכח איתך על זה... ולומר שבמידה ומישהי ממהרת באופן מתוכנן, אז אכן עדיף שלא תמהר ושתתקדם בקצב שלה :). אבל זה לא באמת חשוב... מבחינתי אני מדבר באופן כללי :).

אתה בהחלט צודק... אבל יש פרק זמן בו אפשר לאהוב בלי לחושב עדיין על זוגיות, לא? או שהכל חייב להיות עם מטרה סופית וכבר מהרגע הראשון?

ואי-אפשר לבזבז אהבה על אנשים, אלא אם אתה לא מקבל אהבה בחזרה... ואז אכן יכולים לשבור לך את הלב... אבל לך תדע מי שווה מה... :) לפי המקרים שמסופרים פה ובחיים בכלל... אתה אף-פעם לא באמת יכול לדעת על מי נפלת, גם לא אחרי שנה, לא אחרי שנתיים, ולא אחרי 20 שנים...
.

אתה צודק שעלינו להיזהר, ובטח שאני... אבל מראש אי-אפשר לדעת... בטח כשמילים והבטחות כל אחד יכול לפזר... ואחרי שכבר פתחת את הלב, זה כבר מאוחר מידי בכדי להיזהר, כי אתה כבר פגיע, ולא משנה כמה תפעיל את השכל בשלב זה
. ואולי זה תלוי במי אתה... יש כאלה שאולי יכולים לשלוט ברגש-האהבה שלהם בעזרת המוח, להגביר ולהנמיך לפי בחירה. אני לא מכיר את זה, אצלי זה ON/OFF בלבד... שחור או לבן, אין באמצע... וברגע שזה לא ON, זה חייב להפוך להיות - OFF, אחרת אני לא אוכל להפסיק להרגיש רע/כאב... וגם את זה אני לא יכול לעשות בעזרת המוח...

DogsPCI

New member
אאההההה סאני... אתה מביא אותי לחשוב קצת יותר מידי, וזה

אף-פעם לא מומלץ איתי
.

תגיד לי, מה קרה לאהבה לשם אהבה? מה קשורה זוגיות? מה קשורה חתונה? מה קשורים כל הסמלים והתוכניות, וההגדרות - לאהבה???

אם אני אוהב אני לא צריך הגדרות לכלום, ולא צריך לחשוב על כלום, לפחות בכל מה שנוגע לאהבה עצמה... אני פשוט אוהב מכל הלב, ואתן תמיד את ה- 100% שלי... ואקווה לקבל 100% מהצד השני.

אז איפה יש מקום למחשבה בכלל? ובמה היא תעזור לי? ובאיזה שלב היא אמורה להגיע ולהתערב?

בבקשה הסבר/הסבירו לי... כי אני ככל הנראה - בנוי שונה

DogsPCI

New member
להכניס שיקולים, מחשבות, מחסומים, מגבלות, ותוכניות...

לתוך האהבה, זה תמיד-תמיד מגיע מתוך פחד! כזה או אחר, אבל פחד...

בין אם זה פחד שנוצר אצלינו בשל חוויות עבר שם נתנו את כל-כולינו ונפגענו... ואז הגענו ל- "מסקנות". או בין אם זה פחד לגבי העתיד, ואז אנו ננסה להתגונן ו"להבטיח" את האהבה בעזרת הגדרות ומוסדות חברתיים.

זה הכל שטויות :). לפחות לדעתי...

אהבה החפה מפחדים - אין בה עבר, ואין בה עתיד, יש בה רק הווה. הבעיה היא שהאנשים עם הפחדים מהעבר או העתיד הורסים את ההווה, גם לעצמם וגם למי שעומד מולם. לי למשל זה מפריע באופן קיצוני!! ואצלי ישנה חלוקה מוחלטת בין רגש האהבה, לבין שאר הדברים.
שים-לב שגם כאלה שנפגעו מאוד מבן/בת הזוג, עדיין מרגישים אהבה לפרק זמן מסויים! גם כשכל ההגיון, המוח, השכל, והעולם כולו - אומר להם שהם לא צריכים להרגיש יותר אהבה... זה מנגנון נפרד לחלוטין, שעבורי חייב להשאר "נקי", אחרת הוא כבר לא שווה הרבה... :)

מי שחי בפחד, חי חצי-חיים :)

sani48

New member
רק עכשיו ראיתי

את השתי ההודעות האחרונות שרשמתה,אני יגיב לך עלהם אחרי זה,אישתי לוחצת עלי שנסע לקניון לעשות קניות
,ביי בנתים

sani48

New member
נכון

אם אתה מכיר מישהי ואתם אוהבים אחד את השני אתם לא צריכים להגדיר כלום או לעשות איזה הסכם כלשהו,כל מה שאתם צריכים זה רק לעשות תיאום ציפיות שתבינו את הראש אחד של השני ותדעו אם זה מתאים לכם או לא,את הקטע של המחשבה שדיברנו עליו זה יותר בשלבים ההתחלתים של הבחירות שאנחנו עושים,שזה בעצם החלק הכי חשוב,במיוחד לאלה שמחפשים זוגיות רצינית לטווח הארוך(אנשים שהם כבר בגיל שהם רוצים להקים משפחה וכו),אבל אם לא מעניין אותך להקים משפחה וכו,ואתה לא חושב על הטווח הארוך,ואתה יותר חושב על מה יהיה מחר ואתה רק רוצה להנות,אז אתה צריך למצוא מישהי שבראש שלך,ואז באמת אתה גם לא צריך להיות כזה בררן,אבל בכל זאת חשוב גם כן שלא תתעלם מכל מיני דברים חשובים שבאמת יהיה לך קשר שיהיה לך נעים להיות בו,ולא קשר שבו האישה מחליפה פרצוף כל שני וחמישי,יאלה אח יקר,ביי בנתיים

למעלה